Canım sıkıldı bu duruma

setenaysetenay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
2.269
1.653
53
43
Kızlar bir erkek kardeşim var 3 yıllık evli başka sehirdeler.ben de evliyim annemlerle aynı sehirdeyim .Dün kardeşim ve eşi günü birlik bir arkadaşlarıyla buraya geldiler.arkadaslarinin işi vardı annem de onlar işini halletsin hep beraber akşam bizde yemek yiyelim dedi.aksam da annemlerin iki düğüne gitmesi gerekiyordu.belli etmedi tabi.onlar yemek yer çıkarız diye düşündü.bir şekilde ikisinde de az az dururuz ne olcak dedi.gunduz eşimle kardeşimleri gezdirdik.tabi benim kız söyledi akşam düğüne gitcem annanemle diye onlar da a düğün mü vardı dediler olsun akşam zaten ne olacak falan dendi.ilk zamanlar sorun yaşanmıştı aslında kardeşimin eşiyle burda konu acmistim genelde onu haksız buldunuz.zaten bizden yana birşey yok mümkünse annemler ve biz birşey yansitmadik o kendi ailesiyle yaşadığı problemler dolayısıyla biraz stresliydi,severim kendisini aslında sorunumuz da yok şuan.dun akşam üstü 5 gibiydi.Kardeşim arkadaşları için ne zaman gelceklerki dedi.sonra belki 6 gibi gelirler dedi.esi kaçta çıkarız dedi kardeşim de 8 -9 gibi çıkarız belki dedi.annem de aman çocuğum o zamana da kalmayın dedi gülerek.bir anda kardeşimin eşi tamam canım yer çıkarız sorun değil deyip baya suratı asildi.annem de ay kızım gücendirdim mi seni şakayla karışık dedim yabancı değilsiniz diye dedi o da yok ya gücenmedim diyor ama baya tripli.kardesim de esprili bir tiptir küstün mu kız küsme çıkarız istediğimiz zaman diyor ama annemin yüzü nasıl düştü.ben de gayet doğal davranmaya hiç olayın içine girmemeye çalışıyorum.annem o andan itibaren yırttı kendini.durmadan kıza espri yapmaya çalışıyor ilgilenmeye çalışıyor.O da öyle trip atıyor ki anlatamam.babam geldi sonra arka odada annem babama böyle böyle dedim kırıldı herhalde çok üzüldüm dedi babam da anneme kızdı su denecek laf mı gelmişler niye böyle diyorsun diye.Eşim de bir yandan bana annen ne bu kadar yüz veriyor ne abartti annen de amma da çabaladı sinir oldum dedi.nasil moralim bozuldu ya belli etmedim tabi onlar gidene kadar yakın davrandim.sizce haklı mıydı ki .Ben olsam pek bozulmam kvm dese doğal bir şekilde .Kardeşim de onu düzeltcem diye şekilden şekile girdi

Misafire oyle denir mi bence babaniz hakli kiz da tabiki bozulmus misafir olarak gittigi bir yerde boyle soylenince, ayri sehirlerde yasiyolarmis hadi ayni sehirde olsalar tamam olabilir belki de... Oyle bile olmaz yani ayip oyle seyler soylenmez oturmaya gelen insana.
Kardesiniz de esinin gonlu kirilmis tabiki sekilden sekle de girer her sey de yapar o mutlu olsun diye karisi sonucta.

Hem anneniz yemege cagiriyor hemde erken gondermeye calisiyor hos olmamis.

Siz de neden kizin gonlunu almaya calismalarina sinir oldunuz ki?

Anneniz hata etmiş. Eşimin annesi bana da öyle dese bozulurum. Bir de anneniz evde olmasa ne olur? Kardeşiniz ve eşi otursunlar evde. Orası onların da evi sayılır. Neden evden yollamaya çalıştınız düğün var diye? Ben oraya takıldım.

yani başkasını dügünü icin hiç gönül kirmaya deger mi anneniz haksizlik etmiş dogrusu bide baska sehirlerde yasiyorsunuz sonuc itibariyle uzaktan gelinmis. eger annenizin işi olmasaydi ve acaba kiz yemekten sonra hemen gitmeye kalksaydi ozamanda yediler kaçtilar dermiydiniz acaba. bide bu yönden bakmaya calisin.

haberli mi geldiler habersiz mi gerci her halukarda gelene oyle denmez ama kızınız soylemis aksam dugun var diye kardesiniz bile bilemi 8-9 gibi cıkarız dedi ben olsma dugun varmıs erken cıkalım onlarıda engellemeylim derdim

O gelini fazla simartmislar bence. Düğüne gidileceğini öğrendikten sonra kendisi demeliydi herkesten once, sizi fazla alıkoymayalim siz dugununuze gidin biz kendimiz çıkarız ya da erken gideriz falan demeleri lazımdı. Şımarık şey.

