- 22 Ağustos 2015
- 29.774
- En iyi cevaplar
- 1
- 86.882
- 798
- Konu Sahibi Dil-i bitab
-
- #2.921
1 gun suda bekleticeksin sonra tencere de 2 saat filan kaynat ama yumusakligi takip et sonra da pistigi suda beklet ılık ilık yumusasin. Sertligine bak cok yumusak olmasin yemek olarak pisirdiginde ezilmesinler.Boyle ne kadar surede piser ki
Izmir canim
Tabi suyu takip et duduklude dibi tutmasin ilk basta yemegin miktarina gore koy ne cok fazla ne az.. sora kontrol et su ekle bisey olmaz..Kizlar peki yemek pismediyse uzerine su ekleyip tekrar mi pisiricem duduklude
Yok canim urfali esimE
şindemi aynı canım
1 gun suda bekleticeksin sonra tencere de 2 saat filan kaynat ama yumusakligi takip et sonra da pistigi suda beklet ılık ilık yumusasin. Sertligine bak cok yumusak olmasin yemek olarak pisirdiginde ezilmesinler.
Ben dolabima haslayip ta koydum kuru fasulyeyle nohutu.
Köfte yapip dolaba koyabilirsin.
Patlican karniyarik biber koyabilirsin..
Manti da dolabinda bulundurabilirsin.
Tabi suyu takip et duduklude dibi tutmasin ilk basta yemegin miktarina gore koy ne cok fazla ne az.. sora kontrol et su ekle bisey olmaz..
aynen öyle canım, alışırsın zamanla, suyu birden ddğil az az koy yemeklereCok sagol canim
Insallah bir gun kullanacagm cunku kuru fasulyeyi cok severim ama kivamli yapamazsam o da var ama herkes anasinin karninda ogrenmiyor...
Canim yemek fazla bilmiyorum o yuzden arastirip arastirip oyle yapacagim sanirim tariflere gore yapsrim hep bende.. elim alıstıktan sonra kolay gerisi..
Keskem isteseydin emegin gecmis sonucta yani..Yok canim urfali esim
Canim tesekkur ederim pratik ev hanimi modu icin duduklu kullanmaya da baslamaliyim
Dolapta biber kozlenmis patlican yesil fasulye yaprak barbunya felan var. Ama az yaptim. 1 veya 2 3 poset en fazla.. dolaota kaynanamin verdigi manti var.
Berabrr yaptik 14 poset bana 3 poset verdi
Ama kendimde yapmalıyım yakin zamanda pratik oluyor.
Esim yufka aliyor misafir gelince kolaylik olsun diye sarip atmistim dolaba.
Baska bisey yapamadim zaten...
Kimse yol gostermedi. Kayinvalidemle yemek bir olunca ona yaptik o da vermedi. 20 kilo tursu yaptik. Komsuya bile verdi bana ve rmedi düşünün.
Bende ondan kis zamani biraz elim hazirliksiz kaldim.. kuru patlican biber yapmadim domates yapmadim. Yaz gelse de yapsam diyordum ama lohusa olcam insallah yinede yapabilirim...
kuru patlıcan biber satın alabilrisin zcanım pazarda katarda filan oluyyor bazen ,syavaş yavaş öğrenirsin kaynanana mihnet etmezs,,n etme de bir olmaz iki olmaz 3.de olur merak etme.lahana turşusunu hala kurabilirsin çok kolay turşu yapmakYok canim urfali esim
Canim tesekkur ederim pratik ev hanimi modu icin duduklu kullanmaya da baslamaliyim
Dolapta biber kozlenmis patlican yesil fasulye yaprak barbunya felan var. Ama az yaptim. 1 veya 2 3 poset en fazla.. dolaota kaynanamin verdigi manti var.
Kimse yol gostermedi. Kayinvalidemle yemek bir olunca ona yaptik o da vermedi. 20 kilo tursu yaptik. Komsuya bile verdi bana ve rmedi düşünün.
Bende ondan kis zamani biraz elim hazirliksiz kaldim.. kuru patlican biber yapmadim domates yapmadim. Yaz gelse de yapsam diyordum ama lohusa olcam insallah yinede yapabilirim...
Tamam canim masallah sende yapmissin yine birseyler.. bende koyduklarimin cogunu bitirdim yine yapmam lazm.. artik kismet zamanla.olursa olur yine.. bende borek sardim koydum cokk misafir gelecehi zaman flan koyarim pratik olsn diye ozellikle.. kadayif filan da keser bizimkiler verirler sagolsun onlari da hic bir tatli yapmasam dahi serbetler cevizler koyarim :) pratiklik guzel bisey zamanla zamanla insana cok sey katiyor olur hepsi insallahTamam canim sagolasin cok
Zerdecal zencefil hic kullanmadim alayim bende faydali diye duymustum
işte canım burda su ekelrkem sıcak su koy yoksa pişmezTabi suyu takip et duduklude dibi tutmasin ilk basta yemegin miktarina gore koy ne cok fazla ne az.. sora kontrol et su ekle bisey olmaz..
Yok ben demlikte de yemek yaparken suyumu kaynatirim hep ole yaparimişte canım burda su ekelrkem sıcak su koy yoksa pişmez
Yok canim istemedim. Herksse iyilik melegi bir bize boyle..Keskem isteseydin emegin gecmis sonucta yani..
Kahvsltilik menemenliğe biraz salca karistirip patlican koyup kucuk kucuk dograyip baharatlayip yemekte cok guzel oluyor..
