ÇAT KAPI GELEN KOMŞU

Ne komşu ne akraba ne anne ne baba gelmeden bir ben geliyorum demeli nefret ederim çat kapı gelenden, sadece bir haber ya saygıdır.

Yani ne olursa olsun bırakmamalı bunun için size gönül koyuyorsa koysun.Aşırı samimi olursunuz yılda 1 işiniz düşer samimiyetten ötürü 1-2 saat idare edersinz (önemli işi yoksa hiç kabul etmem)Ayrıca çocuğunu neden götürmüyor ki ne var yani ?

Söyledim . Dün yine geldi. 7 yaşında bir oğlu var onu bana bırakmaya gelmiş benim de çocuklarım uyuyordu. Içeri buyur etmedim diye çekti gitti .surat astı .
Ben suçlu oldum yani
çocuklar uyuren gelen misafirden hiç hoşlanmam. çocuklar uyanıkken gelsin ki bir faydası olsun.

Anneme bile çat kapı gitmem. Evin bin türlü hali oluyor. Bana gelinmesine de engel okurum. Vardı böyle bir komşum. Üslubunca uyardım.

Aynen böyle komşum vardı her sabah gelir mi bir insan?Artık kapıyı açıp direk içeri geçiyordum buyur bile demeden yüze bak ki giriyordu sonradan aslında niyetinin ne olduğu ortaya çıktı ben taşındım ee tabi hiç bir şey yanına kalmadi en son boşanıyordu

Çocuğumu ancak anneme yada kayinvalideme birakabilirim. Komsuya falan ölüm kalim olmadikca birakmam. Hamileyim ve kaç defa otobuslerle hastaneye gittik kizimla. Bugun bile dusundumde hava degisik diye gidemedim. Ustelik kizim 2 yasinda bebek arabasi, cantasi ben zaten hamile. Yine de annem kayinvalidem harici birakmiyorum. Üstelik 7 yasindaki cocuksa neden birakir bir insan anlamadim

Niyeti neymiş

Valla ben çat kapı gelinince kapıyı hafif aralayip kapının önünde duruyorum buyrun diye. "Napiyosun diye bi bakiym dedim" falan dendiği zaman da kapı ağzında iyi nolsun falan diyip hic içeri falan davet etmiyorum he peki o zaman deyip gidiyo zaten

Uzak durulması gereken komşu kendileri. Gerekirse küsün kafanız rahat olsun. Başkasının derdini tasasını çekmek, gönlünü hoş etmek zorunda değilsiniz. Kafanıza uymayan insanlarla arkadaş ya da komşu olmayın efendim.

Aman kırılmasın vb. diye düşünüyorsanız çok yazık diyorum size. Siz şimdi ona katlanırsınız bu komşuyla yarın bozuştuğunuzda arkanızdan dedikleri duyunca yaptıklarınıza bin pişman olursunuz.

Eşimle aramı bozmak hatta başardı biz mahkemeden döndük sonra her dediği yaptığı ortaya çıktı rezil oldu ama kendi boşanıyor şimdi kendisi eşimin akrabasının eşi kadının başına gelmeyen kaldı.Ama bunlara sebep benim çocuklarımın olmasi onun çocuğunun olmaması bizim maddi durumumuz meğer kadın her şeyi kendine dert ediyormus.

Vallahi sen çok haklısın geçen gün de bizim karşı komşuya başka bir komşu geldi evde komşu ama belli ki kapıyı açmak istemiyor eşi evde belki başbaşa kalacak bu öteki komşu geldi bunun kapısını çalıyor tak tak tak kafam şişti ama nasıl çalmak tam yarım saat belki evde yok belki banyoda bebeği de var belki uyuyor gitmek bilmedi kadın nerdeyse kapıyı açıp ben kovacaktım Ev sahibi en sonunda açtı kapıyı demezmi sana oturmaya geldim diye ama ev sahibi almadı eve gerisin geriye gitti bu tarz insanlar var

Komşularımla sadece giriş çıkışlarda selamlaşacak kadar samimiyet kurdum. Kafam çok rahat. Açıkçası kendi arkadaşlarım yetiyor bana. Apartmanımızdan birinin arkadaşlığına ihtiyaç duymuyorum

Çat kapi gelmesi komsudan komsuya degisir kimsenin çocuguna cok cok acil bisey olmadigi surece bakmam ben sizi hakli buluyorum o komsu basinizi çok agritir görüsmeyin

annem calistigi icin bize bir komsumuz hic bir karsilik beklemeden bakti ikinci annemiz oldu topragi bol olsun
simdi oturdugum yerdeki komsular asansore kim once bindiyse oteki binmeyip merdivenle cikiyor falan
amaci insan kullanmak degilse böyle bir komşum olsun isterdim gerçekten
cani sikildiginda gelip kapimi calsin veya ben calabileyim kapisini

Kapıyı açmamak. ciddi söylüyorum ben açmam
Eğer ki samimi değilseniz ki değilsiniz belli.
Böyle saygısız insanlardan nefret ederim ve onların tek anlayacağı dil bu.

O kadar komşum oldu hiç birine ne ben çat kapı gittim ne onlar geldi. Evet kapım herkese açık ama teknoloji çağındayız bi aramak, yazmak zor değil. İnsanlarla az da olsa mesafe her zaman lazım. Siz doğru düşünüyorsunuz.

Evet komsuculuk oynamak güzeldir bazenleri ama sınırı aşmamak şartıyla.. o sınırı korumak cok onemlı..

Söyledim . Dün yine geldi. 7 yaşında bir oğlu var onu bana bırakmaya gelmiş benim de çocuklarım uyuyordu. Içeri buyur etmedim diye çekti gitti .surat astı .
Ben suçlu oldum yani
Bırak arkadasım.
Komsu degıl o arkadas da degil dısıne göre kullanacak insan arayan gerzegın teki
Assın surat, hatta küssün.
Ikı bebekli kadına otur kahve ıc ver cocukları yarim saat bana diyen, anne olmamıs hemde calisan bir kadınım.
Alt komsuma yapardım bu jesti.
Hatta kocasıyla sinemaya gitsin diye ısrar eder iner evınde dururdum cocuklarla, uyurdu onlar baslarında beklerdim.
Gorusme o komsunla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…