Kopeklerin gorevi vardi o zaman..evi koruyup kollardi.. arada bir bizimBabannemlerin köpeği de kedisi de vardı. Mama nedir zaten bilmezlerdi valla hep ekmekle evdeki kalan yemeklerle beslerlerdi. Çokta saglikliydilar şimdikiler gibi hantalda değildiler. Bence mama firmalarının uydurması bunlar ev yemeğinin zarar vereceğine inanmıyorum
katılıyorum size.neden aşırı köpek duyarı var da başka hayvan duyarı yok bdv de?mesela kendimden örnek vereyim gene.vejeteryanım hayatım boyunca balık tavuk inek koyun hiç bir hayvanın 1 gram etini yemedim.ama yiyenlere saygım var evimde de yeniyor eşim çocuğum vs.kimseye vayy hem hayvanları yiyorsunuz hem de duyar kasıyorsunuz demiyorum.yenecek tabi ki .kurban kesimine karşı çıkan bir güruhun olduğu gibi aynı.ha bir de ava gidenler var.e onları da cani mi ilan edelim?
Ay benim nasıl hayvan sever olduğumu bilirler şasırdım öyle sanmalarinaYaa cidden kafeslerde çürüsünler falan diyince köpekler için dediniz sandım kusura bakmayın birçok kişi de bu şekilde yanlış anlamış olabilir
benim yazdiklarimla sizin bu yazdiklariniz arasinda simdilik baglanti kuramadim. belki de ben anlayamadim.İstanbul da yaşıyorum ?
Benim de kendi köpeğim var, benim de köpeğim sokak köpeğinin saldırısına uğradı hem de dışarıda parkta gezdiriyor iken normal yürüyorken .. Ne yapabildim? Hiçbir şey .
Aldım köpeğimi veterinere götürdüm.
Burada yazılan duruma cevap verdim ben aksini iddia etmiyorum hayvanseverim her ay 1000 lira barınağa yardım yapıyorum aman şöyle böyle sokaktan da hayvan sahiplendim ama sokaktaki hayvanlar kısırlaştırılsın sonra da azalsın yok olsun bunlar çözüm değil.
Yaşam hakları ellerinden alınmamalı. Kendi köpeğime zarar geldiği halde ben bnu söyleyebiliyorum. Barınaklarda bakılmıyor sokaklarda istenmiyor eee koca dünyaya sığdıramadığımız hayvanları evimize hiç sokmayız sanırsam ?
Eleştiri düşman gibi algılamayın yorumlarımı lütfen.
Hiçbir şey yokken üzerinden araba iLe geçilen hayvanlardan bahsediyorum, hiçbir sorun yokken hayvanların diri diri gömülmesinden bahsediyorum, sağlıklı hayvanın sırf istenmiyor diye bahçesine girdiği için tüfekle vurulmasından bahsediyorum. Yazıktır günahtır ya.
Şartlar bu, bu kadar devlet buna bir şey yapmıyor barınaklar ortada . Eee ne yapalım o halde ?? Ölsünler mi öldürelim mi toptan ateşe verelim
X site sakinleri kedi besliyor bir grup insan da o kedileri istemiyor diye 1 gün sonrasında kedinin patilerini kesip bilmem nereye bağlıyor ne o ? İnsana mı ceza hayvana mı ?
Neden sadece hayvanlar hatalıymış gibi duruyor ben bnu merak ediyorum. Barınaklar çok mu iyi, herkes elinden geleni yapıyor mu, devletin bu konudaki iyileştirmeleri neler vs vs ..
Hayvanlar öcü, ya da ölüm makinesi değiller yani .
Son cümleniz ne alaka onu anlayamadım :)
Ozaman hayvanseveriz diye kurban da kesmeyelim ? verdiğiniz örnek hemen hemen bunla eşdeğer.
Avrupa da sokakta hayvan yok çünkü avrupa da çoğu evde kedi köpek var bunlar sokaktan ya da petshoptan sahiplenilmiş şekilde. Amerika da ve Almanya da akrabalarım var ondan çok iyi biliyorum.
Ayrıca bı Avrupa ülkesi'nin şartları ile kendi devletimizin şartlarını bir tutmayalım bence :) Onların gücü var yapıyor, bizim devletimizin gücü yok yapmıyor ya da yapamıyor.
Ayrıca yukarı yorumlarıma bakar iseniz sokakta parçalanan çocuk ya da çocuklardan da bahsettim. ?
