Candostumuz gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alırdım ama zehirleriz dediler kısmını anlamadım. Evinize aldığınız köpeği nasıl zehirleyebilirler? 19 Aralık'ta biz de köpek sahiplendik. Maması, ilacı, eğitimi... bebek gibi bakıyoruz ama ilk iş olarak eğitmene danıştık. Nasıl eğiteceğimizi, komşuları rahatsız etmemek için gereksiz havlamasını nasıl engelleyeceğimizi falan hep danıştık. Ben bu köpeği sahiplendim, tüm sorumluluğu bende. Ne kimse evime girip ona zarar verebilir, ne de benim köpeğim çevreye insanlara zarar verebilir.

Ben eskiden köpekten korkardım.
Artık korkmuyorum çok şükür. Bu beslemeler korkumu yenmemi sağladı.
Ancak şehrin ortasında da ehlileştirilmemiş köpeklerin durması noktasında ısrar etmek hayvanseverlik değildir.

Ceycey köpekler doğuştan seker hastası olur kakao / çikolata körlük geliştirir tatlı tamamen yasak bilmeden zarar vermeyin canim hatta bitter çikolata öldürür bile

Çözüm tamamının kısırlaştırılıp azalarak bitmesi.
Gerçekten baya baya hayvansevermişsiniz.
Sokak köpeklerinin kısırlaştırılması okey ama azalarak bitmesi derken ? Panda mı bunlar, nesilleri tükensin.
Keşke siz barınağa ya da hayvanlara mama vs her ne ise HER AY 1000 TL YARDIM YAPMASANIZ.
Sevgiler.

1000 lira bağışının reklamını başka yerde yap sen !!! Zaten moralim.bozyk illa böyle bir tio çıkıyor insanı delirmeye çünkü kadın kaostan zevk aliyor
Siz niye hep böylesiniz. Ağzınız çok bozuk her konunuzda hakaret ve beddua etmeden duramıyorsunuz. Derdinizi normal bir şekilde anlatamıyor musunuz ?

Kesinlikle katılıyorum size hayvanları severim asla zarar görmesini istemem ama çok korkuyorum yanasamiyorum bile bizimde mahallemizde 4 köpek geziyo sürekli insanlara havlayip bazen peşinden kosuyolar. Tamam hayvanlar zarar görmesin Allahin yarattığı can onlarda ama bizlerde hayvanlardan korkuyoruz diye hayvan düşmanı ilan edilmeyelim. Bir çaresi bulunsun artik

Nurun eski konularını okudum üşenmeden
Çok acılar yaşamış
Tüm ailesini aynı anda ansızın kaybetmiş
Bu hiç kolay değil.

Ama böyle bir acıyı deneyimleyenin başkasına sende yaşa demesini anlayamıyorum
İğrenç bir dili var
Kimine çocuğun ölsün, kimine annen ölsün...
Her konuda hakaret beddua
Dönüp dolaşıp beni buldu/bulur diye düşünmeden/korkmadan bol keseden sallıyor bedduaları

hepimizin acilari var, hic kimsenin hayati tam anlamiyla harika degil ki.

ben su an yasadigim aciyi mesela hayatimin hicbir doneminde yasamadim. bazen hastaneden ilac alip geldikten sonra geceleri acidan aglamaktan yerimde duramiyorum, yanimdakilere yalvariyorum beni öldürsünler diye. ama yine de geciyor, sabah oluyor, acim hafifliyor. bir kez bile hicbir insana beddua etmedim hatta bu yasadigim durumu belli bile etmedim. bir tek kendi babam sahit. buraya kafa dagitmak icin giriyoruz. bana da kotu yorum yazanlar oluyor, ki nura kotu yorum bile yazilmamis. herkes her canini sikan seye boyle konusacaksa bu sitenin mantigi nedir anlamiyorum. kimse kimseyle acisini yaristirmasin ama burada tek aci ceken de nur degil.

ayrica bunu bahane ediyor her seferinde. yoksa su an gayet iyi bir hayati var. hani o aci cektigi gunlere saplanip kalmis degil. ne guzel iste. ama agzi bozuk, ona da yasadigi acilari bahane ediyor. ben kendisini hic iyi niyetli bir insan olarak gormuyorum.

Mune galiba gozunuzden kacti, gercekten bu kisi neden hala uyeligini devam ettiriyor ben merak ediyorum.

Acı yaşayan birinin bu denli beddua etmesini anlamıyorum anlamayacağım. acılar olgunlaştırır insanı. evet çok büyük acılar yaşamış ama kendi söylemesine göre çok iyi bir mesleği ve mükemmel bir eşi var. yani bilinçli biri. Bu durumun farkında olup yardım alması lazım. acım var diye insanlara ağzına geleni saydıramaz.
Beddua öyle bir şey ki karşındakine ettim sanırsın ama senin başına döner malesef.

yaşadığım yerde boş bir arazi, bu arazi içerisinde her geçen gün artan bir köpek popülasyonu var. ilk geldiğimde 20-25 tane saymıştım, 1 senede 30-40'ı aştı bu durum.

sitedeki herkes şikayetçi. çünkü köpekler tam okul yolunda ve çocuklara, kadınlara saldırdıkları olmuş.

ilk taşındığımızda bizi de kovaladı. ama asla şikayet etme yoluna gitmedim.
her gün okul yolunu kullanacağım, köpeklerin içinden geçeceğim necbur ateşkes imzalamamız lazım diyerek, sürekli akşamdan kalan yemekleri, sabahtan yanıma almaya başladım. önce korka korka, sonra yılışa yılışa bırakmaya başladım.
1 haftada alıştılar. yakınlaşma fırsatı bulduğumda, vücutlarının kocaman kocaman yara bere içinde kaldıklarını gördüm.

sonra da sitede kimle tanıştıysam, yemek verince saldırmıyorlar diye gazı verdim.

