Çalışmayan Kadın Olmak Suçlu mu Hissettirmeli

öncelikle inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.
içinizden ne geliyorsa onu yapın. kimse içinizde ne olup bittiğini sizden iyi bilemez. siz bir karar aldıysanız kimse karışamaz kararınıza. kimseden maddi bir yardım beklemiyorsunuz sonuçta işi bıraktıktan sonra, kimseyi de ilgilendirmez bu yüzden.

Bunu en yakın yaşayan biri olarak yazıyorum . Yaklaşık 3 bck senedir bebek için uğraşıyoruz ztn zor hamile kalıyorum 2 defa da kaybettim. Bende iş stresi daha kötü ve çok bunaldım vs diyerek işten ayrıldım ama pişmanım . Ozamanlar çok dolmustum. Bebeğim karnımda ölü ama ben işe gidip kimseye belli etmiyordum kğrtaj olup ertesi gün işe gittiğimi biliyorum . Acısını bile yaşayamıyor insan. Ama sonra iştwn ayrıldım ilk 2 ay güzeldi fakat sonrası kabus gibi . Evde daha cok sarıyosunuz sürekli bebekli çocukşu birileri görüşmek istiyor. Sürekli sitelerde kür takip etmeler. Erken gebelik belirtileri vs vs amaçsız kalıyorsunuz üstüne bebek de olmuyor. E işi bıraktıgınızda sosyal yasantı birwz daha düşüyor ve çevre yoksa hamilemisin. E daha yok mu. Bu sefer herkes senın bebek için işi bıraktıgını biliyor ve artık acıyan gözlerle bakıyor. Yüzüne karsı edilen dualar cabası. Bu sefer evde daha cok salıyor insan kendını iş yapmak istemiyor. Belli süre sonra dısarı cıkmak istemiyor. Bende doktor kontrolu vs izin almak zor evdeyken kafama göre giderim diye izşn aldım. İnan evdeyken hiç gidilmiyor hep bir kafa karısıklıgı. İşe başlayayım dedim herkes 5 yıllık evli oldugumu duyunca bebek ihtimali yüzünden işe almıyor. Şimdiki gibi düşünebilsem 1 _2 ay ucretsiz izin vs alıp kafamı dınlyip kendımı motıve edip işime baslarım. İnan hıcbırsey hayalını kurdugun gibi olmuyor. Stres derken iş stresi bence düşünceleri ni azaltıyor. Bak 1 sene oldu eskıden hamıle kalırdım çalışırken şimdi oda yok.

İnsanların ağzını büzemezsiniz,her halükarda konuşacak şey bulurlar.

Siz dilediğinizi yapın.Fikrini alacağınız tek insan eşiniz olsun.

Çalışmayan kadın olmak koca parası yemek değildir.O zinhiyeti kınıyorum!
Bir aile kurulduktan sonra çalışan kim olursa olsun para herkesindir.
Kadın da evde çalışıyor.Çalışmıyor mu yani.

Umarım Allah size sağlıklı hayırlı evlatlar verir,dilediğinizce büyütürsünüz.

Ben evlendigim ilk gunden hamile kaldim. 10 senedir ogullarima bakiyorum. Esim de bize. Ne olmus!!! Bakicak tabi. Ewet koca parasi yiyorum. Kime ne!

Hayat sadece is hayatindan ibaret degil. Çık isten, bebis yap. Kime ne! Evet catir catir para yiyorum de, size ne!

Umarim en yakinda hamis olur, kucagina bebis alirsin. Kimseyi takma. Psikolojini iyi tut.
:super:
İşte herkes böyle rahatça savunabilmeli.
Çalışıyorsa işini,çalışmıyorsa ev hanımlığını savunabilmeli.
Sanane diyebilmeli.
Sanane!

Ilk once saglik..Kendinizi bunalmis his ediyorsunuz Ve Bu Tabiki herseyi etkiliyebilir Ruh saglinizi. Kafani dinle Biraz Kendine gelmis olursun Okadar rahat edicidir ki. Milleti dinleme eger esinle konusduysan Sorun degildir. Maddi anlamda Tek maasla Ev geciniyorsa Sorun yoktur diye dusunurum. Bence Hic stresse girme millet ne dusunur diye.

Calisip calismamak size kalmis,zaten once tedavinizi olmalisiniz. Sonrasinda karar verirsiniz calisip calismayacaginiza. Benim kendi fikrim calismamak hos bir durum degil, sıkıcı. Maddi ve manevi yonden cöküntü. 2,5 senedir evde oturuyorum cunku sartlarim oyle elverdi. Ogluma bakacak kimse yoktu, kreslere de guvenemedim.

