Çalışsaymış da atansaymış!

Clarkkent

Bir kedi annesi...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2017
3.516
5.895
158
30
İçimi dökmek için yazıyorum. Yoksa orta yerimden çatlayacağım.

Ücretli öğretmenlik yapıyorum. Kalabalık bir okuldayım. 40 küsür öğretmen var.

Ben tabiki de haklı olarak bulunduğum her ortamda ücretli öğretmenliğin şartlarının ne kadar saçma olduğu, çok az para aldığımızı, bunu hak etmediğimizi ve bakanlığın bizi ataması gerektiğini dile getiriyorum. Sanırım benim bu şekilde şikayet ediyor olmam birilerini rahatsız etmiş ki arkamızdan onlar da çalışsaymış da atansaymış demiş öğretmenlerden biri.

2017 de kpss ye girdim ve hala atama yapılmadı. Kazanamadığım için değil mecbur bırakıldığım için ücretli öğretmenlik yapıyorum. Atama yapılsaydı muhtemelen çalışıyor olurdum. Ki öyle olmasa bile arkamdan böyle bir şey söylenmesini kabul edemem.

Kimin söylediğini öğrenemedim kimse isim vermek istemiyor. Ama öğrenirsem iki çift lafım var. Tüm öğretmenlerin ve idarecilerin bulunduğu, genelde duyular ile ilgili kullanılan WhatsApp grubuna bu konuyla ilgili yazmak saçma mı olur sizce?
(konuyu durup dururken ben açmıyorum. Ara sıra birileri soruyor. Ortalıkta kendi kendime şikayetlenmiyorum. Sorana fikrimi söylüyorum. Birileri kulak misafiri oluyor doğal olarak.)

Son düzenleme:
Yazmayın tabi ki de. Konu uzar daha çok üzülürsünüz. İnsanlar her şekilde konuşurlar.
Boş yere canınızı sıkmayın.

Atandiginiz zaman laf soyleme zamani gelir.. bekleyin fevri davranmayin..
Öfke ile hareket etmeyin. Şu an çok öfkelisiniz WhatsApp grubundan yazmak iyi bir tercih olmayabilir belki.
evet saçma olur.
ne gerek var.
bekleyin herşeyin yeri zamanı gelir fevri davranıp gerginlik yaratmaya gerek yok.
Yazmanın çok saçma olduğunun farkındayım ama ben düşündüğümü söylemeden duramayan bir insanım. İçim içimi yiyor duyduğumdan beri.

Ben de öğretmenim ben de ücretli öğretmenlik yaparken çok şeyler söylendi arkamdan, sınıfım vardı adımı yazmamışlardı kapısına, dolabım yoktu, fotokopi çekmediğim halde fotokopi parası alırlardı benden üç katı maaş aldıkları halde..hep dışlandım. Öğretmenler arasında birlik olsa zaten ücretli diye bi kavram olmazdı. Whatsaptan yazman inan seni suçlu duruma düşürür, kimseyle polemiğe girme derim okumuş cahiller daha tehlikeli olur . Allah ın izniyle tez zamanda atanırsın inşallah

İnsanlar etrafında sürekli şikayet eden birilerinden hoşlanmazlar,muhtemelen söylediğiniz şeylere bu minvalde bi cevap verildi,bence doğru zamanı bekleyin atanın kendi yolunuza bakın,bu tarz yorum yapanlar her yerde var ne yazık ki

Her duyduğumuz lafın peşine düşmek mantıksız.
Siz de o ortamda şikayet etmeyin durumunuzdan ücretli öğretmenliğin şartlarını bilerek kabul etmişsiniz.
İnş atanırsınız bu söylenenlere güler geçersiniz.

Yazmanın çok saçma olduğunun farkındayım ama ben düşündüğümü söylemeden duramayan bir insanım. İçim içimi yiyor duyduğumdan beri.
Doğru söylendiğine eminmisiniz peki?
Belki size bu lafı taşıyan kisi kendi fikrini söyledi ve başkası söylemiş olarak gösterdi size yada ara bozuculuk yapmak amacıyla söyledi,sizin fevri davranacağınızı düşünerek.
Kulagınızla duymadığınız şeye inanıp aşırı tepkiler vermeyin derim.