şimdi o kemikleri sayılan, saldırgan köpekler besili, mutlu. ama bu sefer de sürekli artıyorlar. belediyeyi aradım bu durumla ilgili, hayvanları kayıt altına aldıklarını ama kısırlaştırma yapamadıklarını söylediler. yetişemiyorlarmış. bir ekip gönderip küpesiz köpekleri topladılar, 2 gün sonra küpelenmiş olarak geri getirdiler.
ne yapacaklar bir ton köpeği toplayıp? aldıkları yere getiriyorlar geri.

yukarıda birisi "azalarak bitmesi" diye yazmış ama ben bunu hayvanların yok olması olarak anlamadım. artan popülasyonun önüne geçilmesi sebebiyle söylediğini düşünüyorum. sonuçta bu hayvanlar sokakta mutlu mesut yaşamıyorlar. sapığı var, trafiği var, canisi var, açlığı var, saldırganı var, var oğlu var.

ayrıca konu sahibinin "iyi niyetli, duygulu, şahane hayvansever" kimliğinin altında saklı olan nefret kusan bedduacı kişiliğinden çok rahatsız oldum.

Bu nasıl şey sürekli, önünüze gelene beddua ediyorsunuz..
Sokak hayvanlarını düşünüyorsunuz eyvALLAH da beddua ettiklerinizde insan evladı, belki çoluğu çocuğu, bebeği bakıma muhtaç yakını vs. si vardır!
Ben iyi kalpte bedduanın yeri olabileceğine inanmak istemiyorum, birinin iyiliği için diğerinin kötülüğünü dilemek adil değil.
Mesela ALLAH ıslah etsin, ALLAH anlamayı, idrak etmeyi nasip etsin, ALLAH o hayvanlara karşı kalplerine merhamet ve sevgi versin diyebilirsiniz.

Konu ne kadar önemli ise beddualarınızda o kadar çirkin..

kısırlaştırarak azalarak bitmesi bu cümleden çok rahatsız oldum aşırı hayvan sevenler değil normal insanlar diyeceksiniz onlarında yaşam alanına saygı gösteren topluluk diyeceksiniz.
bir hayvan sever olarak yazımda yanlış görmedim, kısırlaştırırarak sokakta başı boş gezen soğuk ve açlıkla mücedale eden canların olmamasını anladım, gayette mantıklı ve insancıl bir yaklaşım . Kedi ve köpekler paralı satılmasa ve insanlar bu canlara evlerinde yer verse sokak köpeği gibi terimlerde biter ve çok da güzel olur.

Allah aşkına siz hayvan beslemeyin. Sonra biz uğraşıyoruz hastalanan köpeklerle. Herkes besleme yapmak zorunda değil. Bilmiyorsanız yapmayın. Köpeğe kruvasan vermek ve bununla övünmek nedir allah aşkına.

Sokak köpekleri diye bir tür yok ki nesilleri tükensin. Olması gerekeni söylemiş, sokaklar hayvanların yaşam alanı değildir. Hepsinin acilen kısırlaştırılması, zamanla da sokakta hayvan kalmaması gerekiyor. Ormanlarda bile köpek beslemesi yaparak doğaya katkı sağlamış olmuyoruz aksine zarar veriyoruz.

Allah aşkına siz hayvan beslemeyin. Sonra biz uğraşıyoruz hastalanan köpeklerle. Herkes besleme yapmak zorunda değil. Bilmiyorsanız yapmayın. Köpeğe kruvasan vermek ve bununla övünmek nedir allah aşkına.
ya bu uzak dur benden .her hafta vermiyoruz 8 sene de 1 gün verdi çocuk.her şeyi eleştirme hastalığı var sen de.istediğim zaman hayvan beslerim izin mi alacaktım senden pessss edit:mune hanım banlanmayı göze alarak yazdım .ama sitenin bilirkişisi gibi herkesi eleştirmesinden de bıktım kusura bakmayın.

ya bu uzak dur benden .her hafta vermiyoruz 8 sene de 1 gün verdi çocuk.her şeyi eleştirme hastalığı var sen de.istediğim zaman hayvan beslerim izin mi alacaktım senden pessss
Zarar veriyorsunuz hayvanlara, hastalanıyorlar. Bir keresi beş keresi yok ki bunun. Karaciğer yetmezliğine giriyor hayvanlar, ölüyorlar. Besleyecekseniz yine besleyin ama ne verilir ne verilmez bir araştırın öğrenin.

(De birleşik olacak-al bunu da eleştirdim)

Ceycey köpekler doğuştan seker hastası olur kakao / çikolata körlük geliştirir tatlı tamamen yasak bilmeden zarar vermeyin canim hatta bitter çikolata öldürür bile
1 kere verdik sadece kuzum 8 yılda.normal zamanlarda vermiyoruz zaten.mama alıyoruz ya da ekmek alıyoruz marketten.bak senin gibi uyarı yapanı anlayışla karşıladım bir daha verme ihtimalim de kalmadı hayvanlara kruvasan.ama yok sen köpek besleme neyine gerek vs yazamaz kimse bana.

gözardı et beni.yazma .burası tdk değil.hadi işine

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…