- 11 Ocak 2022
- 615
- 771
- 53
Bi konusunda nura yüklenenlere nuru savunmuşsun. Nur birden parlayıp sana beddualar yağdırmış. Ona şok olmuştum. Sen iyi bir şey söylemişsin halbuki üzerine gitmeyin demişsin. İlginç bir vakahepimizin acilari var, hic kimsenin hayati tam anlamiyla harika degil ki.
ben su an yasadigim aciyi mesela hayatimin hicbir doneminde yasamadim. bazen hastaneden ilac alip geldikten sonra geceleri acidan aglamaktan yerimde duramiyorum, yanimdakilere yalvariyorum beni öldürsünler diye. ama yine de geciyor, sabah oluyor, acim hafifliyor. bir kez bile hicbir insana beddua etmedim hatta bu yasadigim durumu belli bile etmedim. bir tek kendi babam sahit. buraya kafa dagitmak icin giriyoruz. bana da kotu yorum yazanlar oluyor, ki nura kotu yorum bile yazilmamis. herkes her canini sikan seye boyle konusacaksa bu sitenin mantigi nedir anlamiyorum. kimse kimseyle acisini yaristirmasin ama burada tek aci ceken de nur degil.
ayrica bunu bahane ediyor her seferinde. yoksa su an gayet iyi bir hayati var. hani o aci cektigi gunlere saplanip kalmis degil. ne guzel iste. ama agzi bozuk, ona da yasadigi acilari bahane ediyor. ben kendisini hic iyi niyetli bir insan olarak gormuyorum.
@Mune galiba gozunuzden kacti, gercekten bu kisi neden hala uyeligini devam ettiriyor ben merak ediyorum.
o tedaviler çok zordur.komşum yaşadı aylarca 1.5 ay önce de vefat etti maalesef.çok üzüldüm ağladım ama sitede hiç bir arkadaşıma gülmeyin eğlenmeyin benim acım var demedim.pandemi de çocukluk arkadaşım öldü covidden onu da atlattım.daha büyük acıları yaşamayalım umarım.kendisi ailesini kaybetmiş çok çok büyük acı anlattığında çok üzülmüştüm.ama acısını kendi yaşayacak Nur hanım.burada herkesi azarlayarak beddualar ederek sizler de ölümü tadın diyerek olmaz olmazzzz.Bi konusunda nura yüklenenlere nuru savunmuşsun. Nur birden parlayıp sana beddualar yağdırmış. Ona şok olmuştum. Sen iyi bir şey söylemişsin halbuki üzerine gitmeyin demişsin. İlginç bir vaka
Çok geçmiş olsun tekrardan.
kendisi ile ilgili anım varNurun eski konularını okudum üşenmeden
Çok acılar yaşamış
Tüm ailesini aynı anda ansızın kaybetmiş
Bu hiç kolay değil.
Ama böyle bir acıyı deneyimleyenin başkasına sende yaşa demesini anlayamıyorum
İğrenç bir dili var
Kimine çocuğun ölsün, kimine annen ölsün...
Her konuda hakaret beddua
Dönüp dolaşıp beni buldu/bulur diye düşünmeden/korkmadan bol keseden sallıyor bedduaları
Tüm konuyu okumadım kusura bakmayın bunu alıntıladım. Bilmediğinizi düşünerek bir şeyi yazmak istedim. Hayvanları sokaktan toplayıp ormanlık yere atanlar ya belediyeler ya köpek sokakta durmasın da ne olursa olsun diyen insanlar. Kısırlaştırma ve düzenli besleme yapması gereken belediyeler. Hayatta kalma ve üreme güdüsü bulunan ortamda köpeklerin sizin arabanızın etrafına gelmesi kaçınılmaz maalesef. Sizi besleme yapacak biri bile zannetmiş olabilirler, genellikle ormanlık bölgelere haftada birkaç gün mama dağıtan hayvanseverler oluyor. Bu agresyonların öncelikli çözümünün kısırlaştırma ve düzenli besleme olduğunu düşünüyorum.Şu iki sevdiğim üyeye çok katılıyorum gerçekten.
