Alırdım ama zehirleriz dediler kısmını anlamadım. Evinize aldığınız köpeği nasıl zehirleyebilirler? 19 Aralık'ta biz de köpek sahiplendik. Maması, ilacı, eğitimi... bebek gibi bakıyoruz ama ilk iş olarak eğitmene danıştık. Nasıl eğiteceğimizi, komşuları rahatsız etmemek için gereksiz havlamasını nasıl engelleyeceğimizi falan hep danıştık. Ben bu köpeği sahiplendim, tüm sorumluluğu bende. Ne kimse evime girip ona zarar verebilir, ne de benim köpeğim çevreye insanlara zarar verebilir.Yaklaşık beş aydır her sabah her aksam beslediğim bir sokak kopegi (cani) var. Hırçın, kavgacı ama elimden mamasını yer her sabah kuyruk sallayarak araba gelince zıplar. Geçen hafta bir pitbull ile kavga etti... Pitbull da masum suçlu sahibi o bebeği terketmiş oralara...Sanayi sitesi bahsettiğim yer ve bu cana bakan bir dükkan sahibi var. Beraberinde 5 can daha var. Bunlar her gün yerlerde yatarlar takla atarlar 6 si birarada...
Çok havliyor yolda insanlar korkuyor diye bu cani şikayet etmişler. Dükkân sahibi de barınak ile görüşmüş geldi Belediye aldı barınağa götürdü. O ağlaması beynimden gitmiyor. Sabahtan beri ağlıyorum. Onu alırdım ama birkaç pislik insan müsveddesi zehirleriz dediler. Allahım iki arafa kaldım bisey yapamadım. Çok üzgünüm çok ağladı inledi arabaya atarlarken. Yemim ederim diğer 5 can bugün hiçbirşey yemedi. Havliyor diye rahatsız olan birkaç pisliğin yaptığına dayanamıyorum. O masum yıllardır yaşadığı yerden alındı ya. Çok üzgünüm. Havliyor hirliuor koşuyor diye şikayet eden olursa iki yakanız biraraya gelmez yurdundan etmeyin canları diye yazdım.
Bu dünya sadece insanlara değil.
ben haftada bir gün kulübeleri var yol üstünde mahallede orda beslerim ama korktuğum için kızım da korktuğu için arabanın camını açıp fırlatıyoruz mamayı ekmeği .hatta kızım ağızları tatlansın diye uno kruvasan bile alıp hepsine atmıştı bayılmışlardı.sonrada araba içinde izliyoruz gidiyoruz.korkan insanlar ölsünler gebersinler tükensinler demiyor yanii.sen de benim gibisin sanırım
ben haftada bir gün kulübeleri var yol üstünde mahallede orda beslerim ama korktuğum için kızım da korktuğu için arabanın camını açıp fırlatıyoruz mamayı ekmeği .hatta kızım ağızları tatlansın diye uno kruvasan bile alıp hepsine atmıştı bayılmışlardı.sonrada araba içinde izliyoruz gidiyoruz.korkan insanlar ölsünler gebersinler tükensinler demiyor yanii.sen de benim gibisin sanırım
Gerçekten baya baya hayvansevermişsiniz.Çözüm tamamının kısırlaştırılıp azalarak bitmesi.
Siz niye hep böylesiniz. Ağzınız çok bozuk her konunuzda hakaret ve beddua etmeden duramıyorsunuz. Derdinizi normal bir şekilde anlatamıyor musunuz ?1000 lira bağışının reklamını başka yerde yap sen !!! Zaten moralim.bozyk illa böyle bir tio çıkıyor insanı delirmeye çünkü kadın kaostan zevk aliyor
Kesinlikle katılıyorum size hayvanları severim asla zarar görmesini istemem ama çok korkuyorum yanasamiyorum bile bizimde mahallemizde 4 köpek geziyo sürekli insanlara havlayip bazen peşinden kosuyolar. Tamam hayvanlar zarar görmesin Allahin yarattığı can onlarda ama bizlerde hayvanlardan korkuyoruz diye hayvan düşmanı ilan edilmeyelim. Bir çaresi bulunsun artikŞu iki sevdiğim üyeye çok katılıyorum gerçekten.
Bende çok hayvansever bir insanım, apartmanın başından suyu yemi eksik etmem, öyle köpeklere falan atmam zarar vermem rahatsız etmem.
Ama öyle bir durumda ki artık sokaklar köpekten geçilmiyor. Bizim şu aşağıda çocuk parkı var içinde 3 5 tane köpek, çete halinde geziyorlar. Gelene geçene havlıyorlar falan. Ve durmadan ürüyorlar. Ben gerçekten çok korkak bir insanım bu konuda, köpeklerden çok korkuyorum. Birkaç defa saldırısına da uğradım aşırı derecede fobim var. Biri yanaşsa titreyerek geçiyorum yanından.
Hayvanseverlik demek sadece hayvanı sevip insanı sevmemek demek değil ya. Sokaklar onların evi olduğu kadar bizimde evimiz. Bilen bilir geçen kurtdoğmuş tarafına işimiz düştü, araba bi anda ormanın ortasında durdu çalışmadı 1 2 dk, çevremizi en az 10 20 köpek sardı hepsi havlıyor cama dokunuyor falan. ben kafayı yedim resmen belediyenin bu canlara birşey yapması lazım, ne onlar mağdur olsun ne biz.
hepimizin acilari var, hic kimsenin hayati tam anlamiyla harika degil ki.Nurun eski konularını okudum üşenmeden
Çok acılar yaşamış
Tüm ailesini aynı anda ansızın kaybetmiş
Bu hiç kolay değil.
