Candostumuz gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana ekmek obezlik yapar diyen kisi yillardir kopegi olan biri.. yani burdakilere sorsan en iyisini onlar biliyor. Eminim boyle konusanlardan daha uzun sure kopek bakiyordur. Zararli
Birsey verilmesin surekli
Kabul, ama 1 kere ekmek yedi diye olmez herhalde hayvan.

Ay tüh biz nasıl düşünemedik çorbayla kedi beslemeyi. Yaşasın aylık mama masrafından kurtuldum.

Ay tüh biz nasıl düşünemedik çorbayla kedi beslemeyi. Yaşasın aylık mama masrafından kurtuldum.
Valla orijen ve acana aliyorum, her turlusunde aldim hatta. Yemiyor, begenmiyor. Ama yapacak bir sey yok, sagligi icin yemeli. Komsumun besledigi sekilde beslesem yasamaz hastalanir. Bilmiyorum belki tekirler daha sagliklidir gercekten

Valla orijen ve acana aliyorum, her turlusunde aldim hatta. Yemiyor, begenmiyor. Ama yapacak bir sey yok, sagligi icin yemeli. Komsumun besledigi sekilde beslesem yasamaz hastalanir. Bilmiyorum belki tekirler daha sagliklidir gercekten
Değiller. Onunki de hastalanıyordur farkında değildir sahibi. Ben kakasının kıvamı, kokusu değişse endişe ediyorum. Hayvan aylarca ishal olduğu halde umursamayan insanlar var.

Evde 5 paket cok pahali mama var, sokak kedilerine veriyorum,
Yani ben vermiyorum, hatta papaz oluyoruz kizimla ama yiyip cok saglikli olanlari gorunce acaba diyorum. Bakalim veterineri dinliyorum o ne derse oyle yapacagim.

Bu kadar insana bu hakaretleri etme cesaretini belli ki klavyeden alıyorsun. Madem bu kadar zoruna gitti alsaydın da evde baksaydın köpeğe. Bu ne ya insanlar kendisi çok seviyor korkmuyor diye başkasından da aynı özveriyi istiyor.
Köpekleri cidden severim masum hepsi Allahın dilsiz kulları ama bazı köhne yerlerdeki veya bazı mahallelerdeki köpeklerden inanılmaz korkuyorum insanın peşine koşuyor havlıyorlar kovalıyorlar kaç kere başıma geldi.
Bigün kedi aşığı bi arkadaşımla oturuyoruz çimlerde, bende kedi tüyünden inanılmaz huylanırım o anda rahatsız oluyorum uçuşuyo ağzıma giriyor sanki sürtünüyor ilgilenme nolur gitsinler yanımızdan dedim bana orada bağırdı sizin gibi benciller dünyada olmasın yok bilmem ne. Ya olamaz mı huylanamaz mıyım Niye bu kadar abartılı yaşıyorsunuz herşeyi cidden anlamıyorum ne bu beddua etmeler koca koca insanlara. Tamam üzüldün kahroldun ee napsın bu insanlar senin için belediyeyle görüşüp köpeği mi getirsinler sokağına? Ne bu isyan kıyamet?

Değiller. Onunki de hastalanıyordur farkında değildir sahibi. Ben kakasının kıvamı, kokusu değişse endişe ediyorum. Hayvan aylarca ishal olduğu halde umursamayan insanlar var.
Evet ben takip ediyorum pusuya yatiyorum hasta hissedersem. Esim diyor ki kedidir abartma. Hayir anliyorum bazen depresif oluyor, ise gidip gelince bazen cok mutsuz oluyor. Tek kalmak iyi gelmiyor bazen, uzuluyorum. Ama evde olunca da kose bucak saklaniyor esek sipasi. Kosturuyoruz sevecegim diye. Bizimkinin yemedigi mamalari sokak kedilerine veriyorum, cok ucuz mamalar cok tahilli, hic vermemek daha iyi diye dusunuyorum. Vucutlari sindiremiyor, islemiyor yiyecekleri. bi sistem gelse sokaklardan kurtulsalar, ne guzel yurt disinda sahiplendirme sistemleri iyi olan ulkeler var. Oralari ornek alsak. Sokaklar onlarin hakki demek yerine barinmalari ve iyi bir hayat yasamalari icin ugrasan bi topluluk bulsam en onde bayrak tutacagim ama yok.
Sokaklarda camur icinde, sogukta, insanlardan sevgi bekleyerek, biri sevsin diye kuyruk sallayarak telef oluyorlar. Neden bu dile getirilmiyor, hayvanlar icin vergi dilimi ayrilsin mesela, belediyelere birakilmasin, sokak hayvanlarinin bakimi bakanliga devredilsin, belediyelerin umrunda degiller . İcim sisti cidden

2 oldu hakaret edenler baksana.sokaklarda yaşayan köpekler sadece mama yemeliymiş güleyim mi ağlayayyım mı bilemedim buna?çöpten ekmek yiyen çocuklar var ülkemizde.pazardan artık toplayıp yemek yapanlar var.köylerde sağlıklı tüm köpekler mama mı yiyorlarmış sadece lafff

Tekiri, british’i, iran kedisi, siyami bilmem nesi yok bunun. Benimki has tekir. Üst segment mamalarla besliyorum. Takviyeleri, vitaminleri.. vs acana orijen kullanıyorum. Burun kıvırıyor, açlık grevi yapıyor bazen. İçeriğinde et bile olmayan, mısır unuyla şişirilmis Royal Canin’in yüzüne bile bakmıyor. Ama yiyor sonunda. Yavas yavas iştahla bagırsak, mide floransı alışınca hepsi oluyor.