Bende çok hayvansever bir insanım, apartmanın başından suyu yemi eksik etmem, öyle köpeklere falan atmam zarar vermem rahatsız etmem.
Ama öyle bir durumda ki artık sokaklar köpekten geçilmiyor. Bizim şu aşağıda çocuk parkı var içinde 3 5 tane köpek, çete halinde geziyorlar. Gelene geçene havlıyorlar falan. Ve durmadan ürüyorlar. Ben gerçekten çok korkak bir insanım bu konuda, köpeklerden çok korkuyorum. Birkaç defa saldırısına da uğradım aşırı derecede fobim var. Biri yanaşsa titreyerek geçiyorum yanından.
Hayvanseverlik demek sadece hayvanı sevip insanı sevmemek demek değil ya. Sokaklar onların evi olduğu kadar bizimde evimiz. Bilen bilir geçen kurtdoğmuş tarafına işimiz düştü, araba bi anda ormanın ortasında durdu çalışmadı 1 2 dk, çevremizi en az 10 20 köpek sardı hepsi havlıyor cama dokunuyor falan. ben kafayı yedim resmen belediyenin bu canlara birşey yapması lazım, ne onlar mağdur olsun ne biz.
Siz kötü kalpli bir insansınız. Ağzınızdan sürekli zehir akıyor. Geçmişte ne yaşadınızda böyle karardı kalbiniz bilmiyorum ama başka insanlar sizinle aynı felaketi yaşayınca sizin acınız azalmayacak. İsterseniz dünyanın en hayvansever kişisi olun o kötü kalbiniz tüm canlılar için atmadığı sürece benim için karanlık bir ruhtan ibaretsiniz sadece.Dilerim bugünkü gözyaşlarımı bir sebepten sen de çok tamam mı!!!! Konu açıyoruz bu tipler illa burnunu sokacak !
SENIN GIBI TIPLERDEN BEN COKTAN RAHATSIZ OLDUM!!!Bu tipler varken ne desek boş. 1000 lira yardım yapıyormuş! Yapılan yardım yazılmaz yazık be kadın sana ! Gerçi zerre inadım.ortamindan atılan bir köpeğe acımayan bir kadın zerre yardım yapma ! Hade mutlu ol banlamayın zevkle sen gibilerden uzakmolayim yeter!
Senin gibiler oldukça çok can feda olur ! Sen git işine bak hayvan dostuymuş hadee!!++
Yıllardır buraya konu acarım bu tip insanlardan nefret ediyorum
Ruhu kirli saldırgan kadınlar konuyu berbat etmeye hazır bekliyorlar bu kadın gibi tipler!
CANLARA ZARAR VEREN TOPLATAN HER KIMSE IKI YAKASI BIR ARAYA GEKMESIN DIYORUM...
ILGILI KADIN sana cümle kurmak bile gereksiz hadi saldırganınınız bogussss
Gayet normal bir tepki verilmiş. Siz kızınızın keyfine bir kere vermişsiniz başkası çocuğu sevinsin hayvan besledim sansın diye bir kere verir... Böyle böyle bu sokak hayvanları hastalıklara sahip oluyorlar, obez oluyorlar. Ekmek bile vermek zararlıyken kruvasan vermek nedir? İyilik yapamıyorsanız kötülük yapmayın en azından. Bilmiyorsanız da öğrenmiş oldunuz bilmiyordum zararlı olduğunu diyebilirdiniz.ya bu uzak dur benden .her hafta vermiyoruz 8 sene de 1 gün verdi çocuk.her şeyi eleştirme hastalığı var sen de.istediğim zaman hayvan beslerim izin mi alacaktım senden pessss edit:mune hanım banlanmayı göze alarak yazdım .ama sitenin bilirkişisi gibi herkesi eleştirmesinden de bıktım kusura bakmayın.
