- 30 Mart 2017
- 12.760
- 19.853
- 298
- Konu Sahibi Dil-i bitab
-
- #2.081
Din fanatiklik demek değil. Tutttuğun takımı savunur gibi savunmak olmaz canım. İslam hoşgörü dini diyoruz ama en çok kendimiz hoşgörüden bihaberiz. Önce öğreneceğiz sonra uygulayacağız :)Evet ya oyleymis malesef ama degerlerimizi savundugun icin Allah razi olsun .Bi uye bugun saydirdi millete dini savunayim derken gunaha girdi gitti
burda elma ile verilmiş ben kabuklarından yapıldığını okudum duydum ikisini de denerim belki :)Evde organik elma sirkesi yapımı için püf noktaları:
Temiz içme suyu şart
Karanlık ve kuytu bir yer olmasına özen gösterin
Ara ara kavanozu karıştırın ve açıp kontrol edin.
( Elma sirkesi yapımı ne kadar basit! Elma kabuğu çöp değildir )
Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu Evde Elma Sirkesi Yapımı
Evde Elma Sirkesi için Malzemeler:
8-9 adet doğal elma
2 litre temiz su
2 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tuz ( kaya tuzu olursa daha iyi olur )
2 litrelik kavanoz veya bir kap
Elmaların sap ve çekirdekleri ayıklanır, güzelce doğranır ve temiz bir kab içine alınır, üzerini hafif geçecek kadar su eklenir ve diğer malzemeler konur. Kab üzerine bir tülbent konur ve mümkünse tülbent bağlanır ki böcek ve sinekler girmesin. İlk günler her gün, ileri ki haftalarda ise haftada bir karıştırılır. İlk haftadan sonra kavanoz çevresinde küçük sirke sinekleri görmeye başlarsınız bu normal bir durumdur. Bu tür sirkenin oluşması için en az iki ay süre gerekmektedir. Sirke hazır olunca içerisinde bir tabaka mantar küfü oluşabilir. Buda normal bir durumdur bu tabaka bir maya tabakasıdır. Bu maya tabakasıyla; bal kullanmadan diğer yapacağınız elma sirkesini mayalayabilirsiniz.
Evde organik elma sirkesi yapımı ile ilgili bilinmesi gerekenler:
Sirkeniz ne kadar çok beklerse o kadar kendine özgü ve kaliteli olur. Eğer sirkenizin kalitesini arttırmak isterseniz; 15- 20 süreden sonra karışımı süzüp, oluşan sirke içine iki üç adet nohut, bir parça ekmek, az miktarda kaya tuzu atın ve kavanozun ağzını kapatarak 40 gün bekletin. Daha sonra süzün.
Ayy inanamiyorum kendime savunmak mi yazmisimDin fanatiklik demek değil. Tutttuğun takımı savunur gibi savunmak olmaz canım. İslam hoşgörü dini diyoruz ama en çok kendimiz hoşgörüden bihaberiz. Önce öğreneceğiz sonra uygulayacağız :)
Nasılsın ne yapıyosun bizim ufaklık ortalıkta dolanıyor ilgisini çekmeye çalışıyor babasının
Bugun pek bisey yiyemedim ya ev isi dosariya cik filan derkene istahimda pek gelmedi gozleme yaparkene cok doydum 2 dilim ondan yedm ole sebze atistirdim corba salata hurma incir derkene okadsrrrpeki afedindinne içtin ne yedin onu söyle bakem sen
Kefiri al marketten bi kere onunla maya sonra mayalanan yogurdadan ayirip yaparsin hep.Bende kefir yapmak istiyorum ama hiç denemedim şimdi bilen var mı dicem cevapları merakla bekliyorum
ben bugün çok kaçırdım sanki ama yasaklı bişey yemedim. bir de temizlik yordu : (aslında temizlik yaparken hiç yemek aklıma gelmiyor ama oturunca hissediyorumBugun pek bisey yiyemedim ya ev isi dosariya cik filan derkene istahimda pek gelmedi gozleme yaparkene cok doydum 2 dilim ondan yedm ole sebze atistirdim corba salata hurma incir derkene okadsrrr
Kizlar telefon trafigi yasadim gelemedim saat oldu konus konus bitmedi. 3 kisi 3 saat.cay demlicem geldcm
Hoşgeldin kuzum tabeq buyurKızlar ciddiyemi aldınız :) canı sıkılanlar gelsin yazıyordu. Geldim. Aranıza girdim kusura bakmayın.
Zaten zayifsin canim yeseydin biraz eriyip bitcen yakindaDaha bi öğünle duruom acim ama yiyelim adamı bekliom saat kaç oldu heran gelir diye
Bide biz versek okadar az yiyorum gram gitmiyoVeriom gittikçe bir ara iyiyidim almiyor boğaz bisi yememsem olur gibi
Aynen oyle ya herkes bi dertliBen sana sen bana hasret desene: ):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?