4 gün önce haberim yok masanın üzerinde duran balık unuyla pişirilmiş balıkların hepsini bitirmis. Aksama bi hareketsizlik, yürüyememe, somun ekmeği pozusyonuna geçmiş saklanıyor hemen veterineri aradım gece gece kliniği açtı. Röntgenler çekildi, bakıldı bagırsak gitmiş. O geceyi ilaçlarla kapattık. Şimdi ilaç kullanıyoruz. Bir diğeride ilk geldiğinde haberim yok bisküvi yemiş 6-7 saat sonra dünyayı kustu başı döndü yürüyemedi. Sabahı zor bekledim helak oldum ağlamaktan. Veterinere kaldım. Bütün değerleri 0’lanmış. Bu yaşadıklarım bana yetti. 5-6 gün yoğun bakımda kaldı kilo verdi. Hali yok ama beni gördüğünde elini kaldırıp kucağıma gelmek istiyordu. Asla sağda solda bir şey bırakmıyorum. Evden yemek vermek hayvanların fizyolojisine aykırı. 10 yıl market maması whiskas yiyen bir kedi vardı tanıdığımın. Whiskas berbat bir marka, böbrekleri etkiliyor. E bu kedi nasıl yaşadı bunca sene? Tümorden vefat etti. Yani eskiden köyde sağda solda hayvanları ekmekle besleyenler cahilliklerinden, bilmediklerinden.

Şimdide ev ortamında acana orijenle beslemeyin diyenler cıktı. Yüksek proteinden ölünürmüş.. hayvanlar etobur canlılardır. Onların beslenme gereksinimi protein ve yağdır. Bunuda acana, orijen tamamlıyor. Yüksek protein’in böbrekleri tetikliyor minvalinde bir araştırma dahi yok.

Bulasma ona bence, yazik cani skliyor kocasiyla kavgada etmis olabilir uzaktan ancak muhatap olmuyorum deyip deyip zavallica laf atar.. yorma
Kendini yani

Evcil hayvanlar market mamalarını seviyor ama sokak hayvanları pek yemiyor çok dikkat ettim bizim sokaktaki köpekler tavuk çorbası ve içinde iri ekmeğe bayılıyorlar mesela. Ama mama verdiğimde yemiyolar. Annemlerle yaşarken bizimde conimiz vardı sokak köpeği ama evin köpeği gibiydi her gün sevmeden girmezdim eve o mesela ne yemek yapsak onu yerdi maşallah tosun gibiydi mahallede gören ne verdiniz buna böyle derdi mama falan şimdi ki şeyler önceden yoktu bu kadar

Söylediklerinize tamamen katılıyorum ama bu işler dernekle, toplulukla çözülecek işler değil maalesef. Devletin el atması lazım ama umurlarında değil. Avustralyada hayvan koruma polisleri var mesela. Sokakta hayvan bulursa topluyor, eziyet edilen hayvanlara el koyuyor. Sonra bunları daha iyi şartlar sunanlara sahiplendiriyorlar. Peşini de bırakmıyorlar sahiplendirdikten sonra sürekli kontrol ediyorlar. Öyle kedi köpek de değil sadece at, eşek, inek falan bütün hayvanları koruma altına alıyorlar.

Neden her hayvan mamayla beslenmeli ne alaka
Heleki köyde yaşıyan hayvanlar ne alaka
Onlar daha doğal besleniyor
Bizden bile daha sağlıklı besleniyor
Mamaya alışık hayvan tabiki mamayı arar
Benimde kedilerim var biri mama yer birinin önüne ne korsan yer

Mama alıcak parası yoksa evde bulunan ne varsa verir
Ne yapsın yani ac mi bıraksın hayvani

Bilmiyorlar çünkü mama yemeyi. Düzenli mamayla beselenen sokak köpeği de ev yemeğinin yüzüne bakmaz. Önceden de ev yemeği yiyen artık mamaya geçen bir sürü canım var benim.

ben çocukken teyzemin bahçesinde ateş isminde köpeği vardı kocaman.yemek artıklarını verirlerdi yerdi hayvan.tam 15 yıla yakın yaşadı hatta fazla da olabilir.hiç hastalandığını da hatırlamam.

evde beslenen kedi köpeklerle sokak hayvanlarını karıştırıyorlar galiba kuzum.evinde ister mama ver ister yemek ver kim karışır?ama sokaklarda yüzyıllardır yaşayan köpeklerin bağırsağı hassas mama verilmeli vs okuyunca komiğime gitti.yeni doğunca hassas olabilirler sadece.

ben çocukken teyzemin bahçesinde ateş isminde köpeği vardı kocaman.yemek artıklarını verirlerdi yerdi hayvan.tam 15 yıla yakın yaşadı hatta fazla da olabilir.hiç hastalandığını da hatırlamam.
Bizim bahce var bahçeye kediler köpekler dolaşır ekmekte yerler kemikte hatta ekmek yaparız hamuru hafifi çorba kıvamı yaparız köpekler onu nasıl yer
Yanı mama diye dayatmanin anlamı yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…