Cenazeden ne kadar sonra murvet yapilir?

Ya zaten muzikli eglenceli bisey dusunmedim bende. Sadece iki aile arasinda soz yuzugu isteme olucakti.

Sonuçta düğün tarihinizi ileri kaydırmayacak değil mi bu isteme. İsteme olsa da olmasa da müstakbel eşinizle aynı aralıklarla görüşmeye devam edecek ve ayrı evlerde yaşamınıza devam edeceksiniz ta kii düğüne kadar. O yüzden 2-3 ay bekleyiin sizden eksilen birşey olmaz. Sonuçta ani bir ölüm olmuş ve yakın bir iletişimin varmış. Ertelemek zorunda kaldığınız isteme değil de nikah olsa ve yaşınız ileri olsa beklemeyin derdim.

Mecbur bekliycem bizimkileri cigneyememde fazla mi hassas davraniliyor bilemedim

Sadece söz yapılacaksa beklemeye gerek yok ama ablanız ve enişteniz de gelecekse bilemiyorum alınabilirler. Bence acele etmeyin.

Olaya şöyle bakıyorlar sanırım; bir dünürüm öldü yenisinin peşinde koşmayalım.. bence aileniz karşı tarafa saygı gösteriyor neden olmasın ki. Bence hoş bir durum. Tamam çalgı olmayacak kendi halinde olacak ama en azından 40 ı beklenebilir gibi.

40 degil miydi ya ben mi yanlis biliyorum bunca zaman.
Biz evlenecegimiz zaman eltimin annesi vefat etmişti. Hiç bir şeyi ertelemedik, eltim katilmadi sadece. Ertelemek gereksiz bana göre, kişilere gore de değisir yani ne denir ki

Acikcasi esimin annesi vefat etse kardesim illede soz kesicez dese agzinin ortasina samari koyardim. Cok uzak bir insan degil bu kisi ablanizin anne dedigi insan. Esi hala icinde yas tutarken ablaniz sizin sozunuzde ne kadar mutlu olabilir? Biraz beklesen olmaz mi? Ben olsam beklerdim. Kardesimin de boyle bir sey soylemesine imkan yok zaten tabi yine de sizin karariniz.

40 ile 52 arasi cok uzun değil. Bence de beklenmli. Anneniz dünürüyle samimiymiş üstelik..

Yani bence samimiymişsiniz arkadşı gibi düşünün, tamam çalgı çengi olmayacak ama özenli bi hazırlık ne bileyim pozlar falan verilecek. Ben olsam beklerdim yılbaşından sonraya kalsa ne olacak, nasıl bi sıkıntı yaşayacaksınız? Onu bilemiyorum. Ben beklerdim ama çevreme bakınca benim acım varken bekleyelim diyeni görmedim.

Dünür ailesiyle yakın akrabalık ilişkileri içindeyseniz hoş olmaz gerçekten. Enişteniz bunu problem edebilir.

Arada az bi zaman var, ne farkeder? Ailenizi uzmeye deger mi?

Ailenizin yakın olduğu bir kadın vefat etmiş, sizin derdiniz de bambaşka gerçekten. Yakın bile olmasa, enistenizin annesi bu ve daha baksanıza çok yeni, ne bu acele? Ne bu "illa olsun hemen olsun yılbaşından önce olsun" israri?

Korktuğunuz bir şey mi var?

Yılbaşından sonra olursa, eş adayiniz nisani iptal mi edecek, nedir yani?

Yani ablamın eşi benim canımdır, abimden farkı yoktur. O annesini kaybetse ben çok daha uzun süre beklerdim tıpkı kendi dayımı ya da amcamı ya da teyzemi falan kaybetmiş gibi. Yani 52 normal geldi baya asgari düzeyde. Yeni yıla kaysın ne olacak ki 12 günden? Her şeyiniz 12 gün geç oluversin ne olacak bundan. Bazı şeylerde daha rahat olabiliriz hem bu süreçlerde gereksiz gerginliklerde çıkmamış olur aile içinde.

Ya birsey sorucam 7 si ciksin 40 i ciksin duydum da hic 52 si duymamistim var mi boyle birsey gercekten? Ben olsam umursamazdim acikcasi bir hafta sonrada yapardim ama aile yakinligiyla alakali bir durum o da 40 gun yeterlidir yani daha fazlasi ne gerek var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…