Bence sen en başta densiz densiz konuşan arkadaşından kurtul

Sanane eve kimin ne aldığından
Kim senden ekmek istedi su istedi
İstemiyorum senle arkadaşlık etmek defol git deseydin

İzin konusundaysa özeldeysen direkt işten çik yok kamudaysan bir yillik ücretsiz izin kullanmaya uğraş

Çünkü kamunun geri dönüşü olmuyor maalesef

Ay bu ne igrenc arkadas benim kocama benim hakkimda oyle diyecek arkadasi ben kovarim evden defolsun gitsin o kimde hesap vercem kocamin evimr aldigi yemekten onane . Canim kimse calismak zorunda degil hayat senin hayatin kendini nasil mutlu hissediyorsan oyle yasa esinde arkanda disarda ki insanlara laf düşmez

AKsine evde oturmam fedakarlik benim.
Calismak istiyorum ama cocuklar sebebiyle calisamiyorum. Koreldim, kariyerim bitme noktasina geldi.
Bu esinle senin aranda. Sana o tarz bir his hissetirmeyecekse salla elalemi.
Dunyada tek evhanimi sen olmayacaksin

Koca parası yemek koca eline bakmak gibi tabirler güzel değil bence, siz ailesiniz yeri gelecek sadece eşinizin geliriyle geçineceksiniz tabi. Ortak bir karar aldıysanız kimseye laf düşmez. Ben kadınların meslek sahibi olması taraftarıyım ama bu ‘koca eline bakmamak için’ değil, dünyanın binbir türlü hali olduğu, bazen yolumuza yalnız devam etmek zorunda kalacağımız için. Eğer bu türden bir gelecek kaygım yoksa ‘koca parası yemekten’ hiç de gocunmazdım açıkçası, çalışma hayatına ara verir diğer önceliklerimle ilgilenirdim.

Arkadaşlar merhaba; saat kaç oldu benim hala gözüme uyku girmedi uzun bir süredir uykusuzluk sorunu yaşıyorum kafam dolu çok dolu... Yarın yine işe gitmeyeceğim bu aralar çok izin kullandım malum içerde birikmiş izinlerim vardı onları tüketiyorum diye kendimi kandırmışım bunca zaman. Ben iş yerimden bunaldım sanarken çalışmak istemediğimi anladım. sıkıntılıyım, güçlü durmaya çalışıyorum ama yok yapamıyorum. bebek sahibi olmak için 6 yıldır uğraşıyoruz 4 kaybım var. şuan gebelik şüphem ve yine o korkunç lekeler var... istemiyorum çalışmak istemiyorum ben çocuk sahibi olmak hatta çocuğumu kendim büyütmek istiyorum gebeliklerim hep sorunlu zaten ne zaman leke olsa doktor hep rapor veriyor normal hamileler gibi değil benim kontrollerim her hafta hastanedeyim. ama her hafta. bazen haftada 2 oluyor. ve sonra o korkunç son ''kurtaja almamız gerek sizi'. ben işten ayrılmaya karar verdim bu kararımı eşimle paylaştım. onun için sorun yok sen nasıl istersen dedi. sorun diğerleri annem babam kp kv hatta arkadaşlarım(bir kaç tanesi hariç) hepsi yanlış olduğunu düşünüyor bu kararın ya ben bunaldım ama bunu anlamak bu kadar zor mu hamile kalınca işi bırakırsın diyorlar ama anlamıyorlar ki ben hep hastanelerdeyim hep bebeklerimi kaybediyorum belki stressiz bir ortamda olmam lazım belki yataktan kalmamam lazım bu doktorların verdiği 3 günlük raporla olmuyor maalesef. her seferinde müdürün odasına çıkıp ben hastaneye gidiyorum demekte, özel durumumu her seferinde paylaşmak zorunda kalmakta istemiyorum. kafamı dinlemeye ihtiyacım var. bugün arkadaşlarımız vardı yanımızda eşim eve çıkmadan markete gidiyim sana ... alıyım unutmadan dedi. tabi bizim salça arkadaş (bu arada hala kurtulamadım kendilerinden eski konumdan anlarsınız)yine zıpladı ne alaka diye. yarın işe gitmeyecek evde yer dedi. o da ne alaka ya hem evde oturacak hem de marketemi gidemeyecek kalksın gitsin alsın saçmalığa bak dedi. ay delirtti beni ya. zaten burnumdan soluyorum dertlerim var ne olacağım belli değil. dakika bir laf bir... daha işi bırakmadım demek ki işi bıraksam koca parası yiyor diye söylenip duracak of kendimi suçlu mu hissetmeliyim ben ya. ben koca eline bakmayım diye çalışıyor değildim ki kendim için çalışıyordum şimdide kendim için işimden ayrılmak istiyorum olan bu. yok yanlış yapıyorsun yok arabayı yenilersiniz şunu yaparsınız vs. ya ben istemiyorum yeni araba ben çocuk yapmak sağlığımla ilgilenmek istiyorum ama evde oturacak olmam neden herkese batıyor ki ne olacağım ben işimden ayrılınca asalak olarak mı görecekler beni. kimin neyin asalağı o kocam benim ya sanki evin erkeği işi bırakıyorum dedi. offf çok bunaldım... kendimi pisikiyatri kollarına atayım istiyorum gebelik şüphem var yapamıyorumda. ben napıcam çok bunaldım gerçekten....

