- 13 Ekim 2020
- 2.295
- 4.402
- 63
Eee ne yapılsın o halde ?Sokak köpekleri diye bir tür yok ki nesilleri tükensin. Olması gerekeni söylemiş, sokaklar hayvanların yaşam alanı değildir. Hepsinin acilen kısırlaştırılması, zamanla da sokakta hayvan kalmaması gerekiyor. Ormanlarda bile köpek beslemesi yaparak doğaya katkı sağlamış olmuyoruz aksine zarar veriyoruz.
Bu arada sizi tenzih ediyorum, yani diğer yazdığım cevap eleştiri anlamında değil. Ama bu kadarı onlar içinde çok fazla, taşlanmak, tekmelenmek, kovalanmak vs ..Sokak köpekleri diye bir tür yok ki nesilleri tükensin. Olması gerekeni söylemiş, sokaklar hayvanların yaşam alanı değildir. Hepsinin acilen kısırlaştırılması, zamanla da sokakta hayvan kalmaması gerekiyor. Ormanlarda bile köpek beslemesi yaparak doğaya katkı sağlamış olmuyoruz aksine zarar veriyoruz.
bu insanlarin hangi birini taniyorsunuz, kimin neden rahatsiz oldugunu nereden biliyorsunuz? bu bir.beşli çeteden, devletin bütün kurumlarına çöreklenmiş mafya çetelerinden rahatsız olmazsınız da mahallelerde, kırsalda çeteleşmiş köpeklerden rahatsız olursunuz. çözüm için bir proje üretemezsiniz, üretilenlere destek olmazsınız. güce tapan, güçsüzden nefret eden yurdum insanı.
Ne alaka?beşli çeteden, devletin bütün kurumlarına çöreklenmiş mafya çetelerinden rahatsız olmazsınız da mahallelerde, kırsalda çeteleşmiş köpeklerden rahatsız olursunuz.
hep ayni seyi yapiyor bu uye. konularin ortasindan dalip lafi siyasete ceviriyor. insanlarin dertlerine cozum olacak mesaji belki de hic yoktur. burasi da kimsenin stres topu degil ki, surekli surekli insanlari asagilayici yorum okumaktan biktik yahu.Ne alaka?
Beklenen cevap: O zaman siz proje üretin, rahatsız oluyorsanız.ikincisi de cozum icin uretilen ve destek olunabilecek herhangi bir proje ornegi gosterebilir misiniz? bos bos laf soylemek icin konusmayin. bana cikip bu ulkede su kisi cikti, sokak hayvanlarinin sartlarinin iyilestirilmesi icin su su fikirleri sundu, destek bulamadi diye gosterir misiniz? ama oyle hayvanlarin sartlarini iyilestirecegiz diye sovenist sekilde toplayip sonra telef edenleri kast etmiyorum.
Çok basit bir şey söyledim, hepsi kısırlaştırılmalı, ve sokak köpeği kavramı hayatımızdan çıkarılmalı. Bu hayvanların %95i hiç bir problem çıkarmadan uyum içinde yaşıyor olabilirler ama kalan %5lik kısım insanlar güvenliğini tehlikeye atıyorsa sokakta olmamalılar. Artık hemen herkesin bir sokak köpeği çetesi arasında kalma, saldırıya uğrama anısı vardır sayılar öyle arttı ki. Bunun yanında o hayvanlara eziyet eden, döven, zehirleyen bir insan grubu da var. Hayvanların sokakta yaşaması iki yönden de yanlışlarla dolu bir sistem.Eee ne yapılsın o halde ?
Sokaktaki tüm köpekleri daha doğrusu sahipsiz tüm köpekleri toptan ateşe verelim isterseniz :) mutlu olacak iseniz :) ?
Eve alıp bakmıyorsunuz, sokakta istemiyorsunuz, ormanlık alanda istemiyorsunuz ee ?? Onların yaşam hakkı yok mu ? Seni, sizi, bizi yaratan ile onları yaratan aynı kişi değil mi ? Yerdekine merhamet etmez isek gökteki bize nasıl merhamet edecek ?
