- Konu Sahibi kelebek_93
-
Evet olay “çarşaflı” diyerek hem bir kalıba sokuluyor hem de başka yöne kaydırılabiliyor. Asıl olay cehalet.
Benim her kesimden arkadaşım vardır
Açık diye nitelendirilen kesimdenim
Çarşaflı arkadaşlarla Fatih / Çarşambaya da giderim
Açık arkadaşlarımla başka yerelere de
Uzaktan göründüğü gibi değildir hç birşey
Buna inanırım ben
İçlerine girince de ne açık olamalarının ne çarşaflı olmalarının bi farkını görmedim
Hepsini severim hepsi kafa dengi insanlar
Yeter ki zihniyetlerinde problem olmasın
Biri bana bu bahsi geçen şekilde dese veririm ağzının payını
Ama benim çarşaflı dediğim arkadaşlarım böyle değil, çok huzur bulduğum sohbetleri var
İyiyi kötüyü de çok güzel anlatıyorlar, mantığıma uyuyo, feyz alıp ağladığım bile olmuştur
Ama bana bak bak neden böylesin derlerse daha taraflarına bile bakmam
Emri bil maruf böyle yapılmaz çünkü
Annenizin bile '' teyze '' diye hitap ettiği bir kadının yaşına verin diyemeceğim , o kadar dünyası işte ! o kadar görmüş o kadar biliyor...
Örnekler verilmiş benzer şekilde...Ben her iki örneğide yaşamış biriyim.
Deprem yaratacak kıyafetlerle (!) gezerken , 4 yaşlarındaki kızına gülümsediğim kadının '' kaka o anneciğim '' dediğinde , '' evet anne açık değil mi , pis '' dediğini de bugün gibi hatırlarım ...
Daha 2 saat kadar önce bankada , sadece başörtümden dolayı ; okuma yazma bilmeyen cahil kadın konumuna sokulmayı da ...
Ne var biliyor musunuz ? Ne yazık ki ... kötü bir oyunun içindeyiz . Bu şimdi değil , yıllar öncesinden beri böyle . Seviyoruz insanoğlu olarak ; siz-biz ,onlar-şunlar olmayı , grupları ve onların psikolojisi ile hareket etmeyi .
Hele öğrenmeye nasıl da inatla karşı çıkıyoruz . Okumaktan nasıl da gocunuyoruz . Bayılıyoruz komşu Ayşeden dinlediklerimizle beynimizi doldurmaya , tv de ahkam kesen ne olduğu belirsiz üç-beş kişinin fetvalarına ...
Açık değiliz çoğumuz .Bildiğiniz ka-pa-lı-yız ! Hoşgörüye ve kardeşliğe kapalıyız .İnsan olmaya kapalıyız . Ama nedense tüm bu kapalılıklar içinde başka açıklık-kapalılık tek derdimiz ,ne acı ....
bunun çarşafllılıkla geri kafalılıkla alakası yok kadının yaptığı çok ayıp ancak bunun tam terside var çarşaflı bayanlarada kendini modern zannedip giyimine göre karşısındakini yani çarşaflıyı bu şekilde aşşağılayan çok insan biliyorum.
örn yengem çarşaflıdır benim markete gitmişler mudanyada oda kapıda bekliomuş bi kız çıkmış sizi geri kafalılar utanmıyomusun bu çağda böyle dolaşmaya gibi bi dünya laf söylemiş hadsiz !
ilk önce insan olmak gerek!
bunun çarşafllılıkla geri kafalılıkla alakası yok kadının yaptığı çok ayıp ancak bunun tam terside var çarşaflı bayanlarada kendini modern zannedip giyimine göre karşısındakini yani çarşaflıyı bu şekilde aşşağılayan çok insan biliyorum.
örn yengem çarşaflıdır benim markete gitmişler mudanyada oda kapıda bekliomuş bi kız çıkmış sizi geri kafalılar utanmıyomusun bu çağda böyle dolaşmaya gibi bi dünya laf söylemiş hadsiz !
ilk önce insan olmak gerek!
yok benim de arkadaşımın başına geldi sene 2000 falan olması lazım liseden çok samimi olduğum bir arkadaşımın akne sorunu vardı bayağı belli oluyordu haliyle akneleri otobüs durağında otobüs beklerken kadının biri yanımıza yanaştı '' sen kafanı kapatmıyon ondan yüzün böyle olmuş Allah işte napacağını biliyor '' dediikimiz de o anki şokla kadına cevap veremedik ama arkadaşım ağladı o ağlayınca dayanamadım ben de ağladım hiç unutmuyorum o kadının bet suratını
Annenizin bile '' teyze '' diye hitap ettiği bir kadının yaşına verin diyemeceğim , o kadar dünyası işte ! o kadar görmüş o kadar biliyor...
Örnekler verilmiş benzer şekilde...Ben her iki örneğide yaşamış biriyim.
Deprem yaratacak kıyafetlerle (!) gezerken , 4 yaşlarındaki kızına gülümsediğim kadının '' kaka o anneciğim '' dediğinde , '' evet anne açık değil mi , pis '' dediğini de bugün gibi hatırlarım ...
Daha 2 saat kadar önce bankada , sadece başörtümden dolayı ; okuma yazma bilmeyen cahil kadın konumuna sokulmayı da ...
Ne var biliyor musunuz ? Ne yazık ki ... kötü bir oyunun içindeyiz . Bu şimdi değil , yıllar öncesinden beri böyle . Seviyoruz insanoğlu olarak ; siz-biz ,onlar-şunlar olmayı , grupları ve onların psikolojisi ile hareket etmeyi .
Hele öğrenmeye nasıl da inatla karşı çıkıyoruz . Okumaktan nasıl da gocunuyoruz . Bayılıyoruz komşu Ayşeden dinlediklerimizle beynimizi doldurmaya , tv de ahkam kesen ne olduğu belirsiz üç-beş kişinin fetvalarına ...
Açık değiliz çoğumuz .Bildiğiniz ka-pa-lı-yız ! Hoşgörüye ve kardeşliğe kapalıyız .İnsan olmaya kapalıyız . Ama nedense tüm bu kapalılıklar içinde başka açıklık-kapalılık tek derdimiz ,ne acı ....
Ben kalıba sokmuyorum. Ancak çarşaflı olan birisinin dinde zorlama olmadığını bilmez mi ?? hadi onu da geçtim güzel bi şekilde dile getirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?