Candostumuz gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama onların mamaya ayıracak bütçeleri yooooğğğk

Ankarada yardım yapılacak en iyi barınak Patiliköy sassy’ciğim. Konuya ortadan daldım ama gidip gördüğüm, çok takdir ettiğim kimsenin kolay kolay altından kalkamayacağı bir iş yapıyorlar orada.

arkadaşlar yalnız birşeyi atlıyorsunuz
restoranlar ,cafeler,yemekle ilgisi olan her iş yeri yemek artıklarını sokak hayvanlarına veriyor hatta büyükşehir belediyesi yemek artıklarını topluyor hayvanlara dağıtıyor onları...
birçok şehirde yemek artıklarını sahipsiz sokak hayvanlarına vermek için toplayan belediyeler var

yemek yiyince hayvan dediğiniz gibi hık diye ölseydi çöpten beslenen hayvanların hiçbiri yaşamazdı

Onlarin yeri sokak degil cunku sokaktaki hayvanlarin azalmasi gerek, bu cumlenin nesi yanlis

Şimdiye kadar hiçbir konuda olumlu bir şey yazdığını görmedim ben de. Sürekli agresif. Bir konuda alesinin vefatından ve eşiyle boşanmasından bahsetmişti sanırım. Artık ona bağlıyorum bu hallerini..

Onlarin yeri sokak degil cunku sokaktaki hayvanlarin azalmasi gerek, bu cumlenin nesi yanlis
onların yeri aslında tabiat biz heryere bina dikip habire çogalıp dünyaya sığmadığımız için yaşayabilecekleri heryere doluştuk hayvanlar ne yapsın , tabiat ve dünyanın döngüsü için yaratılmışlar aslında hayvanlar heryerde olmalı , tüm kedileri köpekleri heryerden toplarsak dengeyi bozarız ,en doğrusu herşeyin kontrol altında olması .... belediyelere büyük görev düşüyor ama insanlarımız o kadar vahşi ve cani ki ,bizlerin verdikleri zararları düzeltip başka şeylerle uğraşmalarından sokak hayvanları en sona kalıyor

bir ara tavuklarda falan sıkıntı oldu kuş gribi olayınca... heryeri kene bastı ,hepsi birbirine bağlantılı . hayvanlar yaşaması gerektiği gibi yaşamalı ki döngü de sağlıklı devam etsin

Sokak hayvanlarının azalması gerek azalarak bitmesi gerek

Tabiiki.. besin zinciri diye birsey var sonucta..insanoglu herseye el
Koymus durumda evet, bu durumda onlar guvende degil zaten.. cocuklar insanlarda degil. Gecen zeytinburnunda bir parka gittim koskoca bir park ama insandan cok kopek var. Yani yazik gunah onlarada

Böyle konuların burada açılınca kavgadan, polemikten öte gitmiyor.
Keşke güzel bir sahiplendirme sistemine sahip olsak, mesela biri köpek sahibi olacaksa, senelik belli kontrollere tabii tutulsa köpek nasıldır, ne yapıyor vb., denk gele üretim, el altından köpek ticareti yapılmasa mesela, bunlar yasal olarak düzenlense. Yazık, daha geçtiğimiz aylarda bir evi hayvan üretim çiftliğine dönüştürmüş manyak bir kadın şikayetler üzerine göz altına alındı ve geri salındı. Napacak? Tekrar iğrenç, sağlıksız şartlarda, köpeklere eziyet ederek, kontrolsüzce onları üretmeye devam edecek. Barınakların iyileştirilmesi ve barınaktan köpek sahiplendirilmeye teşvik edilmesi dışında, köpekleri kimler alıyor, nasıl bakıyorlar bunların takip edilmesi ve terklerin önüne geçilmesi, köpek üretenlerin de belli yasal bir tanımı, standardı olup, bunun da kontrol altında tutulması gerekiyor. Keşke yapılabilse.

Bunun haricinde, konuyu açan üyenin bir konusunu görmedim ki içinde beddualar uçuşmasın. Tarzı demek.

Aşırı köpeksever veya kediseverler normal değil. Ben farklı sitelerde kısırlaştırılmamış hayvanı beslemenin doğanın dengesini bozduğunu anlattım ama nasıl uç tepkiler aldım. Bence çoğunun tanı konulmamış bir psikolojik bozukluğu var.

Allah ıslah etsin diyeyim söylenecek çokta birşey yok .Orada masum bir çocuk parçalanıp yeniliyor yapılan yoruma bak ..Cidden dünyanın çivisi çıkmış ,boşa dönüyor .
[/QUOTE]
Eskişehir'de her gün köpekleri besleyen bir kadın köpek saldırısı yüzünden öldü. Aslında besleyenler kendisini de tehlikeye atıyor maalesef.

farkettiniz mi ? bugün burada kimse birbirini anlamıyor

İlk mesajıma bir muhteşem geliyor bir kızgınım, bir beğendim geliyor bir beğenmedim.

