Çay servisi işkencesi...

Ben de çay sevmem. Hatta bizd hep kaçak çay içilir.
Offf acı acı kopkoyu içerler bir de.
10 bardak çay içip hiç yerinden kalmayana sınır oluyorum açıkçası.
O kadar şey ye,iç utanma;sıra çay doldurmaya gelince utan.
Kalk doldur ayol.

Abla öyle deme. Bazı insanlar cidden çok anlayışsız.
Annemlere gittiğimde hep yaşıyorum bunu.
Gelen giden eksik olmuyor. Biri kucağımda,elimde çocukla habire çay doldurmaya çalışıyorum. Hiç yerinden kalkmayan garip insanlar var. Ben otursam,annem doldursa bu defa da kızı oturdu anası çay doldurdu diyecekler.
2 bardaktan fazla içenler Allah rızası için çayını kendi doldursun.
Çay meselesi çözülmeli artık

Bence bu nefretin sebebi edit kısmındakiler, bizim akrabalar var su isterler sabır ölçmek için soğuk olmuş, sıcak olmuş, ılık olmuş, üstünden içmişsin, bilmem ne yapmışsın sen kanser olana kadar. Eğer çay servisi yapmak bir gelenekse ve bir adabı varsa içen de edepli olmalı, hizmetçi tavrını ben de çok yanlış buluyorum, kahvehane gibi de durmadan çay istenmez insandan üstelik açık olmuş koyu olmuş şu olmuş bu olmuş demek terbiyesizlik, kalk kendin koy o zaman diyorum içimden. Misafir bulduğunu yer, her şeye bık bık eden insanlara ve bunu pislik olsun diye bilerek yapan insanlara deli oluyorum. Abi abla gibi aile içinden bahsetmiyorum tabii.

Çay takip etmek çok sıkıcı. Herkesinki aynı anda bitmediği için ev sahibesi ya da koyması beklenilen kişi ne muhabbette bir şey anlıyor ne oturduğundan. Ben misafirim gelince termosa koyuyorum. O kadar pişir taşır yarım yamalak ye. Valla haklısın.

Ablacım, bebekli kadınlar tamam ama artık herkes gelen misafiri ağırlamaktan kaçar oldu, misafiri en iyi şekilde ağırlamak bizim geleneklerimiz arasındadır, şunun da altını çizeyim, ben çay tiryakisiyim, bazı arkadaş veya akrabalarım çay sevmez, evlerinde çay da olmaz o yüzden, ben giderken alırım bir paket çay, bir güzel demler servisini de kendim yaparım, gittiğim yerde ev sahibi bebekliyse veya benden büyükler çoğunluktaysa servis yapmaktan gocunmam, aksine birkaç saatlik misafirlik veya yatılı misafirliklerimde sofra da kurarım, çay da demlerim, temizlik de yaparım ama artık her şeye oflar olduk, benim tepkim buna

Simdi ki gencler mi ,cok hizmet etmekten kacar olmus.. orf adetler kalmayacak bu gidisle..

Dogululuk bu degil yani bizde de bir sey olsa da cay icsek olayi vardir hani cay icmeden gune baslayamiyorum muhabbeti bizzat bendedir ama cay doldurmayi sevmem bu yuzden celik termosum var boyum kadar.. yine de allah baska dert vermesin konu sahabi

senin sevmediğin şeyi başkası sever. illa herkes senin sevdiğin şeyi mi sevecek..iki çay doldurmanın lafını yapıyorsun. hayat güzel gidiyor sanırım buna takmışsın. boşluktan oluyor bunlar boşluktan. tarlada sıcağın bağrında akşama kadar çalış bir müddet nasıl düzeliyorsun. psikoloklar bile bu kadar işe yaramaz

Allah tren kazası vermesinlik olmamış mı acaba?
Demek siz bizim aileyi görseniz katliam sebebiniz oluruz.
Çay servisi dediğiniz nedir ki dem üstüne su ďökmek. Hani ne kadar yorucu olabilir diye düşünüyorum, çıkamıyorum işin içinden.
Çay candır, hadi siz içmeyip kendiniz3 kıyıyorsunuz çevrenize yazik değil mi?
"Erdal abiii çay bana"

Çocuklu evin baş tacı termosdur bence :)
Salona getir koy.

He ya sorma adam "D.bakır aldık kadın İzmirli çıktı" diyor
Bilmiyorum artık ne hayal kurduysa
Termos ayıp olmaz mı bi de

Pfff ben de cay servisi sevmem
Likir likir siril siril
Bir de bardagi kiracakmis gibi sangir sungur seker karistiranlara daha beter uyuz olurum. Kahve ne guzel ikram,tertemiz. Bir kere ver bitsin. Bu nedir cayci huseyin stayla

Herzaman öyle kalabalik gelmiyorlarsa niye dert ettin kendine..

Sana katılıyorum. Kadınlardan çay servisi beklenilmesini yanlış buluyorum. Sanki kadınlar hizmetci.

bi çay olaydı iyiydi.

Bende şekeri bıraktıktan sonra tiksindim çaydan ama içee içee tekrar delisi oldum ..

Sana eşimin kuzenlerını gönderıyımde gör çay servıısı neymış
Allahtan yaşıtız bir süre sonra dıyorum aaaa sizin hizmetçiniz mi var kalkın alın dıye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…