Çarşaflı kadının bana söylediği laflar !!!!!

Konuya verilen cevaplari okurken, kisiler arasinda gerginlik hissettim.
Neden bu gerginlik?

Kimse kimse gibi olmak zorunda degil.
Kimse ayni inanci paylasmak zorunda degil.
Kimse birbirinin ayni giyinmek zorunda degil.
Böylesi nahos konusmalar yapan insanlari, nasil giyiniyor olursak olalim, neye inaniyor olursak olalim savunmamali, tepki vermeliyiz.

Bir basi kapaliya "örümcek kafali" diyen bir hadsizle, bir basi aciga "senin yüzünden deprem oluyor" diyen hadisz ayni konumdadir.

Kimse taraf olmadigi zaman, herkes adil davrandigi zaman, insanlarin hakkini verirken, diline, dinine, rengine, giyimine bakilmadigi zaman gercekten "özgürlük ve demokrasi var" denilebilir.

Lütfen bize yapilmasini istemedigimiz davranislari baskalarina yapmayalim.

bu işin çarşafla ,örtüyle alakası yok. bilmeden konuşmuş,fevri davranmış,hiddete gelmiş v.s v.s .... öyle şeyler yaşanıyor ki, insanlar ne yapacağını şaşırmış bi durumda biribirine saldırırken, hayasızlık diz boyunu aşmışken , evlat anne-babasını öldürecek kadar merhametsiz olmuşken sizin pantolonunuz mu deprem etkisi yaratacak...teyzem yanlış düşünmüş,muhtemelen dışarda nelerin olup bittiğinden haberdar değil

herkes kendinden sorumludur...
konu sahibi arkadaşın yazdıkları abartı değil bence..
şöyle ki, ben kapalıyım, pardesüm falan var üstümde...
dolmuş sırası beklerken yanımdaki bayan çarşaflıydı ve bana öyle kötü bakıyodu ki anlatamam...
bişey demedi ama ben anladım yargılar gibi bakışlarından...
bazı cahil insanlar kendileri nasılsa herkesin öyle gözükmesini istiyolar...
arkadaşların dediği gibi kapalı açık çarşaflı farketmez...

Son düzenleme:

Ben zaten diğer kapalılara bir söz söylemedim. Çarşaflı kadından kastım yani bunca dini bilgileri bilen birisi dinde zorlama olmadıgını bilmelidir. En azından güzel bir dille ifade etmelidir.

belli bi yaşa gelmiş insan başında anası var babası var sokaktaki kadınamı düşmüş bu, belki karşısındaki ateist, olamaz mı?
ayrıca çarşaflılara göre türbanlılarda kafir onları yeterince kapalı bulmuyolar, fanatikliğin sonu yok arkadaşım, arabistanda mollalar fetva veriyo kadının 2 gözünün açıkta olması haramdır tek gözlede görebilir diyolar düşün gerisini, bi diğer konuda şu sen %100 uyarsın dinine ben %50 uyarım, kimseyi bağlayan bi durum yok ortada

Bence çok radikal bir durum. Türkiye böyle bir ülke değil ama maalesef her insan bir değil. Sen kendi kıyafetini açıklamışsın ama nasıl giyineceğine bir tek sen karar verirsin. Kaldı ki kaç tane buna benzer olay oluyor ülkede? İnsanlar artık eskiye göre daha rahat yaşıyorlar her bakımdan ikili ilişkiler olsun, giyim tarzı olsun.. bu kendini bilmezin biriymiş ve genele yaymamak lazım.

Sen o sinirle konu açmışsın ama bu kapalıların genel görşü diye bir şey yok.O senin karşılaştığın kişinin cehaleti başka da bir şey yok.

BEN hıç karşılaşmadımm hayret bişey ya :)
umarım da karşılaşmam yanı..tek soyleyeceğim şey bu benım hayatım SANANE istediğimi giyerim derim çeker giderim yanından..

