Çaresizim

Konu sahibi arkadaşım. .
İnanın ki bu duruma biraz daha mantık çerçevesinde bakmanızı istediğim için konunuzu böyle yorumluyorum. .

Yoksa anne-babaya ne yapsak azdır.
Onlara bir of bile dememeliyiz.

İki kardeşiniz var onlarda taşın altına elini koymalı. .

Onlar keyifli yuvalarında.. Siz mi evliliğinizi bozacaksiniz? Sizin de bir evladınız var onun günahı ne ?

Burdan alacağınız yorumlarla; özellikle eşinden, eşinin ailesinden nefret edenler , evliliğinden bıkanlar, bir fırsat olsa da boşanmak isteyenlerden alacağınız yorumlar ne kadar sağlıklı olacak ?

Benim inancıma göre eve bakmakla yükümlü olan kadın değil erkektir. Kadın da kazandığı parayı kocasına vermek zorunda değildir.
Eşim, annesi zor durumdayken ( ki kendisinden nefret ederim ) annesine yardım etmezse asıl o zaman kabul etmem.
Bu arada ben çalışmıyorum ama eşimin maddi imkanı olsaydı benden önce annemin ihtiyaçlarını karşılardı. Mesele anne kayınvalide meselesi değil insanlık meselesi bence.
Ama bir kadın kayınvalidesine bakmak istemiyor diye annesine bakmak istemesi hayretle karşılanacak bir durum değil.

Vay anam vay... Diyesim geldi.

Bir anne herkesin yerını alabilirmişte,kimse bir annenin yerını dolduramazmış. Unutulmasın.

Yazık o eş adayına ona bıle analık yapmış evladının evladına bakmış işine gelmeyincede kapıyı göstermiş.

Yahu hiçbir anne cocugunun mutluluğu için yıllarca kalmaz evet kalmamalı da lakın kendı imkanı varsa. Neden koşulları zor olan bır kadını yüzüstü bırakıyor.
Tabı kendi annesi olmayınca evlatları sahiplenmıyor ben neyıyımki deyip sırtını dönuyor.
Annenin 7 yıl içerisinde emeklılıgı ağır geliyor eger annen mirasını paylaştırsa 7 trilyon dıye sana düşen hiç agır gelmezdi.

Valla inancınızı kendinize göre şekillendirmeyin.
O zaman sizi inancınıza göre kadın çalışmak şurda dursun. Evinden kafasını dışarı çıkarmamalı ..

Ayrıca pozitif ayirimcilik yapmayın. .

Babamlar dört erkek kardeş. Hepsi de çalışıyor maaşları var. Rahmetli büyükbabam çok az maaş alıyordu. Sadece babam yardım ediyordu. Sonunda babam büyükbabama: Bizi mahkemeye ver baba, dedi. Sonuç, her oğlundan belli bir miktar para kesildi aylık olarak. Kardeşlerin çalışıyorsa bu çareyi de düşünebilirsiniz.

Konu sahibi bu yorumu lutfen dikkate al!

Haklısın ama diğer kardeşler ilgilenmiyor diye sen de ilgilenme demek vicdansızca değil mi?
Valla inancınızı kendinize göre şekillendirmeyin.
O zaman sizi inancınıza göre kadın çalışmak şurda dursun. Evinden kafasını dışarı çıkarmamalı ..
Evden kafasını çıkaramayan kadın nasıl çalışabiliyor acaba? Yani kazancını kocasına vermek zorunda olmadığına göre çalışabilir olması lazım değil mi?
Ayrıca benim inancımda kafasını dışarı çıkaramamak diye bir şey yok. Başka bir inançla karıştırmış olmalısınız.

Çok şaşırdım böyle bir şey olduğunu bilmiyordum.

Sizin inanç neydi acaba merak ettim..Zaten benim savunduğum bir görüş değil ..

İşinize gelince Kadın erkek eşit olmalı ( normali bu zaten) işinize gelince Adam çalışmalı eve bakmalı. Kadın çalışınca da kocasına para vermez ..Bu haksızlık hiçbir inançta yok..
Eşitliği savunuyorsanız o tektir birdir.
İşinize geldiği gibi değildir.

Ben o cevabı yazarken anneyi mahkemenin insafına bırakın demek istemedim ki. O anne sokağa atılmaz. Göremedim ama konu sahibi çalışıyor mu bilmiyorum, ama mahkeme zoruyla ama gönüllü üç kişiden bir evin kirası elbet çıkar. Anne bu durumu görür belki evden iş yapar, ne bileyim hal çaresi bulunur. Anneni sokağa at diyen kocaya da hakedilen cevap verilir. Eşinizle oturun konuşun, annemle yaşamak istememek senin hakkın, ama çözümü de birlikte bulalım, öyle sokağa atmamı isteyecek kadar gaddar olduğuna inanmak istemiyorum deyin. Bakıcı maaşı tabi ki ömür boyu verilmez, ama çocuklarınız okul çağına gelene kadar verilir değil mi, sonrası zaten allah kerim. Annem sokaktaylen ben kocamla sıcak evimde oturamazdım. Siz de oturmayın. Türlü ihtimalleri sıralayın eşinize, elbet birine tamam demek zorunda. Çözüm kadını atmak değil, olamaz.