Bir kaç kişiye sordum dedikodu olur söylemek istemiyorum dediği için gerçekten söylendiğini düşünüyorum

Bilmediğimden soruyorum
Kpss ye giriyorsunuz belli bir puan alıyorsunuz, ya açıkta kalıyor ya da bir yere atanmıyor musunuz? Atanamayan öğretmenler kpss puanı ile bir yere yerleşemeyenler mi? Atanmak için tekrar sınava mı gireceksiniz? Ya da atandınız ama güvenlik soruşturması vs sebebiyle yerleştirmeniz mi uzadı?

haklı olarak her ortamda şartlarınızdan şikayet ederseniz tabiiki birileride haklı olarak çalışsaymışta kazansaymış der.Sizi aşırı hırslı gördüm.öncelikle her ortamda ücretli öğretmenlerin şartlarının saçmalığınsan yakınacağınıza bimere yazın ve oradan gelecek cevaba göre mucadelenizi verin.Maaşla çalışan okuldaki öğretmene şikayet etseniz ne etmeseniz ne.Ayrıca bakanlığın ücretli opretmenleri ataması kadar saçma birşey yok.Ozaman ücretli öğretmenlik yapmayan öğretmen adayları kardısında haksız hak elde etmiş olacaksınız.
desenizki bakanlığın biz öğretmen adaylarına kadroyu yükseltmesi lazım.Ozaman olur kimse size birşey ditemez.
Ayrıca yeni mezun universitelilerin çoğu çağrı mrkezlerinde gece gündüz çalışıyor vardiyalı sistemde asgari ücret alıyır.Bu durum ücretli öğretmenlere gore daha saçma bir durum.
Kendinize kim dedi o mu dedi bu mu dedi diye hesap soracak adam arayacağınıza dediğim gibi derdinizi devlete anlatın.Bimere yazılanlara el mecbur en yetkili kişi cevap yazmakta.

İyi de sürekli ortamda ücretli öğretmenlik çok saçma ücretimiz az şudur budur diye şikayet ederseniz kapıyı da siz açmış olursunuz ortada yüzünüze karşı söylenen bir şey de yok duyduklarınızı dile getiriyorsunuz whatsappta neden yazma gereği duyuyorsunuz o ortamda ortaya konuşun o zaman kazanamadığımdan değil kazandım ama atamam olmadı deyin kendiniz birebir duymadığınız şeylerde de fevri davranmayın. Gereksiz yere moralinizi bozuyorsunuz ve kinleniyorsunuz her ortada böyle insanlar var dört dörtlük arkadaşlar yok maalesef 40 kişinin hepsi de iyi olmaz

Geçen yıl kpss ye girdim, mülakat için yeni çağırıyorlar. Atama Ağustos ta yapacaklar. Artık mezun olur olmaz atama yapılmıyor maalesef.

Öncelikle watsap grubundan vs yazmayın sacma olur.inş yakın zamanda atanırsınız.puanınız yüksek sanırım cünkü alım olsa kesin atanacakmıs gbi konusmussunuz.suanda alım var.5000ögretmen 2018subatta alınacak.basvurmussunuzdur diye düşünüyorum.dedikodu yapanlara en büyük cevap bu olur.bunun dısında söylenmeniz bos ücretli ögretmenlik sartlarını bilerek işe basladınız ve tabiki kadrolu kadar almayacaksınız.alsanız haksızlık olur

Konuyu birileri açıyor. Ne zaman atanıyorsun? Ne kadar alıyorsun şimdi diye. Bende konuyla ilgili fikrimi söylüyorum. Durup dururken ortalıkta kendi kendime söylenmiyorum. Konuştuğumuz şeylere kulak misafiri olan da arkamdan böyle demiş.
Şikayetimi ilgili yerlere bildirmediğimi nereden biliyorsunuz?

Yinede emin olamazsınız ki.
Ben öyle birşey demedim dese ne yapacaksınız?
Söyleyen kişiyi de alıp yüzleştirebilecekseniz amenna ama aksi halde doğru olmaz.
Direk kimseyi suçlamam zaten. Böyle bir şey söylendiyse benim kulağıma geldiğini, üzüldüğümü ve kızdığımı bilsin istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…