benim bir kedim vardı süs biber turşusu aşığıydı inanılmaz severdi kavanozda bile gördüğü an üstümüze çıkmaya çalışırdı haşlanmış tavuk ciğerinin yanında 1 tane mutlaka verirdikben çocukken teyzemin bahçesinde ateş isminde köpeği vardı kocaman.yemek artıklarını verirlerdi yerdi hayvan.tam 15 yıla yakın yaşadı hatta fazla da olabilir.hiç hastalandığını da hatırlamam.
ben çocukken teyzemin bahçesinde ateş isminde köpeği vardı kocaman.yemek artıklarını verirlerdi yerdi hayvan.tam 15 yıla yakın yaşadı hatta fazla da olabilir.hiç hastalandığını da hatırlamam.
Köpekler kediler etçil hayvanlar eski zamanda mama yoktu avlanma ile besleniyorlardı şimdi maması yemeği herşeyi var ama belki şöyle olabilir mamalarda besin kaynakları daha farklı kedilere köpeklere göre vitaminler falan oluyor o açıdan belki daha yararlıdır. İshal olup ölen çok köpek gördüm belki de haklılardır bilmiyorumevde beslenen kedi köpeklerle sokak hayvanlarını karıştırıyorlar galiba kuzum.evinde ister mama ver ister yemek ver kim karışır?ama sokaklarda yüzyıllardır yaşayan köpeklerin bağırsağı hassas mama verilmeli vs okuyunca komiğime gitti.yeni doğunca hassas olabilirler sadece.
Hayvanlar insanlar gibi degil. Onlar neye alışırlarsa onun pesinden gider. Yenilikler, degisiklikler onlar için stres, travma sebebidir. Bir sokak kedisi eve alıştığında artık sokağı gördüğünde korkar. Herhangi bir eşyanın yeri, kokusu değiştiğinde strese girerler. Tıpkı mideleri, bagırsakları gibi. Yani olay şu yoktu bu yoktu değil. Bütün olay alıştırmakta bitiyor.Evcil hayvanlar market mamalarını seviyor ama sokak hayvanları pek yemiyor çok dikkat ettim bizim sokaktaki köpekler tavuk çorbası ve içinde iri ekmeğe bayılıyorlar mesela. Ama mama verdiğimde yemiyolar. Annemlerle yaşarken bizimde conimiz vardı sokak köpeği ama evin köpeği gibiydi her gün sevmeden girmezdim eve o mesela ne yemek yapsak onu yerdi maşallah tosun gibiydi mahallede gören ne verdiniz buna böyle derdimama falan şimdi ki şeyler önceden yoktu bu kadar
Ayy çok kötü çok üzücü yazık hayvana istemeden eziyet edilmiş sankiHayvanlar insanlar gibi degil. Onlar neye alışırlarsa onun pesinden gider. Yenilikler, degisiklikler onlar için stres, travma sebebidir. Bir sokak kedisi eve alıştığında artık sokağı gördüğünde korkar. Herhangi bir eşyanın yeri, kokusu değiştiğinde strese girerler. Tıpkı mideleri, bagırsakları gibi. Yani olay şu yoktu bu yoktu değil. Bütün olay alıştırmakta bitiyor.
Benim kücük oğlanı önceden esnaf besliyormus. Önüne ne varsa atıyormus. Daha 3 aylık. Çiğ çiğ herşeyi yemekten kanlı parazite yakalanmıs. Dıskısı hep kandı. Onlar yer diyerek önüne koyduğumuz şeyler onlar için çok büyük risk taşıyor. Çaresizlikten yiyorlar.
Size 2 bildirim gelmiş olmalı, ilkini okumamışsınız:)Mune ben kendisinin ceza almasindan degil, sitedeki uyeliginin iptal edilmesinden bahsetmistim. cunku verdigim ornekte guneykarimkureyi soylemistim o da benzer sebepten surekli bize hakaret, beddua ettigi icin uyeligi tamamen sonlanmisti. nurun uyeligi de sonlandirildi sonradan bir daha yapmayacagina dair soz verip ikinci bir sans verildiyse kendisine o sansi da kullanamiyor demekki. ben banlanma degil uyelik iptalini sormustum kisacasi. cunku hicbirimiz onun hakaretlerine ve beddualarina maruz kalmak zorunda degiliz bence. gozardi etsek bile bir sekilde haberdar oluyoruz bu kisilerin sitede bulunmasi bana gore yanlis. kimsenin stres topu degiliz ki.
