- 9 Ağustos 2025
- 117
- 180
- 18
böyle bir durumdayken işyerindeki insanlara işin iç yüzünü ve özelinizi açmayın yarın öbür gün ne olacağı belli olmazbosandigimda bu adamla ayni yerdeyken buyuk sikintilar yasayacagimi is arkadaslarim dahi soluyor
Cocugu gecen sen ben yanlislarimin farkindayim evlilige adapte olamadim ama artik duzelicem diyip birkac ay cabaladigi icin tamam dedim yaptim olmadi oda eski haline dondu.cocuk konusu bir yildir kapali diyorum hala yarim yamalak okuyup anlamadan cocuk diyolar o yuzden kimse dibine kadar hakli falan degil.isimle ilgili ipler elinde degil ayni is yerinde dipdibe calistiginiz kisiyle bosanmakta kolay degil is hayati olan kadinlar beni gayet iyi anlar hem maddi hem manevi olarak buyuk zorluk bu.arkamda milyonlari birakip gidemiyorum cunku orta halli bir calisanim ben.o zaten oldukca kidemli ve yari ortak beni isten cikaramaz ama ben gidersem mumkun degil icerideki parami bana vermezler ugrasir.bir takim isaretleri okuyamamis olabilirim ama bosanmis ve evlilik tecrubesi olan biri olarak aileme ve bana duzgun davranan isi gucu belli bir hayat kalitesine sahip olan biri olarak dikkat ettigim seyler demekki eksik kalmissevgiliyken de durum farklı değildi diyorsunuz. neden durum böyle olmasına rağmen aynı iş yerinde çalıştığınız biriyle evlendiniz? kumar oynamak değil mi bu? siz kendi kendinizi çıkmaza sokmuşsunuz. üstelik daha önce evlenmiş birisiniz birtakım işaretleri okuyabilmek konusunda tecrübeli olmalıydınız. bu demek oluyor ki sırf evlenmek için işaretleri gözardı ettiniz ya da evlendiğinizde işyeriyle ilgili sizin yararınıza olacak durumlar vardı. şuan içine girdiğiniz bu çıkmazda yapabileceğiniz 2 şey var ya sırf işyerinde problem çıkmasın diye bu evliliği yalandan da olsa sürdürmek adamın hiçbir şeyine karışmamak ve aynı evde farklı hayatlar sürmek (ki hapsolan sadece siz olursunuz) ya da boşanıp iş yerinde çıkacak sıkıntıları göze almak. adam ortaklardan biri gibi diyorsunuz bu ne demek yani boşansanız da boşanmasanız da tazminatla, işinizle ilgili ipler onun elinde mi? bir de ben anlamadım adam cinsellik için yaklaşmıyorsa nasıl sizi çocuk yapmaya zorladı? çocukla ilgili yorum yapmıyorum herkes dibine kadar haklı.
h.efendi sıkıntısız olmuyor yani şu durumdaUzun yillardir ayni yerdeyim ve oradan cikarsam yillarin emegini birakmak zorundayim.cikmazsam agir psikolojik zorlamalara maruz kalicam.buraya maddi birsey yazmak dogru olmaz fakat yillarin emegi dedigim mebla ortalama bir evin yarisindan fazlasi.yani bugunki sartlarda birakip gidecek bir mebla degil.beni cikarmazlar dediginiz gibi isimle sorunum yok ama bosandigimda bu adamla ayni yerdeyken buyuk sikintilar yasayacagimi is arkadaslarim dahi soluyor
Buyrun okudugunu anlayamayan biri dahaYani su tabloda düşünülecek son şey cocuk, dünyaya gelecek o çocuğun en günahı varAnnenin akilsizligini cocuk neden oluyor bu dünyada, nerde baba olmayacak adam varsa zorla yamanıp bir de üstüne tedaviyle cocuk sahibi olmaya calisiyorsunuz
Evet zaten caresizligim bundan.iki yoldada cok fazla sorun yasayacagim o yuzden secemiyorum karar veremiyorum.son 20 gundur karar verdim git diyorum isleri dahada cirkinlestiriyor.Ayrica sorunumun ne oldugunu anladiginiz icin tesekkur ediyorumh.efendi sıkıntısız olmuyor yani şu durumda
ya ilgisiz sevgisiz adamla sıkıntılı evliliğe devam
ya işyerinde olabilecek sıkıntıları göze almak
kaldı ki evliliğiniz boşanmadığınız sürece belki 50 sene sıkıntılı sürecek...
