• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Can sikintisi

Ne yapıyorsunuz buyutup yemeğini verip altini mi degisti yorsunuz. Yada annenin verebileceği eğitimi sizin verdiğinizi mi? Okuldaki eğitim farklı. Ailedeki eğitim çok farklı. Neden yeri gelince aile olalım kocamın karısı olmak işime geldiği içinmi oluyor. Ne demek istiyorsunuz anlamıyorum. Öğretmen olmuşsunuz ama ego tavan yapmış sizde. Daha önce,çocukları yetiştiren ailelere saygı duymuyorsunuz. Bana eğitimden bahsediyorsunuz. Acıyorum sizin ogrencilerinize çünkü sınıf ayrımı yapacağınız aşikar.
Egitimimi sorgulayacak seviyede degilsiniz emin olun her sey dogurmakla bitmiyor.size olabilecek seyleri soyledigim halde israrla dogru oldugunu kabullendirmeye calismaniz bile nasil egitim vereceginizin gostergesidir.bence ise kendi evladiniza acimakla baslamalisiniz. 3 yillik ogretmenim henuz bir velimden sikayet almadim omrumuz sizin gibi pimpirikli anneleri idare etmekle gececek ne yazik ki.cunku bir sizin cocugunuz var.beni anne olmamakla vuracaginizi saniyorsunuz keske her sey dogurup alt degistirmek olsa ama degil.evet okul ve ev ayri egitim yerleri bunlari yaziyor olmamda egitimin evde basliyor olmasi.sonra o ozguvensiz cocuklara biz bir seyker vermeye calisiyoruz.basarilar diliyorum.kiskancliginiz yolunuzu aydinlatsin :)

Son düzenleme:
benim arkadaşımın bebeği de 2.5 yaşında haftanın 3 günü çocuk anneannesinde kalıyor sonrasında onu alıyorlar çünkü sabah çocuğu uykusundan kaldır anneanneye götür çocuk için eziyet oluyordu. Tek sıkıntıları çocuğunu özlüyor çalışan anne olmak kolay değil tabiki
Sizde abartmayın bence kalsın tabikii ne olacak.
Ya anneyle kayınvalide aynı şekilde olmuyor işte. Aynı şeyi kayinvalideden bekleyemiyorsun.

Egitimimi sorgulayacak seviyede degilsiniz emin olun her sey dogurmakla bitmiyor.size olabilecek seyleri soyledigim halde israrla dogru oldugunu kabullendirmeye calismaniz bile nasil egitim vereceginizin gostergesidir.bence ise kendi evladiniza acimakla baslamalisiniz. 3 yillik ogretmenim henuz bir velimden sikayet almadim omrumuz sizin gibi pimpirikli anneleri idare etmekle gececek ne yazik ki.cunku bir sizin cocugunuz var.beni anne olmamakla vuracaginizi saniyorsunuz bu bile bilgi duzeyinizi gosteriyor.keske her sey dogurup alt degistirmek olsa ama degil.basarilar diliyorum.kiskancliginiz yolunuzu aydinlatsin :)
Nereden biliyorsun benim ne seviyede olduğumu. Beni tanıyormusun. Belki senden daha üstünüm nereden biliyorsun. Şikayet almadiysaniz ileride alırsınız burası kesin. İdare etcem nedir yahu. Çocuklar sizler gibi sınıf ayrımı yapan öğretmenleri idare ediyorda sen mi dare ettiğini düşünüyorsun. Ben bende yüzde yüz haklıyım demiyorum . Biraz empati kurmadan yorum için yorum yapıyorsunuz. Yok bagimlisin falan diyerek. Her annenin üzülüp incinecegi şeyler bunlar. Neresi anormal . Kendileri bir lafımdan 10 tane mana cikartiyorda, ben neden cikarmayayim. Neyse artık benimle muhattap olmayın. Öneri çözüm fikir vermek yerine , aşağılamak için yer arıyorsunuz. Buraya fikir danışmaya geldim. Mahalle kavgası etmeye değil.

Kötü niyetlisiniz,net. Sevmediğiniz insana baksın diye bırakmayın ozaman. İşinizi görürken iyi,başka zamanda kötü kayınvalide.. Kızım daha 20 aylık ve yaklaşık 1,5 yıldır neredeyse her haftasonu kalıyor babaannesinde. Korkmayın,yemezler.. ilk annede siz değilsiniz bu dünyada. Erkek çocuğum olmasından korktum artık bu konuları gördükçe.

