Çaresiz Anne

30 yaşın üzerindeyim. Tek damla anne sütü içmemişim. Bir kaç yılda bir hastalanıyorum. Öss de bütün matematik sorularını doğru yaptım. Kpss yi de kazandım ve memurum. 30 yıl önceki mama teknolojisi ile ne gerizekalı oldum, ne de sağlıksız. Milleti sustur. Bir de tomrisin emzirme notlarını oku mutlaka

Su anda ağlayarak yazıyorum. 1ay oldu doğum yapalı sutum geç geldi ama yetersiz.Bebegime mama takviyesi yapmak zorundayım.Kahroluyorum insanların laflarına bezdim artık. Neden göğsümü vermiyor muşum? Emdikce gelirmiş. Yok yok işte neden anlamıyorsunuz. Yemediğim içmediğim şey kalmadı. Ama bu kadar
Ne olur yardım edin kafayı yemek üzereyim. Lohusa depresyonu nü dibine kadar yaşıyorum. Kızıma mama verdikçe içim parçalanıyor
Canım benim sütümde çok azdı mecbur bende mama verdim. Vermeyip napıcan o bebek bi.şekilde doyucak. Banada çok söyleyen oldu sanki keyfimden verdim. Milleti boşver ağzı olan konuşuo, canını sıkma bebeğinde hisseder o da etkilenir.

Su anda ağlayarak yazıyorum. 1ay oldu doğum yapalı sutum geç geldi ama yetersiz.Bebegime mama takviyesi yapmak zorundayım.Kahroluyorum insanların laflarına bezdim artık. Neden göğsümü vermiyor muşum? Emdikce gelirmiş. Yok yok işte neden anlamıyorsunuz. Yemediğim içmediğim şey kalmadı. Ama bu kadar
Ne olur yardım edin kafayı yemek üzereyim. Lohusa depresyonu nü dibine kadar yaşıyorum. Kızıma mama verdikçe içim parçalanıyor
Yahu parcalanmasin icin. Birak rlalemi onlar dunyaya konusmak icin gelmis zaten. Bebeginin oluk.oluk sute dehil mutlu bir anneye ihtiyaci var. Bosver gitsin kalanlari.

Ilkini bi sene emzirdim yarim yamalak sutum yoktu...ikincisini 3,5 ay sadece ve sutum idare ederdi... ama emmedi yani...bazen sut olsada ise yaramaz.. uzulme o yuzden..

Lohusa psikolojisinden bu telaşınız.. Birebir aynısını yaşadım ordan biliyorum.. İkinci bebeğimde ilk 3 ay sadece anne sütü verdim ama ne kadar uğraştım siz bir bana sorun. Sonra doymadığını düşündüm ve doktora da tabi ki sorarak azar azar mama verdim.. Mamayı içiyordu hemen uyuyordu benim prenses:) Şimdi nerdeyse 15 aylık ve cin gibi zehir gibi maşallah İştahı da yerinde yemeğini de güzel yer gelişim olarak da önden gidiyor..

Lütfen suçlu ya da yetersiz değilsiniz, çok iyi bir annesiniz, etrafınızdakilerin de çenelerini kapatın, bebeşinizle sakin bir ortamda başbaşa kalmak bile iyi gelecektir eminim

10 gün daha dişinizi sıkın.
Süt gelmiyor diye üzülmeyin üzüntü yaramaz size şu aşamada.
Dinlenin su için duş alın ve rahat olun.
Süt gelecek emzirmekten vazgeçmeyin. Bu süreçte de aç kalacak değil bebek mama yiyecek elbet.
Kafaya yakarsanız depresyonunuz derinleşir.
Hayrlı uğurlu olsun bebeğiniz.

Canim bu kadar sıkma canını bende 1 buçuk ay anca verebildim ki benim sütüm öyle coktu ki dolap doluyordu tek sağmasa tek taraftan 120 cc çıkıyordu ama bebeğim tutmadı sonrasında da emmeyince gitti süt hala bugün bakıyorum çekse gelecek ama almiyo hem bazı bebekler süt içmesine rağmen mama tavkiye yaptiryo doktorlar bazı anne sütü beslemedigi için.mamalara karşı bu kadar kötü bakmayın ya zehir değil ya herkes ister emzirmek bana diyolardi sık sık emzir nie emzirmiyosun die en sonunda keyfimden emzirmiyorum diyerek kapadım çenelerini boşver o dusuncesizleri patavatsız insan çok

Canim bu kadar sıkma canını bende 1 buçuk ay anca verebildim ki benim sütüm öyle coktu ki dolap doluyordu tek sağmasa tek taraftan 120 cc çıkıyordu ama bebeğim tutmadı sonrasında da emmeyince gitti süt hala bugün bakıyorum çekse gelecek ama almiyo hem bazı bebekler süt içmesine rağmen mama tavkiye yaptiryo doktorlar bazı anne sütü beslemedigi için.mamalara karşı bu kadar kötü bakmayın ya zehir değil ya herkes ister emzirmek bana diyolardi sık sık emzir nie emzirmiyosun die en sonunda keyfimden emzirmiyorum diyerek kapadım çenelerini boşver o dusuncesizleri patavatsız insan çok

