Çalışmayan Kadın Olmak Suçlu mu Hissettirmeli

Melendan

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
2.228
2.011
333
39
Arkadaşlar merhaba; saat kaç oldu benim hala gözüme uyku girmedi uzun bir süredir uykusuzluk sorunu yaşıyorum kafam dolu çok dolu... Yarın yine işe gitmeyeceğim bu aralar çok izin kullandım malum içerde birikmiş izinlerim vardı onları tüketiyorum diye kendimi kandırmışım bunca zaman. Ben iş yerimden bunaldım sanarken çalışmak istemediğimi anladım. sıkıntılıyım, güçlü durmaya çalışıyorum ama yok yapamıyorum. bebek sahibi olmak için 6 yıldır uğraşıyoruz 4 kaybım var. şuan gebelik şüphem ve yine o korkunç lekeler var... istemiyorum çalışmak istemiyorum ben çocuk sahibi olmak hatta çocuğumu kendim büyütmek istiyorum gebeliklerim hep sorunlu zaten ne zaman leke olsa doktor hep rapor veriyor normal hamileler gibi değil benim kontrollerim her hafta hastanedeyim. ama her hafta. bazen haftada 2 oluyor. ve sonra o korkunç son ''kurtaja almamız gerek sizi'. ben işten ayrılmaya karar verdim bu kararımı eşimle paylaştım. onun için sorun yok sen nasıl istersen dedi. sorun diğerleri annem babam kp kv hatta arkadaşlarım(bir kaç tanesi hariç) hepsi yanlış olduğunu düşünüyor bu kararın ya ben bunaldım ama bunu anlamak bu kadar zor mu hamile kalınca işi bırakırsın diyorlar ama anlamıyorlar ki ben hep hastanelerdeyim hep bebeklerimi kaybediyorum belki stressiz bir ortamda olmam lazım belki yataktan kalmamam lazım bu doktorların verdiği 3 günlük raporla olmuyor maalesef. her seferinde müdürün odasına çıkıp ben hastaneye gidiyorum demekte, özel durumumu her seferinde paylaşmak zorunda kalmakta istemiyorum. kafamı dinlemeye ihtiyacım var. bugün arkadaşlarımız vardı yanımızda eşim eve çıkmadan markete gidiyim sana ... alıyım unutmadan dedi. tabi bizim salça arkadaş (bu arada hala kurtulamadım kendilerinden eski konumdan anlarsınız)yine zıpladı ne alaka diye. yarın işe gitmeyecek evde yer dedi. o da ne alaka ya hem evde oturacak hem de marketemi gidemeyecek kalksın gitsin alsın saçmalığa bak dedi. ay delirtti beni ya. zaten burnumdan soluyorum dertlerim var ne olacağım belli değil. dakika bir laf bir... daha işi bırakmadım demek ki işi bıraksam koca parası yiyor diye söylenip duracak of kendimi suçlu mu hissetmeliyim ben ya. ben koca eline bakmayım diye çalışıyor değildim ki kendim için çalışıyordum şimdide kendim için işimden ayrılmak istiyorum olan bu. yok yanlış yapıyorsun yok arabayı yenilersiniz şunu yaparsınız vs. ya ben istemiyorum yeni araba ben çocuk yapmak sağlığımla ilgilenmek istiyorum ama evde oturacak olmam neden herkese batıyor ki ne olacağım ben işimden ayrılınca asalak olarak mı görecekler beni. kimin neyin asalağı o kocam benim ya sanki evin erkeği işi bırakıyorum dedi. offf çok bunaldım... kendimi pisikiyatri kollarına atayım istiyorum gebelik şüphem var yapamıyorumda. ben napıcam çok bunaldım gerçekten....

Canım su an ne yapmak istiyorsan onu yap..millete bakma senin yaşadiğinı sadece sen bilirsin kocan açısindanda bi problem yokmuş..yalniz düşüklerinin sebebi ne onu bi arastır..memursan işi birakma ücretsiz izne ayrıl özel sektörse bırak gitsin istediğin zaman tekrar iş bakmaya başlarsin..

nedeni belli ama doktorlar bir kez daha deneyin diyorlar eğer olmazsa o zaman son çare pgt dediler.

Bir şey bahane edip ücretsiz izin alamıyor musunuz iyice düşünüp tartsanız.
Uzun süre çalışan insanlar evde durmaktan da sıkılır bi süre sonra..
biliyorum sıkılırmıyım diye çok düşündüm kafamı hep o kurcalıyor ama bir taraftanda hastaneler of çok daraldım. ama benim bu yaşadıklarım kolay değil gerçekten değil bu sorunu çözmek istiyorum.dinlenmek istiyorum

O zaman hakkınızda hayırlısı:)
Insallah kucağınıza alırsınız bebeğinizi.
Bu arada şöyle düşünün insanlar her zaman konuşacak ve eleştirecek bir şeyler bulur .
Ekmeğinizi suyunuzu da onlar vermiyor
O zaman çenelerini kapayacaklar

teşekkür ederim inş. her isteyene versin inşaallah.

