Canım çok fena alkol istiyor!

Başlıktaki İlk mesajımda mantığını yazmıştım. Sanırım kaçırdınız...
İyi de sizin bahsettiğiniz şey istisna. Hele hele trafik kazası zaten işin başka bir boyutu. İçip direksiyon başına geçmediğiniz sürece sorun yok. Aradaki neden sonuç ilişkisi kopuk. Çünkü araba kullanmadığıniz sürece sarhoş olmaniza bir engel yok. Bu mantıklı kaza yapılıyor diye arabaları da kaldıralım piyasadan.

Diğer konularda da insanlar ayikken yapmayacağı şeyi alkollüyken de yapmazlar. Ben de mesela içip sarhoş olurum, eşim de öyle. Daha birbirimizi bicaklamadik. Normalde süper ilişki varken alkol alınca mi ailemiz dağılacak?

Uyuşturucuda bazı 'medeni' ülkelerde legal. Karneyle satılıyor.

Bana sorsalar, ikiside aynı haltın lacivert olanı yada pembe...
Bilmediğiniz her konuda nasıl peşin hükümlüsünüz.
Evde sadece maya ve herhangi bir meyveyle likör yada şarap elde edebilirsiniz. Hatta şarabın yapımı belli bir kısma kadar aynı sirke gibi yapılır.
Biranın arkasını okursanız bir markette içinde su ,malt (arpa yani), şerbetçiotu ve maya olduğunu görebilirsiniz.
Tamamen doğal bir fermantasyonla oluşan bir şeyi kimyasal bir uyuşturucuyla bir tutmanız cahilliktir

İçtiğin içkiye kocan ne karışıyor anlamadım. Öyle her şeye de vicdan yapmayın. Herkes kendi günahından da sevabından da sorumluluğundan da kendi mes'uldür. Canınız istiyorsa için gitsin.

Onun yerine sigara kahve soda ic ben oyle yapiyorum iyi geliyodu

"Millet kocasından gizli neler yapıyor" derken?
Neler yapıyor?
Pek düzgün evlilikler yok sanırım çevrenizde, kendinize onları örnek almayın.

Eşiniz neden istemiyor? Dini değerlerinden dolayı ise evlenmeniz hata zaten.
Sağlık içinse bu sizi ilgilendirir.Dolaylı yoldan onu da ilgilendirir aslında ama sağlığınızdan olacak kadar da içmeyeceksinizdir herhalde

Ben alkol alan biri ile evlenmezdim. Evlendikten sonra olsa,boşardım. Hele gizli olsan direkt boşardım. O yüzden öyle kolay sanmayın eş arkasından iş çevirmeyi.

Bunu direkt açıkça konuşarak yapın yapacaksanız . O kadar söz hakkınız yok mu evliliğinizde? Vardır diye umuyorum.

Bebeğim emsin yeter ki sorun değil beklenir de varsın bira ile hevesimizi geçiririz biz. Ama teşekkür ederim bilgi için ss aldım hamilelik sonrası icin.
Biz Ankaradayız, Kızılaya gider içerdik, dönüşte arabada 2 bira daha içer öyle gelirdik. Valla doğuncada süt vericez. Evladımın canı sağolsun, mis kokusunu alınca hepsi geçer.
Evet muhtemelen en zor zamanlar şimdi, hiç içemiyoruz ve çok sıcak. Bebeğimizi de koklayamıyoruz.

Bira mı.. ? Hiç içme daha iyi.. nefret ederim biradan.. biraz ağır gelse de rakı içerdim bekarken.. eskiden bi arkadaşım yurtdışından kardeşi getirmişti hatirlamiyom viski mi votka miydi neydi tadı çok güzeldi.. öyle bir tad hiçbirinde alamadım bir daha ne bira ne rakı ne diğer viski... ergen tavrı değil söylediğim ama gerçekten bira içilecek şey degil

Millet kocasından gizli neler yapıyormuş, düzgün evliliklerde eşlerden gizli saklı işler yapılmaz normalde.

Bu yüzden herkes kendi gibi olan kişilerle evlenmeli. Alkol kullanmıyorum eşimde aynı sekile. Bugün kullanmaya başlasa iş boşanmaya kadar gider, hele gizli saklı yapmaya çalışsa düşünmeye gerek yok. Çünkü ben eşimle aynı yaşam tarzında olduğum içinde evlendim. İstekleri değişip ona göre yaşayacaksa belli konularda yola yalnız devam eder.

Eşiniz neye ne kadar önem veriyor bilmiyorum ama eşimden gizli saklı istediğim şeyleri yapmak insan olarak beni kendi gözümde degersizlestirirdi. Baştan olduğunuz gibi kalacağınız kararlar alsaydiniz keşke.

aslında biraz problemlerimde var yıllarca gördüğüm bebek tedavileri filan beni çok yordu. Biraz kafamı dağıtmak istiyorum.

bu cümle aynı ben
pazar günü eşim kendine doldurmustu bende normalde içki tüketmem ama kadehi aldım ve bir anda içtim
eşim şok oldu napıyon sen diyo dertliyim dedim

bence arkadaşınızla 1 kafede 1 biradan birşey olmaz. içki çare değil ama insan istiyor işte

Alkol zaten bilinci ve aklı kısıtlayan bir madde değilmiş gibi anlatmışsınız. Özendirecek bir dille hemde...
Siz hayatınızda kaç kadeh içtiniz de aklı kısıtlıyor diye kesin bir yargi içindesiniz zil zurna sarhoş olanda gördüm kendimde oldum güle eglene vakit geçirdik herkesin kendi iradesi özgür demokratik bir ülkedeyiz

Çok Cahilce bir mantık yürütmüşsünüz.
Alkolü savunacam diye bu kadar da düşülmezki...

Sarhoş birinin direksiyon başına geçmeyeceğine kim kefil olabilir? Ben olmam şahsen. Siz olursanız buyurun olun.
Herhangi birinin herhangi bir yolla birini öldürmeyecegine kefil olabilir misiniz? Cinayetlerin kaçı alkollüyken oluyor ki? Neden sonuç ilişkisini saçma bir biçimde kuruyorsunuz.

Herhangi birinin herhangi bir yolla birini öldürmeyecegine kefil olabilir misiniz? Cinayetlerin kaçı alkollüyken oluyor ki? Neden sonuç ilişkisini saçma bir biçimde kuruyorsunuz.
Evet güvendiğim bir çok insana kefil olabilirim.

Ayrıca sorumun cevabı bu değildi. Mertçe cevap verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…