Candostumuz gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
köpeklerin gruplaşması veyahutta tek başına sokakta başına buyruk dolaşması insanlara korkutucu geliyor olabilir. ben de bunların arasındayım. çok istiyorsanız evinizde bakın veya mama yardımında bulunun. ben yardımda bulunuyorum mesela. ama çokta korkuyorum.sitede bi kadın besliyordu blogun içinde dolaşmaya falan başlamıştı hamile hamile beni kovalamıştı. velhasıl kelam korkan çocukları için endişe eden insanlar olabilir olur bunlar çok normal.

Bu konudan da acik ve net sekilde goruldugu uzere, her seyin asirisi zarar. Hayvanlari severim ama kalabalik halde dolastiklarinda zararli olabiliyorlar. Sokaklar hayvanlarin evi, dokunmayin demek yerine, nasil saglikli ortamlarda bakılabilir diye dusunmek gerekli. Yaklasik 1 ay once, liseli bir kiza 3 kopek yaklasti, kiz korkuyor belli. Yanima geldi, bana yardim edin de diyemiyor, bakiyor oyle ne yapacagini sasirdi. Ben de korkuyordum kopeklerden, saldirdilar 3 defa ama artik korkmuyorum. Yardim ettim kovdum hayvanlari. Eski halim olsa biz onde onlar arkada kostururduk. Kisirlastirilmalilar, sokaklardan uzaklastirilmalilar ama saglikli ve birbirini acliktan yemeyecekleri, pislik icinde yasamayacaklari guzel ortamlarda yasamalilar. Gerekiyorsa vergi konsun nasil trt payi var, yaşam payi olsun barinaklar kurulsun, veterinerler cogalsin, hayvanlari sokaklardan toplayanlar egitilsin vs.
Zorla insanlari hayvanlardan sogutuyorsunuz faanatikliginiz yuzunden.

Bi konusunda nura yüklenenlere nuru savunmuşsun. Nur birden parlayıp sana beddualar yağdırmış. Ona şok olmuştum. Sen iyi bir şey söylemişsin halbuki üzerine gitmeyin demişsin. İlginç bir vaka
Çok geçmiş olsun tekrardan.

o tedaviler çok zordur.komşum yaşadı aylarca 1.5 ay önce de vefat etti maalesef.çok üzüldüm ağladım ama sitede hiç bir arkadaşıma gülmeyin eğlenmeyin benim acım var demedim.pandemi de çocukluk arkadaşım öldü covidden onu da atlattım.daha büyük acıları yaşamayalım umarım.kendisi ailesini kaybetmiş çok çok büyük acı anlattığında çok üzülmüştüm.ama acısını kendi yaşayacak Nur hanım.burada herkesi azarlayarak beddualar ederek sizler de ölümü tadın diyerek olmaz olmazzzz.

kendisi ile ilgili anım var
göz ardı listemde olduğu için yorum yapmış bir konuma görmemişim
arkadaşım uyardı öyle farkettim kendisine cevap yazmadım diye hakaret etmiş bana
o an kendisine niye sizi göz ardı ettiğimi hatırladım dedim ve ondan sonra uzun süre nereye yorum yazsam adım adım takip edip uğraştı benimle

acı yaşayan insan kendi derdinden başkasına sataşacak hal bulamaz kendisinde ... ya da öyle biri olur ki etrafında herkes destekçisi olur
bu arkadaş çok enteresan bir şekilde hepimizi etrafından kaçırttı başka sorunları var belliki...

allah yardım etsin zor yani bakın bir kişi hepimizi nasıl geriyor ... sorunu hepimizin sorunu aslında , bize yansıyor çünkü,hepimiz iyi olmasını isteriz özellikle bu tarz kişiler iyi olsun ki bir rahat nefes alalım hepimiz . iyi olması için bedduları kesmesi lazım ağzından çıkan her söz kendisine dönüyor bunu bilse belki beddua etmeyi keser...

