- 30 Mart 2017
- 12.762
- 19.853
- 298
- Konu Sahibi Dil-i bitab
-
- #3.361
Sutu söndürüp soğumaya birakcaksin canim ara ara kontrol edeceksin parmaginla sicakliginiCanim kapattıktan aonra mi parmagimi koyucam.
Benim plastk suzgecim var sadece
Ben 2 litreye 2 kasik katiyorm 1 le de olur herhalde ama ben bu kadar sardigim halde niye o kadar uzun sürüyor kiSütü kaynat sonra ne çok sıcak olsun ne soğuk serçe parmağınla kontrol et,ben 5 kg süte 2 yemek kaşığı katarım yoğurt,kenarından katarım aşırı derecede karıştırmam çorba karıştırır gibi çok hafif karıştırım ki kaymağı dağılmasın kaymak dağılınca güzel olmuyor :) sonra üstünü sararım ama fazla sarma sofra bezi yeterli, battaniye sarmıyorum tencerinin etrafına havlu sarıyorum sadece,tencerenin kapağını koyma su damlacığı olur süzgeç koy su damlası oluşmaz,3 saatte mayalanır yoğurdum benim taş gibi olur.Eğer çok bekletirsen sulanır.Çok kaynatmayada gerek yok aslında kaynamaya başladıktan sonra altını kıs biraz da öyle kaynar.sonra kapatırsın.
Afiyet olsun canim ,ben börek yedim bugun ohh he ben size tarti sonucunu yazmadiiim 63.1111111 -2.2 kgElhamdulillah yedim biseyler
Bilemiyorum benim yaşadığım yer sıcak bir yer battaniyeye gerek kalmıyor şuan bile günlük güneşlik,havlu,sofra bezi ve süzgeç işi görüyor 3 saatte mayalanıyor saat tutuyorum bir kere mayalayıp gittim hastaneye uzun süre örtülü kaldı evde kimse yok eve geldim direk yoğurda gittim tabi sulanmış :) 6-7 saatte,5 kg süte 2 kaşık yetiyor mayayı çok katma derim,birde çok karıştırma ve aşırı derecede kaynatma uzun süre.Ben 2 litreye 2 kasik katiyorm 1 le de olur herhalde ama ben bu kadar sardigim halde niye o kadar uzun sürüyor ki
Sutu söndürüp soğumaya birakcaksin canim ara ara kontrol edeceksin parmaginla sicakligini
Açık süt bulamıyorsan yaparsın yapanlar var ben açık süt kullanıyorum kilosu 2.5 lira,günlük süt alıp onunla deneyebilirsin.Market sütleriyle olmuyo diye biliyorum doğrumu
Kapalı kutudakiler oluyomuu o zaman ben de yapcammmmmmAçık süt bulamıyorsan yaparsın yapanlar var ben açık süt kullanıyorum kilosu 2.5 lira,günlük süt alıp onunla deneyebilirsin.
Ben tok tartildim karnim suan dolu 1 kg az ciktim ama suanki kilom sagliklimi.onuda blmiorum malummm..Afiyet olsun canim ,ben börek yedim bugun ohh he ben size tarti sonucunu yazmadiiim 63.1111111 -2.2 kg
Sütaş ın olurmuuAçık süt bulamıyorsan yaparsın yapanlar var ben açık süt kullanıyorum kilosu 2.5 lira,günlük süt alıp onunla deneyebilirsin.
Bilemiyorum benim yaşadığım yer sıcak bir yer battaniyeye gerek kalmıyor şuan bile günlük güneşlik,havlu,sofra bezi ve süzgeç işi görüyor 3 saatte mayalanıyor saat tutuyorum bir kere mayalayıp gittim hastaneye uzun süre örtülü kaldı evde kimse yok eve geldim direk yoğurda gittim tabi sulanmış :) 6-7 saatte,5 kg süte 2 kaşık yetiyor mayayı çok katma derim,birde çok karıştırma ve aşırı derecede kaynatma uzun süre.
Olabilir alıp dene 1 şise denemekten zarar gelmez.Sütaş ın olurmuu
Deneye deneye öğreneceksin canım :) sonra her zaman yapmak isteyeceksin.Yazın bizim evde 5 kg yoğurt yetmiyor bile haftalık 10 kg buluyor aşırı sıcaktan çay yerine ayran içiyoruz yoğurt yeniyor susuzluk için çok iyi oluyor.Anladim canim
Burasida sicak evde sıcak zaten
Vaaayyyy 2.2) ben sana haftaya sorarim
Peki canim arada kontrol edeym mi acip yoksa etmeym miDeneye deneye öğreneceksin canım :)
Saol canımm benim evde soba varr diğer yerler soğukk nerye koymalıyımOlabilir alıp dene 1 şise denemekten zarar gelmez.
Ben 74 75 arasi gidiyorum. Şuan regl donemim 74 ciktim tok karna.. ne derece saglikli bilmiyorum haha alemsinKızlar sizinde kilonunzu görelim. Menulerinizi Okadar okuyacam diye uğraştım dimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?