O salça olan arkadaşa ben burdan sinir oldum. Bu gibi insanlar için bir kelime var cevap olarak. SANANE. Bitti.

Bebek konusunda gün doğmadan neler doğar . İnşallah Allah gönlünüze göre versin

Neden başkalarının düşüncelerini bu kadar çok ciddiye alıyorsunuz. Çalışan siz,yıpranan siz. Başkalarına ne. Ve o arkadaş! Sizin eşinize evde oturacak kendi gitsin derken siz neden ağzının payını vermiyorsunuz. Bu dünya 1 defa geliyoruz siz nasıl istiyorsanız öyle yaşayın

Arkadaşlar merhaba; saat kaç oldu benim hala gözüme uyku girmedi uzun bir süredir uykusuzluk sorunu yaşıyorum kafam dolu çok dolu... Yarın yine işe gitmeyeceğim bu aralar çok izin kullandım malum içerde birikmiş izinlerim vardı onları tüketiyorum diye kendimi kandırmışım bunca zaman. Ben iş yerimden bunaldım sanarken çalışmak istemediğimi anladım. sıkıntılıyım, güçlü durmaya çalışıyorum ama yok yapamıyorum. bebek sahibi olmak için 6 yıldır uğraşıyoruz 4 kaybım var. şuan gebelik şüphem ve yine o korkunç lekeler var... istemiyorum çalışmak istemiyorum ben çocuk sahibi olmak hatta çocuğumu kendim büyütmek istiyorum gebeliklerim hep sorunlu zaten ne zaman leke olsa doktor hep rapor veriyor normal hamileler gibi değil benim kontrollerim her hafta hastanedeyim. ama her hafta. bazen haftada 2 oluyor. ve sonra o korkunç son ''kurtaja almamız gerek sizi'. ben işten ayrılmaya karar verdim bu kararımı eşimle paylaştım. onun için sorun yok sen nasıl istersen dedi. sorun diğerleri annem babam kp kv hatta arkadaşlarım(bir kaç tanesi hariç) hepsi yanlış olduğunu düşünüyor bu kararın ya ben bunaldım ama bunu anlamak bu kadar zor mu hamile kalınca işi bırakırsın diyorlar ama anlamıyorlar ki ben hep hastanelerdeyim hep bebeklerimi kaybediyorum belki stressiz bir ortamda olmam lazım belki yataktan kalmamam lazım bu doktorların verdiği 3 günlük raporla olmuyor maalesef. her seferinde müdürün odasına çıkıp ben hastaneye gidiyorum demekte, özel durumumu her seferinde paylaşmak zorunda kalmakta istemiyorum. kafamı dinlemeye ihtiyacım var. bugün arkadaşlarımız vardı yanımızda eşim eve çıkmadan markete gidiyim sana ... alıyım unutmadan dedi. tabi bizim salça arkadaş (bu arada hala kurtulamadım kendilerinden eski konumdan anlarsınız)yine zıpladı ne alaka diye. yarın işe gitmeyecek evde yer dedi. o da ne alaka ya hem evde oturacak hem de marketemi gidemeyecek kalksın gitsin alsın saçmalığa bak dedi. ay delirtti beni ya. zaten burnumdan soluyorum dertlerim var ne olacağım belli değil. dakika bir laf bir... daha işi bırakmadım demek ki işi bıraksam koca parası yiyor diye söylenip duracak of kendimi suçlu mu hissetmeliyim ben ya. ben koca eline bakmayım diye çalışıyor değildim ki kendim için çalışıyordum şimdide kendim için işimden ayrılmak istiyorum olan bu. yok yanlış yapıyorsun yok arabayı yenilersiniz şunu yaparsınız vs. ya ben istemiyorum yeni araba ben çocuk yapmak sağlığımla ilgilenmek istiyorum ama evde oturacak olmam neden herkese batıyor ki ne olacağım ben işimden ayrılınca asalak olarak mı görecekler beni. kimin neyin asalağı o kocam benim ya sanki evin erkeği işi bırakıyorum dedi. offf çok bunaldım... kendimi pisikiyatri kollarına atayım istiyorum gebelik şüphem var yapamıyorumda. ben napıcam çok bunaldım gerçekten....
o halde çalışma huzurlu ve mutlu olacaksan ve kanaatkar isen

Neden başkalarının düşüncelerini bu kadar çok ciddiye alıyorsunuz. Çalışan siz,yıpranan siz. Başkalarına ne. Ve o arkadaş! Sizin eşinize evde oturacak kendi gitsin derken siz neden ağzının payını vermiyorsunuz. Bu dünya 1 defa geliyoruz siz nasıl istiyorsanız öyle yaşayın
ona hep ağzının payını veriyorum. ona gelene kadar halletmem gereken sorunlarım var. başkalarının düşüncelerine takılıp kalmak zaten psikolojimin bozuk olduğunu göstermiyor mu. zaten depresyon mu bunalım mı garip bir durumdayım bu yüzden belki takılmam. karar vermekte zorlanıyorum bu süreçte ne doğru ne yanlış bilmiyorum şuan. eşimle konuştum bugün o da bana evde ya daha kötü olursan dedi. yapabilicek misin sıkılmayacak mısın dedi. bilmiyorum ama istediğim bu şuanda sonrasından tedirgin olduğum için karar veremiyorum dedim. tabi bunu söylerken içimden demek sende onlardansın sende mi yoksa gelirimiz düşecek diye korkuyorsun seninde mi derdin para gibi garip düşünceler sardı beynimi engel olamadım bu düşünceye ama sesli ifade etmedim bunu. o da üstüne izne ayrılıyım tatile gidelim ister misin dedi. kendimden utandım ben az önce içimden neler geçirdim diye içime tükürmek istedim.nasıl şanslıyım bak ne güzel bir kocam var benim. toparlanmaya çalışıcam şu gebelik şüphesi bir kesinleşsin yada sorun her neyse şuan yaşadığım sonrasında 1 hafta daha uzatabilirim belki izni. zaten bitti diyip ayrılamıyorum öyle hemen ihbar sürem var vs... teşekkür ederim yorumunuz için.

Çalisip calismama karari eşin ve senin ortaklasa alacaginiz bir karardir. O evi siz gecindiriyorsunuz baskasini hic mi hic alakadar etmez. Birak baskalarini lutfen birileri hep konusur hep yorum yapar..hepimizin cevresinde varlar maalesef.
7 ay once işten ayrildim, artik hergun benden birseyler gittigini asabi bir insana donustugumu kabul ettim ve bu karari verdim. Endustri muhendisiyim ve uzun bir sure de calismayi dusunmuyorum. Muhendis evde mi oturur bosyere istifa ettim ben nicin muhendislik okudum yazik emeklerime diye birkac ay kendimi cok sorguladim, kizdim. Ama yeni yeni anliyorum ki ben aslinda kuş kadar hafiflemisim : ) psikologa falan ihtiyacin yok bence cevren ve kararsizlik seni bu hale getiren.. eşinle uzlasmissan gerisine kulak tikayacaksin hepsi bu.

Kimene senin işinden hepsini okumadım ama arkadasa vs kime ne. Eşinle anlastiysan istemiyosan gitme canım kimsenin lafına bakipta üzülme.
İnşallah Allah yakın zamanda doldurur kucağını :))

canım ben de son zamana kadar çalıştım ama keşke çalışmasaymışım iş yerindeki stresten tansiyonum çıktı daha çok bebeğime zarar verdi. kararı tabi iyice düşünüp taşınıp ver ne olacak ki çalışmasan, eşin sıkıntı çıkarmadıktan sonra diğerlerini hiç önemseme. benim akrabam hamileliğini hep yatarak geçirdi bebekleri kaç kez kaybettiler dikkat edip sürekli dinlenince bebeği oldu. tabi sizin durumunuzu bilemem bunu doktorla konuşun en iyi o bilir. umarım tezzamanda yavrunu kucağına alırsın.

Eşiniz arkanizdaysa 3. Kişiye karışmamak düşer işsizlikten Sikilirsaniz yeni iş bulursunuz Evde Sikilirsaniz hobi kurslara gidersiniz.. Önce sağlık ama en önemlisi ruh sagligi

Back
X