Sizin görüşünüze göre insan canı kıymetli ama diğer haricinde ki nefes alan her şey kıymetsiz o halde.. Hayır.
Bizim kadar onlarında yaşam hakkı var.
Evde yaptığınız mama ile bekleyebilirsiniz bende yapıyorum ama sıfır tuz şeker ve sogansiz yani ona özel.
Evet anlık tepki vermez belki ama ömrünü kısaltır karnını ağrıtır hasta eder ben kötü etkilendiğini görüyorum tavuk kemiği yüzünden neler çektim bilemezsiniz
Kopeklerin gorevi vardi o zaman..evi koruyup kollardi.. arada bir bizim
Kopegi salardik ama oyle evcil guzel bi hayvandi ki.. dolasir gelirdi ve kimseye zarari olmadi.
Ya buna bir örnek vereceğim; bir gün gecenin saat 4 ü uyuyoruz bizim köpek havla havla bize cinnet geçirtiyor hiç susmuyor; lan sus yok. Poposuna vuruyoruz bağırıyoruz vs ..Cunku doğalari gereği davranan ve seçme şansı olmadığı halde cezalandirilan varlıklar oldular. Yahu havlaması bile suç belki bir tehlikeyi haber veriyor belki sadece açım su istiyorum diyor alan koruyor ne bileyim ceycey suç onlarn değil çok eksik davranan bizlerin, devletin hepimizin.
Bu kadar eziyet etmeden çoktan çözüm bulabilirdik ama yok olmadı.
benim rahmetli kedim de kuşlardan korkardı balkona kuş konduğunda direkt yatıp ölü takliti yapardı :)Kediler avciydi dedem işaret ederdi fareyi yakalardi köyde :) şimdi kediler fareden korkuyor yani benim besledigim böcekten bile korkuyor
Evet benimde vardi kedileriMKediler avciydi dedem işaret ederdi fareyi yakalardi köyde :) şimdi kediler fareden korkuyor yani benim besledigim böcekten bile korkuyor
Aslında aynı şeyi savunuyoruz önceki yorumlarıma da bakın anlayacaksnz :)benim yazdiklarimla sizin bu yazdiklariniz arasinda simdilik baglanti kuramadim. belki de ben anlayamadim.sonra tekrar okurum.
Kesinlikle , çok haklısınız.Arkadaşlar; sizin o aç kalmasından iyidir mama alacak paramız yok diye ekmekle, poğaçayla, pastayla börekle beslediğiniz hayvanlar hastalandığında ben ya da benim gibi bir sürü insan cebinden tedavi ettiriyor, bir sürü para harcıyor tedavilerine. Sizin seksenikinci ayakkabıya, kazağa, takıya, tokaya verdiğiniz parayı biz hayvanlara harcıyoruz. Beslenmelerine ayrı, tedavilerine ayrı. Helali hoş olsun, hiç sorun değil. Ama besleme yapmayı bilmiyorsanız lütfen yapmayın ki biz de sizin verdiğiniz besinlerden kaynaklanan hastalıklara harcayacağımız parayı beslenmelerine, kısırlaştırmalarına harcayalım. İlla beslemek istiyorsanız maddi yardım ya da mama yardımı kabul eden bir sürü besleme grubu var onlara yardım edin ya da aralarına katılın. Beslenmeyen sokak hayvanı gördüğünüzde haber verin biz hallederiz. Aksi halde faydadan çok zararınız dokunuyor. Yapmayın!
peki neden yaratıldılar doğaya çok fazla müdale etmekten başımıza neler geliyorbir hayvan sever olarak yazımda yanlış görmedim, kısırlaştırırarak sokakta başı boş gezen soğuk ve açlıkla mücedale eden canların olmamasını anladım, gayette mantıklı ve insancıl bir yaklaşım . Kedi ve köpekler paralı satılmasa ve insanlar bu canlara evlerinde yer verse sokak köpeği gibi terimlerde biter ve çok da güzel olur.
Ya buna bir örnek vereceğim; bir gün gecenin saat 4 ü uyuyoruz bizim köpek havla havla bize cinnet geçirtiyor hiç susmuyor; lan sus yok. Poposuna vuruyoruz bağırıyoruz vs ..
kapıya giidiyor havlıyor bizim de uykumuz var ya yerimizden kalkmaya eriniyoruz.
