Çekiçle iş yapan komşu

Müstakil evde yaşarken babam gece boyu çalışır sabah eve gelir tam uyucam derken alt komşu dan dan çivi cakardi en az 100.kere sakince konuştuk fayda etmedi en sonunda babam cinnet geçirdi ve ağzına geleni saydı o son olmuştu yani

Buna benzer saçma bir sorun bizde var. Apartmanın en üst katını biri satın almış ve kendileri fayans ustası-tesisatçı tarzı bir şey. Mesai saatleri içinde işe gidiyorlar. Akşam saatleri ve hafta sonu gelip evlerini yapıyorlar. Yarım yamalak yaptıkları için 1.5 aydır bitmedi ya da evin her yerini kırdılar hdjdjsks
Şaka bir yana geçen hafta pazar günü sabahtan akşama kadar matkap sesi dinledik sonra bir komşu cinnet geçirince bıraktılar.
Allah komşunun da akıllısını, saygılısını versin.

Evde sigortasız iş yapılıyor diye şikayet edebilir miyim?

Şeytan diyo teraslarını kapattılar onu da şikayet et, bina projesini bozdular diye...
Şikayet edebileceğiniz ne tür yasakları varsa edin bence. Ne yazık ki böylesi asla rica etmekten, saygıdan anlamazlar. Bunlarla sadece kanun yoluyla iletişime geçeceksin aksi imkansız :) Ne demek iş yeri gibi kullanmak millet iyice kafayı yedi ya :) MissCherryBlossom dediği gibi psikopatına da denk gelmiyorlar buluyorlar sessiz sakin komşuyu

Müstakil evde yaşarken alt komşu nasıl oluyor? onu çözemedim ben

meskende olsa maalesef ki polisler bu konuda saat konusuna takılıyorlar. Ben binada üst katımdaki sabah 9da elektrikli süpürge çalıştırdığı için çağırmıştım polisi. Polis haftasonu 10dan önce hiç bir makine açamayacağı konusunda uyarmıştı üst katımı.

40 dairelik apartmanda oturuyorum, güzellikle hiçbir komşumu uyarmamın sonucunu alamadım.. çat çat kavga ettiğim ne varsa galip çıktım. Yardırın
ben en son 38 binalık dairede korona olduğum dönem komşumun sürekli kapıma gelip bak çocuğum uyuyo sessiz olun laflarından sonra bi daha kapıma gelirsen yüzüne tükürürüm aile boyu korona olursunuz demiştim. O yüzden binadakiler pek sataşmıyor bana

E siz niye ses yapıyordunuz?

E siz niye ses yapıyordunuz?
ses yapmıyorduk, evin içinde günlük rutin şeylerdi. Süpürge açmak tv izlemek gibi. Hanımefendinin bebesi 24 saat uyuyordu mübarek. Her yarım saatte bir bebeğim uyuyor diyordu. çocuğum yok bişeyim yok evde kocamla ebelemece oynayacak halim yok ya yattığım yerde tv izlerken uyarılıyordum

Haa
Ya biz öğrenci evindeyken üst kat komşumuz manyaktı. Çocuğum üniversite sınavına hazırlanıyor sessiz olum demek için geliyordu. Hem de vize haftasında ne kadar ses yapabilirdik ki deli gibi ders çalışırken
Bizim de sınav haftamız siz de ev süpürüyorsunuz bir şey diyor muyuz demiştik

Evi imalathane gibi kullanmaları normal mi yani? Bunun yaptırımı yok mu?
üyenin bahsettiği yaşam alanı gürültüsü evde hergün her saat çekiç sesi olmasının bunu kapsadığını düşünmüyorum. şikayet etmek tek yol gibi. ancak öncesinde bence videolu kayıt alın gürültüyü sonra da karakola şikayet edin. farklı saatlerde olursa daha etkili olabilir
mesela bakın şu an saat şu ve çekiç sesleri başladı
şu an saat şu çekiç sesleri devam ediyor
akşam saat şu çekiç sesi var gibi gibi
kanıtınız da olur

