Çalışmayan Hanımlar: Sizin de kayınvalideniz her giydiğinize bu da yeni mi diyor mu?

kayınvalıdem hep sorardı..evıme geldıgınde dolabımın basına gecer bunu kım aldı bunu ne zaman aldınız der dururdu..
halbukı bana bır tane badı almıslıgı yoktur kendısının..
sagolsun aılem eksık etmedı aldı..
oglunun alabılecegı durumu yok..
e oglumun paraları nereye gıdıyor dedıgınde de gıt ogluna sor dedım...
sanıyor kı oglu bana dunyaları alıyor..
sureklı bunalımlara sokmustu benı calısmıyorum dıye benı ıstememeler..
laf sokmalar...
hala bı kandıl de aradım da ee atanamadın mı sen daha kac puan aldın kı dıye soruyor...
bıkmıs bırı kendını bunalımlara sokmus bırı olarak soyluyorum kı ..
cevab bıle verme onemseme onemsedıkce gozunde buyudukce kayınvalıde mılletı ınsanı hayattan sogutuyor konussun odayı terket gerekırse ılgılenme bu tur ınsanalr ılgılyı haketmıyor

Allah yardımcınız olsun sizin de sağolun

benım kaynanam karısmıo:)hatta esım bosuna ısraf etme dıo kaynanamda alsın gelınıme yakısıo dıo:)oda hep sen sımartıosun dıo hatta

kendi çalışa çalışa yolları mı arşınlamış.kendi kocasının parasını yerken iyi miydi?arsız ol böylesine,hava at hatta.

canım bence bu insanlıkla alakalı bişey yaa...mesela benim kayınvalidem 3 tane eltiyle aynı evde yaşamış senelerce ve çok sıkıntılar çekmiş öyleki çeyizindeki hiç açıp kullanamadığı sabahlığını bile çeyizime koydu...buna rağmen herşeyimize saygı duyar...başkası olsa ben ne yaşadımda sen yaşıyosun der ALLAH binkere razı olsun ikisindende hep söylerim...huyu neyse öyle gider unutma hatta insanlar yaşlandıkça daha çok huysuzlaşırlar...benim kendi annem babam bana sunulan olanakları yadırgıyo çok para veriyolar sana çok rahatsın diye gerisini sen düşün artık...

kendi çalışa çalışa yolları mı arşınlamış.kendi kocasının parasını yerken iyi miydi?arsız ol böylesine,hava at hatta.

Evet kendisi devlet memuru olarak çalışmış o yüzden ben çalışmıyorum diye laf ediyor ama yeni mezun oldum hemen iş bulamıyorum İstanbul'da. Başka şehirlerde iş var ama artık evliyim kocamın işi İstanbul'da gidemem haliyle. İş bekliyorum.

daha geçen gün yaşadığım olayı anlatayım size .
eşim 5 aydan fazla işsizdi. çalışmaya başlayalı 1ayı dolmak üzere her neyse
kv ile tartışma ve konuşma arasında yaptığımız muhabbette paramızın olmadığını söylediğimde
param yok yok diyonda bu üstündeki montu ne diye alıyon dedi. montu bana kardeşim verdi bende 2 tane var aynı tarz sen al giy durumunuzu düzeltene kadar 2 tane ile idare edersin tek montla zor oluyodur diye
bu arada ben çalışıyorum kendi paramla ne alacağıma bile karışabiliyor. evet bu duruma sinir oluyorum boğazlayasım geliyor.
belki param olamayabilir ama monta ihtiyacım varsa gider borça harç alabilirim demi bunu yüzüme vurması gerekirmiydi kardeşim verdi deyince de o kadar mı düştün dedi

ben asla onları anlayamıcam asla . yeri geldiğinde de hep aynı tarz giyiniyon azıcık süslen diyor. birşey alayım ne gerek vardı para yok diyor. saçlarımı boyatamıyorum 6ayı çoktan geçti. 2 renk saçla geziyorum sırf saç parasını eşime veririm diye düşündüğüm için bunu söyleyincede gülerek boyatma boşver böyle daha iyi diyor
bir gün ya ben ölücem ya deliricem ya hadi bakalım hayırlısı

Bunları ben de biliyorum arkadaşım bekarlıktan gelen kıyafetlerime yeni di mi bu deyip duruyor sanki ben müsrifmişim gibi. Evlendiğimden beri eşime tek parça bir şey aldırmadım. Bilmem anlatabildim mi?

valla bayanlar ben evli değilim ama konuyu tamamen okudum haklısınız tabi ama benim annem 27 senelik gelin benim babanem hala karışır anneme bırak annemi bana bile karışır bu yeni mi ooo saçını boyatmışın topuklu ayakkabı alırım mesela kızım onların üstünde düşersin kullanışsızdır onlar neden aldın. babam Allah razı olsun hiç bişeyimi eksik etmez ne istesem alır mesela her sene tatile gideriz. tatile babanemlerden saklı gideriz ama halam da var mesela o da çok genç daha evli değil onunda harcamalarına karışırlar yani bazı insanlarda huy meselesi. babanemler hiç yokluk çekmemiş oysa ki ama hep çalışıp didinerek kazandıkları için kıymet biliyolar onlara göre öyle. bana göre de harcanmıcaksa çalşmanın anlamı he herşeyi hemen harcayalım bitirelim değil ama işte anlamayan anlamaz. babanemlerin bağı bahçesi var mesela 5 senenin geliri daha durur . harcamak istemezler. sırf kıyafete değil yiyeceğe dahi . huy işte yapamazsınız bişey. ama benim yeni evli arkadaşlara tavsiyem soruyor mu. çek al dolabın karşısına yenileri eskileri ayır bunlar eski bunlar yeni anne dersiniz hatta fotoğraflarını çekersiniiz kv nizin telefonuna anlar belki ne demek istediğinizi

