Çalışmayan kadınlar

Kişisel bakımınız içinAylık ne kadar harcama yapıyorsunuz mesela
Şöyle anlatim ben
Yazın başında bikac tisort pantolon alisverisim oldu 200e varan. Kışa girerken de boyle oluyo. Makyaj malzemem bitince alıyorum zaten.Örneğin senelerdir kullandığım rimel. Farklı rimel alcam dedim gecen sen almadın mı gecen diyo. Ama açık açık almada demiyo bana. Kuafore de sac boyatmaya kestirmeye gittigim oluyo birkac ayda bi. Onun dışında sac köpüğüm, kremlerim var bittikce aldığım arada da birkaç oje iste. Ornegin epilator almak istiyorum demistim. Alamayız suan demisti.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da kadınlar baskı altında. Şu hale bakın ya... Kadının çalışıp çalışmayacağına erkek karar veriyor/vermeye çalışıyor. Neyi satın alıp almayacağına erkek karar veriyor. Ne giyeceğimize de zaten her zaman karışıyorlar. Şu toplum ne zaman kendine gelecek çok merak ediyorum ya. Hayat bu erkek müsveddelerine güzel, oh valla, sen istemiyorsun diye karın çalışmasın ama para da harcamasın, sen istemedin diye kendini baskılasın, aldığı eşyaya laf et, harcadığı paraya laf et, bütün fedakarlığı karın yapsın sen hayatını yaşa ne de olsa erkeksin. Erkekliğine tükürürüm valla böylelerinin. Hep kendinden ödün vere vere kadın diye bişey kalmadı. Sadece konu sahibinin kocası için değil böyle olan herkes için konuşuyorum. Kusura da lütfen bakın.

Aynı fikirdeyim. Kadınlar uğradıkları eziyeti kabullenmiş görünüyorlar, ne diyeyim. Kadın 200 liralık alışveriş yapıyor diye bıdı bıdı yapıyo adam, hem de çalışma diyor, ne ala memleket ya. Kadın asgari ücretle çalışsa kendisine istediği şeyin kralını alır, koca denen adam işin vermiyor ama, kadını bir güzel alıkoyuyor çaktırmadan hapsediyor. Çok güzel valla hayat bu erkek müsveddelerine güzel

Aynen katılıyorum kadınlar kendilerini çok ezdiriyorlar

Bunların hepsi koca delisi olmaktan

Aman adam evlensin yüzüğü taksın da ister çalışnaya karışsın ister üste başa karışsın ister camdan baktırmasın hiç önemli değil yeter ki nikah yapsın

Hiç kadınlar mağdır diyemicem ne yazık ki kadınların da çok umrunda değil yeter ki adam nikah yapsın yeter ki adam boşanmasın aman ali rıza bey ağzımızın tadı bozulmasın ben adam yerine konayım konmayayım önemli değil. İstemeyen kendini hapsettirmez, hapsetmek isteyen adamla da evlenmez Kariyer yapayım, iş dünyasında bir konumum bir adım olsun yok, emek vermeye çalışmaya kadınlarımızın gözü zaten yok, hal böyle olunca suç erkeklerde diyemiyorum ne yazık ki

Her kadın erkek eşitliği konusuna yazdığımı buraya da yazıyorum , rahmetli Cem Karaca'nın bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete şarkısında dediği gibi: "O zaman siz buna müstehaksınız"!!

Son düzenleme:

Çalışmak özgürlüktür. İstediğiniz bir şeyi kocanıza sormadan alabilmek, ondan para istemeden bir şeyi yapabilmek, o sizi terk ederse maddi olarak güç çekmemek ekonomik bir özgürlüktür. Bu özgürlük size özgüven olarak da geri döner.
Bu ülkenin çalışan, işleyen kadınlara ihtiyacı var.

