Çaresizim

Cok zor durum. Yukari tukursen sakal, asagi tukursen bıyık. Bakimevi de olmaz sanirim resmiyette evli oldugu icin. Ne diyecegimi bilemedim. Diger kardeslerin de yardim etmesi lazim. En azindan anneniz donusumlu sizlerde kalabilirdi. Belki esin diger kardeslerin ile konusabilir. Umarim en kisa surede cozersiniz. Cok zor sizin icin, tahmin edebiliyorum. Anneniz sizde kaliyor diye esinize karsi boynunuz da bukuk olabilir. Kayinvalide kalinca erkegin boynu bukuk olmuyor da kadinin annesi olunca neden oyle olur anlamiyorum.

Gerçekten zor ama esinize biraz kızdım tabi insan annesini nasıl ortada bırakır ki sonucta.7 yıla emekli olacak demissiniz neden 7 yıl yaşı mı bekliyor çalışıp gün mü doldurmasi lazım.belki ona göre çözüm bulunabilir yaşı tutuyorsa eksik günleri kredi çekip tamamlayıp maaşından kesilecek şekilde emekli yapılabiliyor diye biliyorum o şekilde emekli olabilir ayrı eve çıkıp sizin yakınınizda sizinde desteginizle çocuklara bakıp o şekilde yaşayabilir

Annen kac yasinda? Calisma imkanı var mi? Anneanne ile kalsa ev derdi de olmaz aslinda, o zaman kira yerine ona direkt para verilmis olur.. Hem kira hem bakıcı parası vermemis olursunuz siz de..

Eşinizin annesi olsaydı ömür boyu sizi mecbur tutardı

Ben de zaten ananemle anneme beraber ev tutmak istiyorum.Köyde kış şartları ağır oluyor ve evi eski.Ananemin de dul maaşı da var zaten.
İnsallah güzel bir çözüm bulursun ve annen de anneannen de düzlüğe cikarlar.Yani aslında annenin sizinle birlikte yasamasi sizin mevcut probleminizi cozmuyor çünkü bu sefer de anneannenin zor sartlarda yaşıyor olması devreye giriyor.Keske annenin geçmişten SGK baslangici olsaydı.Cocuklarina bakarken onu sigortalatirdin (esin herhalde buna da bir şey demezdi) sonrasında zaten yaştan emekli olurdu...anneannenle birbirlerine can yoldasi geçinip giderlerdi

valla annenizin durumuna çok üzüldüm kocadan yüzü gülmemiş evlatlardan gülmemiş kardeşleriniz bakmak istemiyor siz istiyorsunuz eşiniz sorun Allah yardımcısı olsun kadının belki babanız aldatıp terkedip gidince o kadın tek başına nasıl şartlarda büyüttü sizleri yazık bir anne bir sürü çocuğa bakıyor da bi sürü çocuk bir anneye dönüşümlü bile bakamıyor üstelik siz çalışırken çocuklarınıza bakmış bir de bu durum da eşinizin hoşgörüsüz olması aranızı daha da açacak gibi kardeşlerinizle konuşsanız en azından ortak bir ev açsanız kadına emeklide olacakmış yakında ara da sizlerde kalsa yalnız kalmak zorun da olmazdı yazık ya gerçekten çok çok zor

Annemin 2016 sigorta girişi var ama sadece 2 ay.Kısmi emeklilik olma ihtimali var ama para yatırmamoz lazım.Bir de SGK ya gidip kesin oluyor mu öğrenmem lazım.İnternette sorgulattığım da 60 yaş kısmi emeklilik diyordu.Annem 54 yaşında.

nafaka alma hakkı var
hem ev kirası, hem bakıcı parası, kolaymı ...eşin haklı...resmiyette ayrı olmasa bile, babandan nafaka alma hakkı var...

Kusura bakmayin esiniz ile ortak bir hayat kuruyorsaniz olaylari isinize geldigi gibi ele almak sadece o evlilige zarar verir.

Olaylar tam tersi olsaydi ve erkek tarafi bunu deseydi hepiniz bosan derdiniz.

Biz anneye bakilmasin anneyi atsin demiyoruz biraz empati diyoruz.

Eşinizin işi bitince istemediğini düşünmüş olabilir kardeşlerin. Sen yinede onlarla annene belli etmeden konuş yardımcı olsunlar ortak ev tutun çalışabilir ise çalışsın anneniz. Olmadı mecbur anneanne ye gidecek Oraya da kardeşlerinizle beraber para gönderin. Çözümü tek başınıza bulamazsınız.

