Farzedin ki eski eşiniz öldü yok bu hayatta artık. Konularınızı bilmiyorum ama kir-papatyasii 'nın yazdığına göre iğrenç bir adamdan kurtulmuşsunuz.
Size komik gelecek ama ben çalışırken, öğle tatillerinde nerede yemek yediysem oralara gittim. Yani bebeği pusete koyup, çalışanlarla aynı anda öğle yemeklerine gittim. Amacım o havayı tekrar solumaktı. Yani "ben buradayım bir yere gitmedim sadece ara verdim tekrar döneceğim" i hissetmek istedim. Bazen eski arkadaşlarıma denk geldim, bebeği sevdiler ne zaman dönüyorsun, ne şanslısın anne oldun çok tatlı bebeğin var dediler. Bu bile bana moral olmuştu.
Anne olduktan sonra hayattan korkmayan kadın var mıdır?
Evde bırakıp bir yere gitsen koşarak dönersin eve. Bakıcı ya da anneye bırakıp işe gitsen; acaba yerken nefes borusuna kaçar mı, yedikten sonra uykusunda kusar mı, yatakta yan dönerse diye destek koydular mı, yanında uyuyup kalsam bebeğin üstüne yatıp nefessiz bırakır mıyım, bana araba çarpar mı, kaza yapar mıyım, işten çıkarılırsam yeni iş bulabilir miyim... Milyon tane senaryo.
Anne olmadan önce her yere hadi hoppa giden ben klostrofobik oldum. Mağara veya yer altı şehri görünce ekranı kapatıyorum. Farkında olmadan nefes alışım sıklaşıyor. Cam tabanlı yerlerde hoplaya zıplaya fotoğraf çeken ben şimdi adım atamıyorum. Kalabalık yerlere uzun süre girememiştim durduk yere bir şey çıkar hatta bir manyak saldırır da polislik olurum bebeği nasıl emziririm diye.
Dediğim gibi eski eş ölürse ne yapardınız onu yapın. Hepsi geçecek demek isterdim ama bazıları geçmiyor kalıyor. Acımayın elalemin kadınına ne münasebet. İsterlerse altın saray inşa edip içinde fink atsınlar. Bırakın gezip tozup eğlensinler, bunlar sizin değiştirebileceğiniz şeyler değil. Başka bir konuya da yazdım, çocuğu biz istersek doğuruz istemezsek doğurmayız, son karar bizim. O nedenle, eğer doğurduysak da tüm sorumluluk plan program bizde. Baba iyiyse, ilgiliyse ne alâ ama babalıkla ilgisi yoksa, çocuğunu görmek istemeyip ilgilenmezse iş başa düşüyor.
Aslında hepimizde içgüdü var. Kucağına çocuk bile almamış kadınlar anne olunca bir güç kuvvet geliyor. En geç 1 haftada alışıyoruz. Yavaş yavaş başlayın.