- 13 Ekim 2020
- 2.295
- 4.402
- 63
Ben sizin suçunuz demedim ?Mağdur suçlayıcılığı...
Evet parkta otururken birden kovalanmak benim suçum
Kütüphaneden yurda gece 11de dönerken saldırıya uğramak benim suçum
Koşu yaparken bana havlamaları benim suçum
Yolum düşerse elbette :)z e y n o m sizi bir gün ODTÜ ormanlarına davet ediyorum. O ormand vahşi sürüler var. Gece olunca kampüse inebiliyorlar. Zira besleme yapan, hayvanlarla ilgili gruplara üye olan arkadaşlar da saldırıya uğradı. . İnsanoğlu biraz da kendisine bakmalı kısmını yine tartışırız o zaman.
siz nerede yasiyorsunuz? yukarida yazdim mesela baskentte bizim oturdugumuz mahallelere kopekler getirilip birakiliyor. 30 kopek diyorum. biz bu canlari besliyoruz. belki bilenler vardir incek loft sokak canlari diye bir ekibimiz var surekli besleme yapiyoruz. ama o besledigimiz kopekler gelip bizim kendi kopeklerimize saldiriyor.Ben sizin suçunuz demedim ?
Sizi ya da x bir kişiyi suçlayıcı bir cümle de kullanmadım.
Ben bu yaşıma kadar hiç bir hayvanın gazabına uğramadığımı dil getirdim. İnsanoğlu biraz da kendisine bakmalı dedim.
Geçen gün parkta yeğenimi 2 köpek kovaladı 5 yaşında yeğenimi, hiç paniklemeden onunla oynamak istediklerini anlattım ona kaçmaması gerektiğini karşı marketten ona salam alıp getirip vermemiz gerektiğini söyledim ki keza da 5 yaşında ki yeğenim koşarken biranda durdu ve kovalayan 2 köpek yeğenimin sırtına bacaklarına sürtünmeye başladı.
Yaşadığınız talihsiz olayların sorumlusu elbette siz değilsiniz.
Diğer yönden arabalar, koşucular, bisiketçiler vb durumlarda köpekler bu nesneleri av gibi gördükleri için kovalamaya başlar ve saldırmalarını tetikler, ancak her köpek çok hızlı hareket eden birini kovalamaya ve ısırmaya karar vermez bunu yapmayı öğrenen köpekler insan ihmali sebebi ile bu davranışı sergilerler.
Saldıracak köpeğin kulakları tam geridedir, gözler büyümüş ve karşısındakine sabitlenmiştir. Sırt tüyleri dikleşir, dişleri görülür, dudakları gergindir; bunun haricinde ki hiçbir köpek insanoğluna zarar vermez.
Polemiğe girmekten hiç hoşlanmam ama cidden merak ettiğim icin soruyorum bu yorumu nasıl yazabiliyorsunuz, böyle bir düşünceniz gerçekten var mı, zerre kadar da olsa vicdanınızı sızlatmıyor mu bu düşünceHiç beddua eden biri değilim ama gebersinler inş. Kafeslerde çürüsünler Bende onlarla yasamak istemiyorum istediğiniz kadar beğenmedim basabilirsiniz umrumda değilsiniz !)
