E

şindemi aynı canım
Yok canim urfali esim
1 gun suda bekleticeksin sonra tencere de 2 saat filan kaynat ama yumusakligi takip et sonra da pistigi suda beklet ılık ilık yumusasin. Sertligine bak cok yumusak olmasin yemek olarak pisirdiginde ezilmesinler.

Canim tesekkur ederim pratik ev hanimi modu icin duduklu kullanmaya da baslamaliyim
Ben dolabima haslayip ta koydum kuru fasulyeyle nohutu.
Köfte yapip dolaba koyabilirsin.
Patlican karniyarik biber koyabilirsin..
Manti da dolabinda bulundurabilirsin.

Dolapta biber kozlenmis patlican yesil fasulye yaprak barbunya felan var. Ama az yaptim. 1 veya 2 3 poset en fazla.. dolaota kaynanamin verdigi manti var.
Berabrr yaptik 14 poset bana 3 poset verdi
Ama kendimde yapmalıyım yakin zamanda pratik oluyor.
Esim yufka aliyor misafir gelince kolaylik olsun diye sarip atmistim dolaba.

Baska bisey yapamadim zaten...
Kimse yol gostermedi. Kayinvalidemle yemek bir olunca ona yaptik o da vermedi. 20 kilo tursu yaptik. Komsuya bile verdi bana ve rmedi düşünün.
Bende ondan kis zamani biraz elim hazirliksiz kaldim.. kuru patlican biber yapmadim domates yapmadim. Yaz gelse de yapsam diyordum ama lohusa olcam insallah yinede yapabilirim...

aynen öyle canım, alışırsın zamanla, suyu birden ddğil az az koy yemeklere

Keskem isteseydin emegin gecmis sonucta yani..
Kahvsltilik menemenliğe biraz salca karistirip patlican koyup kucuk kucuk dograyip baharatlayip yemekte cok guzel oluyor..
Ben uzak oldugum icin ucakta getiremedim menemenliklerimi.. salcami filan getirdim recelimi yaģimi filan.. kendim yaptim baya bi onu da bitirdim.. gercekten yemeklerde soslarda domates konservelerini cok kullaniyorum memlekette kaldi kaynanamda cok istedi goturmemizi ama daha sora alicaz bi sekilde ucakta fazla yukumuzdwn getiremedik.. uzuldum şahsennnn kendiminkilerde bitince olsun kisnet artikinn.. onlarin kendi bahcesinden oldugu icin organikk yaa ben cok seviyorumm

kuru patlıcan biber satın alabilrisin zcanım pazarda katarda filan oluyyor bazen ,syavaş yavaş öğrenirsin kaynanana mihnet etmezs,,n etme de bir olmaz iki olmaz 3.de olur merak etme.lahana turşusunu hala kurabilirsin çok kolay turşu yapmak

Tamam canim sagolasin cok
Zerdecal zencefil hic kullanmadim alayim bende faydali diye duymustum
Tamam canim masallah sende yapmissin yine birseyler.. bende koyduklarimin cogunu bitirdim yine yapmam lazm.. artik kismet zamanla.olursa olur yine.. bende borek sardim koydum cokk misafir gelecehi zaman flan koyarim pratik olsn diye ozellikle.. kadayif filan da keser bizimkiler verirler sagolsun onlari da hic bir tatli yapmasam dahi serbetler cevizler koyarim :) pratiklik guzel bisey zamanla zamanla insana cok sey katiyor olur hepsi insallah

Yok canim istemedim. Herksse iyilik melegi bir bize boyle..
Sarma sardik gorumcem gelcek diye uc tencere. Borek yaptik 6 tepsi. Hepsini buzluga koydu. Yedigimizi yedik neyse hic demez misafirin gleir yersiniz evde diue.
Evde kalmamizi istemiyor istemediginden eve bir blgur alsam niye ald i n derdi onceden neyse şükür geciyor bu gunler.. gececek. Kimseye minnet etmem canim ama insana dokunuyor benim sirtim kopuyor. Ama is ve hastalik olunva ben varim. Gezmek olunca kizi ve arkadaslari neyse bende cevre yapauim evimde yurdumda iyi olayim istiyorum ona bile musaade etmiyorlar..

Kahvaltilik menemen dedigin domates konservesi demi canim. Biz onları soda siselerine yapıyoruz yani dograyip robottan cekip oyle .
Bazilarini kaynanam kaynatti ama ne icin bilmiyorum

patlıcan ı fasulyeyi domatesle kavurup poşetleeyip atabilirsin yazın,çıkarınca soğanını kavur suyunu dök pratik oluyo,fasulyeyi haşlayıp 3 4 dilim domatesle de poşetleyebilirsin iki türlüde güzel oluyor ,sen de bişeyler yapmışsın canım hiç yok değil ki gittikçe pratikleşiyosun mutfakta tecrübe ettikçe öğreniyosun

yemeklre konuyor canım çorba sebze yemekleri vs.

Aaa vermesi lazim ya bu kiza da lazm olur diye.. siz bir yiyorsunuz sanirim.. evine alip kendin etsen eylesen olmazmiki...

yemeklre konuyor canım çorba sebze yemekleri vs.
Hii anladm canim

Aynen aynen cok sukur bende ypstim biseyler dolabimin alt gozu ufak ondanda bisey yapamadim..
Insallah bu yaz tarhana da yapicam diger seylerdende

bişey olmaz canım tursud a olur öyle yıkayıp ye , erimemişse biberler sorun yok, bende kendim yapmayı severim her seyi hani bu kış için dedim canım krutamazsın artık bu kış alıp ye seneye yaparsın inşAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…