Çarşaflı kadının bana söylediği laflar !!!!!

Çarşaf takmakla iş bitmiyor işte.İş akılda bitiyor.
Güzel rabbim akıl fikir dağıtırken şemsiye tutan çok insan var malesef :26:

bunun çarşafllılıkla geri kafalılıkla alakası yok kadının yaptığı çok ayıp ancak bunun tam terside var çarşaflı bayanlarada kendini modern zannedip giyimine göre karşısındakini yani çarşaflıyı bu şekilde aşşağılayan çok insan biliyorum.
örn yengem çarşaflıdır benim markete gitmişler mudanyada oda kapıda bekliomuş bi kız çıkmış sizi geri kafalılar utanmıyomusun bu çağda böyle dolaşmaya gibi bi dünya laf söylemiş hadsiz !
ilk önce insan olmak gerek!

Annenizin bile '' teyze '' diye hitap ettiği bir kadının yaşına verin diyemeceğim , o kadar dünyası işte ! o kadar görmüş o kadar biliyor...

Örnekler verilmiş benzer şekilde...Ben her iki örneğide yaşamış biriyim.

Deprem yaratacak kıyafetlerle (!) gezerken , 4 yaşlarındaki kızına gülümsediğim kadının '' kaka o anneciğim '' dediğinde , '' evet anne açık değil mi , pis '' dediğini de bugün gibi hatırlarım ...

Daha 2 saat kadar önce bankada , sadece başörtümden dolayı ; okuma yazma bilmeyen cahil kadın konumuna sokulmayı da ...

Ne var biliyor musunuz ? Ne yazık ki ... kötü bir oyunun içindeyiz . Bu şimdi değil , yıllar öncesinden beri böyle . Seviyoruz insanoğlu olarak ; siz-biz ,onlar-şunlar olmayı , grupları ve onların psikolojisi ile hareket etmeyi .

Hele öğrenmeye nasıl da inatla karşı çıkıyoruz . Okumaktan nasıl da gocunuyoruz . Bayılıyoruz komşu Ayşeden dinlediklerimizle beynimizi doldurmaya , tv de ahkam kesen ne olduğu belirsiz üç-beş kişinin fetvalarına ...

Açık değiliz çoğumuz .Bildiğiniz ka-pa-lı-yız ! Hoşgörüye ve kardeşliğe kapalıyız .İnsan olmaya kapalıyız . Ama nedense tüm bu kapalılıklar içinde başka açıklık-kapalılık tek derdimiz ,ne acı ....

Çarşaflı diye bir kalıba sokmak bana göre de doğru değil.
Sana dedikleri de elbette hoş dğeil.
Yine de yaşına vermek gerekir bu çıkışını.
Cahil veya cehaletlik olarak görmüyorum bu durumu ben.
Böyle dersek bizlerinde o teyzenin yaptığından bir farkımız olmazdı.
Yine de sen kalbini kırmayarak en iyisini yapmışsın.

Evet olay “çarşaflı” diyerek hem bir kalıba sokuluyor hem de başka yöne kaydırılabiliyor. Asıl olay cehalet.

Ben kalıba sokmuyorum. Ancak çarşaflı olan birisinin dinde zorlama olmadığını bilmez mi ?? hadi onu da geçtim güzel bi şekilde dile getirsin.

Son düzenleme:
Benim her kesimden arkadaşım vardır
Açık diye nitelendirilen kesimdenim

Çarşaflı arkadaşlarla Fatih / Çarşambaya da giderim
Açık arkadaşlarımla başka yerelere de

Uzaktan göründüğü gibi değildir hç birşey
Buna inanırım ben

İçlerine girince de ne açık olamalarının ne çarşaflı olmalarının bi farkını görmedim
Hepsini severim hepsi kafa dengi insanlar
Yeter ki zihniyetlerinde problem olmasın

Biri bana bu bahsi geçen şekilde dese veririm ağzının payını
Ama benim çarşaflı dediğim arkadaşlarım böyle değil, çok huzur bulduğum sohbetleri var
İyiyi kötüyü de çok güzel anlatıyorlar, mantığıma uyuyo, feyz alıp ağladığım bile olmuştur
Ama bana bak bak neden böylesin derlerse daha taraflarına bile bakmam
Emri bil maruf böyle yapılmaz çünkü

Eğer depremin bununla ilgisi olsaydı her şeyin ulu orta rahatça yapıldığı batı ülkelerinin başına gelmeyen felaket kalmazdı ne saçma bi düşünce ya. Sen türbanlısın üniverste okuyamazsın başını açta gel demekten be farkı var bunun.

