Çaresizim

Açıkcası bulunduğumuz yerde maaşının 1500 TL sı ile annemi çok rahat geçindirebirim.

Maas konusu icin bisey diyemicem ama yanina almana kiziyosa anneni tercih et bence

Misilleme yapıyor bana demişsiniz. O zaman bende ipler iyice kopar. Sizin çoçuklarınızı eşinizin ailesi baktımı, ilğilendi mi bunun için bile eşinizin durup düşünmesi gerekir. Ben sizin yerinizde olsam tehditini gördüm deyip maaşları ayırır anneme ufak bir ev açar çoçuklara bakmasını sağlarım. Sonuçta ileride siz çalışırken o çoçukların yemek saati, ders saati olacak eve gelinceye kadar anneniz bunları hal etmiş olur. Eşinizden yanınızda duruyorsa zati sizindir durmuyorsa zati sizinle olmamıştır. Aynı evde olması banada ters bazen insan kendi annesinin yanında rahat edemiyor ama başka ev açmayı kabul etmiyorsa bu onun kalbinin vicdan olmamasının göstergesi.

Hakkınızda hayirlisi olsun.Umarım sizi vicdan olarak rahatsız etmeyecek ,yuvanizi yıkmayacak ama annenizi de düze çıkaracak bir çözüm bulunur.Alintilayamadim ama yorum yapan arkadaşlardan bir tanesine anneniz çaresiz kalırsa "anneannemin yanına gidebilir" demissiniz. Anneanneniz yalnız yaşayan birisiyse annenizin onunla yaşaması sizin de en azından yeni bir ev kurma masrafina girmeden daha az maddi destekle elinizin ikisinin birden üstünde olması iyi bir çözüm değil mi sizce?

Annenizi bırakmayın ne büyük sevap. Siz ne güzel bir evlatsiniz... Yazıklar olsun kardeşlerinize.. anne ya anne... hayırlı uzun omru olsun.. ama bir gün giderse vicdanları ne olacak merak ediyorum..

Evet eş evde rahat dolaşmak vb şeyler isteyebilir bunlarda haklı ama gidecek bir yeri olmayan anneyi eş hakli diye sokağa mi atsin kadin. Yani ilerisini hiç kimse düşünmüyor sanirim. Ileride kendi cocuklarimiz biz boyle caresizken git derse? Ne kendi anneme nede .esimin annesine boyle caresizlikte git diyemem,el insaf. Hemde kadin cocuklara bakiyor etliye sutluye karismiyormus daha napsin.

Yapmıyorlar diye bir şey yok diyosunuz hep ama demek ki gerçekten yapmıyorlar. Diger kardeslerle kadin zaten kac kere konustugunu soylemis. Hic televizyon veya internet haberleri okumuyor musunuz? Burada bile milyon tane konu açılıyor vefasiz evlat kardeş çok var. Buda hayatın tam da gerçeği.
Yapmak zorundalar diğer kardeşler var demekle olmuyor malesef iki kardeşiz annem ameliyat olduğunda ablam hastaneye yatırdı ve bir ay gelmedi. Tek başima baktim. Kulagindan cekip gel buraya yapacaksinda denilmiyor densede yapmayan yapmaz.
Bu hayatta hayirli evlat hayirli kardes ve bir o kadarda hayirsizlari var. Hayatin gercerkleri burada yazdigimiz kadar kolay degil.

Anneniz boşansın. Dedenizin maaşına bağlansın. Bi ev tutun annaneyide yanına alır sizde bakıcı parası verirsiniz. Gül gibi geçinir gider. Eşiniz haklı. Sadece sizin anniz değil kardeşlerde ilgilenmeli. Gelinler kv istemeyince haklı oluyorda damat istemeyince niye acımasız oluyor anlamadım. Buradaki kadınlarda Bi tuhaf

Annemin bize faydası çok aslında.Çocuklarımız küçük.Ama eşim evliliğimizin etkilendiğini baş başa çok kalamadığını, evde rahat giyinip dolaşamadığını söylüyor.
Simdi bu konu "kaynanam bizde kaliyor, esimle ozelimiz kalmadi" gibisinden acilmis olsaydi burda cok farkli konuşulurdu..
Eşin karı-kocalık, basbasa olmak, ev hayatı, rahat edememek konularinda hakli..
O zaman bi alternatif üretecek, kimsenin magdur olmayacagi bi yol bulacaksiniz birlikte.. Oyle "gitsin" demekle bitmiyor iş..
Eşinle baska sorununuz yoksa, restleşmek yerine onu anladığını, caresiz kaldigini ve yardimci olursa anneni magdur etmeden bi cozum bulmak istedigini soyle bence.. ille de bizimle kalacak diye inatlasmak esinle iliskini zedeler yalnızca..

Eşiniz çok acımasızmış. Ben ister kendi ailem ister eşimin ailesi olsun zor durumda yardım etme taraftarıyım. Kadın keyfinden sizden yardım almıyor. Babandan resmi olarak boşanıp nafaka alma şansı var mı?

Çok zor bir durum.
Eşiniz kendince haklı. Babanız var, iki tane de kardeşiniz var, tüm sıkıntıyı eşiniz niye çeksin?
Anneniz neden boşanmıyor, babanızın maaşı varmış en azından nafaka alır?
Anneanneniz de varmış yalnız yaşayan, sizle kalmasındansa onunla kalması daha doğru.
Üstelik siz onun ailesine tepki koymuşsunuz, belli ki alttan almıyorsunuz, siz onun ailesinin evinde kalmazken o sizin ailenizle birlikte yaşamaya mecbur bırakılıyor, olacak şey değil.
Diğer tarafta anne var, hiç kimseye değişilmez.
Bunun çözümü boşanmak mıdır bilmiyorum, Allah yardımcınız olsun.

Eşi haklı değil. Tamam yanlarında yaşamasını istemeyebilir ama, kadının maaşına karışamaz. Ev tutalım demiş konu sahibi. Hem çocuğumuza baksın, bakıcı parası kadar verelim demiş, onu bile kabul etmemiş kocası. Ayrı ev tutup annesine bakabilir, kendileri hiç mi yaşlanmayacak?
Aldatılan kadına burda hemen boşan derler, konu sahibinin annesine gelince illa barışsin deniyor....

Gerçekten çok üzücü bir durum.umarim en kısa sürede bir çözüm bulunur.hakkinizda hayırlısı olsun

Son düzenleme:
Ben de zaten ananemle anneme beraber ev tutmak istiyorum.Köyde kış şartları ağır oluyor ve evi eski.Ananemin de dul maaşı da var zaten.

Haklısınız.Eşim inat bir insan.Ben illa bizde de kalsın demiyorum.Herkesi rahat ettirecek çözüm arıyorum.Eşim ev fikrine tamam diyor ama çocukların bakıcıya ihtiyacı olmadığında annneme her ay para göndermeye devam etmemi istemiyor

Anneniz neden boşanmıyor? Nafaka alabilir boşanırsa.
Her ay para göndermek dediğiniz az buz bir miktar olamaz o evin bir sürü eksiği olur. Sizin maddiyatınız ne durumda bunu karşılayabilir misiniz? Resmen iki ev geçindireceksiniz öyle olursa.

Ben de zaten ananemle anneme beraber ev tutmak istiyorum.Köyde kış şartları ağır oluyor ve evi eski.Ananemin de dul maaşı da var zaten.
Tamam da onlar o şartlara bu zamana kadar alişmamişlar mıdır?
Çocuklarınız kaç yaşindalar ki annem baksın diyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…