hay ağzına sağlık .ben de yaşamkentin biraz daha üstünde bir yerde yaşıyorum.yeminle bak şehrin tüm köpeklerini buraya bırakıyorlar.gruplar halinde yüzden fazla köpek düşün küçücük mahallede.korkudan yürüyüşe gidemiyorum arabadan inemiyorum yanındalarsa.dükkanların önünde oturuyorlar dükkana giremeyorum yardım eden olmazsa.şehir içlerindeki semtlerdekiler anlamıyorlar bizi.oralarda 3 5 köpek var çünkü.saldırıya da uğradım 2 kere.2 yıl önce de korkudan nöbet geçirdim .ama tabii bizler suçluyuz.köpeklerin mekanlarını almışız .okuldaki öğretmenler saldırıyorlar birgün bizi parçalayacak bunlar dediler daha bu hafta yemin ederim kızıma.şikayet konusu varmış türkçe dersinde.çocukların yarısı köpekleri yazmış.evey köpekler yaşasınlar barınaklarda ölüme terk edilmesinler ama bizler yaşayamıyoruz semtte.nereye gidelim ?siz nerede yasiyorsunuz? yukarida yazdim mesela baskentte bizim oturdugumuz mahallelere kopekler getirilip birakiliyor. 30 kopek diyorum. biz bu canlari besliyoruz. belki bilenler vardir incek loft sokak canlari diye bir ekibimiz var surekli besleme yapiyoruz. ama o besledigimiz kopekler gelip bizim kendi kopeklerimize saldiriyor.
o hayvanlara da diyecek bir sey yok cunku aclar demek ki, veya farkli sorunlari var. sokak onlarin yasama alani degil. ama burada suclu onlar degil biz degiliz.
parktaki iki kopekle bizim her gun gordugumuz 30 kopegi karsilastirmaniz mantikli degil. biz arayip barinaga alin diye sikayet etmiyoruz asla ama cozum nedir yani. siz de uretmiyorsunuz cozumu, biz kendimizce barinaklarin sartlari iyilestirilmeli diyoruz ona da itiraz. e nedir peki? cidden soruyorum yani benim gozden kacirdigim yer neresi acaba.
Havlıyor diye insanlar rahatsız olmamıştır. Koşuyorda ve başka bir köpekle kavga etti yazmışsınız. İnsanlar saldıracağından korkmuş olabilir ki bu gayet doğal. Dükkanı shiplenmişse de insanlar dükkana girip çıkarmaz korkuyorlar sonuçta. Dükkan sahibi bildirmekte gayet haklı. Bakın diğerlerine kimse ilişmemiş. Sizin üslubunuz çok kaba bence.Yaklaşık beş aydır her sabah her aksam beslediğim bir sokak kopegi (cani) var. Hırçın, kavgacı ama elimden mamasını yer her sabah kuyruk sallayarak araba gelince zıplar. Geçen hafta bir pitbull ile kavga etti... Pitbull da masum suçlu sahibi o bebeği terketmiş oralara...Sanayi sitesi bahsettiğim yer ve bu cana bakan bir dükkan sahibi var. Beraberinde 5 can daha var. Bunlar her gün yerlerde yatarlar takla atarlar 6 si birarada...
Çok havliyor yolda insanlar korkuyor diye bu cani şikayet etmişler. Dükkân sahibi de barınak ile görüşmüş geldi Belediye aldı barınağa götürdü. O ağlaması beynimden gitmiyor. Sabahtan beri ağlıyorum. Onu alırdım ama birkaç pislik insan müsveddesi zehirleriz dediler. Allahım iki arafa kaldım bisey yapamadım. Çok üzgünüm çok ağladı inledi arabaya atarlarken. Yemim ederim diğer 5 can bugün hiçbirşey yemedi. Havliyor diye rahatsız olan birkaç pisliğin yaptığına dayanamıyorum. O masum yıllardır yaşadığı yerden alındı ya. Çok üzgünüm. Havliyor hirliuor koşuyor diye şikayet eden olursa iki yakanız biraraya gelmez yurdundan etmeyin canları diye yazdım.
Bu dünya sadece insanlara değil.