Canım benimde çarşaflı arkadaşlarım var o kadar tatlı insanlar ki
Hepsini aynı kefeye koymuyorum tabiki.
Sorun zihniyette

Seviyorum şu kknın böyle kusursuz yorumlarını.

Ağzınıza sağılk.

rabbim öylelerini en modern cehenneminde yaksı inşallah.. Ağzına sağlık canım..

Evet bu kısma katılıyorum. Mesela Serra Yılmaz demişti baya bir konuşuldu: hastane koridorunda çarşaflı kadın görünce öcü görmüş gibi hissediyorum diye.. iki taraftan da radikal olanlar var işte. Tek önemli olan şu: Volter’in bir sözü var tam cümle çıkaramayacağım ama der ki ana fikirde: sen dinsiz olabilirsin, sen de inanabilirsin önemli olan ikinizin de düşüncelerinizi istediğiniz şekilde ifade edebilmenizdir saygı çerçevesinde.

Bi arkadaşım vardı
Çok samimi arkadaşım, aynı sokakta oturuyorduk
Birlikte savcılığa gittik ( Arkadaşıma telefon sapığı dadanmıştı )

Orda bize dediler kardeş misiniz
Yok ama sayılır dedik
Allah Allah dedi adam
Ben konuşmam normalde pek ama böyle bi süzüpte Allah Allah deyince
Neden şaşırdınız ki dedim

Tamamen farklısınız da bu kadar iyi anlaşmanıza şaşırdım dedi ( Ben açığım , arkadaşım kapalı )
Bizim için ne giyildiğinin önemi yok dedim
Hımmm dedi adam cevapta vermedi
Korkuttum mu nedir

o arkadaşımın akne sorunu bitti tedaviyle cildi kaymak gibi oldu 1 seneye kalmadan aynı kadın o haliyle görse ne diyecekti merak ediyorum :)

arkadaşımın akne sorunu bitti umarım o kadının da kötü kalbi temizlenmiştir pütürlerden

Ohh be demek büyük depremle ilgisi yokmuş, öncü falan da değilmiş.

Sen dar kotu üzerinden çıkarınca herşey düzelecek.

Yaşasın kentsel dönüşüme gerek yok, önlemimiz belli konu sahibi dar giymeyi bırakacak.

Budur
Tamda yüreğimden geçenleri yazmışsın arkadaşım.
Her kelimesine tüm kalbimle katılıyorum.

Ben kalıba sokmuyorum. Ancak çarşaflı olan birisinin dinde zorlama olmadığını bilmez mi ?? hadi onu da geçtim güzel bi şekilde dile getirsin.

Bilmiyor işte hatta bir çoğu neyi neden yaptığını bilmeden yapıyor. Kaç kişi Hz Peygamber’in hayatını okumuştur ki? Kaldı ki bu tür yaklaşımlar da bunu gösteriyor…

bende tesettürlü bir kızım.
bayanın size yaptığı şeyi yanlış buldum.
eğer müslümansak kapanmalıyız çünkü bu bir emir
ama dinimizde zorlama yoktur
herkesin kendi iradesi.
hoş bir olay yaşamamışsınız düşündürücü bir durum.

devir okadar değiştiki artık kimse ben kapalıyım iyi insanım dememeli.bende dahil başörtüsünün altına sığınıp tüm kötülükleri (!) başı açıklar yapar gibisinden ferahlatmamalıyız kendimizi..ki böyle yapan kesim çok az...
çünkü ben etrafımda görüyorum yav benm teyzem başı açık biri ama tabi giyimine dikkat eder yani kısa kollu dahi giymemeye özen gösteriyor.evlendi balayında tatilde havuza denize faln girmedi bikini veyahut mayo giymemek için...öteyandan belki onlarca akrabamı sayabilirim kapalı fakat düğününde açılmış tatilde açılmış balayına gidiyor terminalde örtüsünü çıkartıyor vee o bikiniyi giyip denize giriyor..orda sanki günah yok.bence bana çok ters bu durum.ve allah katında mütevazi giyinip sadece başını örtmeyenmi daha değerli yoksa ole ortamına göre tak çıkar yapanmı....ben ilki die düşünüyorum

Yarında mini etek giyiyorum tusinami olacak kaç deseydin Bende kapalıyım ama etrafımdaki bütün arkadaşlarım açık ve hepsini çok seviyorum. İman insanın kalbindedir, ruhundadır ben ne açıklar biliyorum valla benden daha iyi yapıyor ibadetlerini benden daha takva sahibiler...İmanın ve paranın kimde olduğunu bilemeyiz....O teyzeye söylenecek bişey yok oda öyle görmüş demek ki ailesinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…