Bu harika işte..

Ben eşitlikten yana değilim zaten denklikten ve adaletten yanayım. Zira her eşitlik adil olmuyor.
Ayrıca konumuz bu değil. Konu sahibinin konusunu baltalamayalim. Sonra banlar yer bizi.

Annenize o kadar çok üzüldüm ki.
Büyük ihtimalle bu gece çok zor uyurum.
Bir anneye ne evlatlarının ne de gelin/damadin bu muameleyi yapmaya hakkı yok.

Kusura bakmayin ama eşinizde vicdanin v'si yok.

Evet mecbur olmayabilir ama biraz vicdanlı olsaydı annenize maddi yardımda bulunmanıza ses cıkartmazdı aksine destek olurdu. Sırf kardeşleriniz yardim etmiyor ve evde rahat edemiyor diye annenizi sokağa mı atmanizi istiyor?

Dante nin de dediği gibi cocuklara bakti bakti, cocuklar büyüyünce mi evde rahat edemediğini anladı?
Yazıklar olsun.

Kaldı ki siz illa bizimle yaşasın demiyorsunuz, evini tutalım yaşasın diyorsunuz ki en doğrusu da bu.

En mantıklı tarafı yazan bazı arkadaşların dediği gibi, kardeşlerinizin dava yoluyla yardım etmesini sağlamanız. Ortaklasa maddi yardımda bulunup evini tutup geçimine yardım etmeniz lazım.

Aksi takdirde kusura bakmayın ama yazıklar olsun öyle evlatlara, damada, varsa gelinlere.

Ben eşitlikten yana değilim zaten denklikten ve adaletten yanayım. Zira her eşitlik adil olmuyor.
Ayrıca konumuz bu değil. Konu sahibinin konusunu baltalamayalim. Sonra banlar yer bizi.
Haklısınız konu dağılmasın. Benim eşitlik kastim da Adil olmak zaten .. ve sizin formülünüz hiç adil değil..Bu savunduğunuz durum da hiçbir inançta yok.

eskiden tvlerde çok çıkardı sokağa huzurevine atılan yaşlılar bi gün anneme dedim anne korkuyo musun hiç bi gün bizi de sokağa atarlar diye dedim ne korkacam dört çocuğum var biri bakmasa biri bakar dedi ,allah şaşırtmasın da biz aramızda paylaşamayız heralde biz ben bakıcam diye
annemle oturduğumuz salonlarımızdan birbirimizi görüyoruz evlerimizin arasında on metre var ama gelip bi gece kalamaz oturur oturur gider ben de orda kalamam kümes olsun evim olsun
yaşlılar evinden düzeninden ayrılmak istemez
en uygunu konu sahibinin de evliliğini tehlikeye atmadan herkesin üstüne düşeni yapıp kadına bi düzen oluşturulup elinizi üstünden eksik etmemeniz
kaç yıl yardım edeceksin demiş koca ,yaşayacağı kaç yılı vardır ki
kardeşlerin yardım etmemesi de kimseyi bağlamaz ben kendimden mesulum banane onlardan
gerçi şu durumda o kocayla evliliğin de hükmü yok benim gözümde bi de annesiz büyümüş size sarılması lazımken
yazık

ya kimsenin evliliğini yorumlamak bana düşmez, asla haddim değil.
kocan öyle kötü böyle kötü de demem o da kimsenin haddi değil
ama gerçekten adamda vicdanin zerresi yok.
karısını seven ilgili yardimci eş karısını boyle zor durumda birakabilir mi ya?
olabilecek sey var, olamayacak şey var
tamam o da haklı kendince, kardeşleri var baksin
iyi de bakmiyorlar
ne yapsın bu kadın sokağa mi atsin?
senelerce çocuklarına bakmış, yine baksın bakıcı parası vereyim diyor kadin, onu da kabul etmiyor.
ne yapacak bu insan?
bir de bosanmakla tehdit ediyormuş.
ben olsaydım cevabim çok net olurdu ama neyse...

ayrıca bu muameleyi kayinvalidesine reva goren gelin de olsaydı ayni şeyi soylerdim.
eğer muhtaçsa, ihtiyacı varsa kadın da erkek de yardım etmek zorunda bence. bunun bir ayrimi yok benim gözümde.

Çok güzel bir noktaya temas etmişsin. Ben kaçırmışım. 7 yıl mühlet vermiş ya acaba kendisi 7 sene yaşayacağı garantisini nerden almış?

Aslında anne babaya bakmak için evlatlarin yarışmaları lazım değil mi? Ama evlatlar hangisinin üstüne yıksak onun derdindeler.

Öyle koca olmaz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…