- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 31.001
- 798
- Konu Sahibi Darkesttruths
-
Annen kac yasinda? Calisma imkanı var mi? Anneanne ile kalsa ev derdi de olmaz aslinda, o zaman kira yerine ona direkt para verilmis olur.. Hem kira hem bakıcı parası vermemis olursunuz siz de..Haklısınız.Eşim inat bir insan.Ben illa bizde de kalsın demiyorum.Herkesi rahat ettirecek çözüm arıyorum.Eşim ev fikrine tamam diyor ama çocukların bakıcıya ihtiyacı olmadığında annneme her ay para göndermeye devam etmemi istemiyor
Eşinizin annesi olsaydı ömür boyu sizi mecbur tutardıHayırlı geceler kadınlar kulübünün yardımcı bayanları.İçimi yakan derdimi sizinle paylaşmak istedim.
5 yıllık evliyim.Eşimle annem konusunda sıkıntı yaşıyoruz.Benim annem babamla ayrı ( resmiyette değil).Annemin hiç bir geliri yok.Bir kaç yıldır bizimle kalıyordu ve ben çalışırken çocuklarıma bakıyordu.Eşim annemi artık yanımızda istemiyor.Kız kardeşim de abim de annemi yanında istemediler.Madden yardım yapmaya da yanaşmıyorlar ki durumları da pek parlak sayılmaz.Eşime diyorum annem yanımızda kalsın istemiyorsan ev tutalım anneme çocuklarımıza baksın biz de bakıcı parası gibi bir para verelim diyorum.Tamam olur da kaç yıl bakıcı parası ver en diyor.7 yıl gibi bir sürede emekli olma ihtimali var annemin.O zamana kadar ben anneme yardım etmek istiyorum diyorum.O zaman boşanalım diyor.İstemiyor yardım etmemi.Nasıl çıkacam bu işin içinden bilmiyorum
İnsallah güzel bir çözüm bulursun ve annen de anneannen de düzlüğe cikarlar.Yani aslında annenin sizinle birlikte yasamasi sizin mevcut probleminizi cozmuyor çünkü bu sefer de anneannenin zor sartlarda yaşıyor olması devreye giriyor.Keske annenin geçmişten SGK baslangici olsaydı.Cocuklarina bakarken onu sigortalatirdin (esin herhalde buna da bir şey demezdi) sonrasında zaten yaştan emekli olurdu...anneannenle birbirlerine can yoldasi geçinip giderlerdiBen de zaten ananemle anneme beraber ev tutmak istiyorum.Köyde kış şartları ağır oluyor ve evi eski.Ananemin de dul maaşı da var zaten.
valla annenizin durumuna çok üzüldüm kocadan yüzü gülmemiş evlatlardan gülmemiş kardeşleriniz bakmak istemiyor siz istiyorsunuz eşiniz sorun Allah yardımcısı olsun kadının belki babanız aldatıp terkedip gidince o kadın tek başına nasıl şartlarda büyüttü sizleri yazık bir anne bir sürü çocuğa bakıyor da bi sürü çocuk bir anneye dönüşümlü bile bakamıyor üstelik siz çalışırken çocuklarınıza bakmış bir de bu durum da eşinizin hoşgörüsüz olması aranızı daha da açacak gibi kardeşlerinizle konuşsanız en azından ortak bir ev açsanız kadına emeklide olacakmış yakında ara da sizlerde kalsa yalnız kalmak zorun da olmazdı yazık ya gerçekten çok çok zorHayırlı geceler kadınlar kulübünün yardımcı bayanları.İçimi yakan derdimi sizinle paylaşmak istedim.
