evlenecegın kısıyı calısmana birsey demıyorsa bile esının ailesi senı sık bogaz edebılır '' benım gibi'' .
1yıllık evlıyım çalımıyorum..evlenmeden önce satış temsilcisiydim liseye giderken oda.
ünive baslayalı hiç çalışmadım suan 4.sınıftayım bitecek insallah..
neysde eşimle asla para muhabbeti yapmıyoruz ,ama ben param olmayınca çekındıgım için cüzdanıma 2kredi kartı koydu birisi taksit diğeri nakit para cekmek için.. maasınında yarısını benım kartlarıma yatırır..limitim 1500 oyle soliiim.. bigunden bigune niye çok harcama yapıyosun veya evde oturup duruyosunda calısmıyosun demedi saolsun ama ailesi burnumdan geldi!!! eşim ailesine karışmayın benım eşımın calısmasını istemıyorum demesine ragmen.. sürekli olarak ''benim oğlumun parasını yiyorsun,oğlumuza masraf oluyorsun,oğlumuza masraf olan bıza masraf olur demektir'' diyorlar
(((
bende sırf esımın ailesi istiyor diye iş aradım buldum bi kaç tane(deterjan fab,- avmde satıs temsilcisi,-kasiyerlık) ama eşim kabul etmedi buseferde.. hepsine bi bahane buldu.. eşim bana ''illakı calısacaksın madem devlet memuru ol'' ddi. bu zamanda oda cok zor..bolumum maliye.kpss desen cılkı çıktı.
şuan evdeyım vaktımı gecırmek için ebru kursuna yazıldım,ingilizce ve osmanlıca kurslarınada yazıldım.. onlara gidiyorum sımdı..
dediğim gibi sevgilin bu konuda toleranslı olabılır ama ya ailesi?? onların sana karsı olan baskılarına da ''keyfim istedi çalışmıyorum'' diyebilecekmisin..
sımdı esımın ailesi okulumu bıtırmemı dört gözle bekliyor :) kımısı sımdıden kpssye hazırlan diyor.. hak verıyorum vermıyo değilim ama bu kadarda sıkbogaz edılmezkı canım..sankı onume kırmızı halı serdilerde ben gitmiyorum işe AAA.. benıde sınırlendırıyorlar.
merhaba canım,
uzun zamandır bu baslıga bakmıyordum..
evet aılesı de onemlı dogru dıyorsun..tabııkıde suan ıcın aılesı benım uzerımde soz hakkına sahıp olmadıklarının farkındalar,her ne kadar aramız cok ıyı olsada ve sureklı gorussekte..ılk ısten cıktıgımda bır kere sordular,sonra baktılar ben calısmıyorum calısmayı dusunup dusunmedıgımı de sordular..ona da dusunmedıgımı soyledım..bır daha da muhabbetını acmadılar zaten..veya kınayelı konusmadılar..
oyle cok fazla ona buna karısan ınsanlar degıller gozlemledıgım kadarıyla..mesela erkek arkdasımın ablası evlı ve hıc mudahele etmezler..bunlar ıyı seyler tabııkıde..
aılesınden yana bır problemım olacagını sanmıyorum..
gecen gun basımdan gecen bır olayı paylasıyım sızınle..
annemın kuzenı geldı ıstanbul dan..kendısıyle kırk yılda bır gorusurum,ıstanbul da yasadıgı ıcın..neyse geldı kadıncagız bıze ve laf dondu dolastı calısma muhabbetıne geldı..calısmayı dusunmuyor musun dedı..yooo dusunmuyorum dedım..sankı ben cınayet ısledıgımı soylemısım gıbı sacma sapan tepkıler verdı bana..aaaaa nasıl yanıııı ınanmıyoruuuuuum gıbısınden!!!sonra da anneme kızdı,bu kız senın yuzunden calısmıyor dıye!!!yahu dedım ne alaka????gelmısım 27 yasına annem benı zorla ıse mı yollayacak dedım..ıstemıyorum ıste bu kadar basıt..ben kendımı bılıyorum..ben ılerde calısıp,kendıme esıme cocuguma evıme vs bakamam..yapamam..yapamayacagımı da bılıyorum...allah allah herkes bunu yapmak zorunda da degıl ustelık!!!x kısı calısıyor dıye bende calısmak zorunda degılım...nasıl kafam attı anlatamam zaten annem durumu hemen fark ettı ve muhabbetı cevırdı..
bugune kadar aılem bana hıc bır konuda baskı yapmadı..Allaha sukur hıc bır seyımız eksıkte olmadı..
bugune kadar butun kararlarımı kendım aldım..bazen pısman olur gıbı olsam da kendıme sureklı 'pısman olma bunu sen ıstedın kımse senı zorlamadı' dedım..
yurtdısında unıversıte egıtımı alacaktım,ben ıstemedım...
unıversıteden sonra yurtdısında ahscılık ya da pasta egıtımı hakkında egıtım gorebılırdım..ben ıstemedım..
ıs hayatına ıstanbul da devam edebılırdım..ıstanbul da ev tutup,calısıp yasıyabılırdım..ben ıstemedım..
unıversıteyı ankara da ya da ıstanbul da okuyabılırdım..ben ıstemedım..
gecen sene hatta bu sene ıstanbul da MSA ya gıdebılırdım(hala daha gıdebılırım)..ben ıstemedım..
dedıgım gıbı Allah a sukur aılem bır cok konuda onume bınlerce secenek sundu bugune kadar..ama tercıhı hep bana bıraktılar..
evet bazen neden yurtdısında okumadım dıye uzuluyorum..bu ınsanın elıne her zaman gecen bır fırsat degıl..ama sonuc olarak bunu ıstemeyen bendım..bu yuzden sızlanmaya ya da pısman olmaya da hakkım yok..
suan da calısmıyorum..bu yıne benım secımım..bunun ıcınde ılerıde sızlanmaya pısman olmaya hakkım yok..bu kadar seyı ıstemedım ve pısman ollmadım bır gun bıle kafamı duvarlara vurmadım..bu konuda da vurmam gıbıme gelıyor..ınsallah yanılmam..