Çalışmayan Kadın Olmak Suçlu mu Hissettirmeli

Önemli olan senin fiziksel ve ruhsal sağlığın. Her zaman çalışan kadın olmayı desteklerim ve çoğu zaman ne yazık ki kadınların kolaya kaçtıklarını, kendilerini bakılıp beslenmesi gereken yaratıklar olarak gördüğünü düşünürüm. Ama senin durumun çok farklı. Eğer yapabiliyorsan altı ay, bir sene ücretsiz izne ayrıl. Eğer herşey düşündüğün gibi olursa sorun yok. Ama olmazsa en azından pişman olmazsın.

Bazi erkeklerin gozune ev hanimlari hazir yiyici olarak gozukur..

Millete bakma gecim derdin yoksa otur evde keyfine bak
Belki kafan rahat stressizken hamile kalirsin
Allah gonlune gore versin

Bende ünv mezunuyum eşim memur calisiyor hamd olsun. Buyuk ve pahali bir sehirde yasiyoruz ama ben calismiyorum acikcasi kimin ne dusundugu de zerre umurum degil.. Ev hanimi deseler ne olur anlamiyorum bu bir hakaret mi? Koca parasi yemek ne kadar cirkin bir tabir. Koca calisiyorsa evi icin ailesi icin calisiyor onun parasi benim bizim paramiz. Elbetteki harcamak en dogal hakkimiz degil mi?

Bunalmişsiniz belli bekarken cok is degistirdim ortamlari iliskileri iyi bilirim. Bence isten ayrilin kafa dagitin gezin tozun biraz dinginlige ihtiyaciniz var.

Ben ev hanimiyim esim asla calismama izin vermez. Eşinizin onun ağzının payini vermediyse ben senin yerinde olsam derim sanane. Sen kimsin ki bizimle boyle konusuyorsun. Hangi hakla bak gor bir daha öyle yaninda konusmaya cesaret etmez. Neymiş hem çalışmicak hem de markete gitmicek. Çok sinirlendim simdi. Takmayin siz laflarindan belli nasil biri olduğu takmaya gerek yok sağlığınıza bakin. Inşaallah hayirlisiyla olur.

onemli olan sizin ne isteyip sizin ne dusundugunuz
esinizde size birakmis
ama evde gebeligi kafaya daha cok takip stres yaparmisiniz
Insaallah en kisa zamanda bebeginiz olur

Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin. Kafanız çok karışık. Alın elinize bir kağıt bir kalem. Ortadan çizgi ile ayırın sayfayı. Bir tarafa işi bırakmanın avantajlarını bir tarafa da dezavantajlarını yazın. Zihniniz daha net olacaktır. En son eşinizle tekrar istişare edin bu listeyi de önünüze koyarak. Ha bir de diğer insanların sizin hakkinizdaki yorumlarını önemsemeyin.

İlk çocuğumu annem büyüttü, nasıl büyüdü anlamadım. Akşam 7 gibi eve gel yemek ortalığı toparla falan filan yatma vakti, sabah 7 de işe git. Tabi ki gece süt sağmalar, emzirmeler vb. Bu arada da bebeği oraya buraya taşımalar tabi ki. Kısacası kızım şuan 5 yaşında ama inan nasıl büyüdü çocukluğu vs unutuldu gitti bende. Çünkü, ben büyütemedim ki... (Bazen kızıma bakarken, büyürken yanında olamadığım için çok üzülüyorum).(Şimdi nasip olursa 2.yi istiyoruz ve kendim büyütmek istiyorum, neden mi çünkü bu anların hayatta tekrarı yok.)

Çalışıp çalışmama ile mutlu ve mutsuz olma konusu ise biraz daha farklı, şuandaki sistemin dayatması biraz da kadının çalışması. (Kadın çalışmamalı demiyorum herhalde bunu anlatabilmişimdir). Ama günümüz tüketim toplumunda ihtiyacımız olmayan şeyleri de alabilmek için daha fazla para kazanmamız gerekiyor. Aldığımız çoğu şey aslında ihtiyacımız değil. Evde tek maaş olsa (geliri çok düşük olanlardan bahsetmiyorum) zaten bu gereksiz şeyleri almayacağız ama o zaman ne olacağız? Bu yeni düzene göre "MUTSUZ" tabi ki. O yüzden daha fazla gösteriş ve tüketim için (de)çalışmak şart. Kaldı ki ne çalışanlar memnun hayatından dinlediğimde ne de çalışmayanlar o da bu çağın paradoksu. Ve yeni çağın mottosu =>Consume(Tüket!)& Obey (İtaat Et!) &Die (Öl!)

"Canın ne istiyorsa onu yap sevgili konu sahibi, hayat kısa"

Son düzenleme:
Kimseyi dinlemeyin. Stres olup kendinizi mutsuz etmeyin. Emin olun kimseyi memnun edemezsiniz. Esiniz de sizi destekliyorsa kimseye laf düşmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…