Valla bence söyleyin eşinizin çalışmadığını. Benim devlet kurumunda çalıştığı halde borcumuz da olmamasına rağmen yetiştiremiyoruz. Tam yetiyor diyeyim. Kimseye söyleme diyor eşim. Ben kayın valideme söyledim. Onlar da bize maddi manevi destek oluyor sağ olsunlar. Evlenip gitmişsiniz, ailelerinizin yardım beklemesi çok saçma. Ayrıca eşiniz kursa girmekle de hata etmiş, İngilizce sadece kursa gitmekle öğrenilecek bir dil değil ki. Çok pratik yapması lazım. Kursları da görüyoruz işte. Ben kursa gidip de şakır şakır ingilizce konuşanı hiç görmedim. Ya yurt dışına gitmesi lazım ya da aile içinde evde sürekli konuşulması lazım. Bizim ailemiz öyle yaptı. Her neyse intihar etmeyi düşünmene anlam veremiyorum. Evin reisi sen misin sen niye intihar ediyorsun? İlla biri edecekse eşin etsin. Sanki derdiniz azmış gibi bir de başınıza kurs çıkarmış. Ben eşinizin işe alınmamasını da anlayamıyorum üzülerek. Bunca sektöre girdim mesleğimle alakalı ya da alakasız, daha hiç olumsuz yanıt almadım. Her işe alındım. İş görüşmesinde kendinden emin davranmıyor olabilir. Ya da karşı tarafı etkileyemiyor olabilir. Biraz bu konuda geliştirsin bence kendiniMerhaba Sevgili Kadınlar Kulübü Üyeleri,
Buraya yazarak sizlerden bir fikir almak istedim.
Ben yaklaşık 2 yıllık evli bir kadınım. 24 yaşındayım.
Eşim 32 yaşında , endüstri mühendisi.
Sorun şu ki; eşim yaklaşık 2 aydır işsiz. Ben de bir ofiste çalışıyorum ve 1000 tl maaş alıyorum. Yol parası ve yemeği çıkarınca geriye kalıyor 600 civarı bir rakam.
Evimiz kira ve kira bedeli ; 550 TL. Doğalgaz+ Elektrik+Su=Minimum : 180 TL
Şansımıza birikmişimiz vardı. Ev peşinatı için kullanacaktık şimdilik onunla idare ediyoruz. Ama bizi en fazla 2 ay daha idare eder diye düşünüyorum.
Soruna gelince ; eşimin iş bulamayacağını düşünüyorum.O kadar çok iş görüşmesine gitti, hiçbir dönüş olmadı. Biz sizi ararız dediler aramadılar. Şu an ingilizce kursuna gidiyor ama öğrenebileceğini sanmıyorum çünkü şimdiye kadar defalarca gitmiş.
Eşim işsiz olduğunu , ailelerimizin bilmesini istemiyor. Bu durumda sürekli yalan söylemek zorunda kalıyoruz.
Benim ailem de , onun ailesi de sürekli beklenti içinde olan insanlar. Maddi ve manevi açıdan.
O kadar bunalmış ve kapana sıkışmış hissediyorum ki. Dün gece intihar etmeyi düşündüm. Çünkü kaldıramıyorum artık. Güçlü görünmeye çalışmaktan bıktım. Yalandan gülmekten bıktım.
Siz olsaydınız ne yapardınız?
Teşekkürler şimdiden.
intihar etmek çok saçma bir düşünce. hepimizin bunaldığı günler oluyor. rabbim herkesi bir dönem birşeyle sınıyor. bu da sizin sınavınız allahtan birikiminiz varmış. ya oda olmasaydı. eşiniz bir iş bulur merak etmeyin.Merhaba Sevgili Kadınlar Kulübü Üyeleri,
Buraya yazarak sizlerden bir fikir almak istedim.
Ben yaklaşık 2 yıllık evli bir kadınım. 24 yaşındayım.
Eşim 32 yaşında , endüstri mühendisi.
Sorun şu ki; eşim yaklaşık 2 aydır işsiz. Ben de bir ofiste çalışıyorum ve 1000 tl maaş alıyorum. Yol parası ve yemeği çıkarınca geriye kalıyor 600 civarı bir rakam.
Evimiz kira ve kira bedeli ; 550 TL. Doğalgaz+ Elektrik+Su=Minimum : 180 TL
Şansımıza birikmişimiz vardı. Ev peşinatı için kullanacaktık şimdilik onunla idare ediyoruz. Ama bizi en fazla 2 ay daha idare eder diye düşünüyorum.
Soruna gelince ; eşimin iş bulamayacağını düşünüyorum.O kadar çok iş görüşmesine gitti, hiçbir dönüş olmadı. Biz sizi ararız dediler aramadılar. Şu an ingilizce kursuna gidiyor ama öğrenebileceğini sanmıyorum çünkü şimdiye kadar defalarca gitmiş.
Eşim işsiz olduğunu , ailelerimizin bilmesini istemiyor. Bu durumda sürekli yalan söylemek zorunda kalıyoruz.
Benim ailem de , onun ailesi de sürekli beklenti içinde olan insanlar. Maddi ve manevi açıdan.
O kadar bunalmış ve kapana sıkışmış hissediyorum ki. Dün gece intihar etmeyi düşündüm. Çünkü kaldıramıyorum artık. Güçlü görünmeye çalışmaktan bıktım. Yalandan gülmekten bıktım.
Siz olsaydınız ne yapardınız?
Teşekkürler şimdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?