5 yıllık evliyim.Eşimle annem konusunda sıkıntı yaşıyoruz.Benim annem babamla ayrı ( resmiyette değil).Annemin hiç bir geliri yok.Bir kaç yıldır bizimle kalıyordu ve ben çalışırken çocuklarıma bakıyordu.Eşim annemi artık yanımızda istemiyor.Kız kardeşim de abim de annemi yanında istemediler.Madden yardım yapmaya da yanaşmıyorlar ki durumları da pek parlak sayılmaz.Eşime diyorum annem yanımızda kalsın istemiyorsan ev tutalım anneme çocuklarımıza baksın biz de bakıcı parası gibi bir para verelim diyorum.Tamam olur da kaç yıl bakıcı parası ver en diyor.7 yıl gibi bir sürede emekli olma ihtimali var annemin.O zamana kadar ben anneme yardım etmek istiyorum diyorum.O zaman boşanalım diyor.İstemiyor yardım etmemi.Nasıl çıkacam bu işin içinden bilmiyorum
Annemin 2016 sigorta girişi var ama sadece 2 ay.Kısmi emeklilik olma ihtimali var ama para yatırmamoz lazım.Bir de SGK ya gidip kesin oluyor mu öğrenmem lazım.İnternette sorgulattığım da 60 yaş kısmi emeklilik diyordu.Annem 54 yaşında.İnsallah güzel bir çözüm bulursun ve annen de anneannen de düzlüğe cikarlar.Yani aslında annenin sizinle birlikte yasamasi sizin mevcut probleminizi cozmuyor çünkü bu sefer de anneannenin zor sartlarda yaşıyor olması devreye giriyor.Keske annenin geçmişten SGK baslangici olsaydı.Cocuklarina bakarken onu sigortalatirdin (esin herhalde buna da bir şey demezdi) sonrasında zaten yaştan emekli olurdu...anneannenle birbirlerine can yoldasi geçinip giderlerdi
nafaka alma hakkı varHayırlı geceler kadınlar kulübünün yardımcı bayanları.İçimi yakan derdimi sizinle paylaşmak istedim.
Eşi haklı değil. Tamam yanlarında yaşamasını istemeyebilir ama, kadının maaşına karışamaz. Ev tutalım demiş konu sahibi. Hem çocuğumuza baksın, bakıcı parası kadar verelim demiş, onu bile kabul etmemiş kocası. Ayrı ev tutup annesine bakabilir, kendileri hiç mi yaşlanmayacak?
Aldatılan kadına burda hemen boşan derler, konu sahibinin annesine gelince illa barışsin deniyor....
Nasıl bakılsın o zaman, bakılmasın demiyorsaniz? Kadının parasına erkeğin karışma hakkı yoktur, gayet de ev tutup annesine maddi yardım yapabilir.Kusura bakmayin esiniz ile ortak bir hayat kuruyorsaniz olaylari isinize geldigi gibi ele almak sadece o evlilige zarar verir.
Olaylar tam tersi olsaydi ve erkek tarafi bunu deseydi hepiniz bosan derdiniz.
Biz anneye bakilmasin anneyi atsin demiyoruz biraz empati diyoruz.
Allah yardımcıniz olsun bu arada kalmışlık hissi çok kötü gerçekten. Umarim hersey sorunsuz gecer kadincagizda annesiyle evde rahat eder.Şöyle bir çözüm bulduk olursa.Annem ananemle de bakacak ve bakım aylığı alacak.Ananemin zaten dul aylığı da var.İkisi rahatça geçinirler.Ben de yardım ederim diye düşündüm.Yakında olurlar elimiz üzerlerinde olur.Çocuklarıma da yine ananeleri bakar.Eşim bu fikri kabul etti şükür.
Valla dışardan yorumla olmuyor. Uzun yıllar aynı ortamda yaşayınca çok zor oluyor. Kk da okuyoruz 1 yaşına girmemiş annelerin sabrının nasıl zorlandığını onun yaşlı versiyonunu düşünün. Eve misafir gelse misafir kendini diken üstünde hissediyor. Sürekli beddua ile geziniyor falan :)90 yaşındaki kadına rest mi çekilir Allah aşkına? Benim 5 yaşındaki kızım bile ondan daha akıllıdır. Yaşlandıkça cocuklasmis demek ki kadıncağız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?