Çatı Muayenesi

dün pelvis muayenesini oldum.o kadar acıdı ki resmen ter boşandı.kendimi rahat bırakmaya çalıştım falan ama nafile.dar olduğunu ve zor doğum yapacağımı söyledi doktor.

bende persembe gidecegim doktora cati muayenesi yapacakmi bilmiyorum
bugun bi arkadasim gitti ayni doktora gidiyoruz birde nerdeeyse gunlerimiz ayni ona soracagim ne yapti bakalim hazirlikli olarak gideyim demi

kızlar dü kontrolum vardı.bir iki gündür de karnım ağrıyordu.dr um bi bakalım açılmış mı dedi.çatı muayenesi yani.Allahım nasıl acıdı anlatamam.senağlama buradaki yazıları okuduğum için kendimi sıkmamaya çalıştım ama olmadı.kasıldıkça kasıldım ben kaçtıkça dr um bastırdı.üfff ölüyorum sandım.zaten aylardır kurcalanmayan bir yerdi.tamamen kapatmış kendini zavallıcık neyse daha açılmamış.ama eve gelince karnıma çok fena kramplar girdi.kasmaktan kendimi harap etmişim.daha anca kendime geliyorum.
siz siz olun çok rahat durun.yoksa olan bize oluyorbenneyaptımki

aykızım pekı dr ne soyledı çatın musaıtmıymışş normal doguma .. ??
inşallah benımkı acımaz bagırırım ben :S

valla çatım için öyle biley dediğini hatırlamıyorum.acıdan beynim sarsılmıştı :a015: ama normal doğum olacağını söyledi.zaten en başından beri normal olsun diye dua ediyor kadın valla...her an olabilir kızım hazır ben hazır...kısmet...sadece bebek çok büyük değil ben de iri bir insanım normal doğum kolay olur dedi.kızım 3 kilo 300 gr civarı....

öfff ya korkulu rüyam çatı muayenesi..neyse olcak bitçek diye avutuyorum kendimi...haftaya benimde kaçısım yok sanırımbir an evvel olsa da dogumdakilerede alışmış olsam bide doguma musait miyim onu öğrensem!!kızlar umarım bu zor durumlara maruz kalacak hastalıklarımız olmaz ilerde...AMİN..

bende kendımıı hıc o nst denen seye baglanmadıgım ıcın sanslı hıssedıyorum valla kzılar anlatıyorda doguma gelen kadınları gordukce cesaretlerı kırılıyormus.. ben almıyım yanı

gerçekler acıdır mantıgıyla söyleyiverdi neslihanvalla cemrecim belkide nstye baglancagın yer ayrı olur senin...yan yana odalar oldugundan valla 2 gündür psikolojim bozuldu.epidural diye biraz rahatlamaya çalışıyorum.çatı muayenesindende acımasından degil tiksiniyorum kasılıyorum işte ondan korkuyorum....

siz epiduralle dogum yapacaksiniz korkmayin kizlar..hersey yolunda giderde insaallah,düsünün ki adet sancisi kadar cekeceksiniz..agir sancilar sonra geliyor,siz ozaman coktan uyusmus olacaksiniz..akliniza aksilikleri getirmeyin..nefesinizi düzenleyin,hem pozitif olun..
benim epiduralle dogum yapan pozitif düsünceli bir arkadasim ben 10 tane bile dogururum demisti(dogumdan sonra)..o hep kolay olacak derdi..hastaneye gitmis acikligi varmis zaten,epidurali yapmislar,bebegini kucagina alinca inanamamis..kendiside ufak tefek bisey..dersiniz bu zor dogurur..

kızlar ben epıdural yapacak olan anestezı uzmanıyla tanıstım gecen gun benımle rahatlatıcı bır konusma yaptı ben konuyu acmadan bana felç soylentılerınden bahsettı oyle bırseyın olmadını en azından kendı başına hıc gelmedıgını artık herkesın bu konuda cok cok bılınclendıgını dr ların bu konuda cok ıyı oldklarını soyledı . bırde bılıyorsunuz 4 cm açıklık olunca ıgne uygulanıyor kateter takılabılıyor ancak işte o zaman kadarda zaten sancı cekıceksın ama belkıde hıc cekmeyebılırsın bu senın yapna baglı bırsey dedı .. epıdrualı kesınlıkle tavsıye edıyorum dedı . ama bana bılgı veren o bıcır bıcır kadın doktor olmayacakmıs bnm dogum zamanımda evlenıyormus balayınada çıkacakmış ben beklerım sızıı ayol dedım yok dıger dr laımızda cok ıyı mrk etmeyın dedı .. böylee işşteee

yuruyuş yapın kızlarrrr mutlaka aksatmayın

kız benı nıye baglamıyorlar hıc o nst ye anlamadım yaa :uhm:

valla bende anlamadım.baglanan birtek ben degilim sanırım.haftada 1 gidiyorum.nst güzel yayıyorum yataga bebişi dinliyorum..ama dogumhanedeki diger etkinlikler e şahit olma kısmı hoş degil:)cemrecim senin gittigin hastane gayet iyi bildigim kadarıyla demekki gerek duymuyorlar canım...

bende kendımıı hıc o nst denen seye baglanmadıgım ıcın sanslı hıssedıyorum valla kzılar anlatıyorda doguma gelen kadınları gordukce cesaretlerı kırılıyormus.. ben almıyım yanı

cemrecim gittiğin hastanede sanırım sancı çekenlerle normal nst için gidenler aynı yerdeler,eğer öyleyse ilginç ben geçen zekai tahire gittim aciline orada bile birlikte değildi.doktorum muayenehanesindede nst çekilebildiğini söyledi bir dahaki nstye muyenehaneye gitcem sıra yok,acı çeken kadınlar yok hemşireyle muhabbet ederiz diye düşünüyorum eğer öyle bir imkanınız varsa değerlendirin derim

yok ben daha hıc o alete baglanmadım handerya nerde bılmıyorum bıle hastanem cok ıyı bır hastane 16. kat dogum katı imişş.. sanırım o kattadır bu nst de .. gerek duymadı demek kı doktorum olsaydı yollardı benı oraya .. bana doppler ultrasonda bakıyor o anda yorumlarını yapıyor bebe gıden kan akımını oksıjenını kalp atıslarını fln ordan bkıp degerlendırıyor
arada bı şey açıyor o anda duyuorum ben bebegımın kalbını ıçımde olup bıten haşur huşurr sesleri ..
en guzelide oğlumun renkli göruntulerı :asigim: hepp parmakını agzına sookuyor yavrum benımmmm...

KIZLAR BİZ ANNE OLACAGIZ YAAA............ NE GARİP ŞEY UFACIK BİR VARLIK BİZE ANNE DİYECEK .. ANNECİĞİM..

aa kızlar nst kötü ve korkunç bişey değil ki bebeğinizin kalp atışlarının dinlendiği aynı zamanda sancı şiddetini ve sıklığını ölçec göbişe bağlanan bi kemer ayrıca doğumu yaklaşıpda bağlanmayanların doktorları neden bağlatmamış şaştım...
zekai tahir burak doğum hast. asla tavsiye edemeyeceğim bi yer,
etlik doğum çok çok çok iyi,
suni sancı ile doğum yaptığım için önceden suyu boşaltıyorlar o yüzden mecburn sancı çekerken bebeği izlemek için nst ye bağlıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…