Kendimi çok güçlü sanırdım. Ama öyle değilmiş maalesef.Surekli emziriyorum artsın diye ve kızımla aramızda bağ oluşsun diye.doymuyor sa mama veriyorum onun ağlamasına kıyamam. Ama insanlar neden bu kadar acımasız. Ben zaten üzülüyorum her kafadan bir ses cikiyor
Konuyu okurken kendimi gucku sanirdim cumleni okudum ve kalanini okumadim. Ayni seyi ben de dusundum. Gucsuz anne olmicam dedim ama iki ay hep agladim. Benim de kizim doymuyordu. Mama takviyesi yapiyordum ve her kafadan bi ses cikiyordu. Ben ne zaman eee yeter moduna girdim o zaman sütüm geldi. Hikayemiz ayni. Hatta benim kizim acliktan sarilik da oldu. Simdi 3.5 aylik ve mama olayini tamamen bitirdik. Cunku kimseyi sallamamak gerektigini anladim.

Anne sütü almadı mı hiç. Güzel örneklere ihtiyacım var.surekli hasta olacak sağlıksız olacak diye dusunuyorum
Benimde sutum azdi ona ragmen bir yasina kadar emzirdim.Hem mama verdim hemde emzirdim 5 aydan sonrada ek gidaya basladim .1 yasina kadar ek gida mama ve anne sutu olarak devam ettim .Su an 17 aylik oldu.Siz etrafinizdaki cok bilmisleri bosverin.Az olan sutunuzde gitmesin.Boyle devam edin.Herkes ister bebegi sadece anne sutu alsin .Ama olmayinca olmuyor ne yapalim cocugu ac mi birakalim.

Benimde bebegim altı aylık suan. Ek gidaya da basladim bu zamana kadarda anne sütü+ mama takviyesi yaptim halada yapiyorum iyiden iyiye herseyi yiyip icmeye baslayana kadar anne sütü+mama vermeyede devam edicem. Seni cok iyi anlıyorum önüne gelen aman emsin kes mamayi biberona alisir bilmem ne bikbik konusuyordu. Ben böyle daha huzurluyum yeterki ac kalmasin diyip kestirip attim soylenenleri. Ayrica ac bebek huzursuz oluyor aglar surekli. Henuz lohusa donemindesin boyle dusuncelere girmen gayet normal. Kimseye kulak asma baktin zamanla sütun cogalir kesersin mamayi baktin cogalmiyo devam et böyle. Benim bebegim gayet saglikli hatta gelisiminin cok guzel oldigunu soyluyor doktoru. Gören zaten bu cocuk 6 aydan büyük duruyor diyor .

Türkiyede cok yaygin degil ama yurtdisinda emzirmek falan bu kadar yaygin seyler degil.
Hic kimseye takilmayin. Simdiki mamalar da eski mamalar gibi degil cok besleyici. Tabii ki anne sutu varsa onceliklo ama yoksa kahrolacak hic bir durum yok.
Oglum 2 ay sut emdi sonra emmedi.
Hic uzulmedim. Kendi yaptigim bir hata degil ki pismanlik duyayim.

Arkadaşlar yazmış bildiklerimi paylaşayım ben de; 1)tomrisin emzirme notlarını okuyun 2)bol su dinlenme 3)bebeginiz iki saatte bir emiyorsa diğer saat sagin ama çıkan sute takılmayın çünkü emme refleksi daha güçlüdür. 4) gaz olmadığından emin misiniz? Gazi olan bebek doyduğunu hissetmezmis surekli emmek isteyip ağlarmış 5)ilk aylık kontrolde kg baktirin gelişimi normalse sute devam dr yönlendirir zaten 6) mamayı cila niyetine verin yani emdi ve hala agliyosa öncelikle 25 lik mama yapın hala agliyosa bir 25 lik mama daha yapin. Ben bu şekilde 2 ay mama anne sütü verdim. Şimdi 11 aylık bir daha hiç mama vermedim. En son olarak da mutlu anne mutlu bebektir siz rahatsanız o da rahattır mama olayı olmazsa olmaz değil artık herşeyin bir çaresi var dert etmeyin bu kadar

Mama veren tek anne sen değilsin canım. İki kızım da da sütüm yoktu sadece mamanin yaninda 2 ay damla damla gelen sütümü verebildim. Tabiki öncelik anne sütü ama yoksa ne yapalım yani. Bende ilk cocugumda çok üzüldüm çok ağladım herkesin her dediğine kafayı taktım ama sonuç değişti mi Hayır. İki kızım da gayet sağlıklı gelişimleri normal çok şükür. Bu güzel zamanlarınızi ağlayarak üzülerek heba etme. Milleti de boşver. Sağlıkla huzurla büyüt bebisini

Canım kimseyi takma öncelikle terslemeye gerekirse bağır o konular açılınca sitrstendr süt azalır kimse senin kadar düşünemez bebeğini. Bilerek vermeyecek değilsin göğusunu.