Kötü niyetlisiniz,net. Sevmediğiniz insana baksın diye bırakmayın ozaman. İşinizi görürken iyi,başka zamanda kötü kayınvalide.. Kızım daha 20 aylık ve yaklaşık 1,5 yıldır neredeyse her haftasonu kalıyor babaannesinde. Korkmayın,yemezler.. ilk annede siz değilsiniz bu dünyada. Erkek çocuğum olmasından korktum artık bu konuları gördükçe.
Erkek değil çocuğum. Kötü niyetli olayım ok

Erkek değil çocuğum. Kötü niyetli olayım ok

Çocuğunuzun erkek olmadığının farkındayım. Açıklama yapayım demekki böylesi uygun size. Erkek çocuğum olmasından korkuyorum böyle konuları gördükçe dedim bu korkunun sebebi siZin gibi eşler bilmem anlatabildim mi ?
Ne yapıyor benim gibi eşler başınıza mi çıkıyor :)))

Benim henüz başıma çıkmıyor,daha oğlum bile yok 20 aylık kızım demiştim hatıladınız mı ? Allah korusunda,zaten bizim aileye pek uygun değil tarzınız.. ama yinede insan korkuyor işte.
Ayy senin tarzın Nasil kız. İki kelimeyle beni TANIDINIZ altıncı hissinizmi kuvvetli ne? Benim gibi gelin bulsan öper başına koyarsın.

2 yasindaki bebegi nasıl bırakayım gece ben . Daha uyanıp süt içiyor. Ben ayrı odaya alışılmamışken nasıl yatırayim. Bana bu yaşta bir bebeğin anneden gece ayrılması normal gelmiyor.

Asil 2 yaşindaki bir bebegin halen uyanmasi normal değil hanim efendi. Benim 7 aylik kizim bile uyanmiyor gece.

2 yaşta gece süte ihtiyaclari yok. Cocuklarin en büyük ihtiyaclari uykudur. Yani yerinizde olsam gece uyandiginda en azindan sadece su verirdim ki anlasin ve her gece uyanmasin diye. Ayrica dişleri içinde çok kötü daha gece gece süt içmesi.

Ayrica benim annemde kizima baktiginda hic beni aramadigini söyler. Bunu iyi niyet ile söylüyor, ben endişelenmeyim diye.

Lütfen herşeyin altinda kötü niyet aramayin ve anneligi bu kadar abartmayin.

Asil 2 yaşindaki bir bebegin halen uyanmasi normal değil hanim efendi. Benim 7 aylik kizim bile uyanmiyor gece.

2 yaşta gece süte ihtiyaclari yok. Cocuklarin en büyük ihtiyaclari uykudur. Yani yerinizde olsam gece uyandiginda en azindan sadece su verirdim ki anlasin ve her gece uyanmasin diye. Ayrica dişleri içinde çok kötü daha gece gece süt içmesi.

Ayrica benim annemde kizima baktiginda hic beni aramadigini söyler. Bunu iyi niyet ile söylüyor, ben endişelenmeyim diye.

Haklisiniz biliyorum. Ama acıkıyor süt istiyor suyu verince almıyor. Dişleri içinde iyi değil. Ama günde iki kez fircalatmaya çalışıyorum dişlerini. Biz fırçalarken oda fircaliyor. evet ama annem söylese zoruma hiç gitmiyor. Ama kayınvalidem söylerse gidiyor. Çünkü zamanında sıkıntılı günlerimiz oldu. Oyuzden ısınamıyorum pek

Teşekkür ederim. Ama hee anne farklı oluyor demekki. Ama annenizin lafı size batmamistir değil mi. Hani elin lafı kadar batmıyor insanın annesinin sözü.

Ama demekki insanın annesi de bu lafı edebiliyor. Size bu lafı eden kendi anneniz olsa ona kötü dermiydiniz?
Tabiki demizdiniz.
Sizin iyi olan anneniz aynı lafı gelinine söyleyince kötü mü oluyor peki?
Bence tabi ki olmuyor. Çünkü kişi aynı kişi.
Ama kız evlat olunca iyi olan söz gelin olunca insana batıyorsa bu ancak algıyla ve önyargıyla açıklanır.
Bence çocuğunuza aşırı bağımlı olmayın böylece çocukda size bağımlı olmasın.
Şu yaşlarda size bağımlı olan çocuğunuz sizi mutlu edebilir. Ama inanın bağımlı bir evlat ileride karşılaşacağı bir çok sorunla başa çıkamayacaktır.
Bu nedenle evladınıza aşırı bağlanmayın ve kendinize de bağlamayın. Bırakın kalsın babaannene veya anneannede hiç bir sorun olmaz. Bırakın kötü anne desinler o da bir sorun çıkarmaz buna emin olun.

