Çay bile koymadı

Ben babamı anlatsam. Adamın önünde çaydanlık dururdu.
Önünde ya kolunu kaldırsa çaydanlık devrilecek.
Anneme çayımı koy derdi.
Çok ağır bı çaydanlıktı tutmakta zorlanıyordum. Elim bı o yana bi bu yana gidiyordu, yada bana koyduruyordu.
Ayakkabısını da annem giydirip, çıkarıyordu.

Madem yönergelerle ilerliyor eşiniz , şimdi de bir bak bakalım su kaynadıysa içine çay atıp getirir misin deseydiniz .
Sonuçta yetiştirilme tarzından dolayı maalesef pek düşünceli olamıyorlar .
Ama altından başka sıkıntılar çıkacak gibi hissediyorum.
Ben böyle durumlarda neden sinirlendiğimi, kırıldığımı anlatırdım ve ne yapması gerektiğini de anlatırdım . Şimdi belim ağrıyor desem sıcak su torbası hazırlar .
Atarlanmak en kolayı .

bu akşam sadece yemeğini yap kendine koy ye , kendi yiyecekse koysun yesin ,

birkaç akşamda çay demleme ,

benzer durum bizde oldu , 3er bardak çay içiyoruz akşamları çok nadir olarak 1 bardagını eşim doldurur ,

çok pardonda ben çay demlemesem sen çay içmiyecekmisin dedim , yarıon akşamdan itibaren çay da demlemiyorum serviste yapmıyorum ,

sen işten geliyorsun ben halay başı çekmiyorum dedim , bende işten geldim bende yorgunum , yarın akşama yemekten sonra mutfak servisi kapanıyor yersen dedim ,

ertesi günü gerçekten çay koymayacaktım baktım yemekten kalkmış ben çayı koyayım karıcım bana sinirlenmesin diyor ,

biraz hizmeti kesersen aklı başına gelir

Babaniz Babanizin ağır hastalığı mi var

Anladivim kadariyla kirk gilda bir istediginiz birseyde bile esiniz bir cay bile yapmamis. Siz yorgun olsaniz da onun her dedigini yorgunum demeden yaptiginiz halde. Bu da gucunuze gitmis. Ben nwyim bu adamin gozunde diye kendinizi sorgulamissiniz. Dogru mu anladim?

Yaşanan bu. Sence ben mi hatalıyım? Böyle bir durumda kırılmaz mısın
yeni evli bile degilmissınız 5 sene az bı zaman degıl. Birbirinizi artık tanımışta olmalısınız. Bukadar seneden sonra bır cay mevzusu Bile bukadar buyuyor buyutuluyorsa evlilikte sıkıntı var demektir.

biz her akşam bunu yaşıyoruz ama kavga etmek yerine iş geyik yapmaya dönüyor.

mesela dün evdeki çakmakların gazı bitmiş birinin mutfağa gidip ocaktan nikotini yakması gerekirdi yaklaşık 20 dkk sen yak dedik birbirimize gülmekten karnımıza ağrılar girerek en son eşim ben içmicem deyince ben gittim yaktım ve yanına oturur oturmaz elimden aldı kendisininkini yaktı.

demem o ki bazı şeyleri çok abartmamak eğlenceye vurmak lazım yoksa hayat geçmez.

Alinmaniz bana normal geldi
Genelde evde çayı ben yaparim çaya çok duskun olduğum için.
Getirir içeriz
Bazen canım.yapmak.istemiyor eşimden rica ediyorum yapmazsa tabiki de sinirlenirim
Kendimi enayi gibi hissederim.
Yapacak tabiki de.

Beni anladığın için teşekkür ederim arkadaşım belki basit gibi görünebilir ama insan güceniyor ben de çalışıyorum yorgun argın yemek yap sofra kur toplam insan de eşinden ufak bir hizmet görmek istiyor

Küsmek bagırmak yerine bekle tilerinizi net sekilde dile getirin

Cay getirecek sandım oturdum. Askolsun ayıp yani. Diyin mesela

yapmayacaksın , yaptıkça görevin oluyor ,

ilk çayı ben koydum ikicisini sen dolduracaksın aşkım de ,

Canım sende az çok anlamışsındır erkekler düzdür o anlamamıştır çayı getirmesi gerektiğini. Ailesinde hep annesi hizmet etmiştir o da bunu normal düşünüyorsun. Ufak ufak eğiteceksin. Yoksa sen kavgacı sinirli huysuz olursun o kenara çekilir. Erkekler kaç yaşında olursa olsun toplumdan dolayı biraz eğitilmemiş oluyor bu konularda

Tam tersi annesi bir defa çorba yapmamış evini başkası temizler ve kendinden başkasına hizmet etmez. Çocuğunu bir kase çorba yapmadan büyütmüş bir insan. Efelenmesi bana, anlamadığından da değil işine gelmediğinden

Ben hak verdim size. Çünkü aynısını bizde yaşadık. Bebek var bizde zaten tüm bakımları Gece uykusuz kalması bende bir çay koymak çok zor olmamalı. Biraz söylenince yapmaya başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…