Ya da haberlerde gördüğümüz gibi diri diri toprağamı gömülsünler ? Ne isteniyor yani anlayamadım.
Zarar vermiş olmalarını zaten anlayamıyorum, arkadaşım da amerikan staff var ve 3 yaşında kızı var çocuk köpeği pastel boya ile boyuyor köpeğin gıkı çıkmıyor. Çünkü çocuk olduğunu biliyor ve tamamen sahibinin onu nasıl alıştırdığı ile alakalı bir durum. Neden kötü köpek yok, kötü sahip var algısına bir türlü erişemiyoruz.
Beslemeyelim, yedirmeyelim ölüme terk edelim o halde ? Barınaklar hayvanlar için çok mu iyi ya da ? Hayatınız da hiç barınağa gittiniz mi ? Kendi pisliği içinde yatanlar, yara bere içinde olanlar, bakımsızlıktan dolayı ölmek üzere olan zilyon tane hayvan daha doğrusu canlı.. 2 sene önce Ordu Belediyesinin barınağını gördünüz mü mesela ? bir sürü hayvan barınağın yetersizliğinden ve ilgisizliğinden dolayı telef oldu.
Kedi, köpek, kuş vs bunlara hayvan olarak değilde Rabbimin yarattığı bir can olarak bakar isek bence bu dünya heepimize yeter diye düşünüyorum.
Sevgiler
Tabikide daha doğru peki böyle bir devlete sahip miyiz ?Çok basit bir şey söyledim, hepsi kısırlaştırılmalı, ve sokak köpeği kavramı hayatımızdan çıkarılmalı. Bu hayvanların %95i hiç bir problem çıkarmadan uyum içinde yaşıyor olabilirler ama kalan %5lik kısım insanlar güvenliğini tehlikeye atıyorsa sokakta olmamalılar. Artık hemen herkesin bir sokak köpeği çetesi arasında kalma, saldırıya uğrama anısı vardır sayılar öyle arttı ki. Bunun yanında o hayvanlara eziyet eden, döven, zehirleyen bir insan grubu da var. Hayvanların sokakta yaşaması iki yönden de yanlışlarla dolu bir sistem.
Ne yapılabilir, güzel soru. Konuşulması gereken budur. Bu hayvanların ormanda ya da sokakta işi yok. Evcil hayvan evde beslenir. Diğerleri için de barınaklar yapılır, kısırlaştırma ve sahiplendirme işlemleri yapılır. Gerekirse gönüllüler bu alanlarda çalışmaları için koordine edilir. Bunların nasıl yapılacağı vatandaşın problemi değil, devletin görevi. Vatandaşlar olarak barınakları düşman sahası gibi görmek yerine barınakların iyileştirilmesi için talepte bulunmak, gereken yerde destek vermek daha doğru değil mi?
benim hayatim boyunca hep kopegim oldu, bahceli evlerde buyudum her zaman baktigim en az bir kopek oldu. hala var. kopekleri cok seviyorum ve bunu kimseye kanitlama ihtiyacim da yok.Beklenen cevap: O zaman siz proje üretin, rahatsız oluyorsanız.
Ben niye proje üteteyim yahu... sokakta çete halindeki sürü tarafından ısırılmadan güvenle yürümek için vergi vermiyor muyuz?
Neyden şikaye etsek çözüm üret diyorlar. Elektrik zammından şikayetçiyim, çözüm mü üretelim şimdi devlete. Bunu yapması gereken mercii neden benim?
Okuduğum üniversitenin içinde orman var. Ankara da. Her hafta bir kişi köpek sürüsü tarafından ısırılıyor. İlgili bir post atınca da facebook grubuna köpektapar tayfa hemen ," o zaman çözüm bulun, gelin bizle proje yapın vs diyor"
Kampüsümde gece kütüphaneden çıkıp güvenle yurda gidemiyorum. Ama çözümü rektörlükten değil ısırılan, kovalanan, 500 m için taksi çağırmak zorunda kalan benden bekliyorlar
Beklenen cevap: O zaman siz proje üretin, rahatsız oluyorsanız.
