Çaydan kavga çıkar mı?

Esine cay goturduysen ona da verebilirsin

Zaten tüm yükü almissin

Bir cay mi bu kadar sorun oldu sana?

hem çalışıyosun hem de iftardan sonra herkese hizmet etmen bekleniyor, 3 sene olmuş ev ayıramamışsınız. kusura bakmayın ama bazen ben hakediyorum ya demiyor musunuz? sonuçta resti çekmek sizin elinizde ama siz hala çay vermedim diye kızdılar huhuhuhuh modundasınız.

ben bu sahneyi öyle çok yaşadım kiiiiii, şuan acaip gerildimmm

Eşim anlamıyor bir kaç kez çayını al dedim hatta bana da doldurur musun dedim onu bile tepki görüyor. Ya bu akşam masadayız yemek yenmiş eşim yediği tabağı kaldıracak kv yalvarıyor bırak sen otur elleme diye. Bende dedim bırak anne yapsın nolacak eline mi yapışacak dedim. Eşim ona da kızdı mesela

Bizde 1 yıl kv lerle yaşadık . Biz çay içerken çayı ortaya koyardık . Sofra bezi seredık yere herkes oturuup içerdi. Ayağa kadar gidip hizmet etmezdik.
Öyle bişey yapsanız ?

Nefret ediyorum insanların hizmet etmek zorunda olmasına hep hizmet hep hizmet yaptıkça yapılsın istiyorlar bnm evim ayrı kvdemlerden aramızda çok az bi mesafe var ama ben baştan kendimi belli ettim öyle hergn gidemem gitmedim de yemeği de ben yapmam diğer şeylere yardım ederim sofrayı bile beraber hazrlarızz sonra herşeyi üstüme atar ama idare etmek lazım çok rahatına düşkün sanki zorundayız hergn gitmeye beraber yemeğe vs vs. bide geçen eşimle tartştk eşim normalde onların yanında asla beni kötülemez ilk defa yaptı sonra eşim çıktı bende kvdeme çay dolduruyodum sırf ezildim diye dedi gel şu çayı al fırla fırlana nankör insanlar

Hep götürüyordum ama artık rahatsız olmaya başladım. Adı gibi biliyor bu evde her allahın akşamı çay demleniyor ama asla söylemeden yada ben götürmeden almıyor. Gına geldi artık.

Eşim de turturmuş ayıp ettin, s.çtın batırdın konuşma vs vs
ben s.çtıysam sen topla kocam değil misin deseydin :kahve:

E buraya yazdiginiz gibi Eşinizede kv de söyleyin siz bu evin üyesimisiniz misafirmi diyin.bu evin üyeleri kendi işlerini kendi yapacak diyin.ben hizmetci değilim diyin

Bakıma muhtaç olmayan insanların sen kalk ben oturayım su ,çay hizmeti beklemesi ve o şekilde yetiştirdikleri ogullarininda izinden gitmesi ne zman bitecek bu hal tavirlar

Siz bulaşığı toplarken eşiniz çayı demlesin. Ve siz gelmeden çay içmeye başlamasınlar. Bende birlikte oturuyorum sofrayı eşim toplar ben mutfakta gelen bulaşığı hemen toplamaya başlarım. Ben bulaşık yıkarken eşim çocuklarla ilgilenir yada çayı demler. Ben bardakları götürürüm o çaydanlığı. Ve benim işim mutfakta bitmemişse ben gelmeden çaya kimse başlamaz. Kv rahatsız olduğu için mutfağa giremez ama eşim sağolsun büyük destekçim. Ve çayları ben otursam bile eşim dağıtır benim çayımı da o doldurur verir.
Eşinle konuşman lazım sana evde destek olması lazım yoksa tek başına yetişemezsin. Allah yardımcın olsun

Iyi yapmissin evde kvalide kpeder bisey demezken kocan kendini komutan mi zannediyo.adam olsun ayrı evde oturtsun

Sizi teprik edıyorum cok ıyı cevabınızı vermişsiniz..cok istıyorsa kendı versın annesıne bızı evde hizmetci gormelerıne dayanamiyorum .herkes kendı işini yapacak .kimse kusura bakmasın.ben 1.2defa goturmedım .kvdem .bana sen kaynanamsın bende senın gelininim dıye sıtem etmiştı.ama ben hıc üstüme bıle almadım .kendı evı yapsın.

