- 11 Aralık 2018
- 42.613
- 264.834
- 598
Ama onların mamaya ayıracak bütçeleri yooooğğğkBen kendi evimde ki 4 ayaklı evladıma bile kendi yemeğimizden verdiğim de direk suratında vücudunda egzama başlıyor 1 parça dahi yese ki sokakta yaşayan onlarca can zaten birsürü hastalık iLe mücadele ediyor yok uyuzu yok gençlik hastalığı bir de üzerine insanların verdikleri yemekler verildiğinde durum kaçınılmaz oluyor . Halbuki patifood denilen bir site var çok uygun mamalar bulunuyor herkesn bütçesine hitap edecek tarzda . Oradan 1 kilo mama alınıp herkes kapısının ya da dükkanının önüne bıraksa hem asıl kendi yemeleri gereken gıdayı almış olacaklar hemde hastalığa davetiye çıkarılmamış olacak.
Ama onların mamaya ayıracak bütçeleri yooooğğğk
Ankarada yardım yapılacak en iyi barınak Patiliköy sassy’ciğim. Konuya ortadan daldım ama gidip gördüğüm, çok takdir ettiğim kimsenin kolay kolay altından kalkamayacağı bir iş yapıyorlar orada.cok sevinirim paylasirsaniz. biz de kendi oturdugumuz yerin cevresinde elimizden geldigi kadar kopegin beslenmesine, bazilarinin kisirlastirilmasina yardimci oluyoruz. ismini paylasirsaniz ben de gerekli yardimda bulunurum. benim bahsettigim daha siyasi bir seydi, o uye siyasete cevirdigi icin yazdim. siyaset konusmayi sevmiyorum.
Onlarin yeri sokak degil cunkuAslında aynı şeyi savunuyoruz önceki yorumlarıma da bakın anlayacaksnz :)
Her görüşe hak verebilirim kimse hayvan sevmek zorunda değil bunu da anlarım, anlayabilirim.
Ama kalkıpta birinin ben çok hayvanseverim her ay barınağa 1000 lira bağışta bulunurum ama sokaktan hayvanların bir an önce azalması gerek diyeni anlayamam mesela ben.
Herkese elbetteki saygım sonsuz.
@Mune ben bu uyenin neden surekli geri geldigini merak ediyorum.
bu kadin kendi konusu da olsa baskasinin konusu da olsa surekli insanlara bedduada bulunuyor. dini inancimdan degil ama surekli bu hakarete varan beddualarindan rahatsizim. kendisi bana daha annem vefat etmeden once insallah senin annen de ölür görürsün gibi laflar etmisti, kendisini anlamaya calistigimiz halde surekli ama surekli beddua isitmek insanlari yipratiyor.
guneyyarimkure vardi mesela o da ayniydi, kendisini hic sevmezdim. bu nur denilen uyeden de nefret ediyorum cidden yuz yuze tanimamis olmama ragmen. guneyin uyeligi bu sekilde surekli insanlara kotu konusup hakaret ettigi icin iptal edilmisti. nurun neden edilmiyor? sadece merak ediyorum. birebir sorunumu ben gozardi ederek cozebilirim ama surekli cikintilik yapan bir uyenin bu siteye katkisi nedir, neden burada tutulur hic anlamiyorum.
onların yeri aslında tabiatOnlarin yeri sokak degil cunkusokaktaki hayvanlarin azalmasi gerek, bu cumlenin nesi yanlis
Aslında aynı şeyi savunuyoruz önceki yorumlarıma da bakın anlayacaksnz :)
Her görüşe hak verebilirim kimse hayvan sevmek zorunda değil bunu da anlarım, anlayabilirim.
Ama kalkıpta birinin ben çok hayvanseverim her ay barınağa 1000 lira bağışta bulunurum ama sokaktan hayvanların bir an önce azalması gerek diyeni anlayamam mesela ben.
Herkese elbetteki saygım sonsuz.
Tabiiki.. besin zinciri diye birsey var sonucta..insanoglu herseye elonların yeri aslında tabiatbiz heryere bina dikip habire çogalıp dünyaya sığmadığımız için yaşayabilecekleri heryere doluştuk hayvanlar ne yapsın , tabiat ve dünyanın döngüsü için yaratılmışlar aslında hayvanlar heryerde olmalı , tüm kedileri köpekleri heryerden toplarsak dengeyi bozarız ,en doğrusu herşeyin kontrol altında olması .... belediyelere büyük görev düşüyor ama insanlarımız o kadar vahşi ve cani ki ,bizlerin verdikleri zararları düzeltip başka şeylerle uğraşmalarından sokak hayvanları en sona kalıyor
bir ara tavuklarda falan sıkıntı oldu kuş gribi olayınca... heryeri kene bastı ,hepsi birbirine bağlantılı . hayvanlar yaşaması gerektiği gibi yaşamalı ki döngü de sağlıklı devam etsin
Aşırı köpeksever veya kediseverler normal değil. Ben farklı sitelerde kısırlaştırılmamış hayvanı beslemenin doğanın dengesini bozduğunu anlattım ama nasıl uç tepkiler aldım. Bence çoğunun tanı konulmamış bir psikolojik bozukluğu var.Senin gerçekten problemlerin var, bak samimi söylüyorum. Konularının hepsinde ağır bir üslup problemi var herkese beddua hakaret edip duruyorsun. Eline ne geçiyor gerçekten insanca tartışamıyor musun? Millete beddua edip edip duruyorsun haksız yere. Biri bi beddua etse senin iki yakan bir araya gelmez. Haddini aşma şurada.