Tüm konuyu okumadım kusura bakmayın bunu alıntıladım. Bilmediğinizi düşünerek bir şeyi yazmak istedim. Hayvanları sokaktan toplayıp ormanlık yere atanlar ya belediyeler ya köpek sokakta durmasın da ne olursa olsun diyen insanlar. Kısırlaştırma ve düzenli besleme yapması gereken belediyeler. Hayatta kalma ve üreme güdüsü bulunan ortamda köpeklerin sizin arabanızın etrafına gelmesi kaçınılmaz maalesef. Sizi besleme yapacak biri bile zannetmiş olabilirler, genellikle ormanlık bölgelere haftada birkaç gün mama dağıtan hayvanseverler oluyor. Bu agresyonların öncelikli çözümünün kısırlaştırma ve düzenli besleme olduğunu düşünüyorum.

Siz kötü kalpli bir insansınız. Ağzınızdan sürekli zehir akıyor. Geçmişte ne yaşadınızda böyle karardı kalbiniz bilmiyorum ama başka insanlar sizinle aynı felaketi yaşayınca sizin acınız azalmayacak. İsterseniz dünyanın en hayvansever kişisi olun o kötü kalbiniz tüm canlılar için atmadığı sürece benim için karanlık bir ruhtan ibaretsiniz sadece.
Burada birçok konuya yazdım aşırı hayvan korkumu. Bu beni kötü biri yapmaz. Zarar vermediği sürece hiç kimse hayvanları sizin kadar sevmek zorunda değil. Ben vicdan sahibi bir insanım sadece hayvanlara değil yaşayan hiçbir canlıya zarar vermem. Ortada yapılan bir haksızlık varsa karşı gelirim kesilen ağaçlar içinde yaptım bunu. Sizin gibilerin hayvan sevgisine de inanmıyorum ben. Önce iyi insan olun.

Gayet normal bir tepki verilmiş. Siz kızınızın keyfine bir kere vermişsiniz başkası çocuğu sevinsin hayvan besledim sansın diye bir kere verir... Böyle böyle bu sokak hayvanları hastalıklara sahip oluyorlar, obez oluyorlar. Ekmek bile vermek zararlıyken kruvasan vermek nedir? İyilik yapamıyorsanız kötülük yapmayın en azından. Bilmiyorsanız da öğrenmiş oldunuz bilmiyordum zararlı olduğunu diyebilirdiniz.

Saldırgan bir hayvan sokakta olmamalı barinağa götürülmesi lazım. Fakat barınaklar da daha düzgün bir yer olmalı onlar da Allahın yarattığı canlılar.
Pitpullar ise zaten tamamen toplantılmali.

başka üye yazdı gayet güzel yorum yaptım kendisine.üslup çok önemli.bakın size de güzel yazdığınız için haklısınız diyorum.ama öyle kimse atarlanamaz bana burada emir eri gibi.

Ceycey hanım ben yorumlarınızı beğenerek okuyorum genelde belki daha önce de denk gelmişizdir. Size saldırma amaçlı yazmıyorum öncelikle onu belirteyim.

Başka birisi de söylemiş ama kruvasan cidden köpeklere zararlı oluyor. Evde bakılan hayvanlar gibi düzenli kan tahlili yaptırılamadağı için de son aşamaya gelene kadar iç organdaki problemler fark edilemez. Uzun vadede yarardan çok zararı dokunur maalesef.

Kruvasan yerine ekmek, mama, yoğurt, pişmiş et gibi gıdalar vermeniz daha sağlıklı olur. Hatta ekmek bile çok olmamalı.

Mesela fazla tavuk eti alerji yapar, çiğ et parazit yapar. Kemik vermek de yanlıştır ama çoğu insan bilmiyor. Özellikle pişmiş tavuk kemiği köpeklerin yemek borusunu, midesini veya bağırsağını yırtabilir.

Sizi alıntıladım ama genel bir bilgilendirme de olsun istedim.

en iyisi aslında hayvanlara yem dışında birşey vermemek arkadaşlar
H Heytttt be belliki yanında mama yoktu elindekini vermek istemiş bilememiş çoğu kişi bilmiyor ekmek-çikolatanın zarar verdiğini kruvasanda nohut tanesi kadar çikolatanın zarar vermeyeceğini düşünmüştür aşırı aç gördüyse hayvanı ...

