Candostumuz gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben çocukken teyzemin bahçesinde ateş isminde köpeği vardı kocaman.yemek artıklarını verirlerdi yerdi hayvan.tam 15 yıla yakın yaşadı hatta fazla da olabilir.hiç hastalandığını da hatırlamam.
benim bir kedim vardı süs biber turşusu aşığıydı inanılmaz severdi kavanozda bile gördüğü an üstümüze çıkmaya çalışırdı haşlanmış tavuk ciğerinin yanında 1 tane mutlaka verirdik
camış gibiydi valla sokaktan sahiplenmiştik tekirdi yemediği şey yoktu kabak musakkaya da bayılırdı masada bizimle oturur yerdi şapşik... bizimle 13 yıl yaşadı
en son vefat eden kedimde ankara van kırmasıydı rahim kanseriydi aldığımızda
bu yaşamaz ölür dediler ameliyatlar ettirdik boşa masraf ediyorsunuz dediler 15 yıl yaşadı ölür dedikleri hayvan o da kızarmış ekmeğe sürülmüş peynir ve zeytine delirirdi
ödül olarak verirdik

kedi-köpek-balık-tavuk-papağan-muhabbet kuşu-hamster-tavşan besledım en az yaşayan 5 yıl en uzun 15 yıl yaşadı çoğunu da aldığımda hastaydı ve sokaktaydı birilerinin ellerinden kurtardım
herşeyi yediler (tabiiki balık harıç) mama da yediler vitaminde verdim ev yemeğide yediler zaten sokak hayvanıydı kedi köpekler alışıklardı herşeye

bizim 20 yıllık veteriner hekimimiz var ondan kuru mama alıyoruz ona söyledim sokak hayvanlarına ne verelim diye zaten sokak hayvanlarına vermek icin de mamayı oradan alıyoruz
mamaya alışan sadece mama arıyor ,herşeyi yiyen mama verende var , hiçbir hayvana şeker verme içinde alkol kafein olan soğan sarımsak olan birşey verme onun haricinde sokaktakiler ne olsa yiyecek durumda zaten ne denk gelirse demişti

ki dediğim gibi belediyeler zaten artık yemekleri toplayıp sokak hayvanlarına veriyor...

ben çocukken teyzemin bahçesinde ateş isminde köpeği vardı kocaman.yemek artıklarını verirlerdi yerdi hayvan.tam 15 yıla yakın yaşadı hatta fazla da olabilir.hiç hastalandığını da hatırlamam.
Köpekler kediler etçil hayvanlar eski zamanda mama yoktu avlanma ile besleniyorlardı şimdi maması yemeği herşeyi var ama belki şöyle olabilir mamalarda besin kaynakları daha farklı kedilere köpeklere göre vitaminler falan oluyor o açıdan belki daha yararlıdır. İshal olup ölen çok köpek gördüm belki de haklılardır bilmiyorum

Hayvanlar insanlar gibi degil. Onlar neye alışırlarsa onun pesinden gider. Yenilikler, degisiklikler onlar için stres, travma sebebidir. Bir sokak kedisi eve alıştığında artık sokağı gördüğünde korkar. Herhangi bir eşyanın yeri, kokusu değiştiğinde strese girerler. Tıpkı mideleri, bagırsakları gibi. Yani olay şu yoktu bu yoktu değil. Bütün olay alıştırmakta bitiyor.

Benim kücük oğlanı önceden esnaf besliyormus. Önüne ne varsa atıyormus. Daha 3 aylık. Çiğ çiğ herşeyi yemekten kanlı parazite yakalanmıs. Dıskısı hep kandı. Onlar yer diyerek önüne koyduğumuz şeyler onlar için çok büyük risk taşıyor. Çaresizlikten yiyorlar.

Ayy çok kötü çok üzücü yazık hayvana istemeden eziyet edilmiş sanki

Yazın biz bahçede yaşarız kış olunca apartman gelirim eve getireyim dedim kedileri buraya alışamadılar bahcede aliskinlar ayakları toprağa değecek özgürler ama burda rahat olamadılar
Haftada 2 3 gün gider kedilere köpeklere bakarız orda yuvaları var evin altında bodrumda
Oraya sığınırlar

Kedimin biri bahçeden kopardigim salatalığı yer ama yavrum benim bahçeye girip yemez illaki koparılani zarar vermez yani
Diğer kedim mama yer mama yer
Köpekler var annem bulamaç der ekmekleri dışarda kurutur sonra onu ezer sütle yada yoğurtla varsa et suyuyla koyu ayran gibi eder
Öyle yerler ki anlatamam annemin getirdiğini görünce heycan yaparlar annemin omzuna patilerini koyarlar