Peki kadın niye boyun eğiyor? Kadın niye "olur beyim, çalışmam " diyor. Bu ataerkil topluma neden ses çıkarmıyor? Suç hem erkekte hem de kadında. Kimse bir insanın çalışma isteğini kısıtlayamaz, çalışmayan isteyen kimse de "ama kocam çalışma dedi" diye çalışmaktan vazgeçmez.
Kadınlar okusun, çalışsın, olur beyim deyip boyun eğmesin. Tüm gün şu site başında yatarak ellerine ne geçecek? Tv karşısında, altın günlerinde... Veya tüm gün ev işi ve bebek bakarak hayatta "evet ben kendi ayaklarımın üzerinde durabilen bir insanım" diyebilir mi?
Çalışmasına izin vermeyen bir adamla nasıl bir ömür geçer?
Ailesine saygıdan önce insanın kendi benliğine saygı duyması gerek. Kendine saygısı olmayan insanın hiçbir şeye saygısı olmaz

Offf. Koca delisi ne ya. Elestiriye okey ama haddini bilmeden savuramazsin sen burada. Bu akil vermek degil hadsizce yerip dalga gecmek. Sen benim ne mezunu olduğumu biliyomusunda kariyer bilmem ne diye konusuyosun. Meslegimi yaşadığım yerde yapamiyosam kocamin sucu mu. Niye bi vasfimin olmadığı ayakalti yerlere girip ezileyim. Esim buna karşı. Haybeden sallama yorum yapacaksan duzgunce kelimelerini sec te yaz.

Psssttt yine çalışan kadın - ev kadını kavgası çıkmasın, birbirinizi karşılıklı gömmeyin lütfen.

Müzmin ev kadınıyım, ihtiyaçlarımı sormadan alırım, almışsam zaten ihtiyacım vardır o yüzden neden aldın sorusuyla karşılaşmam veya alma lafını duymam.

1. Size değil toplumun geneline yazmıştım, yarası olmayan gocunmaz

2. Eh ben de tam bundan bahsediyorum. Kadınlar evlilik için iş bırakmakta sakınca görmüyor, oysa hiçbir erkek evlendim diye işsiz kalacağı bir yere taşınmayı kabul etmez. Yani kadınlar evlendikten sonra çalışmasam da olur şeklinde bakıyor olaya, sonra neden toplumda kadının adı yok.

2.5. O dediğiniz yerlerde erkekler pekala sızlanmadan çalışıyor ama kadınlar piremses olduğu için çalışmayı ağız kokusu olarak görüyor. Sabah 6da kalkıp işe giden bir insanla, çalışmaya zahmet etmeyen bir insana aynı saygıyı veremem kusura bakmayın. Kadınlar bu kafayla gidip, erkeklerle eşit saygı beklemesinler. Erkeklerin canı yok mu, sadece kadınlarınki mi can?? Tabi erkekler çalışmak zorunda, kadınlar kendilerini erkeklerin üstüne yıkmaya alışmışlar nasılsa çalışmak zor geliyor.

3. Yoruma, seviyeye, üslubun güzelliğine!, dilimize verilen öneme! bakılırsa oyumu ilkokul mezunundan yana kullanıyorum.

Son düzenleme:
Kocama ezilirim daha iyi diyosun yani.

"sen benim ne mezunu olduğumu biliyor musuuuunnnn " hahahah atom mühendisisin ve yozgatta falan oturuyorsun heralde, yeterli çalışma ortamı olmadığı için de çalışamıyorsun değil mi?
Hep bir bahane...
Ya çalışmak istemiyorum desen yine anlarız. Ama "işimi yapabileceğim bir yer yok" gibi saçma sapan bi savunmayla gelmeyin.

Ben çalıştığım ve durumumuzda bir sıkıntı olmamasına rağmen birşey alırken düşünüyorum açıkçası, şartlar biraz öyle gerektiriyor. Biz kadınlar almayı çok seviyoruz. Etiketiyle duran kıyafetlerle, henüz giyilmemiş bir sürü ayakkabıyla dolu dolabım. Onları gördükçe çok luzumsuz ihtiyac dışı aldığımı farkettim. Eşim kısıtlamasa da bazen alışveriş esnasında 'bunu koyacak yerin var mı bari dolapta' diye takılır. Benimde birden kafam dank ediyor, cidden lazım değilse bırakıp vazgeciyorum almaktan.
Eşinin dediğine alınma bence cidden biz bayanlar erkekler gibi değiliz, onlar birsey lazım olmadıkça almıyor ama biz öyle değiliz moda diye, ucuz diye, bulunsun diye almaktan kendinizi alıkoyamıyoruz :)

çalışmanızı istemiyorsa ve siz çalışmak istiyorsanız hiç çekinmeyin hatta ihtiyaç uydurun .. her fırsatta alışveriş yapın..
Katılıyorum. Çalıştırmayan kocaya yapılabilecek en büyük güzellik onun parasını çatır çatır hiç acımadan harcamaktır.

