çekişmeli boşanma hakkinda

melegimsin34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2016
77
14
3
33
Çekişmeli bosanmada ilgisilik yuzunden aciliyormu?aldatildim ama kanitlayamiyorum.birde psikiyatriye gidiyorum bunu bahane ederek kizimi benden alabilir mi?masraflar ne kadar tutar ne olur bana detayli bilgi verin lutfen esim anlasmali bosanalim hakkini veri em diyo ama ona guvenmiyorum.kizim bende kac yil durabilir?devleten kres destegi alabilirmiyim?ben nasiil basa cikicam bunlarin hepsinin ustesinden nasil gelicem?annem var ama nereye kadar

Anlaşmalı boşanacaksanız hakkınızı vermeme gibi bir durum yok çünkü boşanma protokolü hazırlanırken tarafların karşılıklı talepleri protokole ekleniyor ve iki taraf altını imzalıyor.

Yaşadığınız aldatılma vakasından ötürü psikiyatriste gitmeniz ancak sizin bu durumdan dolayı destek aldığınız manasına gelir ve bu durum mahkemece çocuğun velayetinin anneye verilmesine engel değildir ve 18 yaşına kadar velayeti sizde olur ancak mahkemece atanmış zaman dilimlerinde babanın çocuğu alma hakkı vardır örneğin hafta sonları veya duruma göre yaz tatili sırasında belli bir dönem.

Kreş meselesini bilemiyorum, bilen arkadaşlar yanıtlar.

Aldatıldıysanız ve çekişmeli boşanmaya niyetliyseniz mahkemeden eşinizin geçmiş konuşma kayıtlarının savcılık marifeti ile kullandığı telekomunikasyon şirketinden alınmasını talep edebilirsiniz.Yalnız bu kayıtlarda yalnızca eşinizin hangi vakit kaç dakika hangi numara ile konuştuğu veya sms gönderip aldığı görülebilir, içerik öğrenilemez. Karşı tarafın telefon numarasına sahipseniz bunu da belirterek talebinizi ona göre yapabilirsiniz. Durumun kanıtlanmasına sebep olabilecek deliller bulmaya çalışırsanız bu sizin yararınıza olur aksi takdirde yapacağını en akıllıca şey haklarınızın korunacağı bir şekilde anlaşmalı boşanmak olmalıdır, bilemiyorum diğer arkadaşlar ne der...

Umarım avukat arkadaşlar konunuzu görür ve size yardımcı olurlar.

Aldatıldığını Nasıl kanıtlayamadın? Mesajlaşmadı mı aramadı mı o kişiyi ? Aldatma olayını biraz açar mısın?

Psikiyatriste ne için gidiyorsunuz? Öyle ileri derecede bir psikolojik rahatsızlığınız yoksa kızınıza bakmaya engel teşkil edecek bir sorun olacağını sanmıyorum. Hâkim bu iddia karşılığında sizi psikoloğa yönlendirir. Oradan çıkacak rapor önemli haliyle bunun için.

Baba nafaka ve velayet konusunda diretmezse ve çekişmeye gitmezse tek celsede anlaşmalı bitebilir. Diretirse yine eşlerin mal varlığı, ekonomik kazancına bakılır. Uzmanlar tarafından çocuğun yaşayacağı ortam ve çocuğun birlikte yaşayacağı aile bireyleriyle görüşülür. Çıkacak raporla ve hakimin vereceği kararla çocuğun velayeti ebeveynlerinden birine tayin edilir.

Daha sonradan velayeti alamayan taraf tarafından evlenmek, ekonomik durumun iyileşmesi ve çocuğun kalacağı aile bireyini seçebilecek gelişime ulaşması sebebiyle dava açılıp kazanılmaz ise çocuğun velayeti reşit olana kadar tayin edilen ebeveynde kalır. Çocuğun büyüme sürecinde nafakaya hak kazandı iseniz gelişen ihtiyaçlarına bağlı olarak nafaka artırımı talebinde bulunabilirsiniz. Kreş masrafi, kurs gideri vs.

Yine de avukat arkadaşlar size daha tatminkar yanıtlar verecektir.

Barodan ücretsiz boşanma avukatı talep edebilirsiniz. Avukat ücreti ödemezsiniz ancak mahkemeyi açan taraf siz olursanız, mahkeme ve şahitlerin ücretlerini, avukata verdiğiniz vekalet ücretini karşılamak durumundasınız. Çok yüksek bir meblağ değil. Dava sizin tarafınıza sonuçlanırsa yatırdığınız ücretin masraflardan düşen kısmı adınıza yatırılır ya da mahkemeden eşinizin dava masraflarını üstlenmesini talep edebilirsiniz diye biliyorum.

Kreş kısmına gelince çalışan anneye kreş parası yardımı yürürlüğe girdi mi bilmiyorum ancak zor durumda olan annelere çalışması için direkt devlet tarafından kreşe yerleştirme desteği veriliyor, hattâ Meb'e bağlı bazı özel kreşlerin devlet kurumlarında yer bulunmadığı taktirde dar gelirli çocuklar için belli bir kontenjanı var diye biliyorum. yahut hiçbir güvenceniz geliriniz yok ise ve bunlardan faydalanamıyorsanız ayni nakdi yardıma başvurabilirsiniz.