çantamda ve araçta her zaman kedi-köpek-kuş maması bulunduruyorum ben mutlaka denk geliyorum onlara
hoş onlar açlıktan çöpte neler neler yiyorlarda gariplerim kıyamam ya

çok teşekkür ederim bilgilere.bir kere verdik zaten .yemek artığı vs de götürmem yaklaşamadığım için maalesef.arabadan atıyorum mama ve ekmek.kıyamadığımdan bayat ekmek de vermem.kendimize alırken 2 tane fazla alıp veriyorum.istermiyiz onların zarar görmesini aslaaa.ben severek izlerim onları okuldan dönerken.yüze yakın var mahallemde.dış semt olduğundan belediye buraya bırakıyor şikayet gelen semtlerden alıp.saldırdıkları da oldu gruplaşıp.ben yarım metre yanıma gelmedikleri sürece korkmuyorum.aşırı yaklaşınca bayılacak gibi oluyorum sadece

Başka biriyle tartışıp o kişi kitap topiğimde diye oraya gelip ortalığı karıştırmaya çalıştı. Engelledim

aslında hayvanlara insan yemeği vermemek gerek ama bir kere bende şöyle birşey yaptım itiraf ediyorum seneler önce
yerim çok tersti ormanlık alan gibi market falan yok... elimde sadece simit ve su vardı köpek çok açtı verdim
kar zarar ilişkisi hayvan açlıktan ölecek mecbur vericem zararlı olduğunu da biliyorum ama ölmesinden iyidir dedim nasıl vermiyim açlıktan gözlerini bakışını görseydin kendini bile yem olarak verirdin o derece açtı ayakta duramıyordu ...

o yüzden insanı önce anlamak gerek ,bilmiyor da olabilir mecbur da kalmış olabilir , aramızda kimsenin bile bile hayvan hasta olsun diye yanlış besin vereceğimizi sanmıyorum öyle insanlar değiliz

haklısın dediğim gibi 100 den fazla köpek var mahallemde.hepsine kim verebilir sağlıklı yiyecekleri?ekmek sağlıksız ama vermesem aç kalacaklar bu seferde sağa sola saldıracaklar kış günü.mama çok pahalı onu daima alamayız ki.belediye gelip düzenli beslese keşke ama olmuyor.sadece yol kıyısına küçük kulübeler yaptı onlara.en azından ıslanmıyorlar yağmurda karda

gerçekten mamalar çok pahalı ya
eşime söyledim geçen gün yeterli parası yokmuş cebinde mamada almasını söylemiştim
eve alması gereken bir iki şeyi iptal ettim onu alma mama al demek zorunda kaldım

Ceycey inan 1 kez bile kör olmalarına sebep olabilirmiş canım benim derdim onlara yardımcı olmak aranızdaki konuya yorumum olmaz tatlıyı çok seviyorlar ama mahvolurlar.. hatta tavuk alerji yapabilir, kemik sadece dış temizliği için kontrollu verilebilir, tuz soğan çok zararlı birsuru şey varmış insan içinde olunca öğreniyor

Algılayabilirseniz bu bir dükkanda yasayan sokak cani! Illa sn gibisi çıkıyor! Ben de sen gibisinden çok rahatsız oldum!Barınaklar ölen hayvanlarla dolu anla !!!!
Bu nasıl bi hayvan severlik ki agız dan beddua eksk degil. Yazık. O köpek bir çocuga ya da büyük birine saldırıp parçaladıgında ne olacaktı?
İnanın yaşadığım yerde onlarda başı boş köpek var saldırıyorlar. Napalım şimdi? Ayrıca bu sogukta karda kışta sokaktaki köpekler mutlu mu? Böyle mi düşünüyorsunuz? Cidden hayvan severlik buysa yazık.
O başı boş köpekler yüzünden dışarı çıkamıyorum ben kızımla geçen sene saldırdılar nasıl kaçtıgımızı bilemedik kızım kekelemeye başladı o olaydan sonra. Hayvan sever degilsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…