Sokak hayvanlarının azalması gerek azalarak bitmesi gerek

İşte onu demeyecektin.
Sen onların tükenmesini isteyemezsin.
Köpek saldırırsa önceden senin saldırmadığın ne malum?
Şimdi bir miktar da beddua gelecek

Size göre doğru olabilir bana o göre o cümle yanlış benim söylediğimin nesi yanlış ??

Siz barınağa gittiniz mi hiç ? Boku içinde yatan canları gördünüz mü ? Yapılan eziyeti ? Hasta hayvanların tedavi edilmeyeşini? Sonra 2 sene önce orduda hayvanların telef oluşunu ? Belediye el atmadığı sürece barınaklar ölüm yeri .
Herkesi kendiniz gibi düşünmeyin siz acıdığınız için sokakta başına bir hal gelmesin barınak en iyisi diye düşünüyor olablrsnz ama x kişi bnu rahatsız olduğu için söyler.
Yukarı da bir arkdsnda dediği gibi hayvanların havlıyor olması bile sorun yani bazı insanlar için. Havlayacak yahu doğası gereği bir köpeğin havlamasından daha doğal ne olabilir ki mesela ..
ya da bir kedinin mırlamasından vs ..

Barınaklar çok konforlu aşırı lüks hayvanlar paşalar gibi bakılıyor hastalıklarına müdahale ediliyor de biz hayır asla sokakta kalsınlar demiyoruz . En azından bu şekilde dernekler vs beslemelere gidiyor paralar topluyor tedavi masrafları karşılanıyor vs . Böylesi su şartlar altında daha iyi . Kötünün iyisi

Tabiiki iyi niyetli
Oldugum icin dogru buldum o
Cumleyi. Barinaklarida goruyorum biliyorum.. ulkemizde bu durum iki
Ucu moklu kaliyor maalesef.

Aslında köpekler orijinalinde doğada olmayan bir tür, atalari kurtlar. Sokakta gördüğümüz kediler ise evcil kediler,yabani kediler daha iriymiş. Bu hayvanların doğasını işgal ettik diyorlar ama zaten bunlar insanların ürettiği hayvanlar ve olmaları gereken yerler insanların evleri veya çiftlikleri falan. Orman veya sokaklar değil.Köpekler ormanlara salınınca yabani hayvanların soyunu kurutuyorlar, kediler ise sokakta kuşların ☹

Soruya bak cay demle. Oturup aglayacagınıza neden almadınız evinize? Madem candostunuzdu neden alıp güzel bir yasam kalitesi sunmadınız?
Nasıl besliyordunuz acaba sabah aksam? Kesin icerigini bile bilmeyen bir mamayla besliyordunuz. Su üsluba sahip insan anca bunu gösteriyor.

Ayrıca hanımlar, evden asla sokaktaki yavruları beslemeyin rica ediyorum. Mama alacaksanız icerigini okuyun, arastırın. Onların kücük kücük böbrekleri, ufak karacigeri organları var en ufak bi’ gıdadan etkilenebiliyorlar. Şeker, çikolata türevleri asla vermeyin çok tehlikeli. Hayvanın fizyolojisine asla uymayan gıdalar vermeyin hastalıktan sokaklarda kıvranıyorlar. Son zamanlarda viral hastalıklar çok yaygınlaştı, eve bir hayvan alacaksanız baska bir hayvanınız varsa hemen yanyana getirmeyin ayrı odalarda tutun. Ve sahiplenecekseniz biyokimya, hemogram, hızlı test kitlesi, dıskı tüm testlerinden geçirip aşılarını yaptırıp sahiplenin. “Sevelim, bize iyi gelsin” diyip “Mamasını suyunu önüne koyarız yeter” deyip hayvan sahiplenilmez. Ve kısırlastırın, çiftleştirmeyin. Kısırlastırmanın faydalarını okuyun, anlayın. Çünkü aksi taktirde çok acı çekiyorlar. Bir kedide asla anne, baba olma güdüsü yoktur. Anne kediler bir zamandan sonra yavrularını boğacak hale geliyor, ortamı terketmek icin çıldırıyorlar. Kızgınlığa girdiklerinde çektiklerinin haddi hesabı yok. Mamalar hakkında kan şekerlerini hoplatmayacak içerikleri tercih edin.

Son düzenleme:
Hayvanin olmesnden iyidir herhalde kruvasan yemesi. Bana bunu kopek
Sahibi
Soylemisti buarada.. kilo
Alir filan diye.. eskiden kopek
Mamasi mi vardi? Olse o zaman olurdu hepsi herhalde. Unla
Suyla Yal yaparlardi.. ayila
Bayila yerlerdi kopekler.
Evet köylerde yal yaparlardi, icine ekmek dograrlardi, dana gibi kocaman besili olurdu koylerde kopekler. Yeni nesil ölüyor
Ben anlamiyorum zaten, karsi komsum kedisini corbayle, ekmekle besliyor, 14 yasinda suan. Benimki biraz farkli mama yese ayilip bayiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…