başka üye yazdı gayet güzel yorum yaptım kendisine.üslup çok önemli.bakın size de güzel yazdığınız için haklısınız diyorum.ama öyle kimse atarlanamaz bana burada emir eri gibi.Gayet normal bir tepki verilmiş. Siz kızınızın keyfine bir kere vermişsiniz başkası çocuğu sevinsin hayvan besledim sansın diye bir kere verir... Böyle böyle bu sokak hayvanları hastalıklara sahip oluyorlar, obez oluyorlar. Ekmek bile vermek zararlıyken kruvasan vermek nedir? İyilik yapamıyorsanız kötülük yapmayın en azından. Bilmiyorsanız da öğrenmiş oldunuz bilmiyordum zararlı olduğunu diyebilirdiniz.
Ceycey hanım ben yorumlarınızı beğenerek okuyorum genelde belki daha önce de denk gelmişizdir. Size saldırma amaçlı yazmıyorum öncelikle onu belirteyim.ben haftada bir gün kulübeleri var yol üstünde mahallede orda beslerim ama korktuğum için kızım da korktuğu için arabanın camını açıp fırlatıyoruz mamayı ekmeği .hatta kızım ağızları tatlansın diye uno kruvasan bile alıp hepsine atmıştı bayılmışlardı.sonrada araba içinde izliyoruz gidiyoruz.korkan insanlar ölsünler gebersinler tükensinler demiyor yanii.sen de benim gibisin sanırım
çok teşekkür ederim bilgilere.bir kere verdik zaten .yemek artığı vs de götürmem yaklaşamadığım için maalesef.arabadan atıyorum mama ve ekmek.kıyamadığımdan bayat ekmek de vermem.kendimize alırken 2 tane fazla alıp veriyorum.istermiyiz onların zarar görmesini aslaaa.ben severek izlerim onları okuldan dönerken.yüze yakın var mahallemde.dış semt olduğundan belediye buraya bırakıyor şikayet gelen semtlerden alıp.saldırdıkları da oldu gruplaşıp.ben yarım metre yanıma gelmedikleri sürece korkmuyorum.aşırı yaklaşınca bayılacak gibi oluyorum sadeceCeycey hanım ben yorumlarınızı beğenerek okuyorum genelde belki daha önce de denk gelmişizdir. Size saldırma amaçlı yazmıyorum öncelikle onu belirteyim.
Başka birisi de söylemiş ama kruvasan cidden köpeklere zararlı oluyor. Evde bakılan hayvanlar gibi düzenli kan tahlili yaptırılamadağı için de son aşamaya gelene kadar iç organdaki problemler fark edilemez. Uzun vadede yarardan çok zararı dokunur maalesef.
Kruvasan yerine ekmek, mama, yoğurt, pişmiş et gibi gıdalar vermeniz daha sağlıklı olur. Hatta ekmek bile çok olmamalı.
Mesela fazla tavuk eti alerji yapar, çiğ et parazit yapar. Kemik vermek de yanlıştır ama çoğu insan bilmiyor. Özellikle pişmiş tavuk kemiği köpeklerin yemek borusunu, midesini veya bağırsağını yırtabilir.
Sizi alıntıladım ama genel bir bilgilendirme de olsun istedim.
Başka biriyle tartışıp o kişi kitap topiğimde diye oraya gelip ortalığı karıştırmaya çalıştı. Engelledimkendisi ile ilgili anım var
göz ardı listemde olduğu için yorum yapmış bir konuma görmemişim
arkadaşım uyardı öyle farkettim kendisine cevap yazmadım diye hakaret etmiş bana
o an kendisine niye sizi göz ardı ettiğimi hatırladım dedim ve ondan sonra uzun süre nereye yorum yazsam adım adım takip edip uğraştı benimle
acı yaşayan insan kendi derdinden başkasına sataşacak hal bulamaz kendisinde ... ya da öyle biri olur ki etrafında herkes destekçisi olur
bu arkadaş çok enteresan bir şekilde hepimizi etrafından kaçırttı başka sorunları var belliki...