Ben niye proje üteteyim yahu... sokakta çete halindeki sürü tarafından ısırılmadan güvenle yürümek için vergi vermiyor muyuz?
Neyden şikaye etsek çözüm üret diyorlar. Elektrik zammından şikayetçiyim, çözüm mü üretelim şimdi devlete. Bunu yapması gereken mercii neden benim?
Okuduğum üniversitenin içinde orman var. Ankara da. Her hafta bir kişi köpek sürüsü tarafından ısırılıyor. İlgili bir post atınca da facebook grubuna köpektapar tayfa hemen ," o zaman çözüm bulun, gelin bizle proje yapın vs diyor"
Kampüsümde gece kütüphaneden çıkıp güvenle yurda gidemiyorum. Ama çözümü rektörlükten değil ısırılan, kovalanan, 500 m için taksi çağırmak zorunda kalan benden bekliyorlar
Evet umursamaz bir devletimiz olduğu doğru ama çözüm insanları tehlike içinde bırakmak mı devleti görevini yapmaya zorlamak mi?Tabikide daha doğru peki böyle bir devlete sahip miyiz ?
Siyasete girmek istemiyorum ama gerçekten böyle bir devlet olduğunu düşünüyor musunuz ?
Biri kalktı pitbull vs besleyenler için ağızlık, kısılaştırma, çip takılacak yasası getirdi. Yahu tamam güzel, iyi hoşta bunun zamanı 10 gün 20 gn gibi bir kıstas olabilir mi ? Bir mama olmuş 380 Lira.. Kısırlaştırma dediği işlem en az 2000 lira, çip dediği olay nerden baksan 500 lira. Şu güne kadar diyor şu güne kadar.
O sözde hayvansever olan evinde hayvan bakanlar da ne yaptı evladı gibi gördüğü ( güya ) hayvanları patır patır sokağa attı, adam karpuz fırlatır gibi gözümün önünde dacia tarzı arabadan aşağı pitbull bıraktı ya , niye ? çünkü yasa geldi kısırlaşacak, çip takılacak.
Bu düzen böyle olmaz, olamaz.
Diğer taraftan 31 yaşındayım şuana kadar 1 tane hayvanın gazabına uğramadım. Belki şans eseri belki onların dilini bildiğim için bilemiyorum.Ama yaklaştığım ya da yanından geçtiğim hiçbir hayvan ne gündüz ne gece bana zarar vermedi.
İnsanoğlu olarak biraz kendimize de dönüp bakmalıyız bence.
Son zamanlarda yaşanan pitbull saldırısı küçük yavruya olan olay mesela kamera görüntülerini izlediniz mi ? 2 köpek birbiri ile oynuyor, kavga ediyor herneyse . Kız bir anda aralarına giriyor, benimde yavrum var Rabbim kimsenin başına vermesin bu çok ayrı ama o saatte tek başına neden? Çünkü site içerisi, köpekler de sitenin köpeği.. Köpeklerden biri ile kızın oynarken resmi bile çıktı evet doğası gereği tehlikeli bir ırk, çenesi bilmem kaç ton basıyor ama gerçekten hayvanlar biz insanoğlundan daha korkunç değil.
Tabikide daha doğru peki böyle bir devlete sahip miyiz ?
Siyasete girmek istemiyorum ama gerçekten böyle bir devlet olduğunu düşünüyor musunuz ?
Biri kalktı pitbull vs besleyenler için ağızlık, kısılaştırma, çip takılacak yasası getirdi. Yahu tamam güzel, iyi hoşta bunun zamanı 10 gün 20 gn gibi bir kıstas olabilir mi ? Bir mama olmuş 380 Lira.. Kısırlaştırma dediği işlem en az 2000 lira, çip dediği olay nerden baksan 500 lira. Şu güne kadar diyor şu güne kadar.
O sözde hayvansever olan evinde hayvan bakanlar da ne yaptı evladı gibi gördüğü ( güya ) hayvanları patır patır sokağa attı, adam karpuz fırlatır gibi gözümün önünde dacia tarzı arabadan aşağı pitbull bıraktı ya , niye ? çünkü yasa geldi kısırlaşacak, çip takılacak.
