Canım çok fena alkol istiyor!

Bizde problem yok hiç dışarda kızlarla veya o arkadaşlarıyla içeceğine beraber içeriz ama eşinin hassasiyeti varsa konuş ikna et olmuyorsa da içme elma suyu iç :)
 
tamamen işin mantığından bahsedeyim.

insanı hayvandan ayıran tek fark akıldır. alkolde aklı kısıtlayan bir madde. içen insan, miktara göre insanlıktan hayvanlığa doğru kayar. hatta daha da aşağıya kayabilir. şöyle düşünün; kafasını dağıtmak için içen insanlar, yeri geliyor aileleri dağıtıyor. bir trafik kazasıyla dünyaları karartıyor yada...
 
Kendinize yaptığınız baskının altında “inancıma aykırı, sağlığıma zararlı olduğunu biliyorum” gibi KİŞİSEL nedenler yok.
Baskının temeli “eşim istemiyor”
Bugün alkol olur yarın gittiğiniz bir arkadaş olur.
Benim erkek arkadaşım da arkadaşlarımdan birini pek sevmez mesela. Ama o sevmiyor diye görüşmemezlik etmiyorum. Etmem. Beni seviyor, kararlarıma saygı duyuyor. Görüşmezsem çok mutlu olur ama bana baskı yapmaz. Beni suçlu hissettirmez.

Sizin konunuzda siz suçlu hissediyorsunuz. Neden? Yetişkin bir kadınsınız.

Tek tavsiyem: yalan söylemeyin. Gizli iş yapmayın.
“Aşkım biliyorum bu konudaki düşüncelerin şöyle şöyle, ama gerçekten de canım çok istedi. Şu şu arkadaşlarla gidip sarhoş olmadan geri döneceğim. Ama en bana eşlik etmek istersen, başbaşa gidelim dersen de olur” diyebilirsiniz.

Eşiniz ve siz ayrı bireylersiniz.
 
Canım bu kadar istese içerdim. Yani eşim istemiyor , benim için tatmin edici bir açıklama değil. Eşim baklava yememi istemiyor kg alabilirmişim gibi bişey. Değil ne alakası var dini bir konu diyeceksiniz o vakit içen sizsiniz eşiniz değil diyeceğim. Yani içkiyi içecek olan sizsiniz, size iyi veya kötü gelecek. Dini olarak etkisi yine size. Siz eşinizden ayrı bambaşka bir bireysiniz. Yemek yerken su içerken ne bileyim dışkılamaya çıktığınızda sormuyorsanız içki de benim için öyle bir konu. Benim karım içemez diyorsa o zaman içki içmesi potansiyel birisiyle evlenmeyecekti. içip içip adamı dövecek çoluğu çocuğu sokağa atacak e-5 de sefil olacak haliniz yok ya
 
Yiyeceğim içeceğim şey için kimseden izin almam. Benim annem de muhafazakar yaşam tarzını benimsemiş-etrafina benimsetmeye niyet etmiş birisi ama bu onun problemi. Nasıl ki ben rahatsiz olduğum halde bebekligimden beri sigara içiyorsa ben de canım istediği vakit içki icebilirim,bence.
Sadece insanlara rahatsızlık verecek şekilde içmiyorum. Mesela dolapta tutmuyorum şişelerimi. Ya da onların günlük hayatta kullanıkları bardaklarla icmiyorum -eger evde iceceksem.
Ben senin yerinde olsam restorana gittiğim bir gün yemeğin yanına bira ya da bir kadeh şarap sipariş ederdim. En azından özlemin geçer.
Her gün 'bugun bunu yedim-sunu ictim' diyen bir insan değilsen bunu soylememis olman da gizlemek anlamına gelmemiş olur hem
 
Arkadas ortaminda bir kac kez icmisligim vardi diyorsunuz bir kac kez icmekle bu kadar alkol cani istemezki insanin,sanki yillardir alkol almissinizda esiniz yuzunden birakmak zorunda kalmış ve suan cok asiri caniniz istiyor gibi konusmussunuz. Bence sizin alkolden ziyade kafa dagitmaya ihtiyaciniz var ve bunun alkolle olacagini dusunuyorsunuz.
 
Gizli icmek anlamsiz. Alin iki bira evde oturun icin,esinize de soyleyin neyini sakliyorsunuz?
Eşi gibi hassasiyeti olanlar, evine sokmuyor asla.
Hatta çoğu dini gerekçe ile kullanmayan kişi, alkol satılan bir mekanda yemiyor, o marketlerden alışveriş yapmıyor.

Dolayısıyla evinde ve eşi gözü önünde olması mümkün değil.
Buradaki temel sorun, alkol sembol olsa da hayata ve seçimlere vurulan ket.
 
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, alkol alırım ve çok da severim. Bu konuda bana kimse karışamaz, üzerim.
Gizli saklı içmem. Eşime de net bir şekilde söylerim. Ben onu içmesi için zorlamıyorsam o da beni içmemem konusunda yönlendiremez. İçmeyen bulsaymış en başta. Gayet içerim.
 
Benim gördüklerime göre alkol insanın içinde olmayan hiç bir şeyi yaptıramıyor. Sadece aklındakileri yapabilmesi için cesaret veriyor. Adama karısını dövmek sinirlenince mantıklı geliyor ama toplumdur ailelerdir çekiniyor cesaret edemiyor. Alkol alınca da sarhoştum şeytana uydum oluyor adı. Alkollü asla araç kullanılmaması gerektiğini bilen ve inanan kişi zehirlenene kadar alkol içse de o arabayı sürmüyor, ama bişey olmaz ben zaten iyi sürücüyüm zaten çok içmedim vs vs ile kullanabileceğini düşünen yapıyor kazaları. Tabii bunlar benim tecrübelerim ve kendi görüşüm.
Alkolün iyi bir şey olduğunu savunmuyorum kesinlikle, konu sahibi gibi yılda bir canım ister bir bira içerim ya da bir kadeh şarap içerim o kadar. Benim babam da çok fazla içerdi, çocukluğunda anne babasını o şekilde görenler genellikle daha bilinçli büyüyor.
 
Bira içmeniz değil de yalan söylemeniz yanlış bence. Eşinizin sizin yediğinize içtiğinize karışması doğru değil. Evlenirken tanımıyor muydunuz birbirinizi? Eşiniz sonradan bunları sorun edip size yasak koymamalı. Hani içip içip sapıtan biri olsanız başka ama kırk yılda bir bir bira içmek istemenize de karışmamalı.
 
caniniz bu kadar bira istiyorsa eger bir B vitamini degerlerinize baktirin , Biranin icinde yüksek oranda B vitamini vardir , büyük ihtimalle vücudunuz sinyal veriyor. nerden mi biliyorum ? Ogluma hamileyken canim cok bira cekerdi :) B vitamini takviyesi alinca normale dönmüstü :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…