Eşim anlamıyor bir kaç kez çayını al dedim hatta bana da doldurur musun dedim onu bile tepki görüyor. Ya bu akşam masadayız yemek yenmiş eşim yediği tabağı kaldıracak kv yalvarıyor bırak sen otur elleme diye. Bende dedim bırak anne yapsın nolacak eline mi yapışacak dedim. Eşim ona da kızdı mesela

Kayinvaliden de kocan da çekilmez tipler belli, Allah kolaylık versin, ama yapma, kendileri alıversinler bir zahmet.

Ne kadar güzel soylemissiniz ne zaman ki 7/24 yaşarsin o zaman sende aynısını yaparsın diye ...
Ne kiymetliler ya , tabiki bütün annelerin başımızın üzerinde yeri var o ayrı sevsinler annelerini , biz de seviyoruz ama gelinsin diye de köle değilsin ya ... Yeteri kadar sorumluluğu sirtlanmisken , birde keyif bekçiliği mı yapacaksın ... Allah sabır versin ben uzaktakine katlanamadim ... Eş cok onemli böyle durumlarda köprü olamıyorsa ya o derede boğuluyorsun , yada binbir zahmetle ,cileyle o dereden çıkıyorsun ama her tarafın kirlenmis ,yorulmuş , bitkin ,bitik ...
Daha anlayışlı olması dilegiyle ...

İyi akşamlar hanımlar bir çoğunuz beni tanıyor. Özet geçmeye çalışacağım.

Kv ile yaşıyorum 3 yıldır. Bu akşam iftar sofrası toplandı bir yandan ben çayın yanına hamur işi yapıyorum bir yandan makinaya bulaşık diziyorum.

Çay demlendi, atıştırmalıklar pişti. Ben hala mutfak işe boğuşuyorum. Eşime çay verdim geçerken de kv me seslendim çay demlendi diye. (Sebeplerinden biri işim çok ikincisi sigara sadece mutfakta içiliyor ve oda içiyor üçüncüsü ve saklayamayacağım en kuvvetlisi tüm gün çalışıp 7/24 dip dibe olup bir de eve gelince ona hizmet etmek istememem)

Eşim başladı vay götürsene niye öyle dedin bilmem ne. Bende dedim ki abartma, müdahale etme, oturduğun yerden karışma lütfen. Bu uzattıkça uzattı ben de senin annene babana böyle yapıcam a kadar geldi laf.

Tamam dedim ne zaman 7/24 yaşarsın o zaman yaparsın. Çünkü insanlık hali dedim.

Git git deyip durdu bana. Bende zaten yeterince doluyum. Verdim eline pikeyle yastığını bana git deyip durma istiyorsan sen gelme yanıma dedim

Bu sefer evden gitmeye kalktı. Git bakalım döndüğünde neler olacak gör dedim. Gitmedi kaldı.

Velhasıl yani bir çay ikramı bu kadar zor olur mu?
Neden herkes her akşam ayağına çayı benden bekliyor?

Misafir mi o bu evde?

Ne yapmam gerek?

Buyrun sohbete....
Valla haklisin ben olsam esime de gel cayini al derdim:) siz yine iyisiniz yani

Bakın onu anlatmaya çalışıyorum burada hanımlar bana elden ayaktan düşünce bakmazsın diyor ancak yardıma ihtiyacı yokken bu kadar beklentiye girip benim sabrımı tüketirse elden ayaktan düşünce ona bakacak gücü nasıl bulacağım kendimde?