Mukemmel bir anneniz var...kiyamam nasilda cabalamis toparlamaya ...yabanci gormediginden kacmis agzindan kotu niyetli olsa toparlamaya neden ugrassinki...gelininiz egosunu epeyce beslemistir

Anneniz hata etmiş. Eşimin annesi bana da öyle dese bozulurum. Bir de anneniz evde olmasa ne olur? Kardeşiniz ve eşi otursunlar evde. Orası onların da evi sayılır. Neden evden yollamaya çalıştınız düğün var diye? Ben oraya takıldım.
olurdu sadece onlar olsa ama arkadaşları da gelecekti ya annem onları yemeğe davet etmişti onları bırakıp gitse de olmazdı işte.

yani başkasını dügünü icin hiç gönül kirmaya deger mi anneniz haksizlik etmiş dogrusu bide baska sehirlerde yasiyorsunuz sonuc itibariyle uzaktan gelinmis. eger annenizin işi olmasaydi ve acaba kiz yemekten sonra hemen gitmeye kalksaydi ozamanda yediler kaçtilar dermiydiniz acaba. bide bu yönden bakmaya calisin.
Aslında sık geliyorlar çok uzak değil de bir an düşüncesizce söylendi işte.ama çok büyüttü gibi geldi
haberli mi geldiler habersiz mi gerci her halukarda gelene oyle denmez ama kızınız soylemis aksam dugun var diye gelin de bile bilemi 8-9 gibi cıkarız dedi ben olsa dugun varmıs erken cıkalım onlarıda engellemeylim derdim
haberli ama ani bir şekilde oldu.biliyorlardi evet doğru ben bilsem zaten çabuk çıkalım düğüne gitceklermis derdim ama işte annemler de hep gelin damat haklıdır onlari hiç hatalı görmezler :)

Misafire oyle denir mi bence babaniz hakli kiz da tabiki bozulmus misafir olarak gittigi bir yerde boyle soylenince, ayri sehirlerde yasiyolarmis hadi ayni sehirde olsalar tamam olabilir belki de... Oyle bile olmaz yani ayip oyle seyler soylenmez oturmaya gelen insana.
Kardesiniz de esinin gonlu kirilmis tabiki sekilden sekle de girer her sey de yapar o mutlu olsun diye karisi sonucta.

Hem anneniz yemege cagiriyor hemde erken gondermeye calisiyor hos olmamis.

Siz de neden kizin gonlunu almaya calismalarina sinir oldunuz ki?
Gönlünü almaya çalışmasına sinir olmadım bunların yaşanmasına sinir oldum.hatta ben de oldukça yakın ve neşeli davranmaya calistim
Burda hepinizi anladımda eşinize ne oluyor
Eşim annemleri çok seviyor kız baya trip attı ilk zamanlar eşim de annenin hiç hakettiği davranışlar değil derdi.anneme haksızlık yapıldığını düşündü ve böyle dedi bana.
Mukemmel bir anneniz var...kiyamam nasilda cabalamis toparlamaya ...yabanci gormediginden kacmis agzindan kotu niyetli olsa toparlamaya neden ugrassinki...gelininiz egosunu epeyce beslemistir
annem baya abartir damadına ve gelinine karşı ince düşünmeyi.her zaman ben ve kardeşim haksız onlar haklıdır :)

Anneniz o kadar kalmayin demek yerine biz gidecegiz ama siz keyfinize bakin demeliydi.Hem yemege davet edip hemde erkenden gidin imasi hos degil.
Evet işte hata oldu aslında ama 6 da yemek yeyince zaten yola gitcez diye 9 a kadar da kalmazlar diye düşündü sanırım.aslinda onlar da düğünü bildiklerinden erken kalkmaya calisabilirlerdi olan da oldu tabi
Oğlu gelmiş uzaktan.düğüne gitmese de olurdu.
Gerçi bende düğün kültürü yok hiç sevmem düğünleri :)
Gelin de fazla abartmış
düğünler mecburi gibiydi gitmesi gereken yerlerdi o yüzden .hatalı oldu o laf aslında ama dediğiniz gibi karşılığında baya abartti sanki

Eşim annemleri çok seviyor kız baya trip attı ilk zamanlar eşim de annenin hiç hakettiği davranışlar değil derdi.anneme haksızlık yapıldığını düşündü ve böyl
Sizi bile birebir ilgilendirmeyen bir konuya eşinizin sevgisini bahane ederek müdahil olması doğru değil

Gelin hanim simarik
Yemege oturursun, kvnin dugune gitmesi gerektigi saatte de ya cikar gidersin ya da dersin ki annecim siz rahatsiz olmayin, ben sofrayi toplar sizden sonra da cikarim siz planinizi bozmayin dersin. Normal bir ailede kv kendi evinden cikip bir yere gitse gelini o evde bir saat daha kalsa ölmez yani yabanci ev degil ki

Evet işte hata oldu aslında ama 6 da yemek yeyince zaten yola gitcez diye 9 a kadar da kalmazlar diye düşündü sanırım.aslinda onlar da düğünü bildiklerinden erken kalkmaya calisabilirlerdi olan da oldu tabi
Dokuzda kalkmasalar ne olacak o evde daha once yasamis bir evlatla esi var kalabilirlerdi anneniz cikip gidebilirdi.
Erken kalkmadiklari icin siz dusuncesizlik ettiklerini dusunur ayiplardiniz ama daha birsey olmadan suclu duruma dusmus anneniz.

Gelin hanim simarik
Yemege oturursun, kvnin dugune gitmesi gerektigi saatte de ya cikar gidersin ya da dersin ki annecim siz rahatsiz olmayin, ben sofrayi toplar sizden sonra da cikarim siz planinizi bozmayin dersin. Normal bir ailede kv kendi evinden cikip bir yere gitse gelini o evde bir saat daha kalsa ölmez yani yabanci ev degil ki

Dokuzda kalkmasalar ne olacak o evde daha once yasamis bir evlatla esi var kalabilirlerdi anneniz cikip gidebilirdi.
Erken kalkmadiklari icin siz dusuncesizlik ettiklerini dusunur ayiplardiniz ama daha birsey olmadan suclu duruma dusmus anneniz.
işte arkadaşları da misafir olarak gelecekti ya akşam ondan annem çıkıp gidemezdi.sanirim arkadaşlarına çaktırmadan onların işini kolaylastiracaklarini düşündü ama yanildi :)

Back
X