Çay servisi işkencesi...

Offf ya OF CAY..lipton degil yerli malı olsun diyoruz, ama biz insanlığa cok fransız olur olduk.
BU da mı dert Allah askina?

Ben çay bitti isterseniz kahve yapayım diyip çekiliyorum, genelikle istemediklerini ozaman yeni fark ediyorlar yoksa o cayın sonu gelmiyor

Eltim çay içmez.Cay içmediği için de evinde caydanliktan çay bardağına,çay makinasına bu temada ki hicbirsey yoktur.Sagolsun kahve içermisin diye gittiğim de sorar.Kahve,Cips,meyve suyu,goturduysem kurabiye....herşeyi ayni anda onume koyar.Dondurma mevsimiyse onu da aynı anda kahvenin yaninda önüme koyabilir.Sogumus kahve,erimiş dondurma,ısınmış meyve suyu öylece birbirimize bakarız.

Noluyo bi cay dokduracaksın coook abartmıssın

bide bunun bayramlarda köyde kahvaltı versiyonu var
kocaman bi sofra, o sofraya girebilirsennn ne alaa yok giremezseenn o bayramki kurban sensin geçmiş olsun

cayı yanlarına almazlar çünkü sogurmus
sofrayı mutfaga kurdurmazlar orası darmış
elinde tepsi oda ve mutfak arası mekik dokursun da kimse sana acımaz ac kaldın diye

Aslında konunuza biraz hak vermiyor değilim ama siz daha çok roller konusunda takıntı yapmışa benziyorsunuz.

katılıyorum ve arttırıyorum misafirliğe gittiğim zamanda çay dolduruyorum valla yıldım..hatta sofrayı da topluyorum bulaşığı da yıkıyorum misafirlikte bize misafir geldiğinde zaten hizmetçi gibiyim..misafirin başımızın üstünde yeri var tabiki ama bizim ikram felsefemizde yıpratıyor ya..

Yazildimi bilmiyorum ama termos kullanabilirsiniz. Yukunuz hafifler. Biz cok kalabaliklara oyle yapardık. Bi zaman sonra demini ayarlamaya alisiyorsunuz. 2 termos alın birisini demli ya da açık digerini normal yapin mesela. Demini suzgecle suzun poset cay kullanmiyorsaniz.
Misafirlerin onunden bardaklari al tepsiti gotur cayi koy cayi getir yerine direkt termostan kolaylikla koyabilirsiniz.

Ortamda herkes birbirini hizmetçi olarak görmez . Ortamda kimin yaşı çay doldurmaya müsait ise yanı herkesten geç ise o çay doldurur her yerde bu şekildedir. Artık çay servisi yaparken yüzü nasıl bir hal alıyorsa adamda laf söylemiş belli birşey. Çaydanlığı getirmiş ama o çay hemen soğur zaten anlamı yok onu getirmesinin . Çay soğuyunca bu sefer çay soğuk denilecek.

eltimi getirdiniz aklıma
gerçi siz benden büyüksünüz eğer 72 li iseniz
benim eltim de çay sevmez resmen misafir varken biten çayları görmezden gelir ben doldururum hemen (benden 5 yaş küçük bu arada)
biz öyle gördük biten hemen doldurulur.. demek ki sevmeyenler için külfet geliyor birde servisi

Ahhhaaaa bu da iyiymiş... pratik hatun işte eltin. Kırk defa kalkacağına bi defada hallediyormuş işini

Valla bir misafir geldiginde en sevmedigim aktivite cay servisi.Hic haz etmiyorum ben de.

ortaya koydugun caydanligi güzelce sar kalın örtülerle.
hatta özel çaydanlık için örtü örülürdü eskiden ondan temin et
benim kv demin var gidince orada bir guzel paket yaparız çayı soguyana kadar bitirirler zaten
akşamları yemeğin üstüne bende demlerim.bazen gerçekten useniyor insan ocaktan kalkıp almaya
ama sizinki artık " neden hep ben yapıyorum" diye strese dönüşmüş.
bence haklısınız.
dayinizin v.s olduğu ortamlarda eşinize paslayin bence.çay başında beklemeyin başka işinize bakın eşiniz idare etsin.
sizde akşamları onu idare ederseniz bu kadar gözünüzde buyumez o zaman

Hemen cay biten ortamda cayin soguyacagini cok zannetmiyorum. Konu sahibinin yuz ifadesini bilmeden de direkt ona suc atmanizi anlayamadim. Kendi dusuncesini belirtmis. Hosuma gitmiyor demis. Niye bu kadar ustune gidiliyor anlamiyorum. Kutsal bir gorev mi var ortada. Daha once de dedigim gibi saygisizlik gordugu ortamda cay servis etmek agrina gidiyor.

Bizdede 2 sefer cay demlenir. Tam bir cayci aileyiz :) Gıcık kapmayin cay guzeldir :)

Yaa benim bir komşum var çaydanlığı ortaya getirir poşet geçirir üstüne bide havlu örter
Aynı komşumun kaynanası iki havluyla tamamlar demliğin burunlarınada kağıttan külah yapar sokuşturur çayı idam ediyor resmen hiçbir yerden hava aldırmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…