Çalma hastalığı olan akrabam

Pozitif bir uye

La galibe İLLALLAH 🧡
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2018
4.755
9.168
158
Merhaba hanımlar nasılsınız?
Uzun zamandır konu açmıyordum kendim için ayrı ve uzun bir konu açacağım daha sonra ama öncesinde bu derdimi açmak istedim.
Deprem de evi hasarlı gören bir yakınımız bizimle kaldı bayağı. Nerdeyse yeni gitti. Şimdi sorun şu ki bu akrabama oldum olası çalma hastalığı var. Hastalık mı bilmiyorum ki gerçekten çalıyor. Kendisi maaşlı muhtaç da değil. Ve çocuklari ile kaldı onlarda alışmış beş yaşında ki çocuk bile alıyor öyle diyeyim. Kızımla aynı yaşta çocukları var valizimizden kıyafetler eksilmiş. Afedersiniz iç çamaşırlarımızda bile eksik var o derece. Şimdi de kızımın çok sevdiği pahalı bir pijama takımı ortada yok. Yani evde çok büyük değil bir yere kaybolmadi bu giysi. Aldı götürdüler biliyorum. Kızıma elbise almışlar hediye olarak onu bile alıp gitmişler. Dedim ki hiçbir şey istemiyorum yeter ki almasınlar bizden. Şu an evlerine gittiler ama eksikleri farkettikce sinir oluyorum. Siz olsanız yerimde ne yapardınız?
Ayrıca sadece giysi değil evde ne varsa para değerli eşya makyaj malzemeleri herşeyi alıyorlar kendi kızı torunu hepsi böyle. artık daha sık gelmek istiyoruz dediler birde. Ne yapalım biz bunlarla sizce?;

Ne yapmalıyım diye soruyor musunuz cidden hala?
Tabiki bir daha sizinle görüşmek istemiyorum diyin bu kadar basit. Yani böyle kaldıklarına göre eminim yakınlar ama bu da kabul edilecek bir durum değil ki. Bizim ailede böyle bir hırsızlık mevzusu vardı annem yapana telefon açtı söyledi. Sonra tüm aile anneme teşekkür etti sayende artık evimizden bişey kaybolmuyor diye.

Uzun zamandır konu açmıyordum kendim için ayrı ve uzun bir konu açacağım daha sonra ama öncesinde bu derdimi açmak istedim.
Deprem de evi hasarlı gören bir yakınımız bizimle kaldı bayağı. Nerdeyse yeni gitti. Şimdi sorun şu ki bu akrabama oldum olası çalma hastalığı var. Hastalık mı bilmiyorum ki gerçekten çalıyor. Kendisi maaşlı muhtaç da değil. Ve çocuklari ile kaldı onlarda alışmış beş yaşında ki çocuk bile alıyor öyle diyeyim. Kızımla aynı yaşta çocukları var valizimizden kıyafetler eksilmiş. Afedersiniz iç çamaşırlarımızda bile eksik var o derece. Şimdi de kızımın çok sevdiği pahalı bir pijama takımı ortada yok. Yani evde çok büyük değil bir yere kaybolmadi bu giysi. Aldı götürdüler biliyorum. Kızıma elbise almışlar hediye olarak onu bile alıp gitmişler. Dedim ki hiçbir şey istemiyorum yeter ki almasınlar bizden. Şu an evlerine gittiler ama eksikleri farkettikce sinir oluyorum. Siz olsanız yerimde ne yapardınız?
Ayrıca sadece giysi değil evde ne varsa para değerli eşya makyaj malzemeleri herşeyi alıyorlar kendi kızı torunu hepsi böyle. artık daha sık gelmek istiyoruz dediler birde. Ne yapalım biz bunlarla sizce?;
Böyle insanları evime sokmam ben. Arar direkt söylerim şu şu şu sizde kalmış kargoyla gönderir misiniz. Sormam da yani ay karışmış cart curt uzatmam. Uzun elli bunlar aile boyu bu hastalık falan değil.

Öncelikle canım inşallah günah almıyorsunuzdur. Eğer dediğin gibiyse canım eşinle bu durumu paylaşıp eşinde destek olursa arayıp açık ve bet bir şekilde sizin çocuklar benim çocukların eşyasını almış gitğinizden beri çocuklarım ağlıyor ve çocuklarım götürdügünüze dair şahit olmuş diyip bu konuşmaları yapabilirsin

Görüşmeyin. Muhattap olmayın bu konuyla ilgili.