Zeka seviyesi ile baslayan bir cumlenin hakaret sayildigi bir ortamdaki seviye kitap okumamaktan kendini gelistirememekten kaynaklaniyor.Ben kimseye hakaret etmem etmedimde.sizde okusaydiniz en az on defa konu cocuk degil o konu kapandi diye yazdim sizde okuyup anlayabilirdiniz ama okumamissiniz.cocuk konusu diye birsey yok yok yok.yirminci yazisim ama hala cocuk yapin diye yorumlar geliyor mantik bu mu gercekten?mantik olayin ozunu anlayip ona gore yorum yapmaktir.Hanımefendi çocukla ilgili yorum istemiyorsanız yazmayacaktınız bir zahmet, eşinizden bulaştı heralde size hakaret etmeden iletişim kuramamak,
mantıklı her yoruma hakaretle cevap verdiniz, zaten boşanmayın siz çünkü buradan bakınca gayet uyumlu bir çift gibi görünüyorsunuz.
rica ederimEvet zaten caresizligim bundan.iki yoldada cok fazla sorun yasayacagim o yuzden secemiyorum karar veremiyorum.son 20 gundur karar verdim git diyorum isleri dahada cirkinlestiriyor.Ayrica sorunumun ne oldugunu anladiginiz icin tesekkur ediyorum
Buyrun okudugunu anlayamayan biri daha
Herseyi dusunmeyi birakmak en dogrusu galiba cok haklisiniz.cok tesekkur ederimrica ederim
çocuk yapmamayı kabullenmek filan da duygusal yükler getiriyor insana, biliyorum. ki bakın başka bir sağlık sorunu yoksa belki boşansanız ileride başka fırsatlarınız olacak hiç belli olmaz ama madem şu anda ne olursa olsun çocuk istiyorum önceliğim bu demiyorsunuz (bu çok iyi!) e siz kararın büyüğünü aslında almışsınız.
bence işyerinde olabileceklere karşı sağlam durun. çocuk meselesinin duygusallığını, adamın yaşattığı hayalkırıklığının kırıklığını şu anda işin içine katmayın. gerekirse sonra ağlarsınız.
işyerinde üstünüze çok gelebilirler, evet. bir avukat size fikir verebilir belki adam işyerinde mobbing yapıyor diye haklı fesih doğabilir, gibi.
her türlü sizin süreciniz uzun bu belli
ne kadar erken adım atarsanız o kadar az hasar verir.
Anladi bazi kisiler.dogru okuma olmadigi icin onuda atlamissinizKonudaki yorum yapanların hiçbiri konuyu anlayamadı yani hmmm....
Akli basinda yorumu yapanlar okudugunu anlayabilenler.onlarla iletisim kurabiliyorum size gerek yok fikriniz ve konusmalarinizda bir aklı selimlik yok tesekkurlerNeden konu açıyorsun o zaman? Otur ilgisiz sevgisiz kocanı çek bir ömür boyu. Hakaretini ye, sinirini kussun sus otur aşağı . Aman boşanma kocasız kalınmamalı çünkü. Bu mu ayaklarının üzerinde duran kadın? Dümdüz işe gidip gelen insandan başka bir şey değil. Bencilce istekler uğruna da doğur bir tane bakalım o çocuk böyle bir ailede dünyaya gelmek isteyecek mi? Ama bunun tabi ne önemi var çocuğa huzurlu aile ortamı vermeye gerek yok illa doğurulacak. Aklı başında fikir duyunca da hemen ağzını boz seviye bu işte o çocuk da bu ortama.