Kesinlikle katılıyorum canım sana
Böyleleri var maalesef ben bütün kapalılar böyledir demiyorum asla !
Ama böyle düşünen zihniyetler içimizde var..

BEN hıç karşılaşmadımm hayret bişey ya :)
umarım da karşılaşmam yanı..tek soyleyeceğim şey bu benım hayatım SANANE istediğimi giyerim derim çeker giderim yanından..

İşte ben öyle diyemedim çünkü kalp kırmak istemedim.

Kimse kimseye karışamaz hele ki yabancının biri kolundan çekipte laf söyleyemez. İster açık olsun, ister kapalı farketmez, insanlıktır önemli olan... Hepimiz topraktan geldik,toprağa gideceğiz...

efendim kızmayınız, sadece mesajınızı okuduğımda bende uyandırdığı havayı yazdım, öyle diyorsanız öyledir, geçmiş olsun.
bu çarşafla ya da giysiyle alakalı değil, her çeşit zihin var ne yazık ki...

Ben zaten diğer kapalılara bir söz söylemedim. Çarşaflı kadından kastım yani bunca dini bilgileri bilen birisi dinde zorlama olmadıgını bilmelidir. En azından güzel bir dille ifade etmelidir.

Aslında dini bilgileri bilmediği için bu şekilde davranıyor. İslam hoşgörü dinidir. Bizimse en büyük sorunumuz okumamak. Bir Hristiyan metroda giderken bile İncil okuyor. Altını çizerek, not alarak..ama bizim kitabımız göğüs hizasında tutulacak, ve yatağımızın baş ucunda yer alacak; bu insanlar bunları dinleyerek büyüdü..

bunun çarşafla yada yaşlılıkla alakası yok:) bazı insanlarımız böyle yapabiliyor sinirlencek birşey yok bence yaşlılığına verip geçebilirsin

Kızmadım ama hayal ürünü dediğiniz için biraz kırıldım
Çarşaflı diye yazmamın sebebi ise kapalı olan birisinin dinde zorlama olmadığını ve en azından güzel bi dille ifade etmesini isterdim.

Konunuzda haklısınız ancak ''çarşaflı'' diye nitelendirmeniz hoş olmamış.

benim de işte en sinir olduğum konulardan biri bu. bu konuyu şu şekilde açabilirdiniz "hastanede bana bir kadın şöyle şöyle dedi, çok sinirlendim, ne haddini bilmez" vs diye. ama biz ne yapıyoruz? çarşaflı bana şunu dedi, uzun saçlı çocuk bunu dedi, sakallı amca şöyle baktı, siyah giyen kız beni aşağıladı, vs vs... yani illa sınıflandırma yapacağız illa etiketleme yapacağız ve genellemeler oluşturacağız. şu şu kıyafetliler bağnazdır, bu bu giyenler demokrattır, şöyle giyenler popülerdir, şu kitabı okuyanlar şucudur, facede x kişiyi beğenmiş aa demek bu bucu.... bana arkadaşım geliyor, "komşum çarşaflı da çok iyi anlaşıyoruz AMA", diğeri geliyor "açık saçık giyinir ama çok iyidir, namaz da kılar biliyor musun?" yahu nedir bu? çarşaflı insanlar kötü mü, açık saçık giyinenler kalpsiz mi? anlamıyorum. ama zor kurtulacağız bu genellemelerden. sıfatlara aşık toplumuz vesselam.

Ben fanatiklik falan bilmem, bir bildiğim Kuranı Kerimdir.

İnsanın belli bir yaşa gelmesi, annesinin banasının başında olması her zaman doğruyu yaptığını göstermez ki.
Anne baba ne yaparsa onu mu yapmalı? Ya yanlış yapıyorlarsa?

Arabistan diyen çok insan var, benim bilgim yoktur nasıl davranırlar ne yaparlar hiç ilgilenmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…