Benim büyük teyzemde de çalma hastalığı var. Bir ara küçük kızına da geçmişti. Kuzenim 3-4 yaşındayken, bize geldiğinde buzdolabından limon alıp, çantasına atıyordu. Balkonda eski tahta parçalarını götürmeye çalışıyordu. Sonradan bu huyunu bıraktı. Annem bu yüzden teyzem geldiğinde odaların kapısını kapalı tutar. Ama teyzem öyle göze batan şeyler yürütmüyor, sizin durum çok vahim.

Acar agzimi soylenirdim ,nankorler evime aldim sizi herseyimi alip gitmssiniz hemen aldiklarinizi gonderiyorsunuz derdim.madem calma huylari var .sizinde 2 kat dikkar etmeniz ve evinize almamaniz gerekirdi .

Görüşmeyin. Muhattap olmayın bu konuyla ilgili.

Benim büyük teyzemde de çalma hastalığı var. Bir ara küçük kızına da geçmişti. Kuzenim 3-4 yaşındayken, bize geldiğinde buzdolabından limon alıp, çantasına atıyordu. Balkonda eski tahta parçalarını götürmeye çalışıyordu. Sonradan bu huyunu bıraktı. Annem bu yüzden teyzem geldiğinde odaların kapısını kapalı tutar. Ama teyzem öyle göze batan şeyler yürütmüyor, sizin durum çok vahim.
Niye muhattap olmasin ben olsam burunlarindan getiririm .hemde pahali pijamaymis

• Beğen
Reactions: The
Niye muhattap olmasin ben olsam burunlarindan getiririm .hemde pahali pijamaymis

Akrabalar sonuçta, kavga etseler bu sefer küs kalacaklar. Ay, birde kendilerş duygu sömürüsü yaparlar, konu sahibi haklı olduğu halde tepki alabilir. En azından görüşmesin, ayaklarını da evden kesmiş olur. Kavga ederler, özür dilerler, yine gelirler, yine çalarlar.

Usluplu bir sekilde acaba giderken yanlisliklami koydunuz bi arayin bana ulaştırın esyalarimi dersiniz gelmek istediklerinde hastayim misafir agirlayamam dersiniz

Nasıl sessiz kalıyorsunuz?
1 kere olur 2. De size mi karıştı diye sorarsınız
Çocuğunuzun üzülmesi de önemli değil mi?
Gercekten nasıl yüzüne vurmadan hiç bir şey yok gibi gulebiliyorsunuz?
Sessiz kalmıyoruz aslında çok yakın birinci derece akraba ve aynı şehirdeyiz. Söyledik daha önce. Artık biz utanıyoruz o derece. Annem kibar bir kadındır. Yüzlerine vursakta anlamaz diyor. Allah'ım dan bulsunlar boşverin bundan sonra dikkat edelim diyor.
Yani şöyle aile üyelerinde çalmayan çocukları var yaşları da büyük calinanlari elbette evlerinde gördüler ama onlarda tepki vermiyor. Ben bundan sonra sık zaten gorusmeyecegim ama ailem görüşecek çünkü yüzsüzler anlamıyorlar akrabalarımiz.

Sessiz kalmıyoruz aslında çok yakın birinci derece akraba ve aynı şehirdeyiz. Söyledik daha önce. Artık biz utanıyoruz o derece. Annem kibar bir kadındır. Yüzlerine vursakta anlamaz diyor. Allah'ım dan bulsunlar boşverin bundan sonra dikkat edelim diyor.
Yani şöyle aile üyelerinde çalmayan çocukları var yaşları da büyük calinanlari elbette evlerinde gördüler ama onlarda tepki vermiyor. Ben bundan sonra sık zaten gorusmeyecegim ama ailem görüşecek çünkü yüzsüzler anlamıyorlar akrabalarımiz.

Onların yerine düşünüp karar veriyorsunuz ama evdeki çocuğu es geçiyorsunuz
Çocuğunuzun bir pijama için nasıl uzulebilecegini kavrayamayacagini atliyorsunuz muhtemelen ömür boyu unutmayacak bazı şeyler böyle saçma şekilde akılda kalır.
İstediği kadar yakın olsun en yakın sizin çocuğunuz. Ve o zarar görüyor başka tartışacak birsey varmi?

Back
X