Onun dışında bende 1 ay oldu doğum yapalı ilk bı hafta sütüm yoktu sana tavsiyem
Kuru kayısı al sarı doğra . 8 su bardağı suyu kaynat 3 su bardağı şekerle içine kayısıyı at yarım saat daha kaynatın. İçin sürekli komposto bol şekerli çok güzel süt yapıyor. Benim öyle sütüm arttı :))

Sağlıkla büyüt bebisini

İlk bebeğimi emziremedim
Ne yaptıysam sütüm olmadi
Kim ne dediysem yaptm
Ama yoooookk
Sadece bana et olarak geri döndü yediklerim
Çok ağladım çok yiprandim
Size söyledikleri gibi banada soylemediklerini bırakmadılar
Anne olmaya layık değilim dedim ve o kadar çok ağladım
O kadar bunaldım ki bebeğim onun annesi olduğunu nasıl anlayaxak diyordum annemle
Beraber büyüttüm o benden daha çok kucağına alirdi onu anne zannecek diye korkaedim
şimdi geriye bakıyorum da ne yok yere uzulmusum ne kadar çok çevrenin dinlemisim
Hem kendime hem evladıma eziyet etmişim
Kızım 8 yaşında
Anne sütü alan çocuklardan hiç bir farkı yok :)
İkinci çocuğumda da sütüm olmadi
3 . Çocukta var çok şükür
Yani anne sütü çocuğun nasibinde varsa oluyor takmayin

Mama ile beslenen ilk çocuk değil ve son çocukta o olmayacak :) :)

Anne sütü almadı mı hiç. Güzel örneklere ihtiyacım var.surekli hasta olacak sağlıksız olacak diye dusunuyorum
Aaaa üstüme iyilik sağlık diyeyim çok yeni annesin ama sende de suç var seslerini kes herkes yazmış zaten bi cinnete bakar ne demek ağlamak gözleri şişmek bebeğinin mutlu huzurlu bir anneye ihtiyacı var bak kizim 5 yaşında sadece 5 ay emdi ve kendi bıraktı inan çok ağlardım sütlerim gitti mecburen mama verdim ama çok aşırı hareketli bi çocuk yine de çok şükür kolay hasta olmaz gayet sağlıklı bi çocuk ama 14 aylık bir oğlum var hala.emiyo doğduğun dan beri hasta hatta yazın çok çok ciddi bir rahatsızlık geçirdi şimdi stabil durumda çok şükür demem o ki sen önce kendine sonra yavruna iyi bak mama da olur sütte olur yeterki mutlu huzurlu olun

Lutfen sacmalamayin. Ne kadar cok abartiyorlar ya resmen dogum yapan kadinlarda toplim baskisi uyguluyorlar, nefret ediyorum. Hic anneai olmayanlar napsin ya da sutu olmayanlar. Eskiden mama bile yokmus ustelik bulamac verirlermis bebeklere. Sen kafana takma bizim insanimiz malesef kotu, senin sut verememenden zevk duyanlar bile vardir. Bebegine de hicbirsey olmaz merak etme.

Lutfen sacmalamayin. Ne kadar cok abartiyorlar ya resmen dogum yapan kadinlarda toplim baskisi uyguluyorlar, nefret ediyorum. Hic anneai olmayanlar napsin ya da sutu olmayanlar. Eskiden mama bile yokmus ustelik bulamac verirlermis bebeklere. Sen kafana takma bizim insanimiz malesef kotu, senin sut verememenden zevk duyanlar bile vardir. Bebegine de hicbirsey olmaz merak etme.

Bende aynisini yasadim. Ve benimki sadece tanidiklar degildi, hem annem hem kv'dem üzerime geliyordu. Ve bende bir ara hem mama hem anne sütü veriyordum. Ancak hem fiziksel hem psikolojik yorgunluktan ötürü artik yapamadim ve dogumdan 2.5 ay sonra sadece mama vermeye basladim. Ve bunu cook üzülerek yaptim. Bende cok agladim ve kendimi yetersiz bulmustum.

Simdi geriye baktigimda ne kadar yalnis yaptigimin farkindayim. Mama verdim kizima, zehir degil.Ben bir süt makinesi degil, ben bir anneyim. Kizim simdi gayet mutlu, ek gidasinida seven, kilosu boyu yerinde bir tatli kuzucuk oldu :)

Sikma canini diyecem ancak lohusa psikolojisi iste, kolay degil. Umarim cabuk atlatirsin ve cocugun ile artik zevklli bir zaman gecirirsin.

Back
X