- 8 Mart 2015
- 25.149
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.382
- 798
- Konu Sahibi Sevilaylay01
-
İşte, o yüzden size sormuyorlarUyuşturucuda bazı 'medeni' ülkelerde legal. Karneyle satılıyor.
Bana sorsalar, ikiside aynı haltın lacivert olanı yada pembe...
tamamen işin mantığından bahsedeyim.
insanı hayvandan ayıran tek fark akıldır. alkolde aklı kısıtlayan bir madde. içen insan, miktara göre insanlıktan hayvanlığa doğru kayar. hatta daha da aşağıya kayabilir. şöyle düşünün; kafasını dağıtmak için içen insanlar, yeri geliyor aileleri dağıtıyor. bir trafik kazasıyla dünyaları karartıyor yada...
İyi de sizin bahsettiğiniz şey istisna. Hele hele trafik kazası zaten işin başka bir boyutu. İçip direksiyon başına geçmediğiniz sürece sorun yok. Aradaki neden sonuç ilişkisi kopuk. Çünkü araba kullanmadığıniz sürece sarhoş olmaniza bir engel yok. Bu mantıklı kaza yapılıyor diye arabaları da kaldıralım piyasadan.Başlıktaki İlk mesajımda mantığını yazmıştım. Sanırım kaçırdınız...
Bilmediğiniz her konuda nasıl peşin hükümlüsünüz.Uyuşturucuda bazı 'medeni' ülkelerde legal. Karneyle satılıyor.
Bana sorsalar, ikiside aynı haltın lacivert olanı yada pembe...
Onun yerine sigara kahve soda ic ben oyle yapiyorum iyi geliyoduSelam kızlar. Gece gece yine aklıma bira düştü. Bu tabiki bir dert değil ama ne yapmam gerektiğini bilemedim. Siz bana yol gösterirsiniz bence. Şimdi benim çevrem ne çok muhafazakar nede değil. Tam ortası. Babam ayda 1 - 2 bira içer. Ama cumalara gider. Orucunu tutar. Bence gayet normaldir. Alıştığımız için abes gelmiyor. Bende öğrencilik hayatımda bir kaç kez arkadaş ortamında içmiştim. Şimdi evlendim barklandım. Eşimin ailesi bizimkilere göre biraz daha muhafazakar ve eşimde abdestli namazlıdır. Ama ben açık bir bayanımdekolte giymem ama eteğimi elbisemi giyerim o tarz bi insanım. Şimdi bunları anlatma sebebim biraz olsun yaşam stilim göz önünüze gelsin. Şimdi gelelim asıl konuya. Benim canım aylardır alkol istiyor. Eşim izin vermiyor alıyım iki duble içeyim. Bir bira bile iş görür yani.aslında biraz problemlerimde var yıllarca gördüğüm bebek tedavileri filan beni çok yordu. Biraz kafamı dağıtmak istiyorum. Şimdi bi gece leyla olalım desem kız arkadaşlarım hemen gelir yani ortam kurmamda zor değil. Ama vicdan yapıyorum sanki kocama yalan söylemek beni çok üzer. Bir yandanda düşünüyorum millet kocasından gizli neler yapıyor. Azıcık bencil olup kendimi düşünsem diyorum. Bilemedim yani. Hadi topu size attım. Ne yapsın bu kız
Bebeğim emsin yeter ki sorun değil beklenir de varsın bira ile hevesimizi geçiririz biz.Benim doktorum bana 16 haftadan sonra bir ayda yarım kadehi aşmayacak şekilde şarap yada bira gibi düşük alkollü içecekleri içebilirsin demişti.
Hamilelikten sonrasında da emzirme arasını dört saatte bir yapabilirseniz bir kadeh şarap bira içebilirsiniz. Kandan gittiği gibi dört saat içinde süttende gidiyot. Sağıp dökmeye gerek yok. Ben ekgıdadan sonra başlamıştım gece derin uykusuna geçince bir kadeh içmeye. Ama yedekte sütüm de olurdu dört saat emzirmezdim.
Ama tekila vodka rakı gibi yüksek alkollüleri emzitme bitmeden asla içemiyoruz tabii
Evet muhtemelen en zor zamanlar şimdi, hiç içemiyoruz ve çok sıcak. Bebeğimizi de koklayamıyoruz.Biz Ankaradayız, Kızılaya gider içerdik, dönüşte arabada 2 bira daha içer öyle gelirdik.Valla doğuncada süt vericez. Evladımın canı sağolsun, mis kokusunu alınca hepsi geçer.
Herkese gore değişir alkol zararlıdır ona bakarsan canım istiyor diye konu açan kişide ozendiriyorAlkol zaten bilinci ve aklı kısıtlayan bir madde değilmiş gibi anlatmışsınız. Özendirecek bir dille hemde...
Siz hayatınızda kaç kadeh içtiniz de aklı kısıtlıyor diye kesin bir yargi içindesiniz zil zurna sarhoş olanda gördüm kendimde oldum güle eglene vakit geçirdik herkesin kendi iradesi özgür demokratik bir ülkedeyizAlkol zaten bilinci ve aklı kısıtlayan bir madde değilmiş gibi anlatmışsınız. Özendirecek bir dille hemde...
Çok Cahilce bir mantık yürütmüşsünüz.Bilmediğiniz her konuda nasıl peşin hükümlüsünüz.
Evde sadece maya ve herhangi bir meyveyle likör yada şarap elde edebilirsiniz. Hatta şarabın yapımı belli bir kısma kadar aynı sirke gibi yapılır.
Biranın arkasını okursanız bir markette içinde su ,malt (arpa yani), şerbetçiotu ve maya olduğunu görebilirsiniz.
Tamamen doğal bir fermantasyonla oluşan bir şeyi kimyasal bir uyuşturucuyla bir tutmanız cahilliktir
Sarhoş birinin direksiyon başına geçmeyeceğine kim kefil olabilir? Ben olmam şahsen. Siz olursanız buyurun olun.direksiyon başına geçmediğiniz sürece sorun yok.
Peki sayın ergen...İşte, o yüzden size sormuyorlar
Herhangi birinin herhangi bir yolla birini öldürmeyecegine kefil olabilir misiniz? Cinayetlerin kaçı alkollüyken oluyor ki? Neden sonuç ilişkisini saçma bir biçimde kuruyorsunuz.Sarhoş birinin direksiyon başına geçmeyeceğine kim kefil olabilir? Ben olmam şahsen. Siz olursanız buyurun olun.
Evet güvendiğim bir çok insana kefil olabilirim.Herhangi birinin herhangi bir yolla birini öldürmeyecegine kefil olabilir misiniz? Cinayetlerin kaçı alkollüyken oluyor ki? Neden sonuç ilişkisini saçma bir biçimde kuruyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?