En büyük hatan kaynanamla yaşaman. Ben kaçıncı konunu okuyorum. Ben daraldım senin yerine. Kendine acımıyor musun. Neden evlendin ki zaten böyle şartlar altında. Şimdi belki diyebilirsin senin evliliğin çok mu iyi gidiyor falan diye. Uzaktan doğruları görmek olması gerekeni söylemek daha kolay. Burda kimse senin kötülüğünü istemez. Is kendi hayatımıza gelince yanlışı göremiyoruz. Görmek istemiyoruz

Inanılır gibi değil. Esinize mi şaşırdım kvye mi bilemedim. Annem ve babam emekli ve 60 yaşındalar. Sofrayı beraber kurar beraber kaldırırlar, biz misafirliğe gittiğimizde bile, babam çaydanlık çok ağır siz oturun deyip, kendisi alır getirir. Allah sabır versin, çocuğunuz yoksa yol yakınken dönün bence, kimseyi değiştiremezsiniz.

Kabahat sizde. Çay vermeyerek kendinizi ezdirmediğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Paşanıza vermişsiniz çünkü. Ona hizmette sınır yok çünkü. Kolay mı koca bu? Kocanız sakat mı?

Ben anlamıyorum gerçekten çok merak ediyorum bende çalışıyorum eve gelince işleri ortak yapacağız demiyor musunuz eşinize? Cevabı ne oluyor? Konuyu okuyunca kv den önce eşiniz rahatsız etti beni. Hem çalışın hem ona ve anasına bakın evde hizmetçilik yapın anasını tatile gönderin. Siz çıldırdınız mı? Bu evde işler ortak sen de yapacaksın deyin resti çekin. Ne demek yapmıyor. O zaman sizde yapmayın. Bu bahane değil. bulaşık yıkamayın çay vermeyin. Yapmak zorunda kalacak o zaman.yine olmadı ya adam olursun ya da ben gidiyorum dediniz mi adam paniğe kapılır. Hem para gider hem hizmetçi ona göre. Göze alamaz anasına kendi bakamaz. Ben senin ananın tatilini bile düşünüyorsam sen de bu evde sorumluluk alacaksın desenize.

Çok şaşırdım size. Şok oldum. Kv değil sorunlu olan önce kocanız. Birde çay getirmedim diye laf edecek alır çaydanlığı kafasına geçiririm. Diyorum ama yapmıyor diyorsunuz bende o zamab siz neden yapıyorsunuz diye sorarım. Bir kadın bunu yapmamalı kendine. Ne zman kendini insan yerine koyacak bu ülkenin kadınları. Yeter ya

Tekrar Merhaba, kısa bir açıklama yapayım hepinize,

Dün eve gittim, kvdem ''kavga mı ettiniz siz'' dedi ama normal şekilde sordu bunu. Bende ''evet sana birşey sorucam ben akşam sana çay demlendi dediğimde sen alındın mı dedim?' Yoo neden alınayım ki dedi.
Bende oğlun sana çay vermedim diye ayıp ettiğimi düşünüyor ancak sen misafir misin bu evde? Burası senin ''DE'' evin dedim. Bu sebeple bana etmediğini bırakmadı dedim.

Uzatmayın böyle şeyden kavga mı olur, onun başka şeye canı sıkılmıştır dedi. Bende öyleyse derdini söylesin yardımcı olalım saçma sapan sebeplerle tartışmasın dedim. Onunla konuşmamız böyle bitti.

Eşim iftara gelmedi. Annesi 23:00'e doğru aradı oğlum nerdesin diye. Kahvedeymiş. Geldiğinde de salonda yattı.

3 yıllık evliyiz şimdiye dek hiç yatak yorgan eline verip odadan kovmamıştım. Ancak bu kez çok sinirlendim. Belki yatak ayırma konusunda beni hatalı bulanlar olacaktır. Ama yumuşak başlılıktan, idare etmekten anlamıyor eşim. Bu kez de bunu deneyeceğim.
Ben geri çağırmayı düşünmüyorum. Onun bir adım atması gerekiyor bence. 2 gündür de konuşmuyoruz hiç bir şekilde.

Back
X