allah yardım etsin zor yani bakın bir kişi hepimizi nasıl geriyor ... sorunu hepimizin sorunu aslında , bize yansıyor çünkü,hepimiz iyi olmasını isteriz özellikle bu tarz kişiler iyi olsun ki bir rahat nefes alalım hepimiz . iyi olması için bedduları kesmesi lazım ağzından çıkan her söz kendisine dönüyor bunu bilse belki beddua etmeyi keser...
aslında hayvanlara insan yemeği vermemek gerek ama bir kere bende şöyle birşey yaptım itiraf ediyorum seneler önceçok teşekkür ederim bilgilere.bir kere verdik zaten .yemek artığı vs de götürmem yaklaşamadığım için maalesef.arabadan atıyorum mama ve ekmek.kıyamadığımdan bayat ekmek de vermem.kendimize alırken 2 tane fazla alıp veriyorum.istermiyiz onların zarar görmesini aslaaa.ben severek izlerim onları okuldan dönerken.yüze yakın var mahallemde.dış semt olduğundan belediye buraya bırakıyor şikayet gelen semtlerden alıp.saldırdıkları da oldu gruplaşıp.ben yarım metre yanıma gelmedikleri sürece korkmuyorum.aşırı yaklaşınca bayılacak gibi oluyorum sadece
gerçekten destek alması gerekiyor böyle hayat kendisini çok zorlarBaşka biriyle tartışıp o kişi kitap topiğimde diye oraya gelip ortalığı karıştırmaya çalıştı. Engelledim
haklısın dediğim gibi 100 den fazla köpek var mahallemde.hepsine kim verebilir sağlıklı yiyecekleri?ekmek sağlıksız ama vermesem aç kalacaklar bu seferde sağa sola saldıracaklar kış günü.mama çok pahalı onu daima alamayız ki.belediye gelip düzenli beslese keşke ama olmuyor.sadece yol kıyısına küçük kulübeler yaptı onlara.en azından ıslanmıyorlar yağmurda kardaaslında hayvanlara insan yemeği vermemek gerek ama bir kere bende şöyle birşey yaptım itiraf ediyorum seneler önce
yerim çok tersti ormanlık alan gibi market falan yok... elimde sadece simit ve su vardı köpek çok açtı verdim
kar zarar ilişkisi hayvan açlıktan ölecek mecbur vericem zararlı olduğunu da biliyorum ama ölmesinden iyidir dedimnasıl vermiyim açlıktan gözlerini bakışını görseydin kendini bile yem olarak verirdin o derece açtı ayakta duramıyordu ...
o yüzden insanı önce anlamak gerek ,bilmiyor da olabilir mecbur da kalmış olabilir , aramızda bile bile hayvan hasta olsun diye yanlış besin vereceğimizi sanmıyorum öyle insanlar değiliz
gerçekten mamalar çok pahalı yahaklısın dediğim gibi 100 den fazla köpek var mahallemde.hepsine kim verebilir sağlıklı yiyecekleri?ekmek sağlıksız ama vermesem aç kalacaklar bu seferde sağa sola saldıracaklar kış günü.mama çok pahalı onu daima alamayız ki.belediye gelip düzenli beslese keşke ama olmuyor.sadece yol kıyısına küçük kulübeler yaptı onlara.en azından ıslanmıyorlar yağmurda karda
1 kere verdik sadece kuzum 8 yılda.normal zamanlarda vermiyoruz zaten.mama alıyoruz ya da ekmek alıyoruz marketten.bak senin gibi uyarı yapanı anlayışla karşıladım bir daha verme ihtimalim de kalmadı hayvanlara kruvasan.ama yok sen köpek besleme neyine gerek vs yazamaz kimse bana.
Bu nasıl bi hayvan severlik ki agız dan beddua eksk degil. Yazık. O köpek bir çocuga ya da büyük birine saldırıp parçaladıgında ne olacaktı?Algılayabilirseniz bu bir dükkanda yasayan sokak cani! Illa sn gibisi çıkıyor! Ben de sen gibisinden çok rahatsız oldum!Barınaklar ölen hayvanlarla dolu anla !!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?