Çalışsaymış da atansaymış!

Bu devirde KPSS sen iyi puan alıp atanmak büyük olay maalesef bu nedenle sınıf savaşı illa ki olacaktır

Bu cumleyi kuran zaten idrak sahibi olsa hata der anlardi. Kulagina coktan gitmistir. Bunlarin sonu yok. Bu bizde bir davranis bicimi olmus. Her yerdeler

Zaten en son bu konuyla ilgili konuştuğumda geçen yıl mezun olan pek çok arkadaşım doğru düzgün iş bulamadı ya evde oturuyor ya da özelde çalışıyor ya da ücretli yapıyor. Zaten ücretliler de çok az alıyor. Onu bulamayan hiç almıyor. Binlerce insan olarak biz taş mı yiyelim minvalinde şeyler söyledim. Kimseyi öyle rahatsız edici şeyler söylemem. Birileri bir yerlere geldiyse onu yargılamak benim hakkım değildir.
Şikayet ettiğim nokta pek çok üni mezunu insanın insani şartlarda yaşayacak para almaması. Sadece ücretli öğretmenlerle ilgili bile konuşmamıştım. Sürekli az para alıyorum diye ağlayan insan zaten itici görünür. Laflarımı seçerek konuşurum böyle konularda kimse farklı yere çekmesin diye. Ama hiç dile getirmemek bir şeyleri eleştirmemek daha iyi sanırım.

Birşey yapmayın sizin yüzünüze denmemiş bir laf sonuçta ve haksız duruma düşersiniz.
Çok büyük konuşmuşlar.
Yarın öbürgün için kimsenin garantisi yok.
Durumunuzdan şikayetlenmeyin kimsenin yanında.
Güzel kadrolar nasip olur inşaalllah.

Bi zamanındaki kadrolardaki açıktan dolayı çok yüksek puan almadan atanan öğretmenler var.

Bir de yüksek puan almasına rağmen kadrolar dolu olmuş olmasından dolayı atanamayanlar ya da en yüksek puanı aldığı için sayılı kadroya girenler var.

Yani kısacası; çalış seninde olur durumu değil mesele.

Gerçi bunu tartışanların çoğu meslektaş burda. Daha çok Çalış atanırsın diyenler kıskanma diyenler falan..

Bazı şeyler nasip kısmet arkadaşlar.

Atanamayan sırtını devlete dayamış diyo atanan çalış kıskanma diyo.

Keşke birlik olabilinse de şartlar daha daha iyi olabilse.

Fevri davranmayın derim.Gruptan yazmak biraz tuhaf kaçabilir.
Umarım en kısa zamanda atanır gönül rahatlığı ile görevinizi yaparsınız.

Bugün haberlerde dinledim 20 bin öğretmen ataması olacakmış başvurular alinacakmiş sizin atanma şansınız var mı? Baktınız mı?

Evet Ağustos ayında atamalar yapılacak. Branşım 2000 alıyor ben ilk 500 deyim. Kısmet olursa atanırım inşallah. Kesin bir şey söylemek mümkün değil tabi mülakata girmeden.

Evet Ağustos ayında atamalar yapılacak. Branşım 2000 alıyor ben ilk 500 deyim. Kısmet olursa atanırım inşallah. Kesin bir şey söylemek mümkün değil tabi mülakata girmeden.
Evet adınıza çok sevindim.İnşallah hayırlısıyla atamanız olur ve bu sıkıntılardan kurtulursunuz.
Mülakatta nasıl sorular soruyorlar?

Evet adınıza çok sevindim.İnşallah hayırlısıyla atamanız olur ve bu sıkıntılardan kurtulursunuz.
Mülakatta nasıl sorular soruyorlar?
Amin inşalah. Teşekür ederim.
Eğitimle ilgili, genel kültürle ilgili karışık soruluyor. Size içinde karışık sorular olan zarflardan 3 tane soru çektirilerek soruluyor. Çoğu eğitimle ilgili. Mesela eğitimde teknoloji kullanımının önemi de sorulabiliyor ya da herhangi bir tarih bilgisi de. Eğer sizin branşınızdan bir komisyon üyesi varsa direk onunla ilgili de sorabilir. İngilizce öğretmeni bir komisyon üyesi varsa kendi branşından bir adaya ingilizce soru sormak isteyebilir. Net çizgileri yok yani. Asıl ölçülmek istenen şey sen kendini ifade edebiliyor musun?