Çok sağlıklilar ve kedilerim köpeklerim hiç dövüşmezler
Şuan bahçede 10 takin tavuk var onları beklerler yazın bahçenin en uzağına akşam gitsem bur sebebten dolayı peşinden gelirler

Yanı neye alışırsa onu isterler bizler gibi

Neden bu uçlardaki hayvanseverler bu kadar agresif ve insan düşmanı oluyor merak ediyorum.Konuyu okurken ekrandan her an bir el çıkıp suratımı cırmıklayacakmış gibi hissettim.Barinaklara ciddi bir bütçe ayrılıp,şartları iyileştirilip,çok sıkı denetlenerek hayvanların orada yaşaması tek çözüm ama Türkiye şartlarında bu maalesef mümkün değil.

Mune ben kendisinin ceza almasindan degil, sitedeki uyeliginin iptal edilmesinden bahsetmistim. cunku verdigim ornekte guneykarimkureyi soylemistim o da benzer sebepten surekli bize hakaret, beddua ettigi icin uyeligi tamamen sonlanmisti. nurun uyeligi de sonlandirildi sonradan bir daha yapmayacagina dair soz verip ikinci bir sans verildiyse kendisine o sansi da kullanamiyor demekki. ben banlanma degil uyelik iptalini sormustum kisacasi. cunku hicbirimiz onun hakaretlerine ve beddualarina maruz kalmak zorunda degiliz bence. gozardi etsek bile bir sekilde haberdar oluyoruz bu kisilerin sitede bulunmasi bana gore yanlis. kimsenin stres topu degiliz ki.

sikayet butonunu daha fazla mesgul etmeyeyim diye yazdim :)

Size 2 bildirim gelmiş olmalı, ilkini okumamışsınız:)

Size 2 bildirim gelmiş olmalı, ilkini okumamışsınız:)
yok okudum ona istinaden yazdim. uyeligi bana beddua ettiginde iptal edilmisti yanlis hatirlamiyorsam. yani iptal edildigini bjliyorum. simdi tekrar gelmis ve hala ayni seye devam ediyor. yani bence ikinci sansini da kullanamamis kendisi. :) bu durumda ben banlanmanin nur icin yeterli bir yaptirim oldugunu dusunmuyorum. 3 gun banlanip sonra gelip tam gaz bizi tacize veya beddualarina devam ediyor cunku.

Bizde de var (haydi), sokak hayvanları için dolaşan polisler.

Bizde de var (haydi), sokak hayvanları için dolaşan polisler.
aynen bizde de var birebir aynı sistem
hatta haydinin (hayvan durum izleme) programı yani uygulaması bile var telefona indirilebilen
ve o polisler tüm illerde var ... tanıştım ben birkaçtanesiyle gerçekten çok ilgililer

Sadece havlamadigini düşünüyorum. Hem insanlara doğru havladıysa korkmaları normal ya. Çok kınayamıyorum

Sizce normal mi vahşi bir ormanın ortasindaymis gibi kendinizi kollamaniz. Şehirler insanlar içindir

Konuyu okuyunca duygulandım. Geçen sene köpek konusu açtığım için linç edilmiştim .şimdi insanlarin en az yarısı benimle aynı fikre gelmiş. Sokaktan gittikleri günü de görürüz umarım.
Bende inşallah sizlerim gittiği günü görürüm hiç bi köpek bi insana samuray kılıcıyla saldırmiyor mesela ama kimse insanları toplatmiyor

Benim durumum fobi. Hayvanlar bana saldirmadi. Ben görünce korkuyorum.
Fikrinize saygı duyuyorum. Bence tüm canlılar içindir.
ben toplatılsınlar barınaklara atılsınlar asla demiyorum en çok korkan insanlardan biri olarak.bana 1 metreye kadar yaklaşmasınlar beni görünce koşarak gelmesinler yürürken takip etmesinler yeter.

Bende inşallah sizlerim gittiği günü görürüm hiç bi köpek bi insana samuray kılıcıyla saldırmiyor mesela ama kimse insanları toplatmiyor
insanla köpeği kıyaslamak oldukça komik. Samuray kılıçlı psikopatların varlığı köpek saldırısını meşrulaştırmaz. Köpekler bizim türümüz değil. Onlarla yaşamak için hiçbir mecburiyetimiz yok. Hiçbir memeli bölgesine yırtıcı bir hayvani sokmaz. Biz de birbirimize zarar veriyoruz başka bir hayvani tolere edelim demezler. Bu insana mahsus bir çürümüşlük sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…