Neyse bir süre sonra geldi kapıdan. Sabah oldu uyandık işe gideceğiz kapıyı bir açtık ki kapının önünde ayakkabı kalmamış apartmana hırsız girmiş bütün ayakkabıları çalmış meğerse yavrum gece duyduğu sese havlıyormuş
Anlatamıyoruz. Biri bir kere verdim hep ekmek veriyorum diyor, öbürü aç kalacağına zararlı da olsa yesin diyor. Bunların bir de gerçek hayat versiyonları var. Vallahi bıktım...Kesinlikle , çok haklısınız.
Özellikle ev yemeği adı altında verilen artık yemekler ya da normal verdiğimiz yiyecekler hayvanlar da mantar hastalığına yol açıyor aşırı tüy dökümü, egzama, kaşıntı vs ..
Verilecek en masum yiyecek yoğurt olmalı
Merhaba sassy hanım. Benim bildiğim kadarıyla Ankarada kısırlaştırma yapan bir dernek var. Sanırım geçen sene minimum 500 köpek kısırlaştırmışlardı. Ben bir kere tedavi için destek olmuştum, takip ettiğim kadarıyla sizin söylediğiniz toplayıp telef edenlerden değiller. Tabii kesin bir şey söylemem mümkün değil. İsterseniz adını paylaşabilirim.bu insanlarin hangi birini taniyorsunuz, kimin neden rahatsiz oldugunu nereden biliyorsunuz? bu bir.
ikincisi de cozum icin uretilen ve destek olunabilecek herhangi bir proje ornegi gosterebilir misiniz? bos bos laf soylemek icin konusmayin. bana cikip bu ulkede su kisi cikti, sokak hayvanlarinin sartlarinin iyilestirilmesi icin su su fikirleri sundu, destek bulamadi diye gosterir misiniz? ama oyle hayvanlarin sartlarini iyilestirecegiz diye sovenist sekilde toplayip sonra telef edenleri kast etmiyorum.
her yorumunuz siyasi, her yerde insanlari asagilayici sekilde yaziyorsunuz. bu yurdum insani asagilamasi da hic yakisik almiyor. varsa cozum oneriniz yazin, ben size maddi destek olurum hadi bakalim.
Ben kendi evimde ki 4 ayaklı evladıma bile kendi yemeğimizden verdiğim de direk suratında vücudunda egzama başlıyor 1 parça dahi yese ki sokakta yaşayan onlarca can zaten birsürü hastalık iLe mücadele ediyor yok uyuzu yok gençlik hastalığı bir de üzerine insanların verdikleri yemekler verildiğinde durum kaçınılmaz oluyor . Halbuki patifood denilen bir site var çok uygun mamalar bulunuyor herkesn bütçesine hitap edecek tarzda . Oradan 1 kilo mama alınıp herkes kapısının ya da dükkanının önüne bıraksa hem asıl kendi yemeleri gereken gıdayı almış olacaklar hemde hastalığa davetiye çıkarılmamış olacak.Anlatamıyoruz. Biri bir kere verdim hep ekmek veriyorum diyor, öbürü aç kalacağına zararlı da olsa yesin diyor. Bunların bir de gerçek hayat versiyonları var. Vallahi bıktım...
cok sevinirim paylasirsaniz. biz de kendi oturdugumuz yerin cevresinde elimizden geldigi kadar kopegin beslenmesine, bazilarinin kisirlastirilmasina yardimci oluyoruz. ismini paylasirsaniz ben de gerekli yardimda bulunurum. benim bahsettigim daha siyasi bir seydi, o uye siyasete cevirdigi icin yazdim. siyaset konusmayi sevmiyorum.Merhaba sassy hanım. Benim bildiğim kadarıyla Ankarada kısırlaştırma yapan bir dernek var. Sanırım geçen sene minimum 500 köpek kısırlaştırmışlardı. Ben bir kere tedavi için destek olmuştum, takip ettiğim kadarıyla sizin söylediğiniz toplayıp telef edenlerden değiller. Tabii kesin bir şey söylemem mümkün değil. İsterseniz adını paylaşabilirim.
Bunu yazma sebebim de çözümün kısırlaştırma olduğunu düşünmem. Ormanda sokakta doğan her köpek ya insan elinden ya açlıktan ya soğuktan bir şekilde acı çekiyor. Şu an en öncelikli iş popülasyonu kontrol altına almak olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?