Bu düzen böyle olmaz, olamaz.
Diğer taraftan 31 yaşındayım şuana kadar 1 tane hayvanın gazabına uğramadım. Belki şans eseri belki onların dilini bildiğim için bilemiyorum.Ama yaklaştığım ya da yanından geçtiğim hiçbir hayvan ne gündüz ne gece bana zarar vermedi.
Son zamanlarda yaşanan pitbull saldırısı küçük yavruya olan olay mesela kamera görüntülerini izlediniz mi ? 2 köpek birbiri ile oynuyor, kavga ediyor herneyse . Kız bir anda aralarına giriyor, benimde yavrum var Rabbim kimsenin başına vermesin bu çok ayrı ama o saatte tek başına neden? Çünkü site içerisi, köpekler de sitenin köpeği.. Köpeklerden biri ile kızın oynarken resmi bile çıktı evet doğası gereği tehlikeli bir ırk, çenesi bilmem kaç ton basıyor ama gerçekten hayvanlar biz insanoğlundan daha korkunç değil.
Tabi siz anneleri tarafından size emanet edilen çocukları her bakımdan yetersiz bir kadının annelik etmesine şiddetle karşısınız amabeşli çeteden, devletin bütün kurumlarına çöreklenmiş mafya çetelerinden rahatsız olmazsınız da mahallelerde, kırsalda çeteleşmiş köpeklerden rahatsız olursunuz. çözüm için bir proje üretemezsiniz, üretilenlere destek olmazsınız. güce tapan, güçsüzden nefret eden yurdum insanı.
Ne dahiyane bi çözüm!Devamlı beddua ediyor olmanızdan çok rahatsız oldum.
Eskiden barınaktan köpek sahiplenmiş ve şu an aylık 1000 TL'den fazla mama bağışı yapan biri olarak bu tavırları hiç hoş bulmadım. Barınağa kapatılması evet kötü ama sokakta yaşaması da daha iyi değil.
Sokakta hayvan olmasının normal olmaktan çıkması gerekiyor artık. Çözüm tamamının kısırlaştırılıp azalarak bitmesi.
Valla beni çok yoruyorsunuz aşırı uç hayvan severler.
Mağdur suçlayıcılığı...Diğer taraftan 31 yaşındayım şuana kadar 1 tane hayvanın gazabına uğramadım. Belki şans eseri belki onların dilini bildiğim için bilemiyorum.Ama yaklaştığım ya da yanından geçtiğim hiçbir hayvan ne gündüz ne gece bana zarar vermedi.
Herkesin ruhu kirli bir sizinki tertemiz zaten. İnsanları da sevmeyi deneyin biraz belki zehirli diliniz düzelir. Ban açılınca daha önce yaptığınız gibi ne kadar beğenmedim atan varsa takip edersiniz üşenmeden.Dilerim bugünkü gözyaşlarımı bir sebepten sen de çok tamam mı!!!! Konu açıyoruz bu tipler illa burnunu sokacak !
SENIN GIBI TIPLERDEN BEN COKTAN RAHATSIZ OLDUM!!!Bu tipler varken ne desek boş. 1000 lira yardım yapıyormuş! Yapılan yardım yazılmaz yazık be kadın sana ! Gerçi zerre inadım.ortamindan atılan bir köpeğe acımayan bir kadın zerre yardım yapma ! Hade mutlu ol banlamayın zevkle sen gibilerden uzakmolayim yeter!
Senin gibiler oldukça çok can feda olur ! Sen git işine bak hayvan dostuymuş hadee!!++
Yıllardır buraya konu acarım bu tip insanlardan nefret ediyorum
Ruhu kirli saldırgan kadınlar konuyu berbat etmeye hazır bekliyorlar bu kadın gibi tipler!
CANLARA ZARAR VEREN TOPLATAN HER KIMSE IKI YAKASI BIR ARAYA GEKMESIN DIYORUM...
ILGILI KADIN sana cümle kurmak bile gereksiz hadi saldırganınınız bogussss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?