bole selerı duydukca valla dua edıorum halıme canım bende sacımı mesela boyatıorum hatta kayınvalıdem der bıgun belırle beraber gıdelım dı beraber gıderız cok yakıstı falan der gercekten sukretmem gerekıo:)

eğer gerçekten böyleyse evet bencede şükret ben ne zman kendime birşey yaptırsam saç kestirme boyatma ne gerek vardı olur.
evlendğimden beri 1 kere yaptırdım zaten onda da çok sarı olmuş gerek yoktu buna dedi ki her zmana ki rengimdi .benimki de beni kuaföre götürür elaleme ava atacağı düğün dernek gibi şeylerde param olmadığı için gitmeyeceğim zamanlarda.

herkes aynı deıl canım maleseff bırazda benım dık baslı oldugumu bıldıklerı ıcın ses cıkarmazlar:)ama gercekten cok ıyı bı aıleye gelın gıttım okuduklarımdan bunları cıkardım benım esım mesela sarı renge boyatmamı ıstemez kaynanamda kızı engelleme yakısıosa yapsın nolcak kısıtlama ole dıo

Niye üzülüyorsun ki o mont için laf söylediğinde..Kardeşimİn hediyesi sağolsun ihtiyacım var diye konuşmuştuk dayanamamış hediye etti diyecektin..Sen ezik büzük durursan o da öyle eğlenir..

Valla benim de yeri geldi ay sonuna 10 gün kala paramız bitti Ama belli etmedim..Etmem de o an üzülür yardım eder sonra yüzüne vurur..Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin..Rabbim maddi manevi dara sokmasın..Zor işler zor..

ben ezik durmuyorum ki evet bazı şeyleri ona söylüyorum ama bu para istemek için değil
zaten eşim işsizken eşimin kredisini elektrik su paramızı ödedi arada bir market yada pazar alışverişide yaptı o yönden onu kötüleyemem.
benim ona söyleme nedenim eşim işsiz olduğu ve hatta şu an bile alıyor maaş almadığı için onlardan para alıyor onlarda eşim o parayı bana veriyor ben harcıyorum sanıyorlar bu yüzden dedim eee ben oğluma veriyorum para dedi bliyorum verdiğini zaten ama oğlunun aynı parayı benden de aldığından haberin yok değil mi ay sonuna daha 10 gün var ama 5 kuruş para bırakmadı bende dedim bilsin oğlunun bana vermediğini aksine benden de aldığını yoksa bizim paramızı yiyor diyecekler.
aminn aminnn

Eşin ne diyor bu durumda ? utanmıyormu dalga geçtirmeye nasıl bi karaktere sahip anlamadım. Annesi olabilir ama dalga geçmeye hakkı yok. Hem bi kere kaynanan utanması lazım çocuğu işsiz ve evi sen idare ediyorsun. Ar damarı çatlamış olmalıki sana düştünmü demiş...Bence Onlar düşük seviyeli insanlar çocuğum işsiz evde ne yiyor ne içiyolar diye düşünüp az miktaarda olsa yardım etmeleri lazım.! hadi maddi durumu yok maneviyat vermeli . Kusura bakma senin kayınvaliden karaktersizmiş...!!!

Benim babaannem anneme hala der yeni mi aldın diye
Aldırış etmeyin bence 'he' diyin geçin.. amaaan kocanız sizi seviyor ve karışmıyorsa anasına ne töbe töbeee

bende geçen ay maaşla altın yaptım neymiş niye altın yapmışım kocamın hesabına yatırmalıymışım bunu bana kaynanam diyo kendi kızıda kocasından gizli hesaplar açıyo bende hiç seslenmedim umrumda bile değil benim paramla bana ne yapıcağımı sölüyo kadın ya bana kendi ailem karışmıyo ay fitil oldum resmen ama belli etmedm kk ile paylaşıyorum nedir bunlardaki bu karışma merak ve irdeleme huyu anlamyıorum

ordada ayıp etmıs yanı bak mesela gelınlere laf soleyen var ya erkek tarafına bole dıosunuz dıo erkek tarafıda kendı kızlarına farklı gelınlerıne farklı yanı demek ıkı taraflı oluo hersey:)))

Derler güzelim ellerinde fırsat geçsin kuru ekmeği burnundan fitil fitil getirirler..

:))

ben çalışıyorum yazmıştım zaten daha önce bu konuya, geçen ay eşime aldık epey bi kıyafet bu ay da ben alayım dedim ama cesaret edemedim torbaları göstermeye gizliden çıkıyorum yukarı, cevahir'e gittik mesela geçen ne aldınız diyor ben bi şey almadık dedim :) yalancı oldum durduk yere napayım ama bir de bakmak isteyecek o ne kadar bu ne kadar soracak :)

takmayın kızlar ya siz üzüldükçe üstünüze gelirler biraz idare edin napıcaksınız :)

yeni mi diye sormuyor ama tip tip bakıyor yeni olduğunu anlayıp bazen de ggüle güle! giy diyor:)o pek almaz kendine bişey bende severim kıyafeti sanırım para tutmuyorum diye garipsiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…