Nasıl bakılsın o zaman, bakılmasın demiyorsaniz? Kadının parasına erkeğin karışma hakkı yoktur, gayet de ev tutup annesine maddi yardım yapabilir.

Oh valla. Anneniz olmasa eşiniz, çocuklara bedava bakacak güvenebileceği birini nerede bulacaktı acaba? Ayrı ev tutulup çocuklara bakmaya devam etsin anneniz. Mantıklı olan bu şuan için.Burada sizin duruşunuz önemli. Eşiniz bu fikrede olmaz diye karşı çıkacak olursa git aç boşanma davasını deyin.Benim ve çocuklarımın rahatı huzuruda önemli deyin.Kadın yanınızda kalıyorsada çocuklarınızada bakmış bu zamana kadar.Şimdi işe yaramaz bir eşya gibi kapıya koymayı nasıl vicdanı elverecekmiş.
Annenizin bir geliri olsaydı böyle olmazdı işte. Ne zor bir durum onun için.
Bence oturup annenizle ve eşinizle beraber konuşun bu konuyu.İstenmediğini duyunca anneniz mutlaka üzülecektir. Ama,kimseden bir fayda olmadığını anlar ve ona göre ne yapacağını düşünür.
Anneniz köye annesinin yanına gitmeye karar verse bile, ona maddi destekte bulunun.Çocuklar için bakıcı veya kreş parası ödemeye başlayınca, eşinize bir rahatlama gelir umarım.

Anneye ayrı ev tutup üç kardeş her ay belirli bir miktar para verse. Hayır yani başka ne olacak. Kadın eşten gülmemiş, diğer iki evlat istemiyor damat istemiyor. İstemiyorlarsa yanlarına, o halde çözüm bulsunlar. Ortada kalmış bir insan var.

Şöyle bir çözüm bulduk olursa.Annem ananemle de bakacak ve bakım aylığı alacak.Ananemin zaten dul aylığı da var.İkisi rahatça geçinirler.Ben de yardım ederim diye düşündüm.Yakında olurlar elimiz üzerlerinde olur.Çocuklarıma da yine ananeleri bakar.Eşim bu fikri kabul etti şükür.

Allah yardımcıniz olsun bu arada kalmışlık hissi çok kötü gerçekten. Umarim hersey sorunsuz gecer kadincagizda annesiyle evde rahat eder.
Insanlar hic dusunmuyor ben bu kadini istemiyorum ama ileride bu durumda kalirsam benim cocuklarim napar diye.. Cok aci.

90 yaşındaki kadına rest mi çekilir Allah aşkına? Benim 5 yaşındaki kızım bile ondan daha akıllıdır. Yaşlandıkça cocuklasmis demek ki kadıncağız.
Valla dışardan yorumla olmuyor. Uzun yıllar aynı ortamda yaşayınca çok zor oluyor. Kk da okuyoruz 1 yaşına girmemiş annelerin sabrının nasıl zorlandığını onun yaşlı versiyonunu düşünün. Eve misafir gelse misafir kendini diken üstünde hissediyor. Sürekli beddua ile geziniyor falan :)

Yazık anneye bız o cocukları nasıl buyutuyoruz ama cocuklar buyunce bı anneye bakamıyorlar. Valla sızı bılmem ama ben olsam oyle dıyen kocayı bosarım para sızın emegınızın karsılıgı degılmı o ne karısıyor

Konu sahibinin KOCASI olarak bir kaç ekleme yapmak istiyorum. 1. Ben hiç kimse sahip çıkmazken kayınçom evden kovmuşken evimi açtım. Yanımızda kalmasını ben teklif ettim bir de. Mesele bakıcı değil karı koca memur bakıcı tutamayacakmı 2 eşimin anneannesi hayatta ve bakıma muhtaç ve köyde evi var, benim isteğim öncelikle kayınvalidem kendi annesine baksın. Tabi eşim onu da kışın yanımıza almamızı istiyor 3 ben birşey demedikçe herkes sorumluluğu bize yüklüyor. 4 eşimle birşey tartışamıyorum. Hep kızının tarafı oluyor. Doldum artık bende. Karı koca hayatımız kalmadı. Kayınvalidesini istemeyen vicdansız koca değilim. Ben yanıma aldığımda 87 yaşındaki annesine kimse bakmıyor. Herkes 100er TL olsun versin ben 1000 TL vereyim sorun değil. Ama kardeşler yardım etmezken eşim para versin eşimi çocuklarımı çok sevmeme rağmen çok net söylüyorum boşanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…