[/QUOTE]Allah ıslah etsin diyeyim söylenecek çokta birşey yok .Orada masum bir çocuk parçalanıp yeniliyor yapılan yoruma bak ..Cidden dünyanın çivisi çıkmış ,boşa dönüyor .
farkettiniz mi ? bugün burada kimse birbirini anlamıyor
Sokak hayvanlarının azalması gerek azalarak bitmesi gerek
Size göre doğru olabilir bana o göre o cümle yanlış benim söylediğimin nesi yanlış ??Onlarin yeri sokak degil cunkusokaktaki hayvanlarin azalmasi gerek, bu cumlenin nesi yanlis
Tabiiki iyi niyetliSize göre doğru olabilir bana o göre o cümle yanlış benim söylediğimin nesi yanlış ??
Siz barınağa gittiniz mi hiç ? Boku içinde yatan canları gördünüz mü ? Yapılan eziyeti ? Hasta hayvanların tedavi edilmeyeşini? Sonra 2 sene önce orduda hayvanların telef oluşunu ? Belediye el atmadığı sürece barınaklar ölüm yeri .
Herkesi kendiniz gibi düşünmeyin siz acıdığınız için sokakta başına bir hal gelmesin barınak en iyisi diye düşünüyor olablrsnz ama x kişi bnu rahatsız olduğu için söyler.
Yukarı da bir arkdsnda dediği gibi hayvanların havlıyor olması bile sorun yani bazı insanlar için. Havlayacak yahu doğası gereği bir köpeğin havlamasından daha doğal ne olabilir ki mesela ..
ya da bir kedinin mırlamasından vs ..
Barınaklar çok konforlu aşırı lüks hayvanlar paşalar gibi bakılıyor hastalıklarına müdahale ediliyor de biz hayır asla sokakta kalsınlar demiyoruz . En azından bu şekilde dernekler vs beslemelere gidiyor paralar topluyor tedavi masrafları karşılanıyor vs . Böylesi su şartlar altında daha iyi . Kötünün iyisi
Aslında köpekler orijinalinde doğada olmayan bir tür, atalari kurtlar. Sokakta gördüğümüz kediler ise evcil kediler,yabani kediler daha iriymiş. Bu hayvanların doğasını işgal ettik diyorlar ama zaten bunlar insanların ürettiği hayvanlar ve olmaları gereken yerler insanların evleri veya çiftlikleri falan. Orman veya sokaklar değil.Köpekler ormanlara salınınca yabani hayvanların soyunu kurutuyorlar, kediler ise sokakta kuşların ☹doğal ortamlarına evler yapılmış haklılar diyelim .imara açan bizler miyiz?binlerce konutu diken bizler miyiz?yolları açan bizler miyiz?bunu yapanlar da suçlu değil.şehirler de gelişmek zorunda büyümek zorunda.ne yapalım peki sokak köpeklerinin yerlerini almamak için çinde ki gibi tek çocuk yasası mı çıkaralım ailelere?mantıklı çözümler olsa keşke ama yok şu an
farkettiniz mi ? bugün burada kimse birbirini anlamıyor
Evet köylerde yal yaparlardi, icine ekmek dograrlardi, dana gibi kocaman besili olurdu koylerde kopekler. Yeni nesil ölüyorHayvanin olmesnden iyidir herhalde kruvasan yemesi. Bana bunu kopek
Sahibi
Soylemisti buarada.. kilo
Alir filan diye.. eskiden kopek
Mamasi mi vardi? Olse o zaman olurdu hepsi herhalde. Unla
Suyla Yal yaparlardi.. ayila
Bayila yerlerdi kopekler.
Ben anlamiyorum zaten, karsi komsum kedisini corbayle, ekmekle besliyor, 14 yasinda suan. Benimki biraz farkli mama yese ayilip bayiliyor.Babannemlerin köpeği de kedisi de vardı. Mama nedir zaten bilmezlerdi valla hep ekmekle evdeki kalan yemeklerle beslerlerdi. Çokta saglikliydilar şimdikiler gibi hantalda değildiler. Bence mama firmalarının uydurması bunlar ev yemeğinin zarar vereceğine inanmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?