Candostumuz gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kopeklerin gorevi vardi o zaman..evi koruyup kollardi.. arada bir bizim
Kopegi salardik ama oyle evcil guzel bi hayvandi ki.. dolasir gelirdi ve kimseye zarari olmadi.

Cunku doğalari gereği davranan ve seçme şansı olmadığı halde cezalandirilan varlıklar oldular. Yahu havlaması bile suç belki bir tehlikeyi haber veriyor belki sadece açım su istiyorum diyor alan koruyor ne bileyim ceycey suç onlarn değil çok eksik davranan bizlerin, devletin hepimizin.
Bu kadar eziyet etmeden çoktan çözüm bulabilirdik ama yok olmadı.

benim yazdiklarimla sizin bu yazdiklariniz arasinda simdilik baglanti kuramadim. belki de ben anlayamadim. sonra tekrar okurum.

Hayır neden özellikle köpekler korunuyor onu anlamiyorum. Sürü halinde şehir içinde dolaşıyorlar Cocuklar parçalanıyor ama hala duyar kasılıyor burada. Doğal yaşam alanlarını biz insanlar aldık yazan olmuş. E madem doğal yaşam aslanda koyalım ayida koyalım bizden önce onlar vardı nasılsa hep beraber yaşayalım :) ben zaten hayvanlar yaşamasın demiyorum, yaşayacakları yer sokaklar değil diyorum.

Tavuk kemiği takılabilir tabi bir ihtimal ama emin olun çok sagliklilardi. Bende mamaların kötü etkiledigini düşünüyorum mamayla beslenen kediler mesela hep veterinerde bagisikliklari çok düşük oluyor

Kopeklerin gorevi vardi o zaman..evi koruyup kollardi.. arada bir bizim
Kopegi salardik ama oyle evcil guzel bi hayvandi ki.. dolasir gelirdi ve kimseye zarari olmadi.

Kediler avciydi dedem işaret ederdi fareyi yakalardi köyde :) şimdi kediler fareden korkuyor yani benim besledigim böcekten bile korkuyor

Ya buna bir örnek vereceğim; bir gün gecenin saat 4 ü uyuyoruz bizim köpek havla havla bize cinnet geçirtiyor hiç susmuyor; lan sus yok. Poposuna vuruyoruz bağırıyoruz vs ..
kapıya giidiyor havlıyor bizim de uykumuz var ya yerimizden kalkmaya eriniyoruz.
Neyse bir süre sonra geldi kapıdan. Sabah oldu uyandık işe gideceğiz kapıyı bir açtık ki kapının önünde ayakkabı kalmamış apartmana hırsız girmiş bütün ayakkabıları çalmış meğerse yavrum gece duyduğu sese havlıyormuş

Kediler avciydi dedem işaret ederdi fareyi yakalardi köyde :) şimdi kediler fareden korkuyor yani benim besledigim böcekten bile korkuyor
benim rahmetli kedim de kuşlardan korkardı balkona kuş konduğunda direkt yatıp ölü takliti yapardı :)

Evet benimde vardi kedileriM beraber uyurdum
Hatta kimse ayiramazdi beni onlardan… ama kedi ve kopeklerin yeri sokaklar .
degil
Asla, onlarada yazik gunah…sokakta durdukca vahsilesiyolar ister istemez, etraftaki cocuklara insanlarada yazik

benim yazdiklarimla sizin bu yazdiklariniz arasinda simdilik baglanti kuramadim. belki de ben anlayamadim. sonra tekrar okurum.
Aslında aynı şeyi savunuyoruz önceki yorumlarıma da bakın anlayacaksnz :)
Her görüşe hak verebilirim kimse hayvan sevmek zorunda değil bunu da anlarım, anlayabilirim.
Ama kalkıpta birinin ben çok hayvanseverim her ay barınağa 1000 lira bağışta bulunurum ama sokaktan hayvanların bir an önce azalması gerek diyeni anlayamam mesela ben.
Herkese elbetteki saygım sonsuz.

