Çalışmayan Hanımlar: Sizin de kayınvalideniz her giydiğinize bu da yeni mi diyor mu?

Ben çalışıyorum
Bu kadar abartılı olmasa da görümcem de soruyor
Yok vardı zaten diyorum, hiç aklıma gelmemişti böyle düşünmek :44:

Siz yeni evlisiniz madem tüm kıyafetlerinizi açıp gösterin tek tek sormasınlar

caba kayinvalideler ne derse yanlis anlayalim diye kendimizi programladikmi diye dusunuyorum su an
sorarsa sorsun ne olacak ki
niye takiyorsunuz kizlarrrrrrrrrrrr
yeniyse yeni deyin yoksa yeni degil deyin gecsin gitsin
hayati bu kadar da irdelemeyin canlar yawwwwwww
o sunu der bu bunu der bosverin agzinizin tadi yerindemi o kadar iste
armudun spi uzumun copuyle kendinizi strese sokmayin
kay.ladrda sora sora yorulur insallah

İyi diyorsunuz da başta gayet iyi niyetle anlayıp sonra başka şeyler ima ettiğini anlarsanız ne olur? her giydiğinizi eleştirir, hiçbirini beğenmezse bir de üstüne tek tek sorup bozuluyorsa cevabı aldıktan sonra siz de olayın çok da masum olmadığını anlarsınız.

konu sahıbı arkadasım
benım annem bıle sorar buda mı yenı nıye aldın
evı dısı kus yapar parayı kadın sıkarsa bısey sahıbı olunur
dısarda yemek yemeyın masraf olur
kotu nıyetlı mı
tabıkı degıl kadın ole gormus ole yapmıs
kafaya takcak bısımı bulamadın allah askına

he de geç arkadasım
bosverrrrrrrrr
sen kocana bak kendıne bak
gerı kalan herkese he de

Bunları ben de biliyorum arkadaşım bekarlıktan gelen kıyafetlerime yeni di mi bu deyip duruyor sanki ben müsrifmişim gibi. Evlendiğimden beri eşime tek parça bir şey aldırmadım. Bilmem anlatabildim mi?

takma cnm ya, kendini kötü hissetmen normal, ama alışırsın zamanla...
ya böyle bi soru sorduğu zaman, bi daha sormaması için saygı çerçevesinde söliceğini söliceksin, ya da alışacaksın...
benim kv gezmeyi, giyinmeyi çok sever...
aksine yeni kıyafet almam için teşvik eder...
herkesin değişik değişik huyu var işte...

Zor bir durum… aslında zordan öte gıcık bir durum…
Bunlar kendi oğulları çalışıyor gelinler ne yapıyor ki evde oturmaktan başka diye düşünüyor. benim eltim çalışmıyor kayın validem bir kere arkasından "o hazır yiyici" demişti. şok oldum yani bu kadın nasıl bu kelimeleri bir araya getirebiliyor ki dedim.. kendi çalışmış mı ki de şimdi aslı adaletten yana demiştim...

gelinlerle neden yarisiyorlarsa sanki

acik acik soyle sende o zaman, benim oglunuzdan oncede hayatim vardi, kiyafetlerim vardi deyin..bir daha sormaz o zaman herhalde...ya da yeni bile olsa onceden vardi deyip kestirip atacaksin..ugrasmaya degmez.

Haha:)

Benimki ilk evlendiğimde, işyerimin uzak olmasından ve aylardır maaşımı alamamamdan dolayı işten çıktığım için karalar bağlayıp laf sokmuştu. Oğlumun parasını yemeye niyetlisin gibisinden:) 1 ay geçmeden tekrar işe girdim, günde 2 saat yol gidip 2 saat yol geliyorum evime, yeri geliyor pazar günleri bile çalışıyorum; ama yine de çalışsan da "üstündeki yeni mi?" muhabbeti oluyor. Bana direkt sormadı ama eltime hep sorar. İkimiz de çalışıyoruz, eşlerimiz de çalışıyor,ama 2 kuruş kendimize harcadığımız zaman hesabını bilmeyen insanlar oluyoruz:)

Takmayacaksın "Kocam sağolsun" de geç

kayınvalidem deil ama büyük görümcem yapıyor bunu.senede 5 kez zor bir araya geliriz,buna rağmen üzerimde ne varsa nerden aldın,kaça aldın,yenimi diye sorar durur.bende yeni sayılır malum çalışıyorum abla derim.

ha bide evde bunun farkli bi versiyonu var..KOCAM..çorabımı görse yenimi aldın derdaha geçen hafta beraber aldığımız tuniği giydim, yenimi bu ne zaman ,hangi ara aldın dedi..ha bide haftada 3 gün dolabı açar yok yok bu dolap sana yetmiyor,sana bi oda yapalım der

boşver hiççç takma evet yeni aldık de geç..