şu forumda keşke üsluplu tartışsak herşeyi.beni güzel eleştiren 2 üye oldu meğer köpeklere tatlı verilmezmiş kruvasan vermiştik 1 kez.haklı buldum asla vermeyeceğim bir daha hem bilgilenmiş te oldum.ama şöyle sen bir daha köpek falan besleme onlardan uzak durrrr öldüreceksin bilmem ne yazana da ben de ağır yazdım.yani yazım tarzı çok çok önemli.siz de bana beğenmedim attınız bu konuda tek kelime etmedim atabilirsinizPolemiğe girmekten hiç hoşlanmam ama cidden merak ettiğim icin soruyorum bu yorumu nasıl yazabiliyorsunuz, böyle bir düşünceniz gerçekten var mı, zerre kadar da olsa vicdanınızı sızlatmıyor mu bu düşünce
Ben size beğenmedim attığımı hatırlamıyorum attığımı da sanmıyorum beni karıştırıyor olabilir misinizşu forumda keşke üsluplu tartışsak herşeyi.beni güzel eleştiren 2 üye oldu meğer köpeklere tatlı verilmezmiş kruvasan vermiştik 1 kez.haklı buldum asla vermeyeceğim bir daha hem bilgilenmiş te oldum.ama şöyle sen bir daha köpek falan besleme onlardan uzak durrrr öldüreceksin bilmem ne yazana da ben de ağır yazdım.yani yazım tarzı çok çok önemli.siz de bana beğenmedim attınız bu konuda tek kelime etmedim atabilirsiniz
Bedduaya sormuşlar nereye gidiyorsun diye çıktığım yere demiş.@Mune ben bu uyenin neden surekli geri geldigini merak ediyorum.
bu kadin kendi konusu da olsa baskasinin konusu da olsa surekli insanlara bedduada bulunuyor. dini inancimdan degil ama surekli bu hakarete varan beddualarindan rahatsizim. kendisi bana daha annem vefat etmeden once insallah senin annen de ölür görürsün gibi laflar etmisti, kendisini anlamaya calistigimiz halde surekli ama surekli beddua isitmek insanlari yipratiyor.
guneyyarimkure vardi mesela o da ayniydi, kendisini hic sevmezdim. bu nur denilen uyeden de nefret ediyorum cidden yuz yuze tanimamis olmama ragmen. guneyin uyeligi bu sekilde surekli insanlara kotu konusup hakaret ettigi icin iptal edilmisti. nurun neden edilmiyor? sadece merak ediyorum. birebir sorunumu ben gozardi ederek cozebilirim ama surekli cikintilik yapan bir uyenin bu siteye katkisi nedir, neden burada tutulur hic anlamiyorum.
Ben genel olarak sizin yorumlarınızı beğeniyorum ceycey bu yüzden geriye dönüp tek tek baktım beğenmedim atmamışım ama kaldı ki atmış da olabilirdim bunda kırılacak üzülecek bir şey yok kişu forumda keşke üsluplu tartışsak herşeyi.beni güzel eleştiren 2 üye oldu meğer köpeklere tatlı verilmezmiş kruvasan vermiştik 1 kez.haklı buldum asla vermeyeceğim bir daha hem bilgilenmiş te oldum.ama şöyle sen bir daha köpek falan besleme onlardan uzak durrrr öldüreceksin bilmem ne yazana da ben de ağır yazdım.yani yazım tarzı çok çok önemli.siz de bana beğenmedim attınız bu konuda tek kelime etmedim atabilirsiniz
İstanbul da yaşıyorum ?siz nerede yasiyorsunuz? yukarida yazdim mesela baskentte bizim oturdugumuz mahallelere kopekler getirilip birakiliyor. 30 kopek diyorum. biz bu canlari besliyoruz. belki bilenler vardir incek loft sokak canlari diye bir ekibimiz var surekli besleme yapiyoruz. ama o besledigimiz kopekler gelip bizim kendi kopeklerimize saldiriyor.
o hayvanlara da diyecek bir sey yok cunku aclar demek ki, veya farkli sorunlari var. sokak onlarin yasama alani degil. ama burada suclu onlar degil biz degiliz.
parktaki iki kopekle bizim her gun gordugumuz 30 kopegi karsilastirmaniz mantikli degil. biz arayip barinaga alin diye sikayet etmiyoruz asla ama cozum nedir yani. siz de uretmiyorsunuz cozumu, biz kendimizce barinaklarin sartlari iyilestirilmeli diyoruz ona da itiraz. e nedir peki? cidden soruyorum yani benim gozden kacirdigim yer neresi acaba.
