• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım çok sıkkın lütfen bu konuda bana yardım edin ben mi yanlışım

her evin kendi kuralları vardır belki hanım efendi evinde kitaplara dokunulmasına izin veriyor olabilir ama orası sizin eviniz ve o evin kendi kuralında kitaplara dokunulmaz (çocuklara ait değilse) gereksiz polemik yaratmak peşindeymiş hanım efendi takmayın, birde herşeyi keendi çocuğuna mübah gören insan demik ki kendisi de bencil ki bencil bir birey yetiştirmeye özenle güyret ediyor, siz kendi kural ve sınırlarınızla yeni arkadaşlar bulabilirsiniz, sizi siz olduğunuz için kabul edecek arkadaşlar, dert etmeyin hatalı olan siz asla değilsiniz.

çocuk yetiştirme adına eksilerde bilgiye sahip bir milletiz.
yazık ya herkes anne olamıyor.
biraz oku,öğren,kendini geliştir.
nedir bu gökten zembille inmiş şaşkınlığı.:(

5 aylık bir bebeğim var ona örümcek aldım bu arada iki arkadaşım akşam oturmaya geldiler ikisininde 1 er çocuğu var ben de yemek hazırlıyordum mutfakta gelip bana bu örümcek kaç kiloya kadar taşır dedi ben de tam bilmiyorum 9 muydu 13 müydü ne diye cevap verdim sonra kendisi örümceği alıp bebeğimin odasına koydu velhasıl oturduk ettik oğlu kitaplıktaki eşimin kitaplarını alıp oynamak için odaya götürüyordu ben de görünce çocuğa bebeğim onlar oyuncak değil hadi gel yerine koyalım sen oyuncaklarla oyna deyip çocukla beraber yerine koydum ertesi gün diğer arkadaşım bana mesaj atıp bana kırıldıklarını söyledi örümcek için 9 kilo demem çocuklarınız kullanamaz anlamına gelmiş ben de gerekli cevabı verdim sonra bana kitap konusunu söyledi onları çocuğundan almam gelişimi ve karakterine etki ediyormuş ben de kızıp dövmedim ki güzel bir şekilde anlatıp yerine koyduğumuzu söyledim kızıp dövemezsin zaten ne haddine dedi bana ki ben asla çocuklara karışmayan biriyim gelen arkadaşım rahatca gelip rahat otursun diye biz mutfakta otururuz çocuklar oturma odasında bir defa da gidip bakmam çocuklar ne yapıyor diye anlayacağınız bana gönül koydu kötü bişey yapmamama rağmen bu arkadaşa nasıl bir tutum sergilemeliyim

Bi zahmet çocuğuna adam akıllı oyuncak alsın o zaman, densize bak.
Böyle deseydin keşke. Çağırma şunu bi daha ya bi de tutum diyosun, tutma bırak boşver :)

5 aylık bir bebeğim var ona örümcek aldım bu arada iki arkadaşım akşam oturmaya geldiler ikisininde 1 er çocuğu var ben de yemek hazırlıyordum mutfakta gelip bana bu örümcek kaç kiloya kadar taşır dedi ben de tam bilmiyorum 9 muydu 13 müydü ne diye cevap verdim sonra kendisi örümceği alıp bebeğimin odasına koydu velhasıl oturduk ettik oğlu kitaplıktaki eşimin kitaplarını alıp oynamak için odaya götürüyordu ben de görünce çocuğa bebeğim onlar oyuncak değil hadi gel yerine koyalım sen oyuncaklarla oyna deyip çocukla beraber yerine koydum ertesi gün diğer arkadaşım bana mesaj atıp bana kırıldıklarını söyledi örümcek için 9 kilo demem çocuklarınız kullanamaz anlamına gelmiş ben de gerekli cevabı verdim sonra bana kitap konusunu söyledi onları çocuğundan almam gelişimi ve karakterine etki ediyormuş ben de kızıp dövmedim ki güzel bir şekilde anlatıp yerine koyduğumuzu söyledim kızıp dövemezsin zaten ne haddine dedi bana ki ben asla çocuklara karışmayan biriyim gelen arkadaşım rahatca gelip rahat otursun diye biz mutfakta otururuz çocuklar oturma odasında bir defa da gidip bakmam çocuklar ne yapıyor diye anlayacağınız bana gönül koydu kötü bişey yapmamama rağmen bu arkadaşa nasıl bir tutum sergilemeliyim
chicco marka örümceğimiz vardı oldukça pahalı gelen misafir kızı (25 kg üzeri ilkokul öğrencisi) üzerine binmiş tekerlekleri kırılmış ,gülerek biz bunu kırdık dedi ve çocuk odasına bıraktılar, belki 3-4 günlük bir örümcekti , ailesi zahmet edip yarımağız yenisini alalım vs gibi bişey demediler..

İnsanlar çocuklarının düzgün karakterli yetişmesini istiyorsa, hangi esyaya dokunup neye dokunmayacagını öğretmeli.. Sen çok güzel bir sekilde kitapların oyuncak olmadıgını söylemişsin, ne yapman gerekiyordu onu anlayamadım.. şımarık çocuk yetiştirmemek için cabalamak gerek..
Sen de alttan alma lütfen , ben bile sinir oldum okurken

nerde ne yapması gerektiğini bilen çocuk güvende hisseder.
özerkliğin sınırını bilen çocuk mutlu olur.

Yanlış anlaşılıyorum. Ben çocuğunuzu ömür boyu salın ilgilenmeyin demiyorum. Özerkliğini bilen çocuk demişsiniz kaç yaşındaki çocuğu kastettiğinizi anlayamadım. 3 yaşındaki de çocuk 9 yaşındaki de. Çocukların içinde bulundukları duruma göre hassas noktaları vardır. Erikson'un psikososyal gelişim kuramını incelemenizi öneririm. Benim anlatmak istediğim buydu. Sevgiler

Onu bunu bilemem ama
Örümceği derhal kaldırmanızı tavsiye ederim.
Bir çok avrupa ülkesinde örümcek kullanmak kanunen yasaklandı
Bebeklerin gelişimini kötü yönde etkiledikleri gibi, aynı zamanda ev kazalarına sebep veriyor.
Örümcek yüzünden kaza geçiren ve ölen çocukların oranı çok fazla
Üstelik ayak gelişimini ve parmak kaslarını olumsuz yönde etkiliyor..
Her yerde bir bir yasaklanmışken, Türkiye'de de umarım biran önce tedavülden kalkar

chicco marka örümceğimiz vardı oldukça pahalı gelen misafir kızı (25 kg üzeri ilkokul öğrencisi) üzerine binmiş tekerlekleri kırılmış ,gülerek biz bunu kırdık dedi ve çocuk odasına bıraktılar, belki 3-4 günlük bir örümcekti , ailesi zahmet edip yarımağız yenisini alalım vs gibi bişey demediler..
Keşke şaka yollu siz deseydiniz yenisini alırsınız artık diye.. Ay çok sinir oldum cadı kıza

Keşke şaka yollu siz deseydiniz yenisini alırsınız artık diye.. Ay çok sinir oldum cadı kıza
çok kalabalıktık 8-9 aile haliyle çocuklar fazla kimse çocuğuna yakıştırmıyor böyle durumlarda , senin kızın kırdı desem bir benim çocuğum mu var bir sürü çocuk tepesinde gibi bişeyler der ve muhabbet uzar giderdi.
birde misafirlere koşturmaktan incelemedim ne kadar ne olduğunu onlar gidince farkettim tam durumunu

Back
X