- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
- Konu Sahibi papatya39000
-
işte doğru taktik uygulayan bir bayanBizde de bebek var geçen gece bana armut soy diyor .Elin ayağın yok mu kendin soy ye diyince de sen çok isyankar oldun,evde bunaldin herhalde dedi. Cik arkadaslarinla bulus dedi .Sonuc olarak şu an vapurda arkadaslarimla buluşmaya gidiyorum armut falan da soymadim :)
Krizi fırsata çevirdim valla:)işte doğru taktik uygulayan bir bayan
Evliliği böyle yorumlamıyorum ev arkadaşı değiliz o zaman herkes kendi yemeğini yapsın kendi çamaşırlarını yıkasınbizim evde kimse kimseye çay getirmez içecek olan kalkar kendisi alır.
neden bir birinize biseyler getirip goturulmesini bekliyorsunuz ki?
Belki de sıkıntısı yok. Sıkıntısızlıktandır hep bunlar.. bilemedimyeni evli bile degilmissınız 5 sene az bı zaman degıl. Birbirinizi artık tanımışta olmalısınız. Bukadar seneden sonra bır cay mevzusu Bile bukadar buyuyor buyutuluyorsa evlilikte sıkıntı var demektir.
Oooo daha neler neler..Babaniz
Babanizin ağır hastalığı mi var
Valla bunları okuyunca kendim gidip tek celsede bosanasım geliyor.
Millet neleri dert ediyor,ben de mi hata acaba:S
Babanız engelli miydi? Çok zor ya.Ben babamı anlatsam. Adamın önünde çaydanlık dururdu.
Önünde ya kolunu kaldırsa çaydanlık devrilecek.
Anneme çayımı koy derdi.
Çok ağır bı çaydanlıktı tutmakta zorlanıyordum. Elim bı o yana bi bu yana gidiyordu, yada bana koyduruyordu.
Ayakkabısını da annem giydirip, çıkarıyordu.
ÖküzMerhaba bayanlar, akşam yoğun bir günümdü ona rağmen yemeğimi yaptım sofrayı kurduk yedik. Sonra eşim çay mı demlesek dedi? Ben de yok ya sıcak suyla sallama çay yapalım dedim çok içmiyoruz saat de geç. Sonra sıcak su koymuş oturma odasında oturuyorduk. Bir müddet sonra çay getircek misin dedim. Eş kişisi yok ben iç miycem çay da getircem demedim sıcak su koydum dedi. Böyle evlilik mi olur bağrındım ben de bundan sonra kendi çamaşırlarını yıka sadece kendi yemeklerimi yapıcam filan dedim. Ben ne yapçağımı şaştım bu adamla
Burada ki tek problem derdinizi bize anlattığınız gibi eşinize anlatmamanız. Yorgunsanız yorgunum deyin. Uykunuz varsa uykum var deyin. Düz olun, direkt olun. Erkekler Cem Yilmaz abimizin de dediği gibi düz yaratıklar. Eşinize aşkım gerçekten çok yoruldum, bugün desteğine ihtiyacım var, bana bir bardak çay yapar mısın demeliydin. Hatta bir adım ileri alıp yorgun olduğunuz günler eşinizden yemek yapıp sofrayı kurmasını isteyebilirsiniz. Yorgun yorgun kendinizi paralamayın herşeyi yapmak için. Bir iki söylenir, 3-4 te alışkanlık olur.Merhaba bayanlar, akşam yoğun bir günümdü ona rağmen yemeğimi yaptım sofrayı kurduk yedik. Sonra eşim çay mı demlesek dedi? Ben de yok ya sıcak suyla sallama çay yapalım dedim çok içmiyoruz saat de geç. Sonra sıcak su koymuş oturma odasında oturuyorduk. Bir müddet sonra çay getircek misin dedim. Eş kişisi yok ben iç miycem çay da getircem demedim sıcak su koydum dedi. Böyle evlilik mi olur bağrındım ben de bundan sonra kendi çamaşırlarını yıka sadece kendi yemeklerimi yapıcam filan dedim. Ben ne yapçağımı şaştım bu adamla
Ayy böyleyse sizde yapmayın bende ana evinde görmemiştir diye düşünmüştüm.Tam tersi annesi bir defa çorba yapmamış evini başkası temizler ve kendinden başkasına hizmet etmez. Çocuğunu bir kase çorba yapmadan büyütmüş bir insan. Efelenmesi bana, anlamadığından da değil işine gelmediğinden
Eminim konu sahibi kendini şiddet gören kadınlarla kıyaslamıyordur ama şiddet görmüyor diye canı sıkılamaz mı? Ben de başıma gelen ufak tefek şeyleri yazmayı vakit kaybı olarak görürüm ama belli ki canı sıkılmış, dertleşmek istemiş.Şiddet gören kadınlarımız adına özür diliyorum .
Çay neki şimdi..
Hepimizin yaşadığı belli sıkıntılar var elbette,konu sahibi bir çay yüzünden bu kadar tepki vermesi ilginç değilmi.Eminim konu sahibi kendini şiddet gören kadınlarla kıyaslamıyordur ama şiddet görmüyor diye canı sıkılamaz mı? Ben de başıma gelen ufak tefek şeyleri yazmayı vakit kaybı olarak görürüm ama belli ki canı sıkılmış, dertleşmek istemiş.
Olay bir çay olsa bence konu sahibi de buraya yazmazdı. Olay eşinin içinde bulunduğu durumu ve ihtiyaçlarını görmemesi ve konu sahibinin bu sebeple kendini değersiz hissetmesi. Arkada yatan sebep iletişim eksikliği. Tek yapacağı da eşine derdini tane tane anlatması. Bazen içinde olunca durumun ne doğru ne yanlış insan göremiyor. Dışarıdan yardım istemek doğru bir hamle bence.Hepimizin yaşadığı belli sıkıntılar var elbette,konu sahibi bir çay yüzünden bu kadar tepki vermesi ilginç değilmi.
Sıkıntısı varsa zaten alacak karşısına konuşacak eşiyle.Olay bir çay olsa bence konu sahibi de buraya yazmazdı. Olay eşinin içinde bulunduğu durumu ve ihtiyaçlarını görmemesi ve konu sahibinin bu sebeple kendini değersiz hissetmesi. Arkada yatan sebep iletişim eksikliği. Tek yapacağı da eşine derdini tane tane anlatması. Bazen içinde olunca durumun ne doğru ne yanlış insan göremiyor. Dışarıdan yardım istemek doğru bir hamle bence.
O babayla, bu kadar özgüvenli dik duruşlu biri olmanıza bir kez daha hayran kaldımBen babamı anlatsam. Adamın önünde çaydanlık dururdu.
Önünde ya kolunu kaldırsa çaydanlık devrilecek.
Anneme çayımı koy derdi.
Çok ağır bı çaydanlıktı tutmakta zorlanıyordum. Elim bı o yana bi bu yana gidiyordu, yada bana koyduruyordu.
Ayakkabısını da annem giydirip, çıkarıyordu.
Yok değil gayet sağlıklı.Babanız engelli miydi? Çok zor ya.
İnsan çıkar yol arıyor biliyormusun, bakıyorsun bu istekler çok garip çayımı getir, sigaramı yak, ayağıma su yapın, pantalonumu çıkar, cüzdanımı getir, baskı, mesela evde çakmağını kullanmazdı, sigara içeceği zaman bı tane elime sigara verir mutfağa gider ocağı yakar sigarayı yakar getirirdim.O babayla, bu kadar özgüvenli dik duruşlu biri olmanıza bir kez daha hayran kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?