- Konu Sahibi tatlielis19
-
Oda bana aynen emin ol ki onlarda artık benim için yoklar dedi. Bu lafı bile yeter ama gururuma söz geçiremiyorum. Aileme kadar giderse heleki benim aileme yemin ederim çıkar atarım kendimi.
Fikir istemişsiniz ve ben olumsuz bir yorum görmedim, herkes kendince yardımcı olmaya çalışmış, buna rağmen "Yargılamayın" yazmışsınız... Sizin içeriden göremedikleriniz dışarıdan o kadar ayan beyan ki... Hele bunlara sizden büyüklerin ve benzer durum yaşayanların tecrübesi eklenince bunları "yargılama" değil öneri olarak değerlendirmeniz daha sağlıklı olur...Evet biraz fazla fedakarlık yaptım. O kadar mutluyduk ki yine kabus gibi çöktüler üstümüze. Unut diyosunuz bazılarınız 7 yıl boyunca hem arkadaşınız hem sevgiliniz gerekirse aileniz olan birini hemen unutmak o kadar basit. Belkide biraz hastalıklı sevgim var. Çok savaştım yıprandım ağladım resmen eridim kaldım eski halimden eser yok. gibi . Ama yendik. Onca savaştan sonra şimdi onların istediğini mi yapayım gideyimmi gerçekten . Biz evlenirsekte zaten aynı şehirde yaşamıyacaz. Beni geçin kendi oğullarına dahi rahat nefes aldırtmıyolar bu şekilde benden çok kendi oğullarını kaybedecekler. Artık o da sıkıldı. Bu durumda gerçekten zaten onlar vuruyor bide ben mi vurayım. Yoksa birbirimize daha sıkı sarılmalıyız. Cevaplarınız için tşk ama yargılamaktan çok lütfen yardımcı olsanız inanın zaten kendim kendimi yeterince yargılıyorum başkasına gerek kalmıyor.
Sanki erkek arkadaşınız tüm yaşadıklarınıza göğüs germiş, herkese ağzının payını vermiş ve sizi düzlüğe çıkarmış gibi "Bu bile yeter ama gururuma söz geçiremiyorum" diyorsunuz... 22 yaşında sağlığınız bozulmuş, ne hakaretlere uğramış, ailenizle karşı karşıya gelecek duruma gelmişsiniz... Ailesi hakkında "Benim için artık yoklar" sözünü edeni çok duydum, bunu demektense ailesiyle sevdiğinin arasını bulan, sevdiğinin eriyip gitmesini engelleyebileni ise çok az gördüm...
Fikir istemişsiniz ve ben olumsuz bir yorum görmedim, herkes kendince yardımcı olmaya çalışmış, buna rağmen "Yargılamayın" yazmışsınız... Sizin içeriden göremedikleriniz dışarıdan o kadar ayan beyan ki... Hele bunlara sizden büyüklerin ve benzer durum yaşayanların tecrübesi eklenince bunları "yargılama" değil öneri olarak değerlendirmeniz daha sağlıklı olur...
Madem "yendik" diyorsunuz sorun ne? Buna gerçekten inanıyor olsaydınız bu konuyu açmazdınız... Siz de farkındasınız hayatınızdaki erkeğin ailesinin -aynı şehirde yaşamasanız- bile yaptıklarının/yapacaklarının etkisinin..."Beni geçin, kendi oğullarını da kaybedecekler" yazmışsınız, sizi neden geçelim? Kendi oğullarıyla ilişkileri onların sorunu, siz 22 yaşınızda sağlığınızdan olmuşsunuz, sizin de bir aileniz var... Onların ailesini, oğullarıyla ilişkisini düşünürken kendi ailenizin ne hale geleceğini yadsımayın... Daha evlenmeden nelere maruz kalmışsınız, devamında neler yaşayacağınız muamma, sizin aileniz de sizi kaybediyor olabilir, asıl mesele bu... Mesela benim için 22 yaşında bu kadar badire atlatmış, psikolojik şiddet görmüş, yaralanmış, yaşama sevincini kaybetmiş bir genç kız kayıptır... Hele kendi evladım olsa, düşünemiyorum...
"Bu kadar savaştan sonra onların istediğini mi yapayım?" diyorsunuz, 7 yıldan sonra vazgeçemeyeceğinizi söylüyorsunuz... Onların değil de kendi istediğinizi yapabilecekseniz, bütün bunları sineye çekebilecekseniz, erkek arkadaşınızı bizim kadar "tepkisiz" bulmuyorsanız onların değil kendi istediğinizi yapın... Fakat bunlara bu denli inanıyor olsaydınız şu an bu konuyu konuşuyor olmazdık... Şu an sadece yaptıklarının ailenizin kulağına gitmesinden korktuğunuz bir aileye gelin gitmek niyetindesiniz... Hakikaten "çok iyi" düşünmeye ihtiyacınız var... Ne ilişkinizi, ne onun ailesini ne de onu... İlk önce kendinizi... Zaten yeterince ihmal etmişsiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?