çaresizlik

Layla yilmaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2018
1
0
1
33
arkadaşlar meraba ben yeni üye oldum artık çaresizlikten ne yapacağımı sasırdım ekim ayında evlendim ama hala eşimle birlikte olamadık. önce kadın doğuma gittim kızlık zarın cok kalın dedi bana saçma geldi çünkü hnüz o aşamaya gelemedik. psikiyatriye gittik Erenköy ruh ve sinir hastalıklarına cinsel işlev bozuklu kliniğine psikiyatrimiz cok tatlı bir bayan cok ilgilendi ödev fln vericem merak etmeyin çözülemeyecek sey değil dedi ama biz her gittiğimizde eşimle tartışmalarımızı anlattığımız için doktor hanım bu sekilde devam edemem szin önce bu yola devam edip etmeyeceğinizi bilmeniz lazım dedi. bizi psikoloja evlilik terapistine yönlendirdi. eşimle bana ödevler verdi sürpriz yapın sunu yapın bunu yapın vs vs. biz onları bile yapamıyoruz tartışmaktan bazen bana aşırı nefret duygusu geliyo gercekten bazen keşke şu adamdan kurtulsam dyorum bazen midem bulanıyo ondan bazen de seviyorum cok karışık duygular içindeyim çarewizim. esim de dnyayı bana zindan ettin hayatımı möhfettin diyor sitem ediyor haklı çünkü evlilikten beklediği hiç birşeyi yasatamadım ona hep surat asma hep kavga hep kavga.. boşansak ailelerimiz buna razı gelmez ani ikimizin de hayatı mahfolur toparlanamayız bunun dışında çözümler arıyorum hep iyi görmeye çalışıyorum onu kabullenmyee çalışıyorum bir de cinsel ilişki var bunu yasayamadık diye mi acaba birbirimize alışamadık diyorum..... çaresizim keşke birsey olsa sihirli değnek ve o bana dokununca cıocukluğuma geri dönsem.... hayat cok zormuş anladım

Cinsel ilişki yaşamadığınız için tartıştığınızı değil de, tartışma ortamından dolayı ilişkiye sıra gelemediğini anladım ben..

Ailelerin rızası için evli kalınmaz, mutlu olunmayan evlilikte boşanmak kişileri bağlar diğer insanlara da saygı duymak yakışır.

Önce aranızdaki sorunları çözüp öyle ilişki konusuna çözüm arayın derim ben

Sevmeden mı evlendınız? Cinsellik hala yasanmamıs oldugu ıcın bu sınır stres dıye dusunuyorum ben..

evlilik terapistine gidiyor musunuz?
size yapmanız gerekenleri söylemişler, yapmayan yada yapmak istemeyen siz mi eşiniz mi? ikiniz de mi?
severek mi evlendiniz?
cinsel birliktelik evliliğin olmazsa olmazı, sma olmadı diye de benim yüzümden diye düşünmeyin. sadece erkeğin beklentisi ve zevki değil mesele. sizin de beklentileriniz vardı. birbirinize adım atmadıkça böyle ne hissettiğinizi bilmeden karma karışık devam edersiniz
ya yardım almaya karar verdiniz madem, her şeyi bir kenara bırakıp denilenleri yapın, yada ailelerin hatrı gönlü diye düşünmeyip yolunuza bakın.

Görücü usulü mü? Önce arkadaş olun. Birbirinizi tanıyın. Sanki yabancı gibisiniz.

Vajinusmus olabilirsiniz ki bu da çözülemeyecek bir sorun değil ki bu kadar hayata küsecek kadar büyük değil yani.Ha evet zorlayıcı olabilir ama en azından çözümü var.Sizin sorununuz sadece birlikte olamamak mı peki? Anlattıklarınızdan pek öyle gelmedi çünkü.

%50 - %50 hem cinsellik yaşamamanızdan hem de sürekli kavga etmenizden dolayı huzurunuz kaçıyor. Benim eşim de bazı zamanlar çok yorgun oluyordu ben teklif ettiğim zaman o da uyumak istediğinde çok sinirli oluyordum. Birbirinize bi süre kavga etmicez diye söz verin.

Hem yeni bir hayat hem birbirinize alışma süreci bir taraftan da ilişki olmaması bu ikinizi de geriyordur. Sakin kalmaya çalışın negatif enerjilerinizi atın. Normalde tepki göstermeyecek şeylere gergin olduğunuz için ve sürekli tartışma ortamı olduğu için tepki gösterip tartışıyorsunuzdur. Bunu aşmaya çalışın pozitif enerjik olun olumsuzluklardan arının. Güzel şeyler düşünün sürekli. Olumsuz birşey yaşadığınızda hemen bir birinize sarmayın. Güzel şeyler olacağını düşünüp o olumsuzluktan kurtulun. Bir müddet olumlu gittikten sonra emin olun ilişki durumunuzda düzelecektir. Hayatın kısa olduğunu anı yaşamanızı vs bunları düşünün.

Sorununuz net olarak vajinus mu, yoksa başka bir şey mi?

Hemen hemen her yeni evli çift tartışır, kavga eder. Bu evliliğe adapte olma, eşlerin esas olarak birbirini tanıma sürecidir. Cinsellikte evliliğin en büyük dinamiklerinden biri elbette. Düşünün ki %50-60'lık bir kısmını kaplıyor.

İkinizde endişe ve panik içerisindesiniz büyük ihtimalle ve hep böyle mi devam edecek kaygısı yaşıyorsunuz. İnanın sadece yeni evlenmiş değil, çoğu evliliği oturmuş çiftler çocuk olduktan sonra benzer kaygılardan geçiyor. Çünkü çoğunun cinsel yaşam koşulları bir müddet değişiyor ve ister istemez böyle mi devam edecek diye düşünüyor insan.

Lütfen sağlıklı bir şekilde oturup konuşun ve aldığınız desteklere ara vermeden, atlatmadan ve size verilen direktifleri görmezden gelmeden sürdürün.

jinekologun dediğinde bir saçmalık yok muayene etmiş sorun olup olmadığına bakmak için o sırada bulguları söylemiş sokakta yürürken birisi karşınıza geçip senin kızlık zarın kalın dese o saçma olurdu esas.sizin sevişmekten önce karı koca olmanız lazım , ailelerin hatrı kalır diye evlilik olmaz.birbirinizi seviyor musunuz sevmiyor musunuz, sorunlarınız neler oturup bunları konuşmanız lazım önce.aranızdaki şeyler oturmadan cinsel çekim olmaz zaten.

Birbirinizi henuz taniyamamissiniz ilk zamanlarda bazi evliliklerde tartismalar cok oluyor benimde oyle oldu onu taniyip kabullenmeye calisin, cinsellik olmadigi icinde uzerinizde bi gerginlik var buna cok acil cozum bulmalisiniz cunku o anlari yasadiginizda birbirinize ait oluyosunuz daha cok ozlem duyuyosunuz arkadstan kardesten herkesten farkli bi iliskiniz olmus oluyor evlilik seksten ibaret degil tabi ama sekste evliligin %60

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…