Cenazeden ne kadar sonra murvet yapilir?

Dini inancım yok, 3ü 7si 40ı 52 si dinen de sanırım karşılığı olmayan şeyler ancak geleneksel olarak gerçekten bir yas sürecini temsil ediyor, toplumda karşılığı var ve bence saygı duyulmalı.
Ablanız ve enişteniz 10 gün bekleyemediniz mi diyebilir, hatta eş ailesi de durumu öğrenince keşke bekleseydik diye tepki verebilir.
Yılbaşından sonra sene atıyor ondan mı telaşınız:) 1.2.23 de nişanlanın siz de

Bizimkilerle enistemin ailesi samimilerdi. Bide ani bir ölüm oldu genc yasta. Hepimiz cok uzuldukte 40 ini anladim ama 52 si yani cok bi fark mi. Bem bunu soyleyince suclu oldum kotu nankor oldum yemin ederim ya
Aileleriniz samimiymiş canım. Severlermiş de. Enişten de yabancı değil. Ablanın eşi, abin sayılır. Acılılar henüz. Boşver aileni dinle. 52 gün beklemeyi unutursun da, etraftakiler senin beklememeni unutmaz. Sabret biraz. Baş sağlığı ve mutluluklar dilerim

Evet evde aile arasinda kucuk bir soz yılbaşına kadsr olur diyoduk. 52 si tam yilbasi. Sonraya kalmasin dedim bu sefer bana kizdi ailem ablani dusunmuyor musun diye
Ya müzikli,eğlenceli bir ortam olsa amenna ama aile arasında yüzük takılacak basit bir misafirlik misali bir durum,niye sorun olsun ben anlamadım? Çalgılı cengili bir ortam yok ki. 2 aile buluşup,kahve içip,sohbet edip yüzük takıp ayrılacak. Ha kırkı ha elli ikisi ne farkeder ki.
Siz haklısınız ama 12 gün sonra yapabilirsiniz aileniz ısrarcıysa,çok büyük bir fark yok arada.

Yani ben mi yanlis dusunuyorum bilmiyorum. Dunurlerle cok samimiydi annemler 52 si olmadan murvet yapmak doğru degil dediler. Bende biraz tepki gosterdim eglenmiycez zaten niye bekleyelim diye. Bu sefer ben suclu oldum
Yılbaşından sonra olsa ne olur?zaten bu kadar zaman beklemişsiniz. 1.5 ay daha bekleyin.telasiniz neden anlamadım

Bence bekleyin gereken zamanı. Beklemeyi yaparsanız 50 yıl bu konuşulur artık. Üstelik ablanızda orada evli neticede neden laf işitsin.

Gelenek olarak bizde 40 beklenir. Aileniz dunurlerine saygi gostermis 52 demis. 12 gun daha bekleyip ocakta sozlenirsiniz. Cok atla deve degil.

Düğünümden bir gün önce ananem vefat etti. Beklenen bişeydi zaten
Koskoca düğün iptal mi olsun dedi büyükler. Ölümde Allahın emri evlilikte.
Sohbetli oldu
Zaten eglence düşünmüyorsunuz. Beklemeniz çok saçma

Acil evlenmeleri mi gerekiyor, aşktan duramıyorlar mı anlamadım
Yani ne bileyim,bu medya aşkı öyle bir anlatıyor ki sanırsın önüne geçilemez,denizler dağlar aşılır vs bilmem ne. Yahu öyle bir şey değil,gayet de sağlıklı kafa ile yaşanabilecek güzel bir duyguyu “sana geliyorum ya Rabbelalemin” tarzında bir hale getirdiler

Hem ani bir ölüm olmuş hem de aileniz dünürlerle samimiymis.
Ben böyle konularda karsimdakiyle olan samimiyete bakarım.
Zaten arada 12 gün fark var.Bikac ay olsa haklısınız da sırf 12 gün için polemiğe girmeye gerek yok bence.

Mecbur bekliycem bizimkileri cigneyememde fazla mi hassas da
bizim buralarda 40 indan sonra bide 52 si oluyor o da en son iste. Babamlarda diyorki hepsini bitirirelim ustumuze duseni yapmis olalim o yuzden erteleyelim 12 -15 gun falab

Tarihi önceden belirlenmiş düğün olsa yine neyse derim de söz kesimi arada 10-15 günün lafı olmaz bence. Bir de baya yakınlarmış. Sonuç olarak ablanız da eşi de katılacak eminim onlar da üzgün olurlar. Sanırım sizin orada 52 daha önemli. O sebeple siz ailenizle istişare ederek uyum sağlayarak ilerleyin.

Ben anlam veremiyorum böyle şeylere. Adam öldü bir hafta sonra olsun demiyorsunuz ki. Benim kayinpederim ölse kardesim oynamalı düğünde yapsa yapar yani.. niye ayıp olsun. Birde hep garip gelen hadi 52 gün beklediniz 52. Bir başkası ölse yine 52 bekleyeceksiniz o zaman

Aile haklı bence. Ne kadar da anlayışlı bir aileniz var. Herkese böyle dünür nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…