sikayet butonunu daha fazla mesgul etmeyeyim diye yazdim :)
yok okudum ona istinaden yazdim. uyeligi bana beddua ettiginde iptal edilmisti yanlis hatirlamiyorsam. yani iptal edildigini bjliyorum. simdi tekrar gelmis ve hala ayni seye devam ediyor. yani bence ikinci sansini da kullanamamis kendisi. :) bu durumda ben banlanmanin nur icin yeterli bir yaptirim oldugunu dusunmuyorum. 3 gun banlanip sonra gelip tam gaz bizi tacize veya beddualarina devam ediyor cunku.Size 2 bildirim gelmiş olmalı, ilkini okumamışsınız:)
Bizde de var (haydi), sokak hayvanları için dolaşan polisler.Söylediklerinize tamamen katılıyorum ama bu işler dernekle, toplulukla çözülecek işler değil maalesef. Devletin el atması lazım ama umurlarında değil. Avustralyada hayvan koruma polisleri var mesela. Sokakta hayvan bulursa topluyor, eziyet edilen hayvanlara el koyuyor. Sonra bunları daha iyi şartlar sunanlara sahiplendiriyorlar. Peşini de bırakmıyorlar sahiplendirdikten sonra sürekli kontrol ediyorlar. Öyle kedi köpek de değil sadece at, eşek, inek falan bütün hayvanları koruma altına alıyorlar.
aynen bizde de var birebir aynı sistemBizde de var (haydi), sokak hayvanları için dolaşan polisler.
dediğiniz gibi köpeklerin kökeni ilk evciltme olayı tam kesin değil, şu anda bulunan bir çok ırk ne yazık ki dogal değilpeki neden yaratıldılar doğaya çok fazla müdale etmekten başımıza neler geliyor
Sadece havlamadigini düşünüyorum. Hem insanlara doğru havladıysa korkmaları normal ya. Çok kınayamıyorumYaklaşık beş aydır her sabah her aksam beslediğim bir sokak kopegi (cani) var. Hırçın, kavgacı ama elimden mamasını yer her sabah kuyruk sallayarak araba gelince zıplar. Geçen hafta bir pitbull ile kavga etti... Pitbull da masum suçlu sahibi o bebeği terketmiş oralara...Sanayi sitesi bahsettiğim yer ve bu cana bakan bir dükkan sahibi var. Beraberinde 5 can daha var. Bunlar her gün yerlerde yatarlar takla atarlar 6 si birarada...
Çok havliyor yolda insanlar korkuyor diye bu cani şikayet etmişler. Dükkân sahibi de barınak ile görüşmüş geldi Belediye aldı barınağa götürdü. O ağlaması beynimden gitmiyor. Sabahtan beri ağlıyorum. Onu alırdım ama birkaç pislik insan müsveddesi zehirleriz dediler. Allahım iki arafa kaldım bisey yapamadım. Çok üzgünüm çok ağladı inledi arabaya atarlarken. Yemim ederim diğer 5 can bugün hiçbirşey yemedi. Havliyor diye rahatsız olan birkaç pisliğin yaptığına dayanamıyorum. O masum yıllardır yaşadığı yerden alındı ya. Çok üzgünüm. Havliyor hirliuor koşuyor diye şikayet eden olursa iki yakanız biraraya gelmez yurdundan etmeyin canları diye yazdım.
Bu dünya sadece insanlara değil.
Sizce normal mi vahşi bir ormanın ortasindaymis gibi kendinizi kollamaniz. Şehirler insanlar içindirResmen köpek fobim var. Sahipli değilse inanın o kadar korkuyorum ki. Ama hiç şikayet etmek gelmez aklıma.
Markete giderken baktım bir köpek var. 2 dakikalık markete 15 dakikalık yoldan dolanarak gittim.
İnsan oğlunun sonunu bencilliği getirecek
Benim durumum fobi. Hayvanlar bana saldirmadi. Ben görünce korkuyorum.Sizce normal mi vahşi bir ormanın ortasindaymis gibi kendinizi kollamaniz. Şehirler insanlar içindir
Bende inşallah sizlerim gittiği günü görürümKonuyu okuyunca duygulandım. Geçen sene köpek konusu açtığım için linç edilmiştim .şimdi insanlarin en az yarısı benimle aynı fikre gelmiş. Sokaktan gittikleri günü de görürüz umarım.
ben toplatılsınlar barınaklara atılsınlar asla demiyorum en çok korkan insanlardan biri olarak.bana 1 metreye kadar yaklaşmasınlar beni görünce koşarak gelmesinler yürürken takip etmesinler yeter.Benim durumum fobi. Hayvanlar bana saldirmadi. Ben görünce korkuyorum.
Fikrinize saygı duyuyorum. Bence tüm canlılar içindir.
insanla köpeği kıyaslamak oldukça komik. Samuray kılıçlı psikopatların varlığı köpek saldırısını meşrulaştırmaz. Köpekler bizim türümüz değil. Onlarla yaşamak için hiçbir mecburiyetimiz yok. Hiçbir memeli bölgesine yırtıcı bir hayvani sokmaz. Biz de birbirimize zarar veriyoruz başka bir hayvani tolere edelim demezler. Bu insana mahsus bir çürümüşlük sanırım.Bende inşallah sizlerim gittiği günü görürümhiç bi köpek bi insana samuray kılıcıyla saldırmiyor mesela ama kimse insanları toplatmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?