Çalışsaymış da atansaymış!

Calisip calismamakla alakasi yok. Yillar once bazi branslarda acik cok diye sinavda adini soyadini yazan ogretmen oldu. Simdi o da ogretmen biyoloji tarih fizik gibi branslarda 97 98 alan da ogretmen oldu. 100 alip o sene ogretmen alimi o bransta alim olmadigi icin acikta kalanda oldu. Yani ogretmen oldugu icin su an sozlesmeli ogretmenlik yapmak durumununda kalanlardan cokta ustun gormesin kendini. Meb yök un plansizligi sebebiyle insanlar magdur ediliyor.

Zaten hatrı sayılır bir puan aldım. Yeterince de çalıştım. Kendi branşım için atamaya yetiyor zaten. Atama yapılmıyor. Daha fazla çalışıp 100 almış olsaydım da durum değişmeyecekti.

O da fikrini söylemiş

Canım bende bi yerde haklılar yani neticede onlarla sizle aynı sınava girdi siz atanamamışsıız o atanmış bende ikizkere girdim 78 aldım ama olmadı yani tabi bu bizim değil devletin sorunu mezun verdirme o zaman ama onlar bizden daha iyi yapmışki atanmışlar bence çok alınmaya gerek yok inşş sizde bande atanırız. Sıkmayın boşver

O da fikrini söylemiş
Keşke fikrini 'sende böyle konuşmak yerine çalışıp atansaydın, çalışanların suçu ne?' diye yüzüme söyleseydi de durumu izah etseydim. Bozulduğum nokta orası zaten. Yüzyüze baktığım insan niye arkamdam bir şey söyleme gereği duyuyor?

Zaten hatrı sayılır bir puan aldım. Yeterince de çalıştım. Kendi branşım için atamaya yetiyor zaten. Atama yapılmıyor. Daha fazla çalışıp 100 almış olsaydım da durum değişmeyecekti.
Açıklama yapmana gerek yok bence..

Kısmet denen bişeyde var.. bak konu sahibi kazandım diyo ama atama yapılmadı.. demekki kısmet değilmiş...

ben 4 okulda calistim ucretli ogretmen olarak gecen senede atandim.ben hic bir zaman kendimi ezdirmedim.bence ucretli olanlarda o psikolojiye giriyo ve haliyle kendini ezdiriyor.sizde konu acilmadigi surece gruba yazmayin cocukca olur.

Çok şikayet eden insanlar tepki çekerler genelde, biri dayanamamış şikayetlenmenizi dinlemeye , ağzından çıkıvermiştir diye düşünüyorum. Hem nerden bilicek sizden kaynaklanmayan bir şey olduğunu, bahane ürettiğinizi de düşünebilir. Bence takılmayın bu kadar, ve daha az şikayet etmeye çalışın. Ben çok antipatik buluyorum sürekli şikayetlenen insanları. Kendi çalışanlarıma kapı orada diyorum direk.

Farkındaysanız sözleşmeli öğretmenlerde çalışmışta üni bitirip öğretmen olmuş.. yoldan geçen biri değil...
Arkadaş sözleşmeli öğretmen değil,ücretli öğretmen ...gerekli şartı sağlayan başvuru olmadığında öğretmenlik mezunu olmayan arkadaslar da ucretli öğretmen oluyor.2017 verilerine göre ücretli öğretmenlerin 2/3 u öğretmenlik alanından bile degil

Farkındaysanız Üniversite mezunu dedim..

Söylediğinize katılıyorum. Zaten ücretliler atansın diye düşünmüyorum. Bir sürü açık var gerekli atamalar yapılsın. Ücretliye böylr bir ihtiyaç olmasın diye düşünüyorum.

Öğretmen değilim ama aynı fikirdeyim bu konuda. Yani ücretli öğretmen çalıştırmak ucuza geliyor diye yapıyorlar ama mantıklı olan atama yapıp ücretli öğretmen çalıştırmamak. Bence bir şey söylemeniz çok saçma olur ve size karşı olan kutuplaşmayı artırır. Bir de sürekli şikayetlenmek de ters tepki almanıza neden oluyor olabilir. Umarım en kısa zamanda istediğiniz atamanız gerçekleşir. Ben de KPSSye hazırlanıyorum, özel sektörde çalışmak yorucu oldu benim için.

Boşverin üzmeyin kendinizi. Sanki bu devirde sadece çalışmayla atanabiliniyor da. Çocuğum var hala ders çalışıp dershaneye gidiyorum. Siz en azından mesleğinizi yapıyorsunuz.

Bizim okulumuzda da ücretli öğretmenler oldu ve şu dönemde de var.Onlara asla ayrı bir muamele yapmam.Ordaki herkes öğretmen.Şu şöyle bu böyle demeyiz asla.Ama bazı ücretli öğretmenler gerçekten de kadrolu olan öğretmenlere karşı çok kıskanç ve buna bağlı olarak da küçümser şekilde yaklaşıyorlar.Hani siz devlete sırtınızı dayamışsınız diyen bile oldu bizlere.Öğretmenliğimizi eleştiren ücretli öğretmenler bile oldu ki bunu ne kadrolu ne ücretli yapmamalı diye düşünüyorum.

Ücretli öğretmenlerin bir çoğunda şöyle bir hava oluyor : "Bu okuldaki en "öğretmen" benim , neden ben atanamadım da bu iş bilmezler atandı?" gibilerinden.Bu da tavırlarına yansıyor ister istemez.Siz böyle yapıyorsunuz demiyorum ama bu gibi tavırlar içindeyseniz diğer öğretmenler de bundan rahatsız olmuş olabilirler.Yine de ne olursa olsun söyledikleri ve dedikodu yapmaları çok çirkin.Siz yine de bişey yazmayın bence.Çünkü orda kimse sizi savunmaz ve daha da sinir olabilirsiniz.Allah'a havale edin.İnşallah siz de hedefinize ulaşırsınız.Bu onlara en güzel cevap olur.

Benim görev yaptığım okulda da üç tane ücretli öğretmen var kimse de dışlamaz, ikinci sınıf insan muamelesi yapmaz, kadoruluya bir ücretliye( her ne kadar bu tabiri kabul etmesem de) üç fiyat istenmez. Öğretmen öğretmendir insanız hepimiz önemli olan da bu bence. Siz biraz hani kadrolulari da görüyoruz haksızlık yapılıyor biz daha çok hak ediyoruz minvalinde bir konuşma yapmışsanız o şekilde konuşulması normal, neden yüzüme söylemedi demissiniz belki o an gittiniz söylemeye fırsatı olmadı bilemezsiniz ki. Whatsaap grubunda yazmanız da hoş olmaz yapmayın bence.

Sen suçlu olursun lafı söyleyen bir de bu yaptığın üzerinden ortamı provake eder ona malzeme vermiş olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…