Bir de sizin cocugunuz uyuyormuş MasaAllah ama her cocuk aynı değil. Tanıdığım çoğu çocukta öyle. Gorumcenin çocuğu 3yasina kadar uyku düzeni olmamış. Sizinki öyle diye herkesin aynı degilki.

Ama demekki insanın annesi de bu lafı edebiliyor. Size bu lafı eden kendi anneniz olsa ona kötü dermiydiniz?
Tabiki demizdiniz.
Sizin iyi olan anneniz aynı lafı gelinine söyleyince kötü mü oluyor peki?
Bence tabi ki olmuyor. Çünkü kişi aynı kişi.
Ama kız evlat olunca iyi olan söz gelin olunca insana batıyorsa bu ancak algıyla ve önyargıyla açıklanır.
Bence çocuğunuza aşırı bağımlı olmayın böylece çocukda size bağımlı olmasın.
Şu yaşlarda size bağımlı olan çocuğunuz sizi mutlu edebilir. Ama inanın bağımlı bir evlat ileride karşılaşacağı bir çok sorunla başa çıkamayacaktır.
Bu nedenle evladınıza aşırı bağlanmayın ve kendinize de bağlamayın. Bırakın kalsın babaannene veya anneannede hiç bir sorun olmaz. Bırakın kötü anne desinler o da bir sorun çıkarmaz buna emin olun.
Peki çok teşekkür ederim. Çok kafama takmamaya çalışacağım. Aşırı bağımlı değilim. Her anne gibi çok seviyorum. Belki kiskaniyor olabilirim. Ama farkındayım bu duygularımın. Arkadaşlarda haklı konularim kizim hakkında olduğu için bağımlı diye düşünüyor olabilirler. Ama ne kızım nede ben aşırı bağımlı değiliz. Kızım ben yokken gayet iyi duruyor. Bende onlara bırakınca içim rahat oluyor. Ama laf söz tavır olayları canımı sıkıyor sadece.

Neye takıldınız tam olarak? Ben bişey göremedim de. Görümce eşinizin ismini söylemiş burdalar diye ne demesi gerekir ki? Kemaller burda gibi bir kelime kullandıysa buna bozulduysanız bir psikiatri veya psikolog desteği alın ufak tefek şeylere takılıyor olmanız psikolojinizin bozuk olduğunu gösteriyor(bir zamanlar bende ufak tefek şeylere takılmaya başlamıştım ve ileride sinirlerim çok yıprandı ve tedavi oldum yanlış anlaşımlasın)
Onun dışında kaynananız zaten bakıyormuş. 2 saat içinde siz bence kuruntu yapıyorsunuz kızınızı paylaşamadığınız için.

Neye takıldınız tam olarak? Ben bişey göremedim de. Görümce eşinizin ismini söylemiş burdalar diye ne demesi gerekir ki? Kemaller burda gibi bir kelime kullandıysa buna bozulduysanız bir psikiatri veya psikolog desteği alın ufak tefek şeylere takılıyor olmanız psikolojinizin bozuk olduğunu gösteriyor(bir zamanlar bende ufak tefek şeylere takılmaya başlamıştım ve ileride sinirlerim çok yıprandı ve tedavi oldum yanlış anlaşımlasın)
Onun dışında kaynananız zaten bakıyormuş. 2 saat içinde siz bence kuruntu yapıyorsunuz kızınızı paylaşamadığınız için.
Hanım efendi kemaller burda demedi. "Kemal var oturuyoruz " dedi. Öyle dese neden takayım Allah aşkına..

Hanım efendi kemaller burda demedi. "Kemal var oturuyoruz " dedi. Öyle dese neden takayım Allah aşkına..

Bir yardım alın gerçekten yorumlarınızı tek tek okudum hiç iyi birşey görmüyorsunuz. Her yorum yapanı tersliyorsunuz. Sizin takılmadığınız tek bir kelime yok. Öğretmene bile demediğinizi bırakmadınız ki yazdığı herşeyde de haklı. Takıntılı ve kıskançsınız.

Bir yardım alın gerçekten yorumlarınızı tek tek okudum hiç iyi birşey görmüyorsunuz. Her yorum yapanı tersliyorsunuz. Sizin takılmadığınız tek bir kelime yok. Öğretmene bile demediğinizi bırakmadınız ki yazdığı herşeyde de haklı. Takıntılı ve kıskançsınız.
Agziniza saglik ben anlatamadim.kendisi gibi manasizca kendimi savunuyorum zannediyor belki yorumunuzu dikkate alir :)

Back
X