Ama böyle bir acıyı deneyimleyenin başkasına sende yaşa demesini anlayamıyorum
İğrenç bir dili var
Kimine çocuğun ölsün, kimine annen ölsün...
Her konuda hakaret beddua
Dönüp dolaşıp beni buldu/bulur diye düşünmeden/korkmadan bol keseden sallıyor bedduaları
Acı yaşayan birinin bu denli beddua etmesini anlamıyorum anlamayacağım. acılar olgunlaştırır insanı. evet çok büyük acılar yaşamış ama kendi söylemesine göre çok iyi bir mesleği ve mükemmel bir eşi var. yani bilinçli biri. Bu durumun farkında olup yardım alması lazım. acım var diye insanlara ağzına geleni saydıramaz.Nurun eski konularını okudum üşenmeden
Çok acılar yaşamış
Tüm ailesini aynı anda ansızın kaybetmiş
Bu hiç kolay değil.
Ama böyle bir acıyı deneyimleyenin başkasına sende yaşa demesini anlayamıyorum
İğrenç bir dili var
Kimine çocuğun ölsün, kimine annen ölsün...
Her konuda hakaret beddua
Dönüp dolaşıp beni buldu/bulur diye düşünmeden/korkmadan bol keseden sallıyor bedduaları
bir hayvan sever olarak yazımda yanlış görmedim, kısırlaştırırarak sokakta başı boş gezen soğuk ve açlıkla mücedale eden canların olmamasını anladım, gayette mantıklı ve insancıl bir yaklaşım . Kedi ve köpekler paralı satılmasa ve insanlar bu canlara evlerinde yer verse sokak köpeği gibi terimlerde biter ve çok da güzel olur.kısırlaştırarak azalarak bitmesi bu cümleden çok rahatsız oldum aşırı hayvan sevenler değil normal insanlar diyeceksiniz onlarında yaşam alanına saygı gösteren topluluk diyeceksiniz.
Allah aşkına siz hayvan beslemeyin. Sonra biz uğraşıyoruz hastalanan köpeklerle. Herkes besleme yapmak zorunda değil. Bilmiyorsanız yapmayın. Köpeğe kruvasan vermek ve bununla övünmek nedir allah aşkına.ben haftada bir gün kulübeleri var yol üstünde mahallede orda beslerim ama korktuğum için kızım da korktuğu için arabanın camını açıp fırlatıyoruz mamayı ekmeği .hatta kızım ağızları tatlansın diye uno kruvasan bile alıp hepsine atmıştı bayılmışlardı.sonrada araba içinde izliyoruz gidiyoruz.korkan insanlar ölsünler gebersinler tükensinler demiyor yanii.sen de benim gibisin sanırım
Sokak köpekleri diye bir tür yok ki nesilleri tükensin. Olması gerekeni söylemiş, sokaklar hayvanların yaşam alanı değildir. Hepsinin acilen kısırlaştırılması, zamanla da sokakta hayvan kalmaması gerekiyor. Ormanlarda bile köpek beslemesi yaparak doğaya katkı sağlamış olmuyoruz aksine zarar veriyoruz.Gerçekten baya baya hayvansevermişsiniz.
Sokak köpeklerinin kısırlaştırılması okey ama azalarak bitmesi derken ? Panda mı bunlar, nesilleri tükensin.
Keşke siz barınağa ya da hayvanlara mama vs her ne ise HER AY 1000 TL YARDIM YAPMASANIZ.
Sevgiler.
ya bu uzak dur benden .her hafta vermiyoruz 8 sene de 1 gün verdi çocuk.her şeyi eleştirme hastalığı var sen de.istediğim zaman hayvan beslerim izin mi alacaktım senden pessss edit:mune hanım banlanmayı göze alarak yazdım .ama sitenin bilirkişisi gibi herkesi eleştirmesinden de bıktım kusura bakmayın.Allah aşkına siz hayvan beslemeyin. Sonra biz uğraşıyoruz hastalanan köpeklerle. Herkes besleme yapmak zorunda değil. Bilmiyorsanız yapmayın. Köpeğe kruvasan vermek ve bununla övünmek nedir allah aşkına.
Zarar veriyorsunuz hayvanlara, hastalanıyorlar. Bir keresi beş keresi yok ki bunun. Karaciğer yetmezliğine giriyor hayvanlar, ölüyorlar. Besleyecekseniz yine besleyin ama ne verilir ne verilmez bir araştırın öğrenin.ya bu uzak dur benden .her hafta vermiyoruz 8 sene de 1 gün verdi çocuk.her şeyi eleştirme hastalığı var sen de.istediğim zaman hayvan beslerim izin mi alacaktım senden pessss
1 kere verdik sadece kuzum 8 yılda.normal zamanlarda vermiyoruz zaten.mama alıyoruz ya da ekmek alıyoruz marketten.bak senin gibi uyarı yapanı anlayışla karşıladım bir daha verme ihtimalim de kalmadı hayvanlara kruvasan.ama yok sen köpek besleme neyine gerek vs yazamaz kimse bana.Ceycey köpekler doğuştan seker hastası olur kakao / çikolata körlük geliştirir tatlı tamamen yasak bilmeden zarar vermeyin canim hatta bitter çikolata öldürür bile
gözardı et beni.yazma .burası tdk değil.hadi işineZarar veriyorsunuz hayvanlara, hastalanıyorlar. Bir keresi beş keresi yok ki bunun. Karaciğer yetmezliğine giriyor hayvanlar, ölüyorlar. Besleyecekseniz yine besleyin ama ne verilir ne verilmez bir araştırın öğrenin.
(De birleşik olacak-al bunu da eleştirdim)
Emrin olur.gözardı et beni.yazma .burası tdk değil.hadi işine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?