Yanılmıyorsam yeni yasaya göre sosyal hizmetler kurumunlarından evde bakım şartıyla ayni nakdi yardım alan çocuklarda yetiştirme yurdunda devlet koruması olan çocukların faydalandığı memuriyet hakkından faydanabiliyor artık.

Her koşulda da bu süreçlerin kolay olmadığını bilin ve psikolojik olarak kendinizi her sonuca hazırlayın lütfen.

Iste bende o yuzden kanitlayamiyorum diyorum ya tabiki de sadece bu degil ilgisinin azalmasi konusmamasi rahatligi vurdum duymazligi

Ben ikilemde kaldim sadece prezervatif gorunce aldatildiginizi dusunmemissinizdir.. hissettikleriniz bu yondeydi sanirim gordugunuz tuzu biberi oldu..
Bu aldatma sayilir mi bilemedim baska bi durum yoksa
Bende o yuzden diyorum ya bu bir kanit degil yalan soyluyo diyip cikicak isin icinden eger soyledikleri gibi antlasmali bosanmada hakkimi alabiliyorsam kabul edicem cunku artik kaldiramiyorum bu kadar aciyi.bende anksiyete var kaygi bozuklugu artik hersey icin endiselenmekten yoruldum sadece mutlu olmak bende normal bir insan olmak istiyorum tum yasadiklarimi unutmak istiyorum sirf kizim icin aldatildigima bile goz yumdum aylarca ilgisizligine gozlerimin icine baka baka seni sevmiyorum diyisine.

Psikiyatriste ne için gidiyorsunuz? Öyle ileri derecede bir psikolojik rahatsızlığınız yoksa kızınıza bakmaya engel teşkil edecek bir sorun olacağını sanmıyorum. Hâkim bu iddia karşılığında sizi psikoloğa yönlendirir. Oradan çıkacak rapor önemli haliyle bunun için.

Baba nafaka ve velayet konusunda diretmezse ve çekişmeye gitmezse tek celsede anlaşmalı bitebilir. Diretirse yine eşlerin mal varlığı, ekonomik kazancına bakılır. Uzmanlar tarafından çocuğun yaşayacağı ortam ve çocuğun birlikte yaşayacağı aile bireyleriyle görüşülür. Çıkacak raporla ve hakimin vereceği kararla çocuğun velayeti ebeveynlerinden birine tayin edilir.

Daha sonradan velayeti alamayan taraf tarafından evlenmek, ekonomik durumun iyileşmesi ve çocuğun kalacağı aile bireyini seçebilecek gelişime ulaşması sebebiyle dava açılıp kazanılmaz ise çocuğun velayeti reşit olana kadar tayin edilen ebeveynde kalır. Çocuğun büyüme sürecinde nafakaya hak kazandı iseniz gelişen ihtiyaçlarına bağlı olarak nafaka artırımı talebinde bulunabilirsiniz. Kreş masrafi, kurs gideri vs.

Yine de avukat arkadaşlar size daha tatminkar yanıtlar verecektir.

Barodan ücretsiz boşanma avukatı talep edebilirsiniz. Avukat ücreti ödemezsiniz ancak mahkemeyi açan taraf siz olursanız, mahkeme ve şahitlerin ücretlerini, avukata verdiğiniz vekalet ücretini karşılamak durumundasınız. Çok yüksek bir meblağ değil. Dava sizin tarafınıza sonuçlanırsa yatırdığınız ücretin masraflardan düşen kısmı adınıza yatırılır ya da mahkemeden eşinizin dava masraflarını üstlenmesini talep edebilirsiniz diye biliyorum.

Kreş kısmına gelince çalışan anneye kreş parası yardımı yürürlüğe girdi mi bilmiyorum ancak zor durumda olan annelere çalışması için direkt devlet tarafından kreşe yerleştirme desteği veriliyor, hattâ Meb'e bağlı bazı özel kreşlerin devlet kurumlarında yer bulunmadığı taktirde dar gelirli çocuklar için belli bir kontenjanı var diye biliyorum. yahut hiçbir güvenceniz geliriniz yok ise ve bunlardan faydalanamıyorsanız ayni nakdi yardıma başvurabilirsiniz.

Yanılmıyorsam yeni yasaya göre sosyal hizmetler kurumunlarından evde bakım şartıyla ayni nakdi yardım alan çocuklarda yetiştirme yurdunda devlet koruması olan çocukların faydalandığı memuriyet hakkından faydanabiliyor artık.

Her koşulda da bu süreçlerin kolay olmadığını bilin ve psikolojik olarak kendinizi her sonuca hazırlayın lütfen.
Anksiyetem war kaygi bozuklugu ileri derecede degil yani kucuk 10mg 20mg gibi ilaclar kullaniyorum surekli tedirginim kafami toplayamiyorum ne yapicagimi bilmiyorum kizim icin kendim icin endiseliyim her kafadan bir ses cikiyo

Back
X