bilemiyorum bakmadım .ama ne zaman bu sokak hayvanları konusu açılsa ağır tartışmalar oluyor.hatta üyeliği iptal edilen bir kadın vardı hepiniz geberin onlar yaşasınlar bile demişti.burada herkes kendi deneyimlerini yazıyor.hepimiz farklı yerlerde yaşıyoruz.kimi semtte 3 5 köpek varken kimin de yüzden fazla var.kimi korkmuyor seviyor o hayvanları okşuyor kimi de kendine dokunsa korkudan ölüyor benim gibi.yani birbirimizi anlamaya çalışmalıyız kavga yerine.Ben size beğenmedim attığımı hatırlamıyorum attığımı da sanmıyorum beni karıştırıyor olabilir misiniz
Madem yeri, siz bi sövün alayim vekalet ucretini sizden hayvanlara mama alirim bir faydaniz olur dunyaya.M Mutlak Butlan siz şaka mısınız acaba ? herşeye beğenmedim atıyorsunuznumune gibisin gerçekten :)
Yorumlaştığım insanlar ile o kadar muntazam bir uslup ile konuşuyorum ki ama size sövsem yeri yani :) O yüzden sizin profili direkt engelleyeyim bence ban yemek istemiyrum
yok kırılmadım yanlış anlaşıldım sanırım özür dilerim.ben her türlü üslubu düzgün eleştiriye açığım bu forumda.mesela bugün ptt de işim vardı önünde 3 tane köpek yatıyordu giremedim.yan dükkan tanıdıktı yardım istedim köpekleri uzaklaştırdı girdim ptt ye.ama biri olmazsa işlerimi yapamayacak bir semtteyim.yürüyüş parkurunda 7 8 tane varlar mesela.yürürken takip ediyorlar koşarsam da koşmaya başlıyorlar arkamdam.doktor yürü kilo ver dedi nasıl yapayım?başka semte de gidemiyorum uzak mesafe trafikte araç kullanamadığım için.beyin ameliyatı oldum 2 sene olacak.nöbet geçiriyorum tetikliyor .ama büyük köpeğini inatla oturduğum kamelyaya sokan komşum bile oldu aldırmadan uyarmama rağmen.orda nöbet geçirdim hastanelik oldum.bunları yaşamayanlar anlamıyor işte köpek korkumuzu.sevmesem zaten beslemem ölsünler derim barınaklara kapatılsınlar derim .ama bir çözüm bulunmalıBen genel olarak sizin yorumlarınızı beğeniyorum ceycey bu yüzden geriye dönüp tek tek baktım beğenmedim atmamışım ama kaldı ki atmış da olabilirdim bunda kırılacak üzülecek bir şey yok ki
Ceycey konu nasıl bana geldi anlamadım, ben sizinle de başkasıyla da kavga etmedim, bu konudaki bütün serzenişinizi bana yaptınız, beni biriyle karıştırdınız galibabilemiyorum bakmadım .ama ne zaman bu sokak hayvanları konusu açılsa ağır tartışmalar oluyor.hatta üyeliği iptal edilen bir kadın vardı hepiniz geberin onlar yaşasınlar bile demişti.burada herkes kendi deneyimlerini yazıyor.hepimiz farklı yerlerde yaşıyoruz.kimi semtte 3 5 köpek varken kimin de yüzden fazla var.kimi korkmuyor seviyor o hayvanları okşuyor kimi de kendine dokunsa korkudan ölüyor benim gibi.yani birbirimizi anlamaya çalışmalıyız kavga yerine.
yok doktorummm.sizin vasıtanızla genel olarak derdimi yazıyorum.başımızın tacısınız.hayatımı kurtardı doktorlar.benim için apayrı bir meslektir o yüzden.Ceycey konu nasıl bana geldi anlamadım, ben sizinle de başkasıyla da kavga etmedim, bu konudaki bütün serzenişinizi bana yaptınız, beni biriyle karıştırdınız galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?