müstakil evde nasıl alt komşu oluyordu

Bir ben çekingenim galiba komşu olaylarında. Bodrum katında oturuyorum üç binanın kesişimi benim bahçe katım. Herkes birşeyler düşürüyor ama her gün günde 3-4 kez. Kapım hep çalınır onu düşürdüm bunu düşürdüm. Bir tanesi de sözde yastık düşürmüş eşim de balkonu temizlerken yırtık diye attı onu istediler attık dedik . Neden attınız biz alacaktık neyse onlar uzatmadı pek. Daha dün biri indi başka apartmandan oyuncaklarını atmış çocuk. Ama bir koca poşet dolusu. Bende verdim neyse bir de geçen haftadan bir oyuncağını soruyor görmedim dedim. Cidden de görmedim yok bir hafta olmuş bize düşmüş de neredeymiş. Ee be kadın ben senin bir hafta önce ki pisliğini evimde neden tutayım atmışızdır balkonu temizlerken muhtemelen bir hafta ne yapacağız onu orada. Ama kadın ısrar ediyor dedim ^^ abla çocuğunuza sahip çıkın o zaman atmasın ^^

Gerçi bunlar küçük şeyler . Puding yerler çöp gibi benim bahçeye atarlar sözde kuş beslemek için ekmek koyarlar balkonlarına hep benim balkonumda , prezervatif bile attılar düşünün. Kaç kez uyardım bana mısın demediler. Medeniyet görmemiş insanlarla oturmak zor. En büyük hayalim müstakil evimde oturmak. İnşallah bana da size de nasip olur

Komşu gürültüsü zabıtaya şikayet ediliyor olabilir.
Ayrıca terastaki değişikliği ilçe belediyeye şikayet edin öncesinde. Gelip eski haline dönmesini sağlarlar. Daha sonra ses için şikayette bulunun ki sizden şüphelenmesinler.

Zabıtaya bildirin.ilgilenirler
Çekiç sesi belli desibeli geçecek kadar değil ama duvarlarda yankılanıyor. Ev zangırdıyor.

En iyisi bu dimi. Ama foto çekemiyorum nasıl ispat edicem ya saklarlarsa.

Ya çiviyi bir çakarsın iki çakarsın cidden insanları cinnet geçirtecek kadar napıyor bunlar.

Bugün de bizim çekiç sesine balyoz ve matkap sesi eklendi. Tadilata başladılar "yine".

Valla ben çok pis kavga edicem de eşim durduruyor. Ben konuşurum diyor konuşuyor. Güzel güzel tamam diyorlar sonra yine. Konuşmakla olmuyor işte anlamıyor. Onu ezip kendim yapıcam artık başka çaresi yok.

Tamam da saat 10 da başlayıp akşam 7 ye kadar çekiç sesi yapabilirler mi. Bazı şeylerin sadece saatle açıklanması saçma değil mi.

Rutin şeyleri şikayet ediyorlarsa onları bizim apartmana davet ediyorum. Sonra katil mi olur ne olursa...

Bence de kapsamaz değil mi? Çok saçma değil mi duvarlar sürekli gümbür gümbür. Ses az ama evin duvarları inliyor. Bu nasıl yasak olmaz.

Bu sabrı nasıl edindin bir söyle hele

İzin almaları gibi birşey mümkün mü? Çünkü bizim haberimiz yok. Bize soran da olmadı. İzinli değildir dimi.

dİREKT tehdit edin polise şikayet edeceğim evi işyeri gibi kullanıyorsunuz ses kaydı aldım diye korksunlar

Maliyeye şikayet usulü nasıldır bilemiyorum. Ama sizin şikayet ederken delil sunmanızı bekleyebilirler. Mesela vergi kaçıran birini şikayet ettiğinizde ispat niteliğinde veyahut en azından soruşturma açmaya yeterli delil istiyorlar. Bulunulan vergi dairesine göre bazıları ihbarcının ispat etmeyen deliliniz göz önüne alarak inceleme baslatmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…