Arkadaşlar; sizin o aç kalmasından iyidir mama alacak paramız yok diye ekmekle, poğaçayla, pastayla börekle beslediğiniz hayvanlar hastalandığında ben ya da benim gibi bir sürü insan cebinden tedavi ettiriyor, bir sürü para harcıyor tedavilerine. Sizin seksenikinci ayakkabıya, kazağa, takıya, tokaya verdiğiniz parayı biz hayvanlara harcıyoruz. Beslenmelerine ayrı, tedavilerine ayrı. Helali hoş olsun, hiç sorun değil. Ama besleme yapmayı bilmiyorsanız lütfen yapmayın ki biz de sizin verdiğiniz besinlerden kaynaklanan hastalıklara harcayacağımız parayı beslenmelerine, kısırlaştırmalarına harcayalım. İlla beslemek istiyorsanız maddi yardım ya da mama yardımı kabul eden bir sürü besleme grubu var onlara yardım edin ya da aralarına katılın. Beslenmeyen sokak hayvanı gördüğünüzde haber verin biz hallederiz. Aksi halde faydadan çok zararınız dokunuyor. Yapmayın!

Kesinlikle , çok haklısınız.
Özellikle ev yemeği adı altında verilen artık yemekler ya da normal verdiğimiz yiyecekler hayvanlar da mantar hastalığına yol açıyor aşırı tüy dökümü, egzama, kaşıntı vs ..

Verilecek en masum yiyecek yoğurt olmalı

peki neden yaratıldılar doğaya çok fazla müdale etmekten başımıza neler geliyor

Bizimde 3 gece karşı apartmana hırsız girmesini engelledi sabah kalktık aşağıdaki sakızları çalmışlar camları kırmışlar

Anlatamıyoruz. Biri bir kere verdim hep ekmek veriyorum diyor, öbürü aç kalacağına zararlı da olsa yesin diyor. Bunların bir de gerçek hayat versiyonları var. Vallahi bıktım...

Merhaba sassy hanım. Benim bildiğim kadarıyla Ankarada kısırlaştırma yapan bir dernek var. Sanırım geçen sene minimum 500 köpek kısırlaştırmışlardı. Ben bir kere tedavi için destek olmuştum, takip ettiğim kadarıyla sizin söylediğiniz toplayıp telef edenlerden değiller. Tabii kesin bir şey söylemem mümkün değil. İsterseniz adını paylaşabilirim.

Bunu yazma sebebim de çözümün kısırlaştırma olduğunu düşünmem. Ormanda sokakta doğan her köpek ya insan elinden ya açlıktan ya soğuktan bir şekilde acı çekiyor. Şu an en öncelikli iş popülasyonu kontrol altına almak olmalı.

Anlatamıyoruz. Biri bir kere verdim hep ekmek veriyorum diyor, öbürü aç kalacağına zararlı da olsa yesin diyor. Bunların bir de gerçek hayat versiyonları var. Vallahi bıktım...
Ben kendi evimde ki 4 ayaklı evladıma bile kendi yemeğimizden verdiğim de direk suratında vücudunda egzama başlıyor 1 parça dahi yese ki sokakta yaşayan onlarca can zaten birsürü hastalık iLe mücadele ediyor yok uyuzu yok gençlik hastalığı bir de üzerine insanların verdikleri yemekler verildiğinde durum kaçınılmaz oluyor . Halbuki patifood denilen bir site var çok uygun mamalar bulunuyor herkesn bütçesine hitap edecek tarzda . Oradan 1 kilo mama alınıp herkes kapısının ya da dükkanının önüne bıraksa hem asıl kendi yemeleri gereken gıdayı almış olacaklar hemde hastalığa davetiye çıkarılmamış olacak.

cok sevinirim paylasirsaniz. biz de kendi oturdugumuz yerin cevresinde elimizden geldigi kadar kopegin beslenmesine, bazilarinin kisirlastirilmasina yardimci oluyoruz. ismini paylasirsaniz ben de gerekli yardimda bulunurum. benim bahsettigim daha siyasi bir seydi, o uye siyasete cevirdigi icin yazdim. siyaset konusmayi sevmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…