- 4 Ağustos 2019
- 34
- 18
- 38
- 38
- Konu Sahibi Darkesttruths
-
54 yşında.Sağlık sıkıntılarından ve koldan oturup kalkmakta bile zorlanıyor.Çalışamaz malesefAnneniz kaç yaşında ?
Çalışamaz mı ? Çalışırsa , kirasını öder , eşyalı bi evde yaşar.
Bu şekilde kimseye yük olmaz.
Açıkcası bulunduğumuz yerde maaşının 1500 TL sı ile annemi çok rahat geçindirebirim.Boşanma çözüm değil. . Ev tutup kirayı tüm kardeşler karşılasın.
Şimdi konu sahibi kendi kazanciyla sadece kirayi verebilecek mi ? Hiç zannetmem o evin başka hiçbir ihtiyacı olmayacak mı?
Tek bir çocukla olmaz bütün kardeşler yapmalı.
Maas konusu icin bisey diyemicem ama yanina almana kiziyosa anneni tercih et benceHayırlı geceler kadınlar kulübünün yardımcı bayanları.İçimi yakan derdimi sizinle paylaşmak istedim.
5 yıllık evliyim.Eşimle annem konusunda sıkıntı yaşıyoruz.Benim annem babamla ayrı ( resmiyette değil).Annemin hiç bir geliri yok.Bir kaç yıldır bizimle kalıyordu ve ben çalışırken çocuklarıma bakıyordu.Eşim annemi artık yanımızda istemiyor.Kız kardeşim de abim de annemi yanında istemediler.Madden yardım yapmaya da yanaşmıyorlar ki durumları da pek parlak sayılmaz.Eşime diyorum annem yanımızda kalsın istemiyorsan ev tutalım anneme çocuklarımıza baksın biz de bakıcı parası gibi bir para verelim diyorum.Tamam olur da kaç yıl bakıcı parası ver en diyor.7 yıl gibi bir sürede emekli olma ihtimali var annemin.O zamana kadar ben anneme yardım etmek istiyorum diyorum.O zaman boşanalım diyor.İstemiyor yardım etmemi.Nasıl çıkacam bu işin içinden bilmiyorum
Yine diyorum çözüm odaklı olun.Çok şükür bütün aileniz yaşıyor tek değilsiniz.
Duygusal yaklaşmayın herkes üzerine düşeni yapsın. .Kardeşlerime söylüyorum yapmıyorlar diye bir şey yok. .
Mesela Baba sağ olmasa tek evlat olsanız size hak verirdim sonuna kadar.
Eşiniz belli ki artık bu karmaşadan bıkmış.
Simdi bu konu "kaynanam bizde kaliyor, esimle ozelimiz kalmadi" gibisinden acilmis olsaydi burda cok farkli konuşulurdu..Annemin bize faydası çok aslında.Çocuklarımız küçük.Ama eşim evliliğimizin etkilendiğini baş başa çok kalamadığını, evde rahat giyinip dolaşamadığını söylüyor.
Eşi haklı değil. Tamam yanlarında yaşamasını istemeyebilir ama, kadının maaşına karışamaz. Ev tutalım demiş konu sahibi. Hem çocuğumuza baksın, bakıcı parası kadar verelim demiş, onu bile kabul etmemiş kocası. Ayrı ev tutup annesine bakabilir, kendileri hiç mi yaşlanmayacak?Esiniz hakli. Hepimizin annesi gozbebegi toz konduramayiz bu bir gercek ama hic empati yaptiniz mi? Esinizin annesi sizinle kalsa ne hissederdiniz? Esiniz yeterince sabir gostermis bence. Yok onun annesi ayni durumda olsa benim icin sorun olmazdi diyebiliyorsaniz bosanin o zaman.
Ben de zaten ananemle anneme beraber ev tutmak istiyorum.Köyde kış şartları ağır oluyor ve evi eski.Ananemin de dul maaşı da var zaten.Hakkınızda hayirlisi olsun.Umarım sizi vicdan olarak rahatsız etmeyecek ,yuvanizi yıkmayacak ama annenizi de düze çıkaracak bir çözüm bulunur.Alintilayamadim ama yorum yapan arkadaşlardan bir tanesine anneniz çaresiz kalırsa "anneannemin yanına gidebilir" demissiniz. Anneanneniz yalnız yaşayan birisiyse annenizin onunla yaşaması sizin de en azından yeni bir ev kurma masrafina girmeden daha az maddi destekle elinizin ikisinin birden üstünde olması iyi bir çözüm değil mi sizce?
Haklısınız.Eşim inat bir insan.Ben illa bizde de kalsın demiyorum.Herkesi rahat ettirecek çözüm arıyorum.Eşim ev fikrine tamam diyor ama çocukların bakıcıya ihtiyacı olmadığında annneme her ay para göndermeye devam etmemi istemiyorSimdi bu konu "kaynanam bizde kaliyor, esimle ozelimiz kalmadi" gibisinden acilmis olsaydi burda cok farkli konuşulurdu..
Eşin karı-kocalık, basbasa olmak, ev hayatı, rahat edememek konularinda hakli..
O zaman bi alternatif üretecek, kimsenin magdur olmayacagi bi yol bulacaksiniz birlikte.. Oyle "gitsin" demekle bitmiyor iş..
Eşinle baska sorununuz yoksa, restleşmek yerine onu anladığını, caresiz kaldigini ve yardimci olursa anneni magdur etmeden bi cozum bulmak istedigini soyle bence.. ille de bizimle kalacak diye inatlasmak esinle iliskini zedeler yalnızca..
Anneniz neden boşanmıyor? Nafaka alabilir boşanırsa.Haklısınız.Eşim inat bir insan.Ben illa bizde de kalsın demiyorum.Herkesi rahat ettirecek çözüm arıyorum.Eşim ev fikrine tamam diyor ama çocukların bakıcıya ihtiyacı olmadığında annneme her ay para göndermeye devam etmemi istemiyor
Tamam da onlar o şartlara bu zamana kadar alişmamişlar mıdır?Ben de zaten ananemle anneme beraber ev tutmak istiyorum.Köyde kış şartları ağır oluyor ve evi eski.Ananemin de dul maaşı da var zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?