Son düzenleme:

Alışverişi her kadın sever, bazılarıda görmemiştir pahalı bir şey, durumu olmayanları anlarım da olupta zorluk çeker gibi görünenleri anlayamam işte. Kocası 100 liralık kot, bilmem kaç liralık bot, derimont alacak hakikisinden, telefonu en lüksünden, sorsanız para yoktur ama karısı ve çocuklarına gelince pazardan alın. 50 liralık ayakkabıya, 30 liralık kot için bir hafta surat asar. Kaynana olsa yine iyidi, de eş böyle olunca daha zor.. .

Kaynana konusuna gelince de yahu kendi eşinin parasını yemiyormuş gibi hasetlik yapıyorlar bide, ama bunların hespi aynı maalesef..

Son düzenleme:
benim herifin hic bir seyden haberi olmaz yaa, yazik garibim o kadar cok alisverisi seven bir insanimki...dolapta evlendigimden beri onceden olan giymedigim seyler var...yani hic sasirmaz bu duruma...yeniysede yeni derim...ama surekli takip edilmek cok bunaltici olsa gerek..benimde bi arkadasim vardi...daha yeni arkadaslik etmeye baslamisiz Allahin her gunu beni suzer yenimi nerden aldin kaca aldin diye hesap sorardi ayy sinir oluyorum boyle insanlara...

Benim sevgili kv demde herkesin içinde laf sokmuştu hiç unutmam...
Görümcemler üstümdekini çok beğendi yenimi diye sordular, kv dem atladı alır o alıırr güzel güzel giyer bir kerede anneme alıyım da giysin demez dedi... benim ağzım açık kaldı tabi, herkes gülüştü...
Çalışmıyorum, kocamın parasını çıtır çıtır yiyorum eşim sağolsun... hiç ikiletmez ama kv de görmemezlikten gelir bende o yeni bişey alsa hemen ne güzelmiş güle güle giy derim...

Sanırım ben kayınvalide ve görümceler yada eşimin ailesi konusunda çok şanslıyım.. Allah bozmasın şimdiye kadar hiç bişeyime karışmadılar ne evlenirken ne evlendikten sonra.. kayınvalidem bana 10 dk uzaklıkta oturuyo 10 aydır evliyim 3-4 kere gelmiştir evimize oda ben davet edersem ve ben çalışmıyorum bütün gün evdeyim .. ayrıca kıyafetlerim konusundada karışmadı.. ama belkide bu benim tutumumla alakalı sanırım biraz mesafe her ilişkide çok iyi oluyo evet ben onların gelinleriyim ama tek başıma bir bireyim istediğimi alırım giyerim eşime bile sormadım şimdiye kadar yada karışmak istese bile nerde durması gerektiğini uygun bi dille anlattım çok şükür sorun yaşamadık hiç..

benim babacım karışmaz gezsinler alsınlar gençler der annem herşeyime mualefet giyimimi tembihliyodu benim annemde eşime sinir oluyodum oturup bi derdimi dinlemez neyin var nasıl gidiyo kızım demez eleştriye gelnce prof....

Yahu al senin tarzında onun yaşına uygun bir keç parça bir şey, üstüne basa basa "Anne ikide bir soruyorsun ya yeni mi diye, ben de giydiklerimi beğendiğini düşünüp sana da alayım dedim" de, suratına da koca bir gülümseme yerleştir. O zaman niyetini anlarsın, belki senin yaptığın karşısında utanır, bir şey demez, kalkıp da neden oğlumun parasını harcıyorsun muhabbetine girerse, "senin oğlun benim eşim, ihtiyaçlarımı gideremeyecekse ne diye evlendi?" dersin. Yani adamın ocağına incir ağacı dikecek kadar giyimi abartmıyorsan elbette kocan senin giyim ihtiyacını da yiyecek ihtiyacını da karşılayacak. Kendisi kocasına bir şey aldırmıyor mu ki?

Okurken gözlerim ayrıldı ya

amannn ben kayınvalidemin hiçbir söylediğini ciddiye almam
tanıştığım evlendiğim günden beri aramızda ciddi bir sınır vardır asla onu geçmem
böylesi dah iyi resmi bir ilişkimiz var
ben eşimin şirketinde çalışıyorum emek harcıyorum ve karşılığınıda alıyorum tabiki
ama kayınvalidem oğlunun parasını yiyorum sanıyor bazen
geçenlerde bana şöyle demişti,
kızım ortalık karışık herkesin işleri kötüye gidiyor harcamalarınıza dikkat edin gibi bişeyler söyledi
hiç bişey demedim hiç umursamadım bile
benim çocuklarımın belkide bir aylık harcamasını kendi kızı bir gecede harcıyor kadın ama beni görüyor
hiçde öyle abartılacak bir harcamam olmamıştır ama olsa dahi kimseye laf dedirtmem kusura bakmasın kimse
bizde aptal değiliz herhalde alın terlerimizi sokağa dökmüyoruz,tabiki gerekiyorsa yeni kıyafette alırız harcarız da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…