Ben uzak oldugum icin ucakta getiremedim menemenliklerimi.. salcami filan getirdim recelimi yaģimi filan.. kendim yaptim baya bi onu da bitirdim.. gercekten yemeklerde soslarda domates konservelerini cok kullaniyorum memlekette kaldi kaynanamda cok istedi goturmemizi ama daha sora alicaz bi sekilde ucakta fazla yukumuzdwn getiremedik.. uzuldum şahsennnn kendiminkilerde bitinceolsun kisnet artikinn.. onlarin kendi bahcesinden oldugu icin organikk yaa ben cok seviyorumm
patlıcan ı fasulyeyi domatesle kavurup poşetleeyip atabilirsin yazın,çıkarınca soğanını kavur suyunu dök pratik oluyo,fasulyeyi haşlayıp 3 4 dilim domatesle de poşetleyebilirsin iki türlüde güzel oluyor ,sen de bişeyler yapmışsın canım hiç yok değil ki gittikçe pratikleşiyosun mutfakta tecrübe ettikçe öğreniyosunYok canim urfali esim
yemeklre konuyor canım çorba sebze yemekleri vs.Yok canim istemedim. Herksse iyilik melegi bir bize boyle..
Sarma sardik gorumcem gelcek diye uc tencere. Borek yaptik 6 tepsi. Hepsini buzluga koydu. Yedigimizi yedik neyse hic demez misafirin gleir yersiniz evde diue.
Evde kalmamizi istemiyor istemediginden eve bir blgur alsam niye ald i n derdi onceden neyse şükür geciyor bu gunler.. gececek. Kimseye minnet etmem canim ama insana dokunuyor benim sirtim kopuyor. Ama is ve hastalik olunva ben varim. Gezmek olunca kizi ve arkadaslari neyse bende cevre yapauim evimde yurdumda iyi olayim istiyorum ona bile musaade etmiyorlar..
Kahvaltilik menemen dedigin domates konservesi demi canim. Biz onları soda siselerine yapıyoruz yani dograyip robottan cekip oyle .
Bazilarini kaynanam kaynatti ama ne icin bilmiyorum
Bide köfteye nohuta mercimek
Ben biber tursusu yaptim yağlı. Ama cok yagli olmus yiyemedim..kuru patlıcan biber satın alabilrisin zcanım pazarda katarda filan oluyyor bazen ,syavaş yavaş öğrenirsin kaynanana mihnet etmezs,,n etme de bir olmaz iki olmaz 3.de olur merak etme.lahana turşusunu hala kurabilirsin çok kolay turşu yapmak
Halam yapti ufak bi kavonoz. Onuda unutmustum dibi biraz beyazlamis bisey olur mu yesem. Canim ben hazir sevmiyorum hani herseyi bilip yapayim istiyorum
Kaynanamdan istesem belki verir ama istemekte istemiyorm kisi boyle atlatalim bakalim
Oyle akil akildan ustundur..Tamam canim masallah sende yapmissin yine birseyler.. bende koyduklarimin cogunu bitirdim yine yapmam lazm.. artik kismet zamanla.olursa olur yine.. bende borek sardim koydum cokk misafir gelecehi zaman flan koyarim pratik olsn diye ozellikle.. kadayif filan da keser bizimkiler verirler sagolsun onlari da hic bir tatli yapmasam dahi serbetler cevizler koyarim :) pratiklik guzel bisey zamanla zamanla insana cok sey katiyor olur hepsi insallah
Bende yeni seyoer ogrenmeye cok merakliyim
Uygulamaya da gecersem super olacak
Aaa vermesi lazim ya bu kiza da lazm olur diye.. siz bir yiyorsunuz sanirim.. evine alip kendin etsen eylesen olmazmiki...Yok canim istemedim. Herksse iyilik melegi bir bize boyle..
Sarma sardik gorumcem gelcek diye uc tencere. Borek yaptik 6 tepsi. Hepsini buzluga koydu. Yedigimizi yedik neyse hic demez misafirin gleir yersiniz evde diue.
Evde kalmamizi istemiyor istemediginden eve bir blgur alsam niye ald i n derdi onceden neyse şükür geciyor bu gunler.. gececek. Kimseye minnet etmem canim ama insana dokunuyor benim sirtim kopuyor. Ama is ve hastalik olunva ben varim. Gezmek olunca kizi ve arkadaslari neyse bende cevre yapauim evimde yurdumda iyi olayim istiyorum ona bile musaade etmiyorlar..
Kahvaltilik menemen dedigin domates konservesi demi canim. Biz onları soda siselerine yapıyoruz yani dograyip robottan cekip oyle .
Bazilarini kaynanam kaynatti ama ne icin bilmiyorum
pembegomlek için dedim caanım, az önce demiştim soğuk su koymaması gerektiğini tam olrak anlatabilmek için yazdımYok ben demlikte de yemek yaparken suyumu kaynatirim hep ole yaparim
Hii anladm canimyemeklre konuyor canım çorba sebze yemekleri vs.
Aynen aynen cok sukur bende ypstim biseyler dolabimin alt gozu ufak ondanda bisey yapamadim..patlıcan ı fasulyeyi domatesle kavurup poşetleeyip atabilirsin yazın,çıkarınca soğanını kavur suyunu dök pratik oluyo,fasulyeyi haşlayıp 3 4 dilim domatesle de poşetleyebilirsin iki türlüde güzel oluyor ,sen de bişeyler yapmışsın canım hiç yok değil ki gittikçe pratikleşiyosun mutfakta tecrübe ettikçe öğreniyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?