Gel anlat bunu iste. Ben kotu oldum soyleyinceBen anlam veremiyorum böyle şeylere. Adam öldü bir hafta sonra olsun demiyorsunuz ki. Benim kayinpederim ölse kardesim oynamalı düğünde yapsa yapar yani.. niye ayıp olsun. Birde hep garip gelen hadi 52 gün beklediniz 52. Bir başkası ölse yine 52 bekleyeceksiniz o zaman
Aceleniz ne ?Bizimkilerle enistemin ailesi samimilerdi. Bide ani bir ölüm oldu genc yasta. Hepimiz cok uzuldukte 40 ini anladim ama 52 si yani cok bi fark mi. Bem bunu soyleyince suclu oldum kotu nankor oldum yemin ederim ya
52 nin bi anlami var mi?Mecbur bekliycem bizimkileri cigneyememde fazla mi hassas da
bizim buralarda 40 indan sonra bide 52 si oluyor o da en son iste. Babamlarda diyorki hepsini bitirirelim ustumuze duseni yapmis olalim o yuzden erteleyelim 12 -15 gun falab
Bizim buralard 40i bide 52 si oluyor cenazenin. Son mevlut 52 baska yok iste. Babamlarda hepsini bitirelim diyor52 nin bi anlami var mi?
Bence 40 i bekleyen 52 yide bekler hem dugun degil organizasyon yok.. bence bekleyin ne olacak.. samimi olmasaniz sevmeseniz neyse.. simdi beklemeseniz birsey olsa eniste bileylenir ufak birseyde ablanin basina kakar
Acelen yokta oynama eglence olmayacak sonucta o yudn dedimAceleniz ne ?
Bizim buralard 40i bide 52 si oluyor cenazenin. Son mevlut 52 baska yok iste. Babamlarda hepsini bitirelim diyor. 3 ay sonra sozlenseniz n'olacak?
Bisey degismeyecek sadece planlarimiz bu sekildeydi 40i yeterli diye dusundum ben hep. Tabi ki ailem ne diyorsa onu yapacagim ama bu dusuncemden dolayi beni sucladilar. Yanlis bisey mi soylemisim benHayırlı işler bekletilmez aslında. Ölüm de düğün de geri kalmaz derler bizde.
Fakat samimiyet varmış, ani ölüm olmuş, acı olmuş. Ailenizin damatlarına olan saygısının önüne geçmeyin. Onlar öyle uygun görmüşse direnmenin manası ne 12 gün için?
Herkes soruyor doğru dürüst cevaplamıyorsunuz bile. Yılbaşından sonra ne değişecek??? 12 günün nesi sizi zorlayacak? Nikah değil ki bu.
Koca delisi gibi görünmüşsünuz muhtemelen.Bisey degismeyecek sadece planlarimiz bu sekildeydi 40i yeterli diye dusundum ben hep. Tabi ki ailem ne diyorsa onu yapacagim ama bu dusuncemden dolayi beni sucladilar. Yanlis bisey mi soylemisim ben
Hem oyle hemde umursamaz gorundum. Aksine vefat eden amcamiz icin hastanede en cok kosturanlar biriydim ben. Daha once olucakti ben dedim zaten 40i ciksin araligin ortalarinda olsun. Ona gore yaptik planlarimizi simdide 52 si cikinca fikrimi soyledim onemli olan 40 i degil mi sonucta haneden cikmadi herkes ona gore planladi gerek var mi diye ben kotu oldum bana yukseldi ailemKoca delisi gibi görünmüşsünuz muhtemelen.
Hayat planlandığı gibi gitmiyor her zaman.Bisey degismeyecek sadece planlarimiz bu sekildeydi 40i yeterli diye dusundum ben hep. Tabi ki ailem ne diyorsa onu yapacagim ama bu dusuncemden dolayi beni sucladilar. Yanlis bisey mi soylemisim ben
Belki ailenizin canı sıkkın olduğu için mecalleri yoktur. Benim de şu an canım sıkkın mesela hicbirsey yapasim yok.Hem oyle hemde umursamaz gorundum. Aksine vefat eden amcamiz icin hastanede en cok kosturanlar biriydim ben. Daha once olucakti ben dedim zaten 40i ciksin araligin ortalarinda olsun. Ona gore yaptik planlarimizi simdide 52 si cikinca fikrimi soyledim onemli olan 40 i degil mi sonucta haneden cikmadi herkes ona gore planladi gerek var mi diye ben kotu oldum bana yukseldi ailem
Annemlerdeablami dusunuyor diyor enisten gelmezse ablanda gelmez hic hos olmaz bize yakismaz falanHayat planlandığı gibi gitmiyor her zaman.
Fazla direnmeyin, şer gibi görünende de hayır vardır.
Hayırlısı olsun.
12 gün için sorun çıkarmayın.
Bence aileniz sizin özel gününüz için yeterince özenli olmak istiyor ki yas süreci bitsin istiyorlar. Öyle de düşünün.
Arada kaynamayın işte ne güzel.
Bizim oralarda da 52 olur bazen. 40 da olur.
Yani illa olması gereken şeyler değil bunlar. Dini açıdan bakarsan İslamda yas 3 gündür. Gerisi de işte örfi olmuş yıllardır bu şekilde geliyor.
Saygı duymak lazım.
12 gün için kalp kırmaya değmez.
Ha her şey için hayırlı iş bekletilmez o ayrı, fakat burada zaruret yok bence. Tutulan salon yok, haber salınan bir sürü insan yok. Evdeki aile toplantısı için 12 beklenilebilir.
Şimdiden hayırlı olsun mutluluklar.
Haksızlar mı peki?Annemlerdeablami dusunuyor diyor enisten gelmezse ablanda gelmez hic hos olmaz bize yakismaz falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?