Cok haklısınız olayda tam bu aslinda yanyana calistigimiz icin herseyi kendileri anliyorlar.uzgunsun mutsuzsun neden cocuk yapmiyosun kac yil oldu gibi sorulara maruz kaliyorsunuz ve konusmasaniz bile anlasiliyor bir cok sey.zaten cektigim zorlugun biride buböyle bir durumdayken işyerindeki insanlara işin iç yüzünü ve özelinizi açmayın yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz
ilk mesajınızı açın okuyun daha sonra yorumlara göz atın o zaman insanların yazdıklarının sebebinin sizin yazdıklarınız olduğunu anlarsınız. sürekli kalitenizden dem vurdunuz ama karşınızda anonim insanlar var kimin ne olduğunu bilmiyorsunuz bilemezsiniz bunu unutmayın.Cocugu gecen sen ben yanlislarimin farkindayim evlilige adapte olamadim ama artik duzelicem diyip birkac ay cabaladigi icin tamam dedim yaptim olmadi oda eski haline dondu.cocuk konusu bir yildir kapali diyorum hala yarim yamalak okuyup anlamadan cocuk diyolar o yuzden kimse dibine kadar hakli falan degil.isimle ilgili ipler elinde degil ayni is yerinde dipdibe calistiginiz kisiyle bosanmakta kolay degil is hayati olan kadinlar beni gayet iyi anlar hem maddi hem manevi olarak buyuk zorluk bu.arkamda milyonlari birakip gidemiyorum cunku orta halli bir calisanim ben.o zaten oldukca kidemli ve yari ortak beni isten cikaramaz ama ben gidersem mumkun degil icerideki parami bana vermezler ugrasir.bir takim isaretleri okuyamamis olabilirim ama bosanmis ve evlilik tecrubesi olan biri olarak aileme ve bana duzgun davranan isi gucu belli bir hayat kalitesine sahip olan biri olarak dikkat ettigim seyler demekki eksik kalmis
Konu çocuk değil ise konunun içeriğinde ne işi var? Bunca BOŞ KAFALI, ZEKA SEVİYESİ DÜŞÜK ve OKUDUĞUNU ANLAYAMAYAN insanın tavsiyesine ihtiyaç duymayacak kadar dolu kafalıysanız sorun yok ve bizlik hiç bir şey yok, hakareti işiten suratına bakılmayan kadın yerine konulmayan eşi eve uğramayan biz değiliz neticede, sizsiniz.Zeka seviyesi ile baslayan bir cumlenin hakaret sayildigi bir ortamdaki seviye kitap okumamaktan kendini gelistirememekten kaynaklaniyor.Ben kimseye hakaret etmem etmedimde.sizde okusaydiniz en az on defa konu cocuk degil o konu kapandi diye yazdim sizde okuyup anlayabilirdiniz ama okumamissiniz.cocuk konusu diye birsey yok yok yok.yirminci yazisim ama hala cocuk yapin diye yorumlar geliyor mantik bu mu gercekten?mantik olayin ozunu anlayip ona gore yorum yapmaktir.