Öncelikle Rabbim kucağınızı hayırlısıyla doldursun inşallah. ..
Bence durumunuza ötürü uzun bir rapor yazdırın ve en az üç hafta dinlenin yıllık izinler filanda varsa kullanın süre uzasın
Resmi bir kurumda iseniz ücretsiz izin alın birkaç ay
Allah yardımcınız olsun kimsenin ne söylediğine de takilmayin

canin ne yapmak istiyorsa onu yap millete bakma lutfen . bu donemde huzurlu olman gerekli . maddi sorun da yoksa hamilelik de zor geciyorsa ben de buyuk ihtimal o donemde calismazdim

Ben olsam ayrılırdım. Çünkü yıllardır bir amacın peşindeyim sağlıkla yatıp hamilelik geçirmek bebeği kucağıma alma derdinde olurdum. Ayrıca o çok konuşanlara da dim dik söylemem gerekeni söyler üzerine onlarla kesinlikle görüşmeyi keserdim. Ben hep çok net olmuşumdur birşey benim için bitti ise bitmiştir. Bence sende kendi sağlığın bebeğin kocan için bu şekilde davran. Boşver herkes istediği kadar konuşsun sen kendi doğrularına bak . Senin için dua edeceğim Allah sağlıkla ağız tadi ile bir bebeği kucağına almayı nasip etsin sevgilerle .

Mesleğin ne bilmiyorum ama okadar haklisinki..hem bu bebek mevzusu hemde iş hayatı cidden zor olur riskli gebeliklerde.senin sağlığın işten daha önemli farkında misin? Bence ciddi dinlenmeye ihtiyacınız var.yalniz insanların ne dediklerine takılacaksaniz küçükte olsa bir ukde kalicaksa içinizde hiç bırakmayın.lutfen donanımlı,hakikaten istediğinize inanarak çıkın.

Ben daha çok bunaldım. Bu ne ya? Sanane demek bu kadar zor mu? Bi çemkirin, bi bağırın, sen kimsin de benim kocama benimle ilgili akıl veriyorsun diyin. Annene kayınvalidene babalara “evin bütçesi bizim cebimizden çıkıyor. Biz ayarladık. Karışmayın siz” diyin.

Allah rızası için biraz vazgeçin ya. İlişkimi kesiyorum dediğim an biter arkadaşlığım. Siz nasıl kurtulamıyorsunuz? İstemiyorsanız çalışmayın. Yatın, gezin. Çocuk için olmasa bile keyfine olsa bile millete ne yahu? Paşa gönlüm bunu istedi diyiverin.

Öncelikle millete ne
O arkadaşınızdan falan neden uzaklaşmıyorsunuz?
Stresinizi artıran etmenlerden biri bu sanırım.

İşiniz nasıl bir iş?
Kamu ise 5 yıllık memurların 1 yıla kadar sebep göstermeksizin aylıksız izin hakkı var
Özel ise ayrılmak tek seçenek sanırım.

İnsan evde de bunalıyor bir süre sonra
Ama şu anki kadar olmaz bunalımınız.

Kendinize ve eşinize güveniyorsanız bir süre çalışmayın. Millete de laf söyletmeyin

Düşükleriniz kaçıncı haftada oluyor? Kendınız mı hanıle kalıyorsunuz yoksa tedaviyle mi? Tup bebek ve pgt yontemı ıle embryolarınayıklayarak saglıklı bır gebelık gecırırsınız umarım.
Isınız yorucu degılse sıze mesgulıyet olur aslında

koca parası yiyor

Şimdi bunu okuyunca aklıma geldi bir siz duymuştum"yiyin kocanızın parasını yoksa o yedirecek başka birini bulur"diye şaka bir yana tabiki bütün hayatımı paylaştığım hatta yatağımı paylaştığım her mahremiyeti yaşadığım adamın parasını da yerim canım ne isterse yaparım.bence çok doğru düşünüyorsun madem çok istiyorsun herşeyi bırak çocuğa odaklan.hicbir kariyer ve zenginlik evlat sahibi olmak kadar değerli değil.

O kisinin gercekten ARKADAŞ olduguna emin misin? Bence stresten uzaklasmak istiyorsan önce o kisiden uzaklas.

Şu an hamilelik şüpheniz var sanırım,kesinleşirse bırakıp dinlenebilirsiniz.
Kesin değilse daha çok kafanıza takıp olumsuz etkilenmeniz de bir ihtimal.
Ha sonuç itibariyle sizin hayatınız bu,kimseyi ilgilendirmez.
Şu an işten ayrılma diye baskı yapan aileniz,arkadaşlarınız biraz zaman geçince bebek yokmu demeye başlayacaklar. 1 bebeğiniz olsa ikinci ne zaman diye konuşmaya başlayacaklar. İnsanlar asla memnun olmuyorlar ki. Muhakkak edecek lafları olur emin olun.
Bu sebeple kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Boşverin kimin ne dediğini.

kendimi gördüm sizde. benim de cok stresli ve cok yogun mesaili bi işim vardi. sürekli doktora gitmek icin izin almak da sıkıntı oluyordu en son tüp bebek tedavisi zamani bıraktım işi. inanir misiniz omuzlarimdan büyük bir yük kalkti sanki. ama benim işim cidden yoğundu haftada 2-3 gün aksam 9-10 gibi geliyordum eve, resmi tatillerde bile calisiyordum bazen. ilk 1 yıl hic sıkılmadim, ikinci yıl sıkılmaya başlamıştım part time tarzi ufak işler buldum beni oyaliyor. Ama malesef hala anne olamadim

Sorması ayıp onlara ne? Koca senin parası senin ister yersin parayı ister çalışırsın. Kocanla aranda bi durum onları hiiiç alakadar etmez öncelikle bunu kabullen öyle muamele et onlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…