Yazmayın daha da kötü olur . Atansanız da arkanızdan konuşulacak her yerde her koşulda duydunuguz şeyleri kafayı takmamak en mantiklisi ve uzun uzun açıklama yapmayin kimseye. 7 yıldır branşımla ilgili laf yiyorum ve he he diyorum o kadar kimse açıklamaları dinlemez

Sacma olur. Insanlr size mesafe koyar sonra. Hakli bile olsaniz haksiz yerine dusersiniz.

Artık bunu söyleyen de öğretmense vay halimize. 65 alıp o sene atama sayısının çok olmasından dolayı atanan da var. 90 alıp kadro açılmadığı için yıllarca atanamayan da. Bunu bilmiyor mu acaba? Bunca üniversite açıldığından , 500 bin küsür öğretmen arasından 20 bin öğretmen alındığından da bihaber sanırım bunu söyleyen şuursuz. Kendi seviyesizliği veya sizi çekemiyor olabilir ama bu bahsi bu kadar uzatıp size taşıyanlar da sıkıntılı.

Bence wp grubunda falan böyle bir muhabbete girmek saçma olur. Ben olsam garip karşılarım. Çok dikkate almayın derim. Hem lafı size getirenler cevabını da ona götürür, onun kulağına gider yani.

Yok bence doğru yapıyorsunuz gündeme ilişkin konularda olsun, sağlık eğitim olsun her konuda düşüncenizi dile getirebilirsiniz, bu şekilde bir konuşmanızda rahatsız edici bir şey yok dediginiz gibi, üzerine alınıp laf söylemiş o zaman meslektaşımız ki ona ne fikrin yoksa zikrin de olmasın o zaman. Bence hiç duymamazliga gelin bu lafı size getiren kişide de ben hiç iyi niyet görmedim, ortalık karışsın bize de konuşacak malzeme çıksın amacıyla kışkırtılan taraf olmuşsunuz. Bence en güzel cevap kaale almamak ve yok saymak, inanın daha çok sinirleri bozuluyor. Tez zamanda atamalar yapılır ınşallah bu yeni atama sistemi de sizi buldu Allah sabır versin

Merhaba bende eğitimciyim. Bazıları atanınca ne gibi zorluklardan geçtiklerini unutuveriyorlar ondan ziyade bazıları 60 ile atanırken bazıları 80 küsur ile bile atanamıyor. Ben olsam bu konuyu öğretmenler odasında açar ve bazıları böyle demiş sanırım atanınca geldikleri yeri unutmuşlar derdim.

Herkes hadsiz yemin ediyorum ya. Öyle bir şey yazmayın hiçbir yere. Lafı getiren o lafı sizden de geri götürür. Atanamadıkları günleri unutmuşlar sanırım. Benim arkadaşım bi tarafları yırta yırta çalıştı kendinden geçti. Şimdi eehh işte yaa memnun gibiyim çok değill. Bilmemmm hatırlamıyorum kiş çok çalışmadım dedi. Uykusuzluktan kafein komasına giren kız :)

beş senedir ücretli öğretmenlik yapanlara kadroya geçme hakkı tanınıyor
ona başvurun

hoş oda adaletli bir sistem değil biz dershane kurs kpss yırtınırken belki 50 puan alan biri 5 senedir ücretli öğretmenlik yaptığı için atanacak

Bence de adaletli değil. Zaten 5 yıldır ücretli yapmıyorum. Ağustosta normal atama var ona başvuracağım.

şu an çalıştığımız okulda bazı ücretli öğretmenler var akıllara zarar
bazıları vayy be bu öğretmen olmuşta ben olamamışım demiş bir arkadaşımızın arkasından
bu ne küstahlık
o kadar kolaydı sen niye atanamadın o zaman?

ayrıca size hak veriyorum insanlardan alınacak en iyi intikam güzel ve başarılı olmaktır
başka hiç bir şey o kadar etkili olmaz

konu sahibi sana böyle söyleyen olduğu gibi benim yazdığım gibi konuşan ücretliler de var
yani bu insanlar her yerdeler
her konuda konuşabilirler
siz şimdi parlayınca birden onlar haklı konuma geçecek ve siz çalışma ortamının huzurunu bozan çalışan olarak kalacaksınız

Branşınız ne hocam? Çalışabiliyor musunuz?? Kurslarda doluluk oranı nasıl?? İnsanlarda pek umut bırakmamışlar ne yazık kii??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…