anlıyoruz bu durumu zaten. dışarıya karşı özelinizi yansıtmamanız şart. ne olursa olsun gelip soru da sorsalar karşıdan laf da taşısalar yorum yapmayın özel meselemiz deyip geçin. güvenmeyin kimseye. zaten işler mahkemeye taşındıktan sonra değişir kimse karışmak istemez.Cok haklısınız olayda tam bu aslinda yanyana calistigimiz icin herseyi kendileri anliyorlar.uzgunsun mutsuzsun neden cocuk yapmiyosun kac yil oldu gibi sorulara maruz kaliyorsunuz ve konusmasaniz bile anlasiliyor bir cok sey.zaten cektigim zorlugun biride bu
sanırım duygularını sıkıntılarını çok gizleyebilen biri değilsinizCok haklısınız olayda tam bu aslinda yanyana calistigimiz icin herseyi kendileri anliyorlar.uzgunsun mutsuzsun neden cocuk yapmiyosun kac yil oldu gibi sorulara maruz kaliyorsunuz ve konusmasaniz bile anlasiliyor bir cok sey.zaten cektigim zorlugun biride bu
Dogru soluyorsunuz yorumlarinizi hep sadece arka arkaya cocuk yapip siddete ugrayan kadinlara yaptiginiz icin size seviye baya yuksek geldi. iş gucle alakali,psikolojik sikintilari olan bireyler ve icinede evliligin girdigi bir konuya sadece cocuk yapma diyebiliyorsunuz cunku fikir üretme yetiniz bu kadar. O yuzden dikkat ederseniz okudugunu anlayamayanlardan yorum istemedim.siz anlayabildiginiz kadarki konulara yorum yapin.sizi aşar boyle konulara fikir gelistirebilmek tesekkurler.Konu çocuk değil ise konunun içeriğinde ne işi var? Bunca BOŞ KAFALI, ZEKA SEVİYESİ DÜŞÜK ve OKUDUĞUNU ANLAYAMAYAN insanın tavsiyesine ihtiyaç duymayacak kadar dolu kafalıysanız sorun yok ve bizlik hiç bir şey yok, hakareti işiten suratına bakılmayan kadın yerine konulmayan eşi eve uğramayan biz değiliz neticede, sizsiniz.
Cok guzel fikir aslinda sosyal yardimlarin bana faydasi olabilir tiyatro gibi.evet maalesef yuzumden hersey anlasilabiliyor hic ozelim kalmiyor.işle ilgili yorumunuzu aklima kaziyacagim cok dogru sadece bir durak aslinda.cok tesekkur ederim sizesanırım duygularını sıkıntılarını çok gizleyebilen biri değilsiniz
biraz buna gayret edebilirsiniz, çok konuşmayın çok haliniz tavrınızı değiştireyin, gerekirse mesela bir tiyatro kursuna gidin (şu sıra tam kursların kayıtları var, başlangıç dönemi) kendinizi dışarıdan biraz gözlemleyin ve profesyonel fikir alın. belki vücut diliniz, mimikleriniz çok ele veriyor.
vücut dili mimik değilse konuşmalar, kişisel bakım vs. ile fark ediliyorsa bunlar daha elinizde olan şeyler. sınır koyun.
en kötü durumda
bu kişiler sizin iş arkdaşınız
ve ömrünüzün sadece 1 durağı işyeriniz.
Bu arada kendinizi daha iyi ifade edebilmek için ve konuyu dağıtmamak adına hiç gündeminizde olmayan sizin için geçmişte kalan çocuk konusunu yazmamanız gerekirdi, biraz gereksiz ayrıntı olmuş söylemlerinize göre konuyu boğup asıl sorunu geride bırakmış, kendinizi daha iyi ifade etmenizi sağlayacak çok iyi kitaplar var tavsiye ederim.Dogru soluyorsunuz yorumlarinizi hep sadece arka arkaya cocuk yapip siddete ugrayan kadinlara yaptiginiz icin size seviye baya yuksek geldi. iş gucle alakali,psikolojik sikintilari olan bireyler ve icinede evliligin girdigi bir konuya sadece cocuk yapma diyebiliyorsunuz cunku fikir üretme yetiniz bu kadar. O yuzden dikkat ederseniz okudugunu anlayamayanlardan yorum istemedim.siz anlayabildiginiz kadarki konulara yorum yapin.sizi aşar boyle konulara fikir gelistirebilmek tesekkurler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?