Kres yasina kadar calismama ve cocugumu kendim buyutme karari aldim. Aldigim maasi krese gomup cocugumdan ayri kalacagima bu daha mantikli benim icin. Ama boyleyken de gelir konusunda esim benden daha fazla hak sahibi degil. O disarda calisiyorsa ben de evde calisiyorum. Calistigim karsiliginda maas almiyo olabilirim ama cogunlukla esimden cok yoruluyorum. En azindan erkeklerin disarda mesaisi bitiyor bizim evde hic bitmiyor hele cocuk varsa. Bunlar icin tek tek ucret odemeye kalkarsa ondan cok kazanmis olurum. :)) o yuzden kalkip da erkek kadina parayi ben kazaniyorumu hissettiremez. Esimin ne kadar hakki varsa benim de o kadar hakkim var.

calistigim halde, evin gecimi hemen hemen tamamen bende olmasina ragmen, birsürü var ya ondan diyebiliyordu.
onun parasini hicbir zaman yemedim.
koca parasi yemek nasil bir sey hic tatmadigim icin, isteyemezdim de zaten o ayri - yorum yapamicam.

Sen muneccim falansin galiba hadsizce yazdığın icin ne mesleğimi ne yaşadığım yeri soyleme tenezzulunde bulunmuycam :) şükür ki eşim yemekte yapar temizligimede yardim eder utusunu bile kendi yapar. Su actigim konuda bile calisan kadınların çekindiğini okudum. Demek ki saygı calismakla elde edilmiyomus.
Öhh demogoji ile de bitirilmiş yorum

Sen karakterinle değil de mesleginle deger görüyor olabilirsin. Bu ulkede meslegi olan kadinin da olmayan kadinin da adı yok. Ben çalışmaya karşıyım mi demişim bi yorumumda. Yok ama bi yerinden anlayip oradan yuruyeceksiniz illaki.

"Kusura da lütfen bakın" cümlemdeki kusur tam olarak buydu. :) katılıyorum. Çalışmasına izin vermeyen, kendisini adam yerine koymayan birini ne erkek olarak ne insan olarak ne de koca olarak sevebilirim. Toplum kendine gelsin de herkes her şeyin farkına varsın artık.

Okumuşsun ama hala Türkçeyi doğru yazamıyorsun. Dahi anlamında de eki ayrı yazılır ve ayrı yazıldığı gibi sertleşmeye uğramaz, yani senim yazdığın gibi te olmaz, de olarak kalır.
Saçma argümanlarla gelmişsin, zaten senden de mantık beklemiyordum. Müneccimliği senin gibiler sever. Sadece işletme ya da bilişim bilmemneliği gibi yerleden mezun olup "ay ağız kokusunu mu çekececeğim milletin" "ay burda çalışacağım yer yok kiiii" diye sürekli bahane üretmenize deyindim. Yoksa istersen tıp oku yüksek lisans yap, çalışmadıktan sonra inan hiçbir önemi yok. Kendini komik duruma düşürüyorsun. Çekindiğimizi? Biz çalışan kadınlar, inan sizin gibilerden çekinmeyiz. Saygı okumak ve çalışmakla, kendine güvenmek ve okuduğun işi pratiğe geçirmekle, özgürlükle kazanılır. Karakterimiz olduğu için bir mesleğimiz var. Dünyada işsiz sapsız hiç kimse değer görmez. Mesleği olanın da adı yok olmayanın da demişsin.
Bizim adımız var. Senin yoksa bilemiyorum :) Yaşadığım şehir, eşim, ailem... Kadınlara erkeklere çocuklara değer veriyoruz. Okuyup öğreniyor alın terimizle de paramızı kazanıyoruz.
15 yaşında değilim ki maddi olarak kocaya bağlı olayım, koca parası yiyeyim baba parası yer gibi.
Bilmiyorum, belki senin için normal ama bana çok gurursuzca geliyor kocanın parasıyla geçinmek. Ha bir de